餐厅: 日和号寿司料理
资讯:

2020-11-18 76 浏览
今日(18/11/2020)来Megabox,二点来到这间餐厅,见仍有几枱客,便试吓。午餐餐牌款式不多,坐下,侍应推介每日限定。由於隔离下午茶时间不足半小时,侍应多次建议食午餐。点了三个午餐咖哩炸鸡饭($68),鸡很脆及滑,咖哩汁味道几好,啱大人及小朋友,腌渍物偏辣。冲绳吉列白豚咖哩饭($85),吉列白豚亦很脆口,肉味浓,可口。野菜烧鸡扒丼($38),三个餐份量差不多,只差前菜及面豉汤,但价钱相差都几多,这个餐好抵食。

午餐餐牌款式不多,坐下,侍应推介每日限定。
由於隔离下午茶时间不足半小时,侍应多次建议食午餐。

点了三个午餐
咖哩炸鸡饭

冲绳吉列白豚咖哩饭

野菜烧鸡扒丼

2020-11-18
2020-10-13 251 浏览
黎九龙湾行 IKEA 之後搵地方食晚饭,见到呢间地方阔落所以黎试吓,餐厅空间感十足,坐得好舒服,waiter 服务态度好好,不过食物就一般般啦。叫咗个刺身、拉面、明太子玉子烧、烧冬菇、南瓜天妇罗、一口芝士同芝士鱼饼。刺身都算新鲜,拉面正正常常。一口芝士同芝士鱼饼都好食!尤其个一口芝士,分量好足够,咬落去脆卜卜,有浓厚芝士味 明太子玉子烧上面嘅明太子虽然多,可惜个玉子烧太熟,口感麻麻地。至於个冬菇,太亁喇,烧到冬菇谢咗咁。最严重系个南瓜天妇罗,厚粉过夏惠bb,完全唔知食紧乜.....总括而言,不过不失。下次黎 Megabox 会食第二间。

刺身都算新鲜,拉面正正常常。

至於个冬菇,太亁喇,烧到冬菇谢咗咁。

总括而言,不过不失。下次黎 Megabox 会食第二间。
2020-10-10
2020-09-27 175 浏览
日式㗎喱吉列猪扒饭竟然用中国梅菜点解一间主力估日本菜既集团会咁样做日本菜,叫Naruto俾人以为有基本水准咬入块猪扒有筋,要吐出来,真系很少见块猪扒和㗎喱汁都唔够热,好彩个饭够热,成碗饭好似放完入微波炉叮完叮唔够时间既暖暖地咁计埋加一收成100元低於所值感觉人生食过最差劣既日式㗎喱吉列猪扒饭难得疫情一家人出去食饭被个咁差既猪扒饭扫哂庆,真是超级失望以後呜门集团naruto group的食店都不会再去
日式㗎喱吉列猪扒饭竟然用中国梅菜
咬入块猪扒有筋,要吐出来,真系很少见
计埋加一收成100元低於所值感觉
人生食过最差劣既日式㗎喱吉列猪扒饭
难得疫情一家人出去食饭
被个咁差既猪扒饭扫哂庆,
真是超级失望

以後呜门集团naruto group的食店都不会再去
2020-09-27
2020-09-14 238 浏览
嗰晚我地去德福睇戏,散场已经接近八点。德福又极多人,所以我地想转场去Megabox搵食。点知Megabox都不遑多让,都系好多人。所以我地就上咗去十楼睇下搵唔搵位食饭先。巡咗一圈,见到这间日和号似乎仲有位,咁我地就去咗揿飞仔攞位啦,等咗一阵就安排我地入座,原来里面嘅空间都几大下,而且都仲有好多吉枱。坐低打开餐牌睇下,选择都几多,有寿司、刺身、拉面等等。我地为咗稳阵起见,就点咗拉面嚟食。两碗拉面(猪软骨同叉烧)卖相都唔错,味道都正常。到埋单时,先发现除咗收加一服务费外,仲要收3蚊位茶钱!真系好少见要收茶钱嘅日式餐厅。。。O咗咀。。。
巡咗一圈,见到这间日和号似乎仲有位,咁我地就去咗揿飞仔攞位啦,等咗一阵就安排我地入座,原来里面嘅空间都几大下,而且都仲有好多吉枱。坐低打开餐牌睇下,选择都几多,有寿司刺身、拉面等等。我地为咗稳阵起见,就点咗拉面嚟食。两碗拉面(猪软骨同叉烧)卖相都唔错,味道都正常。到埋单时,先发现除咗收加一服务费外,仲要收3蚊位茶钱!真系好少见要收茶钱嘅日式餐厅。。。O咗咀。。。

2020-09-12
2020-07-08 512 浏览
中了伏中之伏 ಠ﹏ಠ 食得好委屈嘅一餐,大家三思呀!Ó╭╮Ò事源早两日放工睇戏,买完飞得返半个钟唔够,冇时间慢慢搵野食同拣餐厅,大部份餐厅都要等嘅情况下见到呢间野嘅外卖promotion! 价钱正常偏平,外卖应该都快快地挂,所以就决定点单!去到门口,个阿姐问左句「几多个?」,我话外卖,佢唔理我自己行返去收银个位🤦🤦做咩呢?十万个黑人问号😒到我行去收银,佢就话「谂好食咩先过黎?」。我当下反应系「下,你咩事...?」因为赶时间早就谂好食咩,谂住快啲买好,快啲食完去睇戏,唔好多事。所以我忍....就点左咖哩饭同个寿司谂住都会好快啦!但阿姐真系好劲,落单落到唔想落咁,全程串同无礼貌,我真系觉得你唔想做外卖你出声啦!🤬落到咁唔情愿,唔好做外卖啦!虽然我觉得堂食客得到嘅对待应该差唔多😠落单系第一个冲击,等外卖系第二个冲击😤😤落完单我企门口度睇下,等下,个阿姐行出黎我同讲「你唔好企喺度呢等,去第度等」哗!你咩意思呢!我左住你到咁,咩态度呢😠佢个门口其实都好阔,我真心冇左住佢....讲还讲,尊重啲啦!终於等左三个几字,有得食!第三个冲击黎😤寿司餐睇落可以,但我话你知仲衰过地铁站x鲜,我食果啲都好过佢.

落单系第一个冲击,等外卖系第二个冲击😤😤

终於等左三个几字,有得食!第三个冲击黎😤

寿司餐睇落可以,但我话你知仲衰过地铁站x鲜,我食果啲都好过佢....寿司饭乾,鱼生冻唔冻、暖唔暖,好古怪....样样个味都一样架,如果呢盒野$60,我谂个应该有3/4喺个租度..

咖哩鸡扒饭,平心而论,份量同味道系好正常!虽然个卖相差左啲,不过叫做食得,呢个价钱俾呢个质素我觉得好合理~

总的而言,服务态度同餐厅讲招牌食寿司就真心非常唔Okay, 如果有经济考虑想试,我觉得首先有心理准备先好去....我自己虽则唔算好有米,但要我再去,我情愿去第二间,好食同食得开心,要我俾多多都愿....呢间唔洗钱我都唔会再去...何必攞苦黎辛...对自己好啲😆😆

如果俾多啲钱先会俾好态度,觉得果啲先系客,你真系认真谂下呢个时势点做生意啦!我唔系俾唔起钱,系你值唔值😒😒
2020-06-21 321 浏览
MeagBox入面食肆都算多,今日拣咗日和号食下午茶,价位大概$50-80,以商场嘅价位都算合理。天气咁热唔想食饭,就叫咗呢个石锅乌冬,呢个石锅唔系道贝,系真心热ga佢地嘅赞歧乌冬好弹牙,猪骨汤底都正正常常,配料都俾得大方,算系不过不失啦!最锺意系佢嘅芝士玉子烧,本身已经好锺意玉子烧,加埋芝士真系好正呀!睇食评话佢地嘅寿司同剌身一般般,所以都无太大期望,朋友食嘅餐跟咗两件加州卷,感觉比较实,但有沙律酱撘救,整体都算合格啦!
2020-06-01 303 浏览
我同其他朋友一齐去食,佢地既野已经到咗,我同另外三个朋友寄野好耐都未到,等咗差唔多一个钟都未到,但系野饮到咗,野食未到,原来佢冇落到单,系咁叫人都冇人理我地,以後唔会再去食!!
2020-05-23 303 浏览
炒饭超难食,仲衰过鼓油捞饭。刺身饭啲三文鱼腥味重。叫既野有个炒饭,刺身饭,6客寿司,沙律,除左沙律外真心冇样得,日本料理整到咁难食都经典,仲要张枱酱油又收鬼走晒,问佢拎好似杀左佢全家咁既样,呢间野吾掂。话说8点几去到,职员就话9点半收铺,9点截单,照入去食,职员已经态度吾好,坐低冇餐牌,好多野都冇,咁是但叫啲野食,未到9点啲野都未黎齐,个啲职员已经无时无刻咁比啲面色我地睇阻佢地收工,想我地快快手食完走。
炒饭超难食,仲衰过鼓油捞饭。
刺身饭啲三文鱼腥味重。

2020-05-21 277 浏览
因为要就睇戏既时间,所以谂住食个快饭,行左咁多间就去左日和号到试下。粒粒角切鱼生丼鱼生饭既份量都正常,不过得一种白身鱼比较多,其他三文鱼吞拿鱼既份量比例明显少,角切鱼生既SIZE都唔吝惜,特别在呢到加左芥辣八爪鱼,加埋鱼生饭食落去都几特别,但有小小怪。不过整体个鱼生饭都尚算可以。蟹柳玉子烧本身我都好喜爱食玉子烧,於是就点左份黎试。一上枱见到蟹柳少得可怜,完全其实系没有任何配料既玉子烧,食落去个蛋都尚算湿润,但系就完全食唔到蟹柳既味道。腐皮寿司我地叫左吞拿鱼同蟹籽沙律既腐皮寿司,普普通通。整体黎讲,都系普普通通,上餐速度都尚快。

粒粒角切鱼生丼

蟹柳玉子烧

腐皮寿司
2020-04-27 277 浏览
寿司唔掂 乌冬还好都唔明点解叫寿司店 但对寿司出品一啲要求都无件寿司系单点食物 正价 系无折叫既黎到真系眼都突埋 咁都送得俾客食 系咪有啲唔尊重寿司呢口感 似擦字胶 卖相一眼望晒啦唔会再叫寿司罗佢啲乌冬系ok 既 如果系去 可以唔好叫寿司
寿司唔掂 乌冬还好

如果系去 可以唔好叫寿司
玉子寿司
2020-04-25
2020-04-19 236 浏览
我从来都唔会写食评,但系为唔想大家中伏,决定要写一次。同老公收左工入去mega box搵野食,果阵9点,好多铺都关门,见呢间野未食过就试下,一入门口就有人招呼,最搞笑既系果阵已经9点但系佢同我地讲9点5要离坐,坐低之後枱上有壼茶倒出黎得半杯仲要系已经冻晒既,有个正价餐牌同半价餐牌,跟正价餐牌写好晒先同我地讲有部份同半价系同款既话就写半价个number,算喇我重写,落单之後隔左阵先同我讲冇晒三文鱼腩,咁咪转三文鱼罗,但系上菜果阵又有三文鱼腩又有三文鱼,食落好腥,再隔一阵,又话冇晒虾刺身,点解唔系我落单果阵一次过讲既?整到先知冇?真系离晒谱!结果上到海胆寿司既时候先最恐怖,竟然咁既形态咁既颜色,个样仲差过争鲜既质素!试左一dd就想呕,一丝丝既野好呕心,问佢咩黎佢话唔同品种所以唔同色。。。 真系俾300蚊买个知字,以後都唔洗去。
我从来都唔会写食评,但系为唔想大家中伏,决定要写一次。

2020-04-17
2020-04-12 190 浏览
Stopped in for lunch with my family. Selection is not very good, options are quite limited and after we ordered they brought one meal at a time over 45 minute period. Reccomend you avoid this place at all costs. There are many other good options.
2020-04-06 201 浏览
石锅极上芝士番茄牛肉赞岐乌冬最正!😱😱太好味,唔记得影相!哈哈,要再去食咗次至得。😂佢啲番茄味好浓,乌冬又好弹牙,加上浓浓嘅芝士,即使唔落牛肉就已经好好味😋其他的义烧拉面同泡菜牛肉拉面都做得不错。跟餐可拣加州卷或三文鱼🍣,仲有餐饮。劲抵,劲饱。
其他的义烧拉面同泡菜牛肉拉面都做得不错。
跟餐可拣加州卷或三文鱼🍣,仲有餐饮。劲抵,劲饱。

2020-03-29 218 浏览
今日去megrabox买家私,行到tea time 就上左7楼food court ,见到呢间日本野个下午茶set卖相同价钱都几吸引($50到再加一)就入左去试下。餐厅环境都宽躺,大部分都系卡位设计。我哋叫左两个茶歺,分别系寿司并盘同火炙松叶蟹柳三文鱼丼,不太理想。-小丸子好软好散太林,一夹就散哂。另外支条竹韱黑唒。-刺身唔新鲜,寿司饭太湿,唔好食-乌冬味噌汤底好喊,食两啖都要揾水饮真系麻麻地,无想食第二次。
餐厅环境都宽躺,大部分都系卡位设计。

-小丸子好软好散太林,一夹就散哂。另外支条竹韱黑唒。

-刺身唔新鲜,寿司饭太湿,唔好食
-乌冬味噌汤底好喊,食两啖都要揾水饮

真系麻麻地,无想食第二次。

2020-03-16 230 浏览
同男朋友去左megabox行完街,想食返餐平平地嘅晚餐,见到呢间做紧海胆丼大特价,为食嘅我决定就试一试呢间🤤🤤呢间餐厅坐位都比较舒服我同男朋友分别叫左一个海胆丼、叉烧拉面同埋铁板鱿鱼烧🥰🥰🥰但系店员点餐个阵好大头虾,帮我地两个叫嘅野double mark低,所以大家埋单一定要对一对单🙈迷你海胆丼:迷你丼size的确好细,只系得我手掌咁大;我自己就够食,不过男仔就一定一定要叫两个,味道方面,正常海胆味,唔算好腥,平平地又想食海胆可以叫下叉烧拉面:拉面唔重拣水味,几弹牙,叉烧都几滑😋,性价比唔错铁板鱿鱼烧:样唔系好吸引,不过好大碟,不过不失

呢间餐厅坐位都比较舒服
我同男朋友分别叫左一个海胆丼、叉烧拉面同埋铁板鱿鱼烧🥰🥰🥰

迷你海胆丼:

叉烧拉面:
拉面唔重拣水味,几弹牙,叉烧都几滑😋,性价比唔错

铁板鱿鱼烧:
样唔系好吸引,不过好大碟,不过不失