餐厅: 日和号寿司料理
资讯:

2020-01-13 0 浏览
今日好想食sushi,但megabox 好难找到有最後系10楼 见到一间食sushi既 本身都无期望既,应该都吾差餐厅入边嘅装饰好似一架火车甘一卡一卡我同男朋友 又吾系话好肚饿 所以最後叫左6时三文鱼寿司 (2件)七味火炙鳕场蟹寿司 (2件)剑鱼腩寿司 (2件)玉子寿司 (2件)芝士蟹籽军舰 (2件)火炙柚子胡椒帆立贝寿司 (2件)油金鱼寿司 (2件)炸软壳蟹蟹子沙律最好食嘅系炸软壳蟹蟹子沙律但D寿司真系麻麻,尤其系三文鱼普普通通!
今日好想食sushi,但megabox 好难找到有
最後系10楼 见到一间食sushi既
本身都无期望既,应该都吾差

餐厅入边嘅装饰好似一架火车甘一卡一卡
我同男朋友 又吾系话好肚饿 所以最後叫左
6时三文鱼寿司 (2件)
七味火炙鳕场蟹寿司 (2件)
剑鱼腩寿司 (2件)
玉子寿司 (2件)
芝士蟹籽军舰 (2件)
火炙柚子胡椒帆立贝寿司 (2件)
油金鱼寿司 (2件)
炸软壳蟹蟹子沙律

最好食嘅系炸软壳蟹蟹子沙律
但D寿司真系麻麻,尤其系三文鱼
普普通通!
2020-01-13 0 浏览
本身琴晚去食宵夜,入边啲嘢几好食同埋都算抵,但系去到10点几嗰阵,听到个男经理系咁闹个员工,之後一声巨响,个员工闹番个男经理,一间正常嘅食肆餐厅,都比唔到一个安静嘅环境我哋顾客食嘢,个男经理处事手法好有问题,佢唔系叫个员工细声啲冷静啲,而系直接同佢去大声对质,好影响我地顾客嘅食慾,好好笑嘅系,个男经理反驳唔到个员工,睇到我哋好好笑,最後一句叫佢唔做就完场。其实我想讲嘅系公司系抵食,个老板唔识培养员工同埋经理,寻晚呢种情况真系好影响我嘅食慾,奉劝大家夜晚嗰阵想要安静环境,就唔好去依间餐厅食,唉
Tea
2019-12-16 190 浏览
落去IKEA睇吓有咩日常用品买,行吓行吓一路都拣唔到心水要食乜嘢,咁样就索性一路向上行,女朋友大人一路都话口渴,其实已经买咗两杯嘢饮俾佢饮,我就算再低能都知道,佢行得攰要坐下,咁样将战利品全部放晒上车先,就直接睇吓有咩食,佢食乜嘢真心唔多记得,我就好肚饿啦,叫咗一个大渔船盛餐,前菜有中华沙律同螺肉,有两件腐皮卷寿司,三件加州卷,油甘鱼,三文鱼,带子,北寄贝寿司各一件,三件三文鱼刺身,牛肉乌冬,食物味道其实唔错,最主要饱肚
2019-11-10 449 浏览
MegaBox食肆林立,但这家日和号很受亲子们欢迎惠顾,除了餐厅装修带有卡通元素之外,餐牌亦提供造型有趣,轻量级的儿童。不过今次儿子想吃乌冬,那就点了乌冬午餐。1、芝士炸鸡拉面送加州卷:$58 芝士炸鸡有4件,炸鸡口口肉,面头铺上浓郁的芝士非常可口,拉面还附有日本鱼蛋、温泉蛋半只、甜甜的粟米和木耳丝,极之丰富呀!加州卷能令人更增加饱肚感觉,当然,全给我们吃光!好饱呀!2、石锅锅烧牛舌赞岐乌冬跟餐餸三文鱼寿司两件:$82 石锅内热得很,真的不能心急地吃因为实在太热,吃到最後时的乌冬还是热热的,三片厚厚牛舌味道浓郁,值得一赞是赞岐乌冬烟韧弹牙,儿子吃完又添。3、泡菜牛肉拉面送加州卷:$58 泡菜牛肉分量十足,还有些甜甜的洋葱配搭,带点微辣的拉面相当吸引味蕾。提一提:餐厅有BB椅和儿童餐具供应,带小孩用餐就很方便了。结帐时店员附送两张$100的优惠券可供下次晚市惠顾时使用, 十分优惠,支持支持!

提一提:餐厅有BB椅和儿童餐具供应,带小孩用餐就很方便了。

2019-11-03 304 浏览
一家大细去食饭,带埋小朋友,总会想找一些可以氹到小朋友开心的地方来进行晚饭。这一次因为要去买家私而到了九龙湾的 Megabox,心想,这一个有儿童专区的商场,一定有一些啱一家大细去,会有设施氹到小朋友开心的餐厅。我在网页及在到场後都看看,发现了这一家门口有一部日系火车小火车的餐厅,名叫《日和号》。同儿子来到,一看见这台绿色的火车,已经冲着埋去,嚷着要合照了。对的,单是这一个仿制的列车,已经可以令大小朋友都开心。这一列名叫《日和号》的火车,无疑是一个人人争住拍照同打卡的热点。更令小朋友开心的,就是我们被安排坐进列车内的卡座用餐。儿子立即说,好像坐在火车内食饭的一般。再者,扶手,长椅,同顶部的广告牌,都真的同日本的火车很像啊。我们就一於坐上《日和号》享用一个简单的日本餐吧。小朋友喜欢蟹籽军舰,我们就单点了一份寿司给他。即叫即手握的寿司,看得出所用的食材都是十分之新鲜的。蟹籽粒粒分明,入口鲜味十足,而且蟹籽的份量也十足,非常之好味道。问了许久,厨房也特意走出来 double confirm 要怎样去满足座上素食者的要求而 off menu 地制作出这一个石锅温泉玉子饭。走了肉,厨师换上了栗米

问了许久,厨房也特意走出来 double confirm 要怎样去满足座上素食者的要求而 off menu 地制作出这一个石锅温泉玉子饭。走了肉,厨师换上了栗米,炒蛋同渍物。用渍物来增强走了肉的丼饭味道,可见得此店厨师是花了心思的。再者,附上的温泉玉子又香又滑,很妙。
石锅叉烧赞岐乌东,带着浓浓的猪骨汤底,成个乌东滚住咁埋黎,令猪骨浓汤的香味四溢。叉烧算是不错,起码不是极薄切。叉烧肥瘦适中,鸟东入口烟韧,流心蛋的蛋黄亦带甜,同拉面一样,值得我去饮埋个汤底。(我饮左一半啦。)
小朋友,我就叫了一个儿童餐给他。有不少的炸点,有一个蟹籽苹果沙律,有一个唯一被儿子吃过清光的果冻。整体上是丰富的,但味道同卖相都令大家後悔了,早知只是这样的配搭,多叫几年寿司更好。
基本的味道够好,地点虽然因为 Megabox 既关系而显得不方便,但也因为这样,不用愁来到 Megabox 时,要等一大餐才入到餐厅食。下次带小朋友,也可以带带他们坐上《日和号》,吃一个日式的午、晚餐。
2019-10-27 200 浏览
今日想食日本野,所以黎食呢间,因为冇得book位所以要攞票等叫号,入面位大多数系6人位,所以得4个人要等下或搭桌,我地4个就唔想等,所以选左搭桌,选左鳗鱼饭配沙拉,味道唔错,但服务唔太多上餐唔讲系咩,因为系搭桌,好惊攞左人地d野,所以有d唔开心,但食物系好味,希望可以改善下。
,所以有d唔开心,但食物系好味,希望可以改善下。

2019-09-27
2019-09-25 588 浏览
今日放假,近近地去左mega box食嘢,求其拣左间食日本嘢叫日和号,系溜冰嗰层佢假期都有lunch set menu,有刺身丼,寿司🍣set,熟食,都好多选择,价钱50起,假期黎讲都几抵食我地入黎嘅时候,带位姐姐俾左张优惠券我,有免费嘅小食送,以下两碟系送嘅,都不过不失我地跟餐加左个三文鱼刺身,都ok嘅我叫左角切鱼生饭,d饭超多,食都好饱,d刺身粒多返d会更好男朋友都叫左刺身丼,又系d料多返d会更好间嘢主要抵食为主,quality就唔高,似中学求其同同学搵间日本餐厅食lunch嘅质素

我地跟餐加左个三文鱼刺身,都ok嘅

我叫左角切鱼生饭,d饭超多,食都好饱,d刺身粒多返d会更好

男朋友都叫左刺身丼,又系d料多返d会更好

2019-09-15
2019-09-23 368 浏览
👭日和号寿司料理 (九龙湾)👭1⃣石锅叉烧赞岐乌冬 $78由於系石锅既关系,乌冬上到枱时仲保持到好高既温度。佢既汤底同一般既清鸡汤味有啲区别,系带有一股蒜香😍乌冬则唔会煮得太淋,保留到烟韧弹牙既口感之余亦好吸汤。叉烧虽然偏薄但一咬就化开,令人感到惊喜👍🏿2⃣原板加拿大海胆迷你丼 $48只要系晚市/宵夜时段光顾就可以用$48优惠价点购呢款海胆迷你丼,38紧系唔执输叫埋一份😝海胆虽然无餐牌上咁澎湃...但都明既..图片只供参考丫嘛😂醋饭上布满海胆,而且仲有啲三文鱼子作为点缀。海胆新鲜度一般,味道甘甜,最值得一赞系啲醋饭,醋味刚好而且饭既软硬适中,黏度亦足够🤩3⃣芝士海鳗牛油果卷 $58最近38爱上左食牛油果,所以今次都会叫一道牛油果既菜式嚐嚐鲜😆点知系好失望😞牛油果只得薄薄一片,食落完全感受唔到牛油果既味道。只系食到满满既烧汁及沙律酱😂食材比例上要改善下啦...4⃣日本三得利啤酒 700ml $46$46饮到700ml既生啤,都几抵饮。饮落口感幼滑,泡量适中,正呀😆但有一点系可以改善。38见到店员斟生啤时斟满泻,但又无将杯边好好清洁,导致杯边滑潺潺,如果改善埋更好🐵推荐度:7.5/10🏠九龙湾宏照
👭日和号寿司料理 (九龙湾)👭

推荐度:7.5/10

🏠九龙湾宏照道38号Megabox 10楼5号舖
🕐11:30am-11:00pm
2019-09-21 235 浏览
Mega box揾食,见到有间动漫feel餐厅,即管入去试下餐厅设计有啲似快餐店,播住强劲嘅音乐,有少少嘈😂😂😂叫野食喇喂,上菜都算快第一样到系海胆丼,正喎! 做紧推广价每碗$48,限每人叫一个。 性价比高必食我见到好多张枱都有捧场😝跟住嚟咗个鸡软骨,ummm.....唔系咁好食中左伏韩味三文鱼脆香卷,呢个好食喎,份量好足。有天妇罗脆脆围住件寿司,小朋友实锺意食火焰明太子沙律三文鱼亲子卷呢个都推介,仲好食过韩味三文鱼脆脆呀够晒海水味嘅三文鱼子,越咸越正最後黎多个烧汁鱿鱼筒,我就觉得一般般喇,原本期望佢系热辣辣,点知上到枱已经冻哂。佢配咗沙律酱,啲味唔太夹,如果佢哋可以跟个酸姜就会好啲罗间餐厅又几搞笑嘅

餐厅设计有啲似快餐店,播住强劲嘅音乐,有少少嘈😂😂😂
叫野食喇喂,上菜都算快

必食
我见到好多张枱都有捧场😝
跟住嚟咗个鸡软骨,ummm.....唔系咁好食
中左伏
火焰明太子沙律三文鱼亲子卷
呢个都推介,仲好食过韩味三文鱼脆脆呀
够晒海水味嘅三文鱼子,越咸越正

间餐厅又几搞笑嘅
2019-09-21
2019-09-17 256 浏览
见呢间网上评价一般,试一试系咪咁伏先,又唔系wor~ok wor~但当然无得同顶级日本料理比啦!!我地先食七味鸡软骨粒,好爽脆香口,加埋有少少辣好惹味。跟住要食返个清新温泉玉子豆腐沙律平衡一下,最钟意个芝麻酱酸酸甜甜,好开胃!另外多点了一个烧香草肠,香肠外皮煎到有少少金黄色,咬落外脆内软,仲有满满肉汁。终於到主菜啦! 分别叫左北海豪势丼同石锅猪骨汤猪软骨赞岐乌冬。睇到个名都觉得个丼劲,用左好多不同食材:有海胆、牡丹虾、带子、左口鱼、三文鱼子同玉子,赞!👍🏻最钟意左口鱼刺身,好滑,入口即溶,仲有啖啖鱼油香留系口入面。

我地先食七味鸡软骨粒,好爽脆香口,加埋有少少辣好惹味。

2019-09-14
2019-09-13 277 浏览
话说叫左个海胆。我地坐近bar 枱位置,个waiter 系bar 枱拎过黎之前咁岩比我地见到佢闻一闻,佢哩个动力已经令到我地不安。无论系卫生&观感都唔好,试问下你碟食物比人闻过比你食,你会感觉良好??碟海胆黎到我地仲问佢,点解你闻碟野嘅??佢仲笑住话:「无咩,闻下姐。」ok, 我地照食,点知!!!!!!顶‼️海胆系臭嫁⚠️臭⚠️臭⚠️臭⚠️重要讲3次!我即刻话:你知臭所以闻下,个男waiter 仲笑住话系‼️我地话退,个经理过黎话咁岩哩版海胆坏左❗️仲话d 食物系新鲜空运过黎。。。。。我深信个师傅&waiter 一定知系坏左,如果唔系唔会有咁嘅举动‼️咁都拎出黎比个客人,有无职业道德ar.......仲有,唔好当个客系傻嘅。。。。。後话,我地成张单cancel 就闪人, 我真系唔敢食佢d 食物。海胆会咁,鱼生一样,何况哩家鱼生咁易有虫,真系要去间声誉好少少嘅餐厅食‼️哩间餐厅-black list‼️
话说叫左个海胆。

哩间餐厅-black list‼️
海胆
4个人系呢间嘢食完lunch想问佢攞杯水比小朋友食药,个waiter同我只有热水,如果要冻水就要收返3蚊一杯,我再问佢地经理,经理话如果我想要冻水就比杯水喉水我?!如果你好似出面D餐厅咁系比支蒸馏水我会照比钱!如果我无食嘢问你攞水你收我钱我会比!但依家我地4个人食左4个餐总共比左差唔多400蚊问你攞1杯室温嘅水你竟然同我讲只可以比杯水喉水我,好过份罗!唔怪得当隔离D餐厅排晒队时呢间嘢永远都唔使等位,又唔系平,服务又差,d暑期工个个挂住倾计叫都唔理,我一定唔会再入去食!服务重衰过大排档!

2019-08-11
2019-08-11 275 浏览
我去这一件餐厅食嘢,d嘢嘅味道根本唔算好,只可以讲话一般般,D猪肉差唔多成块都系肥膏,然後食药想问佢攞杯冻少少嘅水佢都话要收3蚊,话冻水算系冻饮要收钱,话食药就应该饮热水,叫佢加几粒就话都要俾3蚊真系有病,你饮热水食药唔会录亲?服务员态度一d都唔好,以後一定唔会再食
2019-08-09 193 浏览
和小朋友去生物展,门面好吸引,入了去,落order时侍应做又36唔做又36,爱理不理。食物来了,寿司卖相差,我们order了鱼生丼,生虾不新鲜,入口难挡那腥味。儿童餐的沙律菜有好多水,连玉子和沙律酱,有点担心小孩会肚子痛。
2019-08-07 236 浏览
今日系 Megabox 睇完戏,就顺便系商场睇下有咩野好食,去咗溜冰场果层塭食,见到有 CoCo 壹番屋、Pepper Lunch 果啲,但想食啲其他地方无既餐厅。见到呢间日和号餐厅几大间,而且又几多人帮衬梗,所以就入咗去试下喇。下午茶选择都算多,餐牌一面系日式食品一面系拉面同饭。最後叫咗火灸三文鱼蟹籽丼配冻柠茶。火灸三文鱼蟹籽丼 ($48) : 卖相同实物真系有啲差距,实物有啲颓,味道就普普通通,收成 $48 蚊有啲唔系咁抵食。