2019-09-22 1097 浏览
星期日到西貢Chill Chill 去了西貢碼頭旁的「無問題」外國風情的擺設店內亦有Sofa和咕咰座位一點鐘人客不多,基本上是任坐無問題漢堡牛肉中規中矩,煎得算是香透,但可能蕃茄和生菜是由雪櫃一取出就放入漢堡,令漢堡上餐時已是凍的,失色🥺薯角👍🏻👍🏻煙三文魚青芥末醬poke餐廳中有不少人都點了這個除煙三文魚外,亦混合了蕃茄乾、紫菜、青瓜和芥末醬,小清新,而且十分足料今日碰巧遇到了龍舟比賽,有點嘈吵,相信其他日子去會比較舒服兩個人埋單近$300味道一般,性價比一般,貴在環境
星期日到西貢Chill Chill
去了西貢碼頭旁的「無問題」

外國風情的擺設

店內亦有Sofa和咕咰座位
一點鐘人客不多,基本上是任坐

薯角👍🏻👍🏻

煙三文魚青芥末醬poke
餐廳中有不少人都點了這個

今日碰巧遇到了龍舟比賽,有點嘈吵,相信其他日子去會比較舒服

兩個人埋單近$300
味道一般,性價比一般,貴在環境
2019-09-22
2019-08-29 1093 浏览
係西貢玩完再搵左間餐廳坐下食dinner。呢間餐廳半開放式,好chill好舒服,仲可以玩美式桌球。佢個無問題burger真係幾好食,肉醬意粉都好多肉碎,份量夠大。單係啤酒已經好多可以揀,而且幾好飲,杯青瓜cocktail就難飲啲。
2019-08-19 838 浏览
去完鹽田梓,入左無問題食晚飯。揀佢係因為靠近碼頭,好寫意既感覺。點知野食都有驚喜~首先係無問題漢堡,即係牛肉漢堡配薯角,份量大,而且係即叫即整既,麵包烘到表皮有少少脆,牛肉亦都好厚身,絕無欺場。跟住輪到巴馬臣豬扒,係吉列芝士豬扒,呢個有驚喜,芝士鋪係吉列皮上面,多左香口既滋味,大塊又厚身,配上大量薯角,捧住個肚走呢間餐廳不收加一,好難得,環境又靚,對住個海,侍應有禮貌,亦都可以玩桌球,值得encore

巴馬臣豬扒

2019-08-18
巴馬臣豬扒
2019-06-30 1420 浏览
平時困係市區,放假就想出去行下,所以是日揀左西貢 🤷🏻‍♀️不過講真,唔出海,到左西貢市中心真係冇咩野做,條街又曬又熱,所以行左冇耐就去左尼間對正西貢公眾碼頭嘅「無問題」。* 餐廳價錢略高,不過勝在近海方便,有環境,有風(冇冷氣),岩哂坐低hea😂1. 檸檬茶唔知佢係咁低糖定侍應唔記得俾我😂 紅茶味濃嘅都。2. Lemonade尼杯嘅味就調得幾好,略酸但正常,又有青檸又有檸檬🍋3. 日式炸雞原本以為有伏(話哂係海邊做遊客生意,又做西餐),結果係出乎意料嘅好味!炸粉算薄,雞肉粒夠熱,配埋蛋黃醬同豬排醬,唔錯唔錯!

1. 檸檬茶
唔知佢係咁低糖定侍應唔記得俾我😂 紅茶味濃嘅都。
凍檸茶

2. Lemonade
尼杯嘅味就調得幾好,略酸但正常,又有青檸又有檸檬🍋
Ice  lemonade

3. 日式炸雞
炸粉算薄,雞肉粒夠熱,配埋蛋黃醬同豬排醬,唔錯唔錯!
日式炸雞
2019-06-30
Ice  lemonade
日式炸雞
2019-05-18 1184 浏览
Been here two times, service is worse than my last visit. We order a bottle of still water to share, and some alcohol drinks. We asked for some extra lemon slices for the water and the waitress said no more lemon or they have to charge for $20 for that (with a long face and walk away), no offence but that is service? Would not recommend this place to anyone. We were thinking to have dinner here but, thank you. The lemon incident given us a good hint.

2019-05-10 1090 浏览
今日係特別日子 所以同女朋友食好啲😆尼間個view好正 對出就係西貢碼頭 好舒服😌晚間仲有啲着左嘅燈仔掛咗係天花 即刻浪漫左👍🏼我地嗌左個 南瓜湯 好有驚喜👍🏼好濃南瓜味 同時又有少少蒜味 令到湯嘅味豐富左 仲有兩塊熱辣辣嘅麵包 正🤤嗌左個小食 MAC and Cheese🧀因爲女朋友好鐘意食芝士熱辣辣新鮮焗起 仲有拉絲 好邪惡🤤雖然係小食 但係份量一啲都唔少!!! 我地最後食唔曬🙈Main course我地嗌左 「無問題漢堡」應該係佢地嘅招牌burger🤔漢堡都幾厚 仲好juicy 不過牛味就唔算好出啲薯角熱辣辣同好脆 女朋友食到停唔到口🤣飲品我嗌左杯 Ginger Ale 冇乜氣 少少甜🙊唔係平時飲開果啲女朋友就嗌左杯Hot Chocolate 中規中矩啦🙈Overall都唔錯嘅👍🏼夜晚食幾有feel 果晚又唔多人 岩曬鐘意靜靜地嘅我地😌
今日係特別日子 所以同女朋友食好啲😆

纪念日
南瓜湯
Hot  Chocolate
2019-04-28 868 浏览
食飽飯,如果想一班朋友傾下計,不防來到西貢海旁,一邊可以看著美麗的海景,一邊飲著紅酒,與朋友說說笑笑,在這種環境下,可以忘記早上的工作,輕輕鬆鬆,非常開心。這裡除了有優閒的角落,適合幾個朋友傾心事,另一邊有幾張大型梳化,適合一大班朋友熱熱鬧鬧,再轉頭看看,門口及內廳放了兩張桌球枱,可以給大家娛樂,一顯身手。因為這裡沒有法國紅酒提供,所以今次点了一支澳洲的紅酒,及一支法國的白酒。可能是個人偏好法國的餐酒,覺得白酒比較好。

2019-04-25 746 浏览
踏入生日月 那個星期日的週日下午我哋一家人來到西貢海邊走走 在西貢碼頭挑選了一間休閒寫意的餐廳可以遠遠的看着大海感覺真不錯我和爸爸都很愛吃漢堡分別點了三樣食物、一杯薄荷青檸梳打【冇問題漢堡】配上薯角,屬於雞肉漢堡,漢堡包插了一件小青瓜,分量略大,肉質鮮美,醬汁都好好味,加埋薯角一起食,對男士來說夠晒飽肚!【愛樹者漢堡】同樣地配上薯角,用素食者也能吃的豆類來製作一份偽肉扒,口感略為鬆散,假如醬汁略帶酸甜味道,應該會較好,我只吃了半個已好飽肚,對女士來說的確太多了。【手撕豬肉配飯】估唔到呢度嘅兒童都會有呢配搭,手撕豬肉醬汁帶點酸酸甜甜,兒子食得好開胃,配上白飯的確很下飯,個人建議如果加啲配菜會更好!
踏入生日月 那個星期日的週日下午
我哋一家人來到西貢海邊走走
在西貢碼頭挑選了一間休閒寫意的餐廳
可以遠遠的看着大海
感覺真不錯

我和爸爸都很愛吃漢堡

分別點了三樣食物、一杯薄荷青檸梳打

2019-03-18 897 浏览
原本諗住去食雞煲,但係阿姐話喉嚨痛,突然間醒起好耐冇用過eatigo訂坐,睇吓附近有冇選擇,六點三都攞到七點鐘半價,謝謝。Ribs和buffalo wings 都賣光了。每人一杯lemonade。酸酸的。我個杯係西瓜,契媽個杯係熱情果,仔嗰杯係raspberry,另外蔡叔叔個杯係原味。德國香腸配酸菜同埋咖喱汁,有兩塊多士炸魚薯條,一大塊炸魚分開四舊一人一舊,炸得鬆鬆脆脆,魚柳夠厚身,配上大量薯角手撕豬肉小漢堡,因為得三個所以我冇得食,牙仔話好食,契媽就嫌佢乾咗小小炸菠菜芝士球,比我想像中有啲失望,做得過咗火同埋冇乜味道。巴馬臣芝士炸豬扒,又係配上大量薯角,味道不過不失。整體用餐愉快,音樂聲有啲大但係氣氛非常之好,最大問題係佢哋上菜好慢,所以下次最好一次過叫晒想食嘅嘢。

Ribs和buffalo wings 都賣光了。

每人一杯lemonade。酸酸的。

德國香腸配酸菜同埋咖喱汁,有兩塊多士

炸菠菜芝士球,比我想像中有啲失望,做得過咗火同埋冇乜味道。

巴馬臣芝士炸豬扒,又係配上大量薯角,味道不過不失。

2019-02-24 719 浏览
難得平日入左西貢又冇咩遊人所以想chill下咁搵個地方入杯咖啡睇下書,咁見到哩間餐廳喺海邊又有咖啡飲環境又好好店入面又冇咩人咪入去飲杯咖啡。飲到咁上下時有個貌似菲律賓藉既女店員就走嚟問我仲要唔要叫其他野食野飲,我話唔使就繼續睇書。再坐多一陣個女店員就走嚟放個留座既牌喺我張枱同隔離張枱,但其實間鋪咁大佢都冇放其他位。再隔多陣同一個女店員又再走嚟問我要唔要叫野食同野飲?!我話唔使佢就放個menu喺我張枱度!!即刻覺得佢好唔尊重客人!我問佢我要走啊?佢就話佢地6點要返張枱。佢冇講過客人唔可以只飲一杯咖啡又或者限時只可以坐幾耐,當時餐廳都冇咩客人又冇人等位我明點解佢要咁唔尊重只係想飲杯咖啡chill下既客人!一定要叫好多野飲野食先被尊重?係既你整個最低消費$100或以上啦!當我走左之後6點半再行過哩度時依然係冇咩客人同埋跟本就冇客人入座我頭先坐嗰枱!本來都幾鍾意哩度但而家對哩間餐廳好失望,唔好叫無問題喇改名叫好有問題啦!

2019-02-20
2019-02-13 750 浏览
入西貢如果只係諗住食海鮮, 就真係大錯特錯啦呢間朋友介紹既餐廳, 唔係吸引在野食,第一樣野佢竟然係同我講: 個名好搞笑架, 叫無問題個名咁好記, 當然深深印係我腦入面黎西貢玩就過左黎試啦原來係對住個海~仲要氣氛好好, 加埋音樂好有外國風情呀對正海邊坐係木櫈既感覺好舒服😌最開心係有好多本地手工啤酒揀, 同埋侍應好有禮貌, 會拎啤酒比客試飲係香港有呢d咁熱情既餐廳真係少有不過世事無完美,佢既缺點係: 出菜慢/野食唔好味/炸雞成口都係粉/無味/焗芝士通粉除左夠熱之外,亦無第二個好處雖然講得有少少過份. 但意見係: 飲杯野去傾計就爽, 野食既話唔好太高期望
入西貢如果只係諗住食海鮮, 就真係大錯特錯啦
呢間朋友介紹既餐廳, 唔係吸引在野食,
第一樣野佢竟然係同我講: 個名好搞笑架, 叫無問題
個名咁好記, 當然深深印係我腦入面
黎西貢玩就過左黎試啦
原來係對住個海~
仲要氣氛好好, 加埋音樂好有外國風情呀
對正海邊坐係木櫈既感覺好舒服😌
係香港有呢d咁熱情既餐廳真係少有
不過世事無完美,
雖然講得有少少過份. 但意見係: 飲杯野去傾計就爽,
野食既話唔好太高期望
2019-01-21 864 浏览
見今日天氣都唔錯同男朋友去西貢拍下拖晏晝試一試哩間餐廳餐廳都幾大 可以望到出面既海景仲聽到出面busking 既人唱歌 成件事好chill步伐急速地捱過星期一至五之後 周末黎歎下真係唔錯餐廳既waiter都係外籍人士裝修簡約 前台仲有得篤波timMenu主要都係西式小食首先就叫左momentai既signature burger好juicy 咬落去肉汁必哂出黎好正蕃菇唔會太厚 蔬菜 醬汁既比例都岩岩好!Burger 頂既綠色長條係pickles 唔鐘意可以拎去佢薯角亦炸得好新鮮 唔會太咸或者太油推介!而哩個呢真係 pulled pork slice burger食落似雞肉多d入面呢有隻奇怪味道既菜苦苦地又酸酸地咁 怪!所以我地都麻麻地哩個burger另外叫左杯iced lemon tea 冇咩味 要另加syrup雖然第二個burger伏伏地 但我覺得哩間餐廳都係值得一試既~
見今日天氣都唔錯
餐廳既waiter都係外籍人士
裝修簡約 前台仲有得篤波tim
Menu主要都係西式小食

好juicy 咬落去肉汁必哂出黎好正

蕃菇唔會太厚 蔬菜 醬汁既比例都岩岩好!

薯角亦炸得好新鮮 唔會太咸或者太油
推介!

食落似雞肉多d
入面呢有隻奇怪味道既菜
苦苦地又酸酸地咁 怪!
所以我地都麻麻地哩個burger

2018-12-09 941 浏览
我生日朋友帶了我去依間叫”無問題”真係一d都唔覺有問題,佢環境好舒服仲會有人唱現場👍🏽好有外國的感覺😁依個迷利漢保👍🏽素食朋友都好啱,係一舊好大既冬菇好入味😋

依個迷利漢保👍🏽素食朋友都好啱,係一舊好大既冬菇好入味😋
2018-11-25 750 浏览
西貢常常來,但海邊的西餐廳甚少光顧,通常來西貢多吃海鮮或泰國菜。今晚光顧這海邊餐廳,客人多為外國人,令這店讓人感到置身外國般是晚點了:甜番薯薯條配黑松露:美味濃郁的黑松露配甜薯條,味道惹味。 卡邦尼意粉:味道適中,香濃可口。漢堡飽: 大大件非常足料日,正邊吹海風邊享美食,實在舒服又自在。以後來西貢又多一個好選擇。

是晚點了:
甜番薯薯條配黑松露:美味濃郁的黑松露配甜薯條,味道惹味。

卡邦尼意粉:味道適中,香濃可口。

漢堡飽: 大大件非常足料日,正

邊吹海風邊享美食,實在舒服又自在。
以後來西貢又多一個好選擇。
2018-11-09
2018-11-12 712 浏览
大家到西貢都係想享受下度假的感覺,西貢有香港後花園之稱,每逢假日都會有很多人到西貢享受下陽光和大自然的空氣。當然我都唔例外啦,經常會到西貢的我,一邊可以放鬆下心情,另一邊當然就係搵好味道。今次我想講的餐廳就是momentai,其實我已經到過這間餐廳幾次了, 以下的相片都是我食過 幾次而集合得來的。多數都是兩點後去食他們的tea set, 至於價錢方面我已經忘記了, 大約都只是百幾蚊一個餐,已經包括沙律,主菜和飲品。 我最欣賞是餐廳的環境,採用開放式設計感覺開揚舒服, 每次我來到都會揀望住出面的位置, 一邊享受美食一邊可以欣賞下西貢碼頭的風景,真是賞心樂事啊!至於食物的質素,不論他們的沙律,漢堡包,意粉,飯或者咖啡, 全部都是中上的味道。餐牌上的菜式選擇多元化, 每次來到都可以嘗試不同的菜式。 餐廳的店員服務亦相當之好,態度親切友善仲好玩得添!

用餐时段
下午茶