2008-01-16 43 浏览
從來都幾喜歡Starbucks的lemon lamington,覺得既香甜又清新,最近發現原來lemon tart更加精彩! lemon tart的批皮較弱,像一般美心/聖安娜的果撻會比較稔,但夾心竟有啖啖custard甜香,而那陣custard味又與清新的檸檬出奇地夾,很讚!而且大大的一個lemon tart,足夠兩個人分享,而售價也才$15,真的是超抵食呢! 檸檬粉絲們,前去一試吧!

檸檬粉絲們,前去一試吧!
2007-02-19 10 浏览
情人節,我的家人都會互送禮物,真是好無聊卻又溫馨! Starbucks曲奇是媽咪送給我的禮物,兩隻味道分別為花生牛油味及香橙朱古力味,份量都幾巨大,要分開兩次食。 第一日試了花生牛油味曲奇,既不濕又不脆,屬於我不喜歡的曖昧質感,不過勝在牛油味濃而花生味又輕,合我口味要求。 第二日才試香橙朱古力味,這款質感較濕,而且有濃郁朱古力味,我很鍾意!至於香橙,其實是碎粒舖在曲奇面,不說也不太覺,就令曲奇帶一點聖誕布甸口感。 兩款都好味而非特別出色,不過當中心意令人溫暖。也要多謝好細妹,買了零食朱古力批及食物模型給我。喜歡妳們的無聊心意!
情人節,我的家人都會互送禮物,真是好無聊卻又溫馨!

早前朋友收到數碼通星巴克買一送一的優惠的SMS~今日打完乒乓波,雖然我唔飲咖啡不過冇0野做就落0黎用埋個優惠佢。聖誕特式咖啡飲品只得3款(其中朱古力味冇哂),朋友話事之下2杯都要了拖肥咖啡。30蚊有2杯,好抵!味道都可以接受,因為咖啡味唔勁,出面COUNTER有很多調味粉任加^^玉桂粉試唔出有咩味,不過朱古力粉好好味(哈)最後我加了幾多!一路飲一路睇住黃賢智佢地班藝員歌星響隔離0個舞台睬排緊今晚個倒數節目,最後杯野飲剩1/3,好飽呀!
早前朋友收到數碼通星巴克買一送一的優惠的SMS~

2006-10-11 8 浏览
蝸牛形o既酥. 其實食唔到南瓜味, 非常light, 食完好似無食過咁.
2006-04-10 2 浏览
檸檬撻加杯咖啡frappe做tea,悠悠閒閒睇下免費雜誌好唔錯,因為呢間分店比較少人,所以好鐘意黎…不過今次第一次試檸檬撻,覺得麻麻地,主要係唔夠檸檬味,比較甜,但係就真係好大個…建議加多檸檬味份量,就算細件少少都無問題,最緊要係味道嘛!重質不重量呢!
2006-03-19 10 浏览
新出肉桂山核桃比利時窩夫, 烘熱後肉桂香味撲鼻. 伴住糖漿+忌廉食, 簡直係人間極品! 以此配mocha frappuccino作為假日早餐, 夫復何求?
2006-01-29 7 浏览
雞年最後一天, 朝早就o係屋企樓下starbucks食早餐. 呢間starbucks o既staff好friendly亦好好記性, 幫趁多幾次後佢已經認得我地, 仲會同我地傾閒偈.今日叫左好耐無出過o既coffee twist(咖啡扭紋酥)再加一杯大cappuccino. 焗熱左o既酥好香脆, 咖啡味香濃, 甜度適中, 唔錯! 大cappuccino味淡左少少, 不過奶泡打得好堅挺. 一路睇住本non-no, 歎個早餐, 日日都咁歎就好啦!
2006-01-04 6 浏览
同一些牛奶一齊試左薑汁鮮奶咖啡,意外地薑味一d都唔重,而且香香地,又唔會太強勁咖啡味,都幾好!選擇唔要忌廉會比較清,雖然無咁滑,但係都好好飲,呢個絕對係冬日一個好選擇!
(非会员)
2005-10-24 8 浏览
環境雖然小,但很容易搵到位。略嫌假日時,商場室內有function,很吵...
環境雖然小,但很容易搵到位。
略嫌假日時,商場室內有function,很吵...
2005-10-14 5 浏览
琴日去左奧海城間starbucks歎,主要想飲綠茶frapp,但又俾我見到有blueberry scone,以前無見過,亦未食過,見佢三角形大大件,只係$12,所以要左個,服務員會為客人叮番熱,雖然個scone見到藍莓醬,但味道卻唔太夠,反而因加左提子而食到強既提子味,如果多番藍莓醬其至藍莓肉,一定好好多!係質感方面,唔太似scone,反近似muffins,而且又有d好似香草既料,好怪!可能由於starbucks來自美國而scone係英國,佢未能做到傳統英式scone,搞到似muffin,我既意見係基本上可以,但muffins會更佳。另外,呢間分店服務唔錯,最好係客人唔多,好易有位坐!
另外,呢間分店服務唔錯,最好係客人唔多,好易有位坐!