2016-09-12 313 浏览
對於我依個Starbucks frappuccino迷黎講我對佢地嘅frappuccino都有小小心得。我發現甘多間分店之中,朗豪坊嘅質素最差,好似以芒果啫喱乳酸星冰樂為例,之前係其他分店飲過味覺都幾吾錯。不過今次飲就完全吾掂,水到一D都吾似frappuccino,成杯糖水甘,都之前味道差十萬八千里,超難飲。
2016-06-24 396 浏览
今日放早等老公收工, 天氣又真係太熱, 唔想周街行~經過朗豪坊starbucks見到有幾款夏日限定的新出品結果我都係被抹茶吸引左! 因為我除左係抹茶迷亦都係朱古力迷呢~呢一款應該好岩我~呢個係雙重朱古力抹茶星冰樂(特大) $48日本既綠茶, 好香好濃, 好多既朱古力醬圍住係杯邊, 飲落去既時候~ 會飲到甘甘地又甜甜地~重有D碎朱古力粒, 增加左成杯飲品既口感~而且上面既鮮忌廉重有D抹茶粉做點綴,視覺味覺都同樣令人享受
今日放早等老公收工,
天氣又真係太熱, 唔想周街行~
經過朗豪坊starbucks見到有幾款夏日限定的新出品
結果我都係被抹茶吸引左!
因為我除左係抹茶迷亦都係朱古力迷呢~
呢一款應該好岩我~
呢個係雙重朱古力抹茶星冰樂(特大) $48
日本既綠茶, 好香好濃, 好多既朱古力醬圍住係杯邊,
飲落去既時候~ 會飲到甘甘地又甜甜地~
重有D碎朱古力粒, 增加左成杯飲品既口感~
而且上面既鮮忌廉重有D抹茶粉做點綴,
視覺味覺都同樣令人享受
2016-06-23
2016-05-17 340 浏览
夏日炎炎,來到朗豪坊正想飲杯凍飲,知道有新香蕉飲品便想來試試。有3種口味選擇,分別是香蕉朱古力、香蕉芒果、香蕉士多啤梨,我選擇Banana Mango Frappuccino。先品嚐到微甜清香既芒果味,隨之後來是濃郁香蕉味,久久不散。

先品嚐到微甜清香既芒果味,隨之後來是濃郁香蕉味,久久不散。
🍌🍌Banana Mango Frappuccino
🍌🍌Banana Mango Frappuccino
2016-05-12 247 浏览
買完野, 去左Starbucks買杯碎朱古力忌廉星𣲙樂試下, 出左咁耐都未試過.杯野飲好夠凍, 忌廉亦都好香滑, 成杯野好香又唔太甜, 但我嫌唔夠朱古力味, 不過有樣特點幾特別, 飲落去既時候d冰好似加左OREO咁. 雖然貴就貴左少少, 但間唔中一次半次都唔錯既.
2016-05-04 241 浏览
Starbuck又做推廣,星冰樂買一送一。今日同朋友睇戲前,朋友話一定要用呢個優惠,所以點都要去買,迫於無奈,都要陪佢。去到都5點9,條人龍唔算長,重點係落單侍應好快手,排左約10分鐘就到我地買。點左慣飲的抹茶味,朋友點左碎朱古力味。落完單,等左成20分鐘先拎到杯飲品。抹茶味今次不濃,無慣常飲開果啲咁濃味,有啲似糊仔咁,加上啲冰都溶溶地,漿住個口,太甜。朱古力就真係好朱古力,朱古力味好濃,但有點太甜。不過平均每人22蚊,真係抵飲。

2016-05-02
等候时间
30 分钟 (堂食)
2016-04-23 227 浏览
最近系社交網絡上見到有新口味,放工急急腳走去星冰樂key lime pie frappiccino 青檸曲奇脆脆星冰樂~我要的skim milk ,但青檸味只有好輕微,脆脆曲奇系牛油曲奇味道加左full cream上有咬口亦有牛油香,比起其他舊口味是迎接夏天來臨的首選,星冰樂亦是星巴剋中的皇牌凍飲,每口沙冰非常幼滑有口感,但索價$48略貴,但間唔中一次尚可接受
最近系社交網絡上見到有新口味,放工急急腳走去星冰樂
2016-04-22
  • Key  lime  pie  frrappicno
2016-04-04 181 浏览
想食得健康?去左星巴克買左個沙津食。 仲有大大塊嘅三文魚,三文魚好新鮮,仲有我最愛嘅薯仔呢,薯仔煮得夠淋,配埋一個雞蛋,真係好健康。沙律醬都好好味,最緊要係配到菜同三文魚味道✌🏼️
想食得健康?去左星巴克買左個沙津食。

2015-06-01 175 浏览
好好味!佢每一層仲有加芝士 而且鋪滿肉醬 然後你可以切開每層黎食又得 一大舊咁咬黎食都得 然後佢d芝士係翻熱既時候溶得更徹底 一咬入口就會化開 之後d麫又處理得好好 入口即溶
2015-04-05 244 浏览
I tried the blueberry cheesecake since i had the promotional free cake during my birthday month. Size wise, it was a decent slice but the thick and heavy taste of the cheesecake was extremely filling. The cheesecake was way too dense, and i would have much preferred the lighter Japanese style cheesecake.
2015-03-31
等候时间
5 分钟 (堂食)
2015-01-28 277 浏览
早上係朗豪坊睇完4DX,跟住就落4樓飲杯野坐下休息下甘,由於時間都算早,所以都有位,唔使等.點咗兩杯新推出嘅飲品.睇落好似會好甜,但飲落就啱啱好,就唔使再加糖.
2015-01-25
$45 (早餐)
2014-12-30 165 浏览
是日試了starbucks的新出品---凍曲奇鮮奶咖啡(grande)(HK$44). 試一口, 咖啡味不太濃郁, 可能曲奇醬下得過多, 鮮忌廉也下得重手了一點, 感覺就是過甜了, 覆蓋了咖啡的風采. Cream上的曲奇脆粒只有一點, 對於增加口感方面作用不大.

2014-12-14
等候时间
7 分钟 (外卖自取)
2014-10-26 259 浏览
這陣子starbucks推行了指定飲品買一送一的優惠, 筆者也來試一杯. 點選了Iced French Vanilla Latte (Grande)(HK$21), Iced Tiramisu Latte (Grande)(HK$21).由於有優惠的關係, 等候時間異常的久. 過了十五分鐘終於接過飲品. 先試一口Iced French Vanilla Latte, 奶味濃郁, 減輕了咖啡的苦澀味, 入口也變得更為順口. 可是 cream mousse上的choco chip分量不足, 未能增加整體口感, 有點可惜.Iced Tiramisu Latte 較Iced French Vanilla Latte沒有那麼重奶味, 反而甜味多一點, 大概是cream mousse上的sauce所致吧? 整體味道真的有點像吃tiramisu, 很有趣.

Iced French Vanilla Latte
Iced Tiramisu Latte
2014-10-26
等候时间
15 分钟 (堂食)
2014-09-26 175 浏览
最近變了抹茶控, 今天在星巴克, 本想飲杯green tea latte, 竟被我發現切片蛋糕有綠茶栗子蛋糕21, 我便急急ORDER了試試, 還請店員為我加熱.  蛋糕濕潤, 很有綠茶香味, 想不到綠茶加栗子的配搭不錯, 很飽肚, 再加上green tea latte, 滿足了我這個抹茶控新丁...不過有點想念很久以前星巴克曾推出的抹茶豆腐芝士蛋糕...

2014-09-25
用餐时段
2014-08-17 315 浏览
最飲咖啡,偷懶一下,見出咗一D新口味,試試先。香橙蛋糕徒有橙味,中間有種子,又香又滑有口感。馥苺蛋糕中間有藍莓士多啤梨,甜甜酸酸再配合蛋糕牛油味,真係好好吃。最後加上心愛嘅latte,一個開心的下午茶。
最飲咖啡,偷懶一下,見出咗一D新口味,試試先。
香橙蛋糕徒有橙味,中間有種子,又香又滑有口感。
最後加上心愛嘅latte,一
個開心的下午茶。
2013-11-28 212 浏览
同朋友係旺角行行下街,入左朗豪坊,經過Starbucks,佢突然間同我講話想飲...但係我係一個唔飲咖啡既人,去到Starbucks又可以有咩選擇呢?諗住唔飲,朋友就係我隔離推介話碎朱古力忌廉好好飲,無咖啡成份架...我勉為其難咁放底左$40,換取一杯特大既碎朱古力忌廉...第一啖飲落去,覺得ok呀,幾濃既朱古力味...第二啖飲落去,咦?有d一粒粒既? 原來係碎朱古力...第三啖飲落去,我將d忌廉搞埋一齊飲,原來都幾夾喎,兩樣溝埋一齊飲d忌廉就無咁漏,絕配 唔飲咖啡既我,以後去Starbucks都有選擇啦...
我勉為其難咁放底左$40,換取一杯特大既碎朱古力忌廉...
第一啖飲落去,覺得ok呀,幾濃既朱古力味...
第二啖飲落去,咦?有d一粒粒既?
原來係碎朱古力...

唔飲咖啡既我,以後去Starbucks都有選擇啦...
2013-05-24
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
$40 (其他)