2018-08-29 764 浏览
之前去左銅鑼灣做野,去左世貿中心starbucks飲野,之後逛一逛無印良品muji!! 我覺得呢間既野係muji𥚃面算幾齊,文具有啲其他地方冇既,呢度都有👍🏻👍🏻 零食超級多選擇! 飲品架有勁多飲品選擇,不過我就冇興趣了~零食架都好齊全😍 種類又多,款式好特別~Muji既朱古力餅同糖都幾好食,綿花糖都好正~我就買咗粟米片!勁推介!粟米片好好味,同戲院既好似,如果自製醬料會更好味,不過佢本身已經有調味料,都好濃,超級正,推👍🏻

零食超級多選擇!

飲品架有勁多飲品選擇,不過我就冇興趣了~

零食架都好齊全😍 種類又多,款式好特別~
Muji既朱古力餅同糖都幾好食,綿花糖都好正~

我就買咗粟米片!

• 粟米片
2018-08-27 316 浏览
今日喺銅鑼灣食午餐,食完之後周圍逛下,就去到世貿呢間muji無印良品~ 可能星期日,比較熱鬧少少,所以都幾多人~ 因為我比較少去無印良品買零食,之前就成日食無印良品嘅糖,因為佢嘅糖系列好特別~ 今次我就買啲餓肚既~ 我同事就揀咗一系列嘅棉花糖,我就冇乜興趣,揀咗有啲似媽咪麵嘅麵塊,佢有分雞肉味,冬陰公味,豉油味,同埋辣味!我就揀咗豉油味,感覺幾安全 唔係好貴!$11有四件~一俾咗錢,就急不及待試🤣 咬咗一啖之後冇乜特別,真係幾似媽咪麵,點知食咗兩三啖之後就開始覺得非常鹹😂我明白日本人係比較鍾意食鹹少少,但係佢對於我香港人來講,真係鹹都無辦法快食,真係慢慢食先消化得到🙈 可能下次要買返雞肉味安全啲😅

唔係好貴!$11有四件~

2016-05-17 958 浏览
無印良品零食大比拼無印良品有很多零食我也想嘗嘗平時我只買棉花糖不捨得買其他零食(話說千萬不要買新出的綠茶紅豆棉花糖很難吃)今次難得大姐大出血買了很多零食For她自己考試溫習所以就寫寫食評 Fried Rice Cracker Soy Sauce★★☆☆☆好脆好厚和很大塊鹹鹹的比我想像中鹹因為這種炸米餅通常也是鹹鹹甜甜的但這個不甜只鹹還有點兒太過鹹感覺落得太多醬油我比較喜歡鹹鹹甜甜的醬油所以不太喜歡這個Burdock Snack★★★★一開封口已經有很香的牛蒡味噗鼻而來質感有點像印尼蝦片不過比它薄(我很喜歡印尼蝦片)脆脆地但鹹左D有點兒過鹹有少少甜甜地的aftertaste我大姐說aftertaste有牛蒡味這個雖然大包但像印尼蝦片一樣質感很輕好像一陣風一樣很快沒有了蕃薯片★★★★☆甜甜地好薄好脆質感一點也不像薯片這個是昔日的菓子系列應該是懷舊日式菓子(我吃過昔日的菓子系列的棉花糖像棉花糖機做出來的那種很好吃)我媽說是焗出來的很健康有蕃薯香味蕃薯條★★★ ☆和蕃薯片一樣都是焗出來條比片脆雖然一樣作法但不知為何我覺得蕃薯味沒片咁香我大姐覺得條比片好吃但我喜歡片多點我二姐說這個現在很hit在
無印良品零食大比拼

2016-05-08
  • Burdock Snack
  • 蕃薯片
2010-04-10 535 浏览
嘛,食評補完計劃8了,嗯忘記了為何去了那兒了,總之回到家就買了這些東西了,人有時就是這樣的了這些零食我相信都不用我多說的就是了,嗯,因為大家買開買熟的都知道這是甚麼的了,那些醃過的食物真的實在好味得太不知所謂了,特別是那個有芝士片的那個,對於我這個芝士狂迷來說更是不可或缺的東西呀,嗯嘛,當然那侸八爪魚的醃物也不可以忘記喔,因為那個也是好好味的說嘛,不過這樣買了買了就差不多100元了,都是不可能再吃那麼多了嘛,還有左下角那兩個不是無印良品喔,我只是來個全家福的說
嘛,食評補完計劃8了,嗯

嘛,還有左下角那兩個不是無印良品喔,我只是來個全家福的說
2009-07-26
2009-04-30 204 浏览
被大大彈番轉頭話我打得太少唔刊得咁真係唔知應該打乜好嘛呢d野大家都食過啦...而佢既品質水平一向都好高有好多人都係佢地的fans所以真係唔知點講佢d味道係點冇咩特別可以打..只係又係掃野食吧今次買左杏仁朱古力同果個好似趣米的朱古力味道就唔駛講啦..杏仁有幾次總冇哂貨呀..下次我忍手唔食住影俾大家睇我最鍾意既蕃茄薯片吧!!
被大大彈番轉頭話我打得太少唔刊得
咁真係唔知應該打乜好嘛
呢d野大家都食過啦...
而佢既品質水平一向都好高
有好多人都係佢地的fans
所以真係唔知點講佢d味道係點

冇咩特別可以打..
只係又係掃野食吧
今次買左杏仁朱古力同果個好似趣米的朱古力
味道就唔駛講啦..杏仁有幾次總冇哂貨呀..
下次我忍手唔食住影俾大家睇我最鍾意既蕃茄薯片吧!!
2009-04-10
2009-03-29 97 浏览
個晚要去cwb補習...都心想muji開左未呢...因為之前見佢d裝潢都差唔多ok行到去板前既時候見到有人拿住包muji既chocolate就知佢開左啦..即刻就仆左上去!!本來想買好多野食架..不過因為要上補習班..所以只係買左相中果2樣味道當然就唔駛我講都係咁好食啦..不過o岩唔o岩自己就係個人口味~不過就咁細細一件已經要10幾蚊...真係唔好成日買咁多食呢..no money..T_T
個晚要去cwb補習...
都心想muji開左未呢...因為之前見佢d裝潢都差唔多ok
行到去板前既時候見到有人拿住包muji既chocolate
就知佢開左啦..即刻就仆左上去!!

本來想買好多野食架..
不過因為要上補習班..所以只係買左相中果2樣
味道當然就唔駛我講都係咁好食啦..
不過o岩唔o岩自己就係個人口味~

不過就咁細細一件已經要10幾蚊...
真係唔好成日買咁多食呢..
no money..T_T
2009-03-06