餐厅: 日和号寿司料理
资讯:

This Japanese restaurant having so many bad comments lolll, but I already stepped into  the restaurant, and a bit afraid. This shop really surprised me in a good way haa, the taste is yumm with reasonable price, such a good choice when you shopping hard haaaSide salad with crabsticker isnt bad normally I don't eat it but the taste is nice like the salad I have when I was young haaaSoft Boilded Egg & Cheese Beef Rice in Pot is a bit spicy and serve you with a hot pot, be careful when you go to sa

Soft Boilded Egg & Cheese Beef Rice in Pot is a bit spicy and serve you with a hot pot, be careful when you go to savour it
, when having those overcooked rice with cheese is niceee
but the taste is good too, still so hot ahh, but id prefer the pork cutlet one haaa
Boiled Pork Cutlet with Egg Sauce Rice tastes really good,
with yummm yumm egg and mushroom mixture, so with Japanese taste haaa, scrambled egg so smooth and soft, lovely texture, the pork cutlet is not soft enough though, overall it's a good meal haa esp when you are hungry
Added dishes Grilled Salmon Sushi is lovely one
, as a salmon super fan, it's definitely a perfect choice for me haa, on the top with some fish supplement is lovely ha
Grilled Salmon Sushi
Hot Milk tea is in average standard, Graspefood Rose Tea is so sweet with strong Graspefood flavor but lacking rose flavor sadly
, it's not a bad choice if you wanna have something new
Graspefood Rose Tea
menu:
insides:
The taste is lovely and normally the service is good here, go and try some Japanese food haa
Grilled Salmon Sushi
2020-12-07 106 浏览
间唔中我都好锺意去MegaBox 行下,呢个商场行得几舒服,又有大型超市同家私店~ 餐厅亦有不少选择~今晚放工行完「超市特价日」,去咗10楼间✨日和号寿司料理dinner😋有咩好食?因为呢度星期一至五既晚市都有半价刺身寿司😍而最新出既拖罗盛合都有半价!梗系要嚟试下la!唔知系咪shopping 完特别肚饿,我都order咗好多嘢食下😂👇🏻睇下我食咗咩丫~黑松露牛油果火炙刺身沙律系我至爱嘅火炙左口鱼边同埋帆立贝呀😻加埋滑滑牛油果🥑、香浓松露酱,沙律菜有罗马生菜、青瓜同车厘茄配以美味日式沙律酱汁,清新醒胃!刺身: 剑鱼腩、三文鱼腩片片厚切,口感细腻而鲜美😋寿司🍣亲子花之恋、三文鱼籽军舰: 三文鱼籽粒粒鲜甜涨卜卜,两者各有特色!火炙三文鱼腩、火炙柚子胡椒帆立贝:两种食材火炙後鲜味更突出,帆立贝配以柚子胡椒酱作调味别具风味!🐮寿喜牛肉锅一上枱已经好惊喜,🐮牛肉份量比平时坊间的多,配料又丰富,鸡蛋🥚、旺菜🥬、滑豆腐、冬菇、金菇、大葱,全部「索晒」鲜甜酱油汤底,好好味啊~我仲order咗一杯白桃🍑乳酸梳打~ 😋一边食牛肉锅,一边饮杯冻梳打~ 正呀!我好锺意呢度既列车座位设计,令我谂起系日本搭JR~

今晚放工行完「超市特价日」,
去咗10楼间✨日和号寿司料理dinner😋
有咩好食?
梗系要嚟试下la!

黑松露牛油果火炙刺身沙律

刺身: 剑鱼腩、三文鱼腩

片片厚切,口感细腻而鲜美😋

寿司🍣
亲子花之恋、三文鱼籽军舰:
三文鱼籽粒粒鲜甜涨卜卜,两者各有特色!
火炙三文鱼腩、火炙柚子胡椒帆立贝:

🐮寿喜牛肉锅
一上枱已经好惊喜,🐮牛肉份量比平时坊间的多,

我好锺意呢度既列车座位设计,令我谂起系日本搭JR~ 仲有呀,枱面已经有一大壶茶任你斟,
而呢度d staff全部都好有礼貌好nice又细心,系讲紧由我入嚟到离座都系,👍🏻值得一赞呀~

食到饱饱,棒住个肚继续shopping啦!
2020-12-02
2021-02-06 10 浏览
Megabox周围都好多人,唯独呢间无咩人,所以就入去试下啦。佢嘅价钱唔算贵,所以都想像到味道大概如何,食品质素普通,都叫对得住价钱嘅。我地叫左两个下午茶餐。极上牛肉赞岐乌冬(熊本黑蒜豚骨汤)($69)得两片好生嘅牛肉,不过浸耐d都有熟。有半只流心蛋,的确做到流心效果。其他配料同汤嘅味道都系一般。赞岐乌冬好食,硬度适中,唔会煮得太淋。豚骨赞岐乌冬(芝士番茄豚骨汤)($64)面嘅配料都系一般,不过不失,猪软骨味道尚可,特别想讲下佢个汤。本身饮完上面个熊本黑蒜豚骨汤觉得普通,饮完呢个芝士番茄豚骨汤觉得上面个熊本黑蒜豚骨汤都唔错,番茄汤配芝士唔系好夹仲有佢嘅芝士系一堆芝士酱,捞落汤奇奇怪怪咁。加州卷呢d下午茶餐都会配2件加州卷,加州卷都系普普通通,胜在开胃一流。火灸三文鱼寿司($16)凡惠顾下午茶餐都可以以优惠价加配小食。三文鱼都烧得几香,份量适中,几好食。吉列炸生蚝($18)咁第二款小食就叫左吉列炸生蚝,唔好睇佢大大旧咁,其实入面嘅生蚝好细只。不过都还可以,炸得都ok,出面个炸个皮都唔会太粉。海胆($168)见佢个海胆咁啱半价,所以叫黎试下,无咩鲜甜味,但系唔会臭,味道尚可。佢比埋饭同埋紫

极上牛肉赞岐乌冬(熊本黑蒜豚骨汤)($69)
极上牛肉赞岐乌冬

豚骨赞岐乌冬(芝士番茄豚骨汤)($64)
豚骨赞岐乌冬

仲有佢嘅芝士系一堆芝士酱,捞落汤奇奇怪怪咁。

加州卷

火灸三文鱼寿司($16)
火灸三文鱼寿司

吉列炸生蚝($18)
吉列炸生蚝

。不过都还可以,炸得都ok,出面个炸个皮都唔会太粉。

海胆($168)
海胆

见佢个海胆咁啱半价,所以叫黎试下,无咩鲜甜味,
但系唔会臭,味道尚可。佢比埋饭同埋紫菜黎送海胆,都唔错。

呢度要自己写单然後交比职员,佢嘅餐附送饮品,落单嘅时候直接写“冻奶茶”就可以。题外话,我写冻柠茶但系佢比左冻奶茶。
希望佢哋落单可以再仔细啲。
2021-01-24
极上牛肉赞岐乌冬
豚骨赞岐乌冬
火灸三文鱼寿司
2021-01-10 41 浏览
黎到Megabox 9楼 有溜冰场之余有好多日本餐厅 拉面 乌冬 丼饭 寿司 锅物 乜都齐依间日和号舖头较大 等位时间较短 所以食佢2个人坐咗张长枱 坐得超寛松2:30食午餐 劲多选择谂咗好耐食乌冬定拉面 因为连汤底都有几款 全部唔同配撘最後拣咗 泡菜牛肉拉面 ($58) 送加州卷2件同饮品加州卷细细件 整得几靓 唔易散开 有青瓜 玉子蛋 蟹柳上面加咗少少沙律酱味道唔错 米饭好黏 明显食到寿司醋味泡菜牛肉拉面份量正常 卖相唔错 仲有粟米 海带 半熟蛋 日式鱼蛋片汤底味道十分浓郁 少咸 食完好口渴🙈🐂牛肉份量唔多 而且肥膏位较多 加上可能汤底味道太浓 唔太食到牛肉味至於泡菜 味道正常 唔太辣 咬落脆口 偏咸 啲味道落咗汤到🥚半熟蛋真系流心 味道相对较清其他配料都几好 同面好夹味 亦增添唔同质感🍜拉面面质一般 唔算弹牙或烟韧 食到尾仲淋咗啲 所以普通 饮品要柠水 正常 冇乜特别份量就够食 食晒成个set都饱-味道中规中矩 系偏咸同浓味服务... 除左楼面啲男侍应较唔好服务 其他都几好 尤其收银姐姐有礼貌环境唔错 装修主题好似火车咁Cp算抵食嘅 $58咁大碗面 又有寿司同饮品
黎到Megabox 9楼 有溜冰场之余

味道中规中矩 系偏咸同浓味
环境唔错 装修主题好似火车咁
Cp算抵食嘅 $58咁大碗面 又有寿司同饮品
2021-01-08 36 浏览
九龙湾Megabox 真系好多好野食,想食日本野既不妨来这家位於10楼的日和号寿司料理,包你有惊喜。我们二人点了超级多野食,究竟惊喜系边?就系寿司鱼生都系半价,哇哇哇这个真的是好大的优惠,虽然没有试过这里的日本野,但都好想试试。我们首先点了一份火焰帆立贝鲽鱼边牛油果沙拉作前菜,别小看这份沙拉好多帆立贝和鲽鱼在面头,而且捞埋牛油果果真好好味,而且又开胃作用。跟住就食热野先,叫一个鹿儿黑豚锅,这个是麻辣汤底,要注意真心辣,但辣得好过瘾,喜欢辣的朋友可以试试。另外再追加了火锅牛肉和乌冬,牛肉质量好,漉两漉可以入口,好正。再来就系寿司同鱼生,一份火焰柚子胡椒帆立贝寿司,三文鱼籽军舰,海胆军舰,鳗鱼寿司,三文鱼腩,剑鱼腩刺身,还有拖罗寿司盛合,这些都是半价计算,超级抵食。所有鱼生片都超厚超新鲜,我更要推荐拖罗寿司,D拖罗真心正到不得了,大家一定要试试。特别一提餐厅服务很好,服务员都超热情细心,大家都能系一个愉快环境进食,实在是舒适开心,疫情好返更要带多d朋友一起来食。
2020-12-08
2021-01-05 30 浏览
食物一般,不过不失,价钱尚可。唔知系因为疫情冇咩生意,定系本身都唔多客人。员工的服务态度有待改善,叫外卖的时候企系收银前面1分钟,员工只顾着低头写字,无视客人。不会光顾第二次。

不会光顾第二次。
外卖自取
平时去了MEGABOX都系快闪一下,这次就行晒咁多层睇下食咩好,行到10楼food court位置见到呢间食日本菜 ,仲要做紧寿司刺身半价优惠呀😍 在门口看店舖装修好特别,中间是一座火车头🚆隔边的是车厢式既座位。就搭呢部「日和号寿司料理」啦!GO...GO!店员们很有礼貌,细心向我们介绍有什麽优惠和放食物时也会轻轻放下。🔸剑鱼腩刺身 $33🔸油甘鱼刺身 $34🔸香葱吞拿腩碎军舰 $16🔸火炙左口鱼寿司 $15🔸海胆军舰 $22.5🔸三文鱼籽军舰 $22.5以上嘅价钱都已经系半价左,真系超抵食呀😍😍所以我忍唔住疯狂咁叫叫叫🙆🏽‍♀️叫晒我喜欢既寿司同刺身🤤火炙左口鱼寿司上面有烧汁芝麻和葱粒, 左口鱼用火枪轻轻烧过,放入口即溶呀🤤 军舰既紫菜脆脆,唔会好软🔸拖罗寿司盛盒 $76有中拖罗同大拖罗,4件都系$76咋🤤油脂分布明显均匀,左边系大拖右边系中拖🔸火灸帆立贝鲽鱼边牛油果沙律 $75鲽鱼姐系左口鱼,左口鱼溶系口正呀!面头有黑松露,酱汁系柚子醋 ,捞匀嚟食酸酸地好开胃!呢个沙律系有生菜、青瓜丝同车厘茄,整体好有口感🔸鹿儿岛黑豚锅 $118鹿儿岛黑豚是五花腩位置,果层脂肪厚又爽脆,食落唔多太

就搭呢部「日和号寿司料理」啦!GO...GO!

🔸剑鱼腩刺身 $33
🔸油甘鱼刺身 $34
🔸香葱吞拿腩碎军舰 $16
🔸火炙左口鱼寿司 $15
🔸海胆军舰 $22.5
🔸三文鱼籽军舰 $22.5
以上嘅价钱都已经系半价左,真系超抵食呀😍😍所以我忍唔住疯狂咁叫叫叫🙆🏽‍♀️叫晒我喜欢既寿司刺身🤤

军舰既紫菜脆脆,唔会好软

🔸拖罗寿司盛盒 $76
有中拖罗同大拖罗,4件都系$76咋🤤
油脂分布明显均匀,左边系大拖右边系中拖

🔸火灸帆立贝鲽鱼边牛油果沙律 $75
鲽鱼姐系左口鱼,左口鱼溶系口正呀!

🔸鹿儿岛黑豚锅 $118
鹿儿岛黑豚是五花腩位置,果层脂肪厚又爽脆,食落唔多太肥腻嘅感觉。有豆腐玉子、生菜、金菇、冬菇,配菜有好多呀!
简左黑蒜猪骨汤底
另外仲追加牛肉(+38)同乌冬(+28)

🔸巨峰乳酪沙冰 $32
🔸梅子青柠梳打 $32
打边炉点都要叫下冻饮😆
梅子青柠梳打饮落好爽,梅子味好出。
巨峰乳酪沙冰,感觉不太沙冰,都很好因为想谂巨峰味,但又怕沙冰太冻

**我果时系封晚餐堂食时去食的,我上日和号寿司料理既ig睇,呢家做紧下午茶时间都有
有半价堂食寿司优惠!**
2020-12-12 56 浏览
在封晚餐堂食前一天, 去了MEGABOX搵朋友顺便去吃晚餐 在10楼food court搵到一家日本菜 - 日和号寿司料理店舖装潢好特别 像走进90年代的日本以火车为风格 中间是一座火车 而其他位置是车厢式的座位职员非常有礼貌 热情 跟我们介绍餐牌周一到周五 晚市刺身跟寿司都是半价 火锅也不错 顺应餐牌 都要了不同的食物 嚐嚐刺身:三文鱼腩&甘海老刺身、带子: 口感丰盈 油脂香寿司: 半价拖罗寿司盛合:有鲜味 入口即融火炙柚子胡椒帆立贝寿司&胡麻酱火炙帆立贝寿司 : 帆立贝鲜甜 火炙後更为突出 配柚子及胡麻酱 别具风味军舰:三文鱼籽军舰&海胆军舰:鱼籽粒粒涨卜卜 新鲜,海胆鲜甜 一啖吃下 好幸福火炙帆立贝鲽鱼边牛油果沙律:牛油果沙律本人比较少吃主要原因怕口感不太好 太糊了 但这个沙律有爽口的生菜、青瓜同车厘茄配送 反而有咬口火炙鲽鱼边跟帆立贝 更添口感特制酱汁 醒胃鹿儿岛黑豚锅 追加 牛肉跟乌冬一块岛黑豚在锅面 好惊喜 配料丰富,豆腐、金菇、大葱等等吸收了黑蒜豚骨汤底 好吃加上牛肉跟乌冬 完全一个日式火锅饮料:白桃乳酸梳打 + 巨峰提子梳打 整体服务不错,职员热情推介 贴心服务
在封晚餐堂食前一天, 去了MEGABOX搵朋友顺便去吃晚餐
店舖装潢好特别 像走进90年代的日本
以火车为风格 中间是一座火车 而其他位置是车厢式的座位
职员非常有礼貌 热情 跟我们介绍餐牌
周一到周五 晚市刺身寿司都是半价 火锅也不错
顺应餐牌 都要了不同的食物 嚐嚐

刺身
三文鱼腩&甘海老刺身、带子: 口感丰盈 油脂香

寿司:
半价拖罗寿司盛合:有鲜味 入口即融

军舰:

火炙帆立贝鲽鱼边牛油果沙律:
牛油果沙律本人比较少吃主要原因怕口感不太好 太糊了
但这个沙律有爽口的生菜、青瓜同车厘茄配送 反而有咬口
火炙鲽鱼边跟帆立贝 更添口感
特制酱汁 醒胃

鹿儿岛黑豚锅 追加 牛肉跟乌冬
一块岛黑豚在锅面 好惊喜
配料丰富,豆腐、金菇、大葱等等吸收了黑蒜豚骨汤底 好吃
加上牛肉跟乌冬 完全一个日式火锅

饮料:白桃乳酸梳打 + 巨峰提子梳打

整体服务不错,职员热情推介 贴心服务
2020-12-08 62 浏览
虽然OpenRice见到好多负皮,入嚟之前我考虑一阵,最後决定左上日和号的美食快车!但其实都几好食呢!星期一至五晚市半价刺身寿司, 最新拖罗盛合都有半价!呢个价钱呢个质素其实都算合理呢!叫咗啲大路嘅刺身寿司都几新鲜,最抵食系佢有半价!拖罗寿司盛盒$38带子刺身$29甘海老刺身$29帆立贝寿司$19香葱吞拿鱼腩碎军舰$16鹿儿岛黑豚肉火煱入面块黑豚肉有猪肉味!煮耐左都唔会鞋!有牛丸,玉子、冬菇、金菇再追加乌冬肥牛!真系大满足呢!#日和号#megabox美食#食好西#寿司#日本野#返家乡#拖罗#半价#抵食

叫咗啲大路嘅刺身寿司都几新鲜,最抵食系佢有半价!
拖罗寿司盛盒$38

带子刺身$29

甘海老刺身$29
帆立贝寿司$19
香葱吞拿鱼腩碎军舰$16

鹿儿岛黑豚肉火煱

• 刺身
2020-12-02 51 浏览
今日放工不算晚,约左一位好耐未见嘅朋友在MEGABOX一同食饭,想来想去,决定去10楼嘅日和号寿司料理食日本菜。不出所料店铺嘅设计风格让人眼前一亮,车厢式嘅座位摆放宽敝舒适,干净卫生,接待我嘅staff也非常热情友好!因为是平日,得知餐厅周一至周五晚市刺身同埋寿司🍣都是半价!最新拖罗寿司盛合都有半价只需要HKD38一客!於是我们毫不犹豫选左☑️好几款,Staff端上来D美食更是让我们迫不急待!三文鱼腩刺身&油甘鱼刺身:口感丰盈肥美、油脂较香,能食得出食材相当新鲜!三文鱼籽军舰:鱼籽非常新鲜,配埋wasabi食,每壹啖都好幸福!火炙柚子胡椒帆立贝&鳗鱼寿司&帆立贝寿司:我是帆立贝fans,个帆立贝好厚身而且非常鲜甜,水准都相当岀色!鳗鱼咬落去都唔会太硬,酱汁亦都足够,味道香浓!火炙帆立贝鲽鱼边牛油果🥑沙律:个沙律真系不得了,见到个名都估到口感层次一定系好多。烧过嘅鲽鱼好爽口,夹埋牛油果竟然好搭配,我第一次食到这组合都几惊喜, 作为前菜真系100分~ 超级推荐!杂锦牛肉锅:牛肉份量劲多,配料都好丰富,有豆腐、金针菇、冬菇、白菜等等等,味道香甜好吸引但又都好健康!最後配埋椰汁红豆冰和白桃乳酸梳

最後配埋
椰汁红豆冰和白桃乳酸梳打:食到寿喜烧都好口渴,配埋饮品刚刚好!

整体服务都唔错,staff都好热情推介,仲话如果觉得好食都要下次再来!其实平日晚市刺身寿司半价来讲都完全对得住个性价比☺️在当今疫情期间能饱尝一顿美味健康的日式料理,又能有贴心温暖的服务想必也是一件人生幸事!
  • 火炙帆立贝鲽鱼边牛油果,
  • 杂锦牛肉锅
2020-12-02 29 浏览
入到餐厅见到大大「车厢」都几得意😎但因为仔仔坐BB櫈会食得舒服啲所以我地冇拣到卡位坐🤪因为咁,先发现里面空间超级充足😳我地叫左个二人套餐慢慢叹🥗帆立贝鱼边牛油果沙律:牛油果好新鲜,特制酱汁好开胃🍣新出嘅拖罗寿司盛合:略嫌薄咗啲,勉强食到鲜味同甜味🦐🐟三文鱼腩同油甘虾刺身:三文鱼腩肥美鲜甜但虾就略为失色了🍣海胆军舰不够甜美,最後🥘杂菜牛肉粉丝煱:呢个值得推介,寿喜烧调得好,肉质嫩滑,配合粉丝无得弹🌹野饮我拣左玫瑰柚子茶:玫瑰味重🤩但另一柸梅子青柠梳打就no good啦😅食饱行街街影灯饰感受下圣诞气氛🎄🌟🌺🎊

食饱行街街影灯饰感受下圣诞气氛🎄🌟🌺🎊
2020-11-28 42 浏览
周不时都会行下megabox ,唯独未食过呢一间日本料理,见餐牌几吸引,同埋隔离几间都full嗮,得佢唔洗等位,就入去试下,叫左炸鸡,炙烧三文鱼寿司,叉烧乌冬,鱼较,估唔到会令我咁失望,全部都好难食第一次写食评就系唔希望有其他人同我一样 ,比贵价钱食难食嘅嘢
2020-11-18 112 浏览
今日(18/11/2020)来Megabox,二点来到这间餐厅,见仍有几枱客,便试吓。午餐餐牌款式不多,坐下,侍应推介每日限定。由於隔离下午茶时间不足半小时,侍应多次建议食午餐。点了三个午餐咖哩炸鸡饭($68),鸡很脆及滑,咖哩汁味道几好,啱大人及小朋友,腌渍物偏辣。冲绳吉列白豚咖哩饭($85),吉列白豚亦很脆口,肉味浓,可口。野菜烧鸡扒丼($38),三个餐份量差不多,只差前菜及面豉汤,但价钱相差都几多,这个餐好抵食。

午餐餐牌款式不多,坐下,侍应推介每日限定。
由於隔离下午茶时间不足半小时,侍应多次建议食午餐。

点了三个午餐
咖哩炸鸡饭

冲绳吉列白豚咖哩饭

野菜烧鸡扒丼

2020-11-18
2020-10-13 272 浏览
黎九龙湾行 IKEA 之後搵地方食晚饭,见到呢间地方阔落所以黎试吓,餐厅空间感十足,坐得好舒服,waiter 服务态度好好,不过食物就一般般啦。叫咗个刺身、拉面、明太子玉子烧、烧冬菇、南瓜天妇罗、一口芝士同芝士鱼饼。刺身都算新鲜,拉面正正常常。一口芝士同芝士鱼饼都好食!尤其个一口芝士,分量好足够,咬落去脆卜卜,有浓厚芝士味 明太子玉子烧上面嘅明太子虽然多,可惜个玉子烧太熟,口感麻麻地。至於个冬菇,太亁喇,烧到冬菇谢咗咁。最严重系个南瓜天妇罗,厚粉过夏惠bb,完全唔知食紧乜.....总括而言,不过不失。下次黎 Megabox 会食第二间。

刺身都算新鲜,拉面正正常常。

至於个冬菇,太亁喇,烧到冬菇谢咗咁。

总括而言,不过不失。下次黎 Megabox 会食第二间。
2020-10-10
2020-09-27 190 浏览
日式㗎喱吉列猪扒饭竟然用中国梅菜点解一间主力估日本菜既集团会咁样做日本菜,叫Naruto俾人以为有基本水准咬入块猪扒有筋,要吐出来,真系很少见块猪扒和㗎喱汁都唔够热,好彩个饭够热,成碗饭好似放完入微波炉叮完叮唔够时间既暖暖地咁计埋加一收成100元低於所值感觉人生食过最差劣既日式㗎喱吉列猪扒饭难得疫情一家人出去食饭被个咁差既猪扒饭扫哂庆,真是超级失望以後呜门集团naruto group的食店都不会再去
日式㗎喱吉列猪扒饭竟然用中国梅菜
咬入块猪扒有筋,要吐出来,真系很少见
计埋加一收成100元低於所值感觉
人生食过最差劣既日式㗎喱吉列猪扒饭
难得疫情一家人出去食饭
被个咁差既猪扒饭扫哂庆,
真是超级失望

以後呜门集团naruto group的食店都不会再去