2019-12-23 404 浏览
早兩日放假在家睡至中午,路過新香園,想起很久沒有吃這裡馳名的蛋牛治。🤤🤤🤤看見難得不用排隊,就進去叫了一份蛋牛治烘底、一支可樂,味道依舊不錯,烘底+煎蛋香口美味😋,配上可樂,無得輸👍可惜,回家後不久,開始肚痛,這兩天肚屙了十多次,真真正正可以在家休息。😷明白好的食店不用太包裝,裝修不用豪華,但食物一定要衛生啊!!!😭客人一心來幫襯美食,但換來了身體不舒服,這合理嗎?這是食店的責任啊!😠
早兩日放假在家睡至中午,
路過新香園,想起很久沒有吃這裡馳名的蛋牛治。🤤🤤🤤
看見難得不用排隊,就進去叫了一份蛋牛治烘底、一支可樂,
味道依舊不錯,烘底+煎蛋香口美味😋,配上可樂,無得輸👍
可惜,回家後不久,開始肚痛,
這兩天肚屙了十多次,真真正正可以在家休息。😷
2019-12-15 482 浏览
深水埗有幾樣食物出名:餃子、豬潤麵、豆品鋪、蛋牛治全都係睇上去老老舊舊,實實際際,小本經營,本土特色兼夾地踎招呼。老實講,半斤八両為兩餐嘅香港人,實而不華,確實討人歡心。眼見蛋牛治老店冇人排隊,一場嚟到舊區,就是一事咖啡同蛋牛治嘅工架。蛋牛治無選擇烘底,或者是一個低級錯誤嘅選擇。食得出蛋汁與牛肉嘅美味,沒有空陪麵包抵擋不了滿溢肉汁,而厚身話我知佢分量係幾咁實在。 唯獨那咖啡令整個下午茶都遺憾,他充滿本土茶餐廳咖啡中的苦澀,讓我真心喝不下,或許又是我的錯誤,或應該選擇奶茶。
深水埗有幾樣食物出名:餃子、豬潤麵、豆品鋪、蛋牛治

2019-12-04 789 浏览
其實呢間鋪食過幾次都真係唔記得,每次必點蛋牛治,久唔久食下,唔會厭。.二十四小時經營,唔同時段都去食過,味道都係一如既往的好。.馳名蛋牛治 (烘底) HKD | 22呢個可揀烘底or no, 烘底加一蚊。烘底會比較脆 亦比較熱氣少少。蛋牛餡好香,牛肉切粒 同蛋融為一齊 ,超好味。.雲吞河粉好食到真係唔話得~ 雲吞入邊有成隻蝦 而且好新鮮大隻呀!.豬潤粉腸粥朋友食呢個 見佢入邊好多料 而且豬潤同粉腸都係好大舊 相襯之下 粥反而少d咁~.呢兩碗加d辣椒🌶️ 超級好味😋
二十四小時經營,唔同時段都去食過,味道都係一如既往的好。

馳名蛋牛治 (烘底) HKD | 22
呢個可揀烘底or no, 烘底加一蚊。
烘底會比較脆 亦比較熱氣少少。
蛋牛餡好香,牛肉切粒 同蛋融為一齊 ,超好味。
雲吞河粉
好食到真係唔話得~ 雲吞入邊有成隻蝦 而且好新鮮大隻呀!
呢兩碗加d辣椒🌶️ 超級好味😋
2019-11-26 763 浏览
哇哇哇🤤啲豬手多到😍呢間老字號我已經食過無數次佢最多人介紹嘅係佢嘅招牌【蛋牛治】 每次食都熱辣辣個牛肉仲有啲汁夾埋個包食一流👍🏻👍🏻同埋記住要烘底呀我覺得好食好多!【南乳豬手麵】其實佢地個豬手真係好正我係叫左米粉嘅 雖然佢叫南乳但係我覺得南乳味唔夠多會有小失色🤥但係佢地啲豬手係超級林架同埋夠矖多呢個價錢其實好抵!【柱侯牛腩麵】牛腩同牛筋嘅份量差不多唔孤寒🥰個汁好好食一個字正!其實佢地個西多士都勁好食但係我地太飽食唔落啦😂你地去食可以試下架🥰
南乳豬手麵
蛋牛治(烘底要加$1)
柱侯牛腩麵
南乳豬手麵
蛋牛治(烘底要加$1)
柱侯牛腩麵
  • 烘底蛋牛治
  • 豬手麵
2019-10-01 929 浏览
每次行開經過深水埗依頭,我都一定会去食新香園既馳名蛋牛治從第一次食到依家都有十幾年啦水準依然保持,果份熟識既味道依然歷久不變一入到去坐低,就会聽到周圍個個都会嗌蛋牛治,阿姐就会問烘唔烘底依句說話由你坐底都食完埋單都会不停重播新香園完全走平民茶餐廳路線,摺凳,摺枱,嘈雜既環境,正正就係依度既平民特式除左蛋牛治,食過依度既西多同豬手麵都幾好食我自已覺得蛋牛治真係要烘底比較好食,麵包即烘即食,烘得香脆可口咸牛肉夠咸香,混合蛋一齊煎,香上加香茶記三文治,加杯凍飲,係深水埗黎講都唔算平,不過又真係幾好食
每次行開經過深水埗依頭,我都一定会去食新香園既馳名蛋牛治
從第一次食到依家都有十幾年啦
水準依然保持,果份熟識既味道依然歷久不變

依句說話由你坐底都食完埋單都会不停重播

除左蛋牛治,食過依度既西多同豬手麵都幾好食

咸牛肉夠咸香,混合蛋一齊煎,香上加香

• 烘底蛋牛治
2019-10-01 641 浏览
🍳🐮🥪| 新香園蛋牛治 | $21 (烘底$22) |食三明治要烘底係我嘅執著!上次烘得太勁,今次又嫌佢烘得唔夠😆不過都係好好食😙呢間蛋牛治嘅牛肉同出面一般嘅有啲唔同,牛味會濃好多,我好鍾意!
🍳🐮🥪
| 新香園蛋牛治 | $21 (烘底$22) |
食三明治要烘底係我嘅執著!
上次烘得太勁,今次又嫌佢烘得唔夠😆
不過都係好好食😙
呢間蛋牛治嘅牛肉同出面一般嘅有啲唔同,
牛味會濃好多,我好鍾意!
蛋牛治(烘底)
蛋牛治(烘底)
2019-09-29 432 浏览
對此店最出名的是馳名蛋牛治和豬潤牛肉麵我還有紅豆冰,結果我跟友人便點了這幾款,蛋牛治的滑蛋炒得非常香而且毫不吝嗇,令人10分滿足,而且豬潤也熟得剛好口感100分,如果在深水埗行街或做正經事後肚餓,這間平民小店確實值得推介。
如果想嘗最地道的香港味道,深水埗必須列入行程~新香園的蛋牛治我心念了好久,這次終於完了這個心願🤤-老字號之所以屹立不倒,出品一定是深得民意蛋牛治這種在香港大路到不行的小吃,新香園依然有自家的亮點,讓你心甘情願爲之而往🤓-🧡蛋牛治固然是必點,蛋香濃嫩滑,免治牛肉粒又香又多汁,基本無可挑剔!硬要說缺點的話,大概就是餡不夠厚了~🤣-🧡腿蛋治水準依然不低,好吃,沒什麼毛病~-最後配上一杯凍奶茶☕️,超滿足的地道香港早餐另外,這裏的👉🏻豬手面也非常受歡迎,有機會也要試試😌
如果想嘗最地道的香港味道,深水埗必須列入行程~
新香園的蛋牛治我心念了好久,這次終於完了這個心願🤤
老字號之所以屹立不倒,出品一定是深得民意
🧡蛋牛治
硬要說缺點的話,大概就是餡不夠厚了~🤣
🧡腿蛋治
水準依然不低,好吃,沒什麼毛病~
最後配上一杯凍奶茶☕️,超滿足的地道香港早餐
另外,這裏的👉🏻豬手面也非常受歡迎,有機會也要試試😌
蛋牛治
腿蛋治
2019-09-15
蛋牛治
腿蛋治
2019-08-31 916 浏览
冒雨去食蛋牛治烘底全店最好食若麵包新鮮,不需要烘底巳經好好食沙爹牛肉麵,牛肉香滑但份量略小奶茶的茶味不夠香濃鮮牛肉生麵,牛肉很多筋可能店舖太好生意,食物水準已下降。
冒雨去食蛋牛治烘底

全店最好食

若麵包新鮮,不需要烘底巳經好好食

沙爹牛肉麵,牛肉香滑
但份量略小

奶茶的茶味不夠香濃

鮮牛肉生麵,牛肉很多筋

可能店舖太好生意,食物水準已下降。

2019-08-31
2019-08-26 483 浏览
喺深水埗,竟然發現咁好味嘅蛋牛治,佢唔係用罐頭鹹牛肉做餡料,而係用牛肉切成碎粒,再用蛋煎得香脆,連個蛋邊都煎得脆卜卜咁啱我食完之後,無線都有介紹新香園,原來佢哋係用巴西牛肉,唔怪得之咁有肉味,咁好食地方環境就普通,衛生更麻麻,我冇堂食,係外賣$21,烘底,一分錢一份貨,值得嘅

2019-08-16 1392 浏览
慕名而來 食個下午茶新香園嘅烘底馳名蛋牛治、南乳豬手麵絕對係必食推介 肥大肉厚嘅豬手超級林加上南乳好入味 每啖咬落去 都feel到嗰啲骨膠原要爆發豬皮嘅彈牙我真係抗拒唔到~雖然湯底有少少肥 但係一次半次絕對冇所謂!生灼牛肉麵用鮮牛肉略略用滾水煮一煮 牛肉唔係用梳打粉整到鬆晒、冇晒口感嘅肉質 鮮油多多士烘恰到好處!夾住大大嚿生牛油 又一肥仔之食呢度仲有佢哋秘製嘅辣椒油 落咗少少係碗麵度 辣得來花椒味好香 秘製果然係唔同啲~如果鍾意仲可以買返一罐返屋企 得閒點下公仔麵都得
慕名而來 食個下午茶

新香園嘅烘底馳名蛋牛治、南乳豬手麵絕對係必食推介

肥大肉厚嘅豬手超級林
加上南乳好入味 每啖咬落去 都feel到嗰啲骨膠原要爆發

生灼牛肉麵
鮮油多
多士烘恰到好處!夾住大大嚿生牛油 又一肥仔之食

呢度仲有佢哋秘製嘅辣椒油 落咗少少係碗麵度
個個都推薦新香園,今日就黎食下佢d名物男朋友👦🏻:我想食蛋牛治我👧🏻:我要食西多士甘就叫曬2樣la好似佢堅持食蛋牛治,本身諗住都係普通野,但炸蛋牛肉加埋牛油神奇地出息好想encore! Btw各位記得轉烘底 又脆又多汁多重口感西多士反而中規中矩另外叫多左豬手麵,豬手好林中意食既朋友仔一定要食
個個都推薦新香園,今日就黎食下佢d名物

男朋友👦🏻:我想食蛋牛治
我👧🏻:我要食西多士
甘就叫曬2樣la

西多士反而中規中矩

另外叫多左豬手麵,豬手好林中意食既朋友仔一定要食

2019-07-16 938 浏览
深水埗平民區 但得獎餐廳多的是堅記真心堅!有出名的蛋牛治&豬手麵價錢唔貴 $50內一定食到哂兩樣今次特地來食豬手麵叫餐要睇下店員得唔得閒 見到有眼神接觸就大叫食咩 佢就會識做幫你落單豬手麵上枱時 店員會俾一隻碟仔你放骨咁就唔會食到成枱都係 食得乾淨點見到一向麵都有兩隻大豬手係面叫了幼麵 鹼水味唔重 不用落醋豬手 雖然大隻但皮薄夠肉淋煮得入味同時又唔會好油膩 食入口feel到骨膠原 好滑好正湯都可以飲兩三啖 都幾清幾好飲豬手,麵,湯都咁好食 得到獎都係實至名歸的
深水埗平民區 但得獎餐廳多的是

豬手 雖然大隻但皮薄夠肉淋
煮得入味同時又唔會好油膩
食入口feel到骨膠原 好滑好正
湯都可以飲兩三啖 都幾清幾好飲
豬手,麵,湯都咁好食
得到獎都係實至名歸的
豬手麵

豬手麵
2019-07-13 554 浏览
深水埗真係好多好多好多平靚正既好野食❣️今日黎到新香園去食佢最出名既蛋牛治假期關係 今日要排隊呀😖😖😖😖炎炎夏日真係好痴線呀 等左大概半小時先有位 成身已經濕晒🙈🙈🙈黎得呢到 大部分既人都係叫佢既蛋牛治❣️呢到蛋牛治係會哄底 黎到既時間仲係熱辣辣裹面夾住既蛋係滑蛋同熟蛋之間 仍然食得出滑溜 但晤會過生 晤喜歡食生蛋既人都可以一試牛肉好重咸香味 配合埋雞蛋 味道岩岩好天氣實在太熱 忍晤住要叫杯冰凍既紅豆冰降降温 呢到既紅豆處理得幾好 每一粒都好夠冧 略嫌佢甜左少少同多冰左少少呢間鋪值得我再排隊幫襯
深水埗真係好多好多好多平靚正既好野食❣️

呢到蛋牛治係會哄底 黎到既時間仲係熱辣辣
牛肉好重咸香味 配合埋雞蛋 味道岩岩好

呢間鋪值得我再排隊幫襯
2019-06-29 898 浏览
星期 六的早上, 由於被安排了工作.  決定回公司前來一頓好的早餐.   之前每晚回家路上都會經過這不起眼的老店, 想不到原來內有乾坤.  趁周末不算趕的空檔,  試試食店 門面那白底紅字的"馳名蛋牛治".一坐下便點了一份蛋牛治烘底加熱奶茶, 不消5分鐘食物便已上齊, 有著另一家蛋牛治聞名的速度 , 卻沒有被催促的聲音.這份蛋牛治跟以前吃過的, 有很大不同.  以往都是一層咸牛肉一層蛋, 都是那罐頭式的咸牛肉味道, 但這份蛋牛治, 看上去是雞蛋與牛肉的完美結合., 咬下時, 還吃得出紮實的牛肉粒, 有少許沙爹牛肉的感覺,  是以往傳統蛋牛治沒有的味覺.   至於烘底與否, 完全是個人選擇, 但應不影響整份三文治的分數.奶茶的味道還可, 略嫌較為稀薄, 如再濃滑點更好.愛上舊區老店的格局, 那是一份來自生活, 貼地的討好, 未來在深水埗的日子, 要再多加發掘

奶茶的味道還可, 略嫌較為稀薄, 如再濃滑點更好.

2019-06-29
$40 (早餐)
  • 蛋牛治