2024-04-19 577 浏览
💯 Last night, my friend and I visited the renowned Korean restaurant, Sinsa-dong Pocha, which has gained popularity on social media. The restaurant's decor transported us to Korea, providing a vibrant ambiance and numerous photo opportunities. We indulged in the following dishes:1️⃣ Signature Soy Sauce Crab Platter with Seaweed Rice ($298) - The soy sauce crab is made with 100% premium Yanping Island crabs, ensuring freshness and quality. Freshly marinated crabs are delivered regularly, guaranteei

1️⃣ Signature Soy Sauce Crab Platter with Seaweed Rice ($298) - The soy sauce crab is made with 100% premium Yanping Island crabs, ensuring freshness and quality. Freshly marinated crabs are delivered regularly, guaranteeing that only the finest ingredients are used.
The secret sauce is prepared using a special recipe, creating a delectable flavor. The salt used is the highest quality Korean soy sauce salt, giving it an exceptional taste. Served with fragrant seaweed rice, it is a true delicacy. 🦀 (新沙洞招牌醬油蟹拼盤(配紫菜拌飯))

2️⃣ Grilled Jeju Black Pork on Hot Plate with Vegetable Platter ($188) - The succulent Jeju black pork is grilled to perfection on a hot plate and served with a variety of fresh vegetables. It is a delightful combination of flavors. 🐗 (鐵板燒濟洲黑毛豬 (配生菜拼盤))

3️⃣ Seafood and Green Onion Pancake ($115) - This pancake is filled with a generous amount of seafood, including squid, and is infused with the aroma of green onions. It is a savory and satisfying choice. 🦑🥞 (海鮮葱煎餅)

🌟 Special Promotion:
🦀 Soy Sauce Crab Special: $198
Available from Monday to Thursday all day
Available only until 7 PM on Fridays, Saturdays, and Sundays
Not applicable on public holidays
Reservation by phone is required for the special promotion.
2024-04-18
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
對上一次黎食,都已經係非常多人,而每次經過都見到好多人等位,所以大家都記得要book位呀📲店舖用上韓式大排檔嘅設計,亦因為咁成為咗一間有卡打嘅食店📸揀咗坐半室外位置,嗰張膠櫈的確好入型入格😍再一次黎到,緊係要食吓啲新菜式喇🥢➷🪐 韓式鐵板燒鰻魚食店所用嘅鰻魚係每日新鮮到貨,亦都係每日處理同劏🔪新鮮厚切嘅鰻魚用上鐵板呈上,經過親手煎烤,肥美嘅鰻魚流出豐厚嘅油份🤩先燒肉個邊,咁就可以避免塊皮痴住鐵板😌入口魚香味頗重,有啲似食燒鱔嘅感覺😋魚皮有脆口之餘仲帶有點煙韌感👍🏼肉身爽脆,配搭秘製鰻魚骨燒汁同紫菜食,份外和味🤤§🪐 醬油蟹膏蟹肉拌飯唔係成日有機會食醬油蟹🦀應該話自己都未必敢成日食🤣但知道佢地都出名食醬油系列,所以就叫咗呢個拌飯試一試🫢拌飯嘅配料唔會太多,避免搶走醬油蟹嘅味道,醬油唔會死咸,又可以帶起蟹肉同蟹膏嘅鮮味😋味道吸引亦惹味,非常唔錯嘅一個體驗👍🏼§🪐 新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子食韓式野當然離不開炸雞🍗今次揀食柚子呢個味,會有啲清新感🍋炸雞算係大嚿,炸皮香脆又唔會太厚粉,入口啖啖肉🤪§🪐 草莓牛奶配蜂巢特飲上次都有飲呢個蜂巢特飲,覺得佢幾特別,所以今次都決定encore🤭原塊蜂
店舖用上韓式大排檔嘅設計,亦因為咁成為咗一間有卡打嘅食店📸

🪐 韓式鐵板燒鰻魚

食店所用嘅鰻魚係每日新鮮到貨,亦都係每日處理同劏🔪
韓式鐵板燒鰻魚
入口魚香味頗重,有啲似食燒鱔嘅感覺😋
🪐 醬油蟹膏蟹肉拌飯

醬油蟹膏蟹肉拌飯
味道吸引亦惹味,非常唔錯嘅一個體驗👍🏼
🪐 新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子

食韓式野當然離不開炸雞🍗
新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子
今次揀食柚子呢個味,會有啲清新感🍋
新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子
炸雞算係大嚿,炸皮香脆又唔會太厚粉,入口啖啖肉🤪
🪐 草莓牛奶配蜂巢特飲

原塊蜂巢配上香濃草莓牛奶🍓甜甜地又有特式😋
草莓牛奶配蜂巢特飲

又係好滿足嘅一餐,而呢個滿足話我知,我哋可以再黎第3次👍🏼到時唔知又有啲咩新野食呢🤤
‼️如果你係醬油蟹迷,而家醬油蟹有優惠做緊$198😲一至四全日供應,五六日就只限7點前🕖公眾假期無優惠,不過記得必須要電話訂座📲襯住優惠未完,要食就要襯快喔!

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2024-03-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-02-18 1090 浏览
Weekend Lunch一坐低會送上三款韓式小菜。新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298拼盤有醬油蟹及醬油蝦。醬油蟹有不少蟹膏,味道新鮮入味,但不會過鹹,也不會有腥臭味。醬油蝦同樣出色,每隻蝦頭都有膏,蝦肉肉質不錯,鮮甜味十足。兩者配上紫菜飯,更添滋味!韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98與正宗韓國紫菜飯卷一樣,表面會塗上麻油及灑上芝麻,令飯捲增添香味。而且飯捲用料足,有牛肉及不同蔬菜,好味又有不同口感。泡菜豬肉豆腐鍋 $118泡菜湯有滑身的豆腐、大量老泡菜及花腩片。在吃完醬油蟹及醬油蝦後,是暖身暖胃的選擇。韓國粒粒桃汁 $18本身打算試試草莓牛奶配蜂巢特飲,可惜當天兩款蜂巢特飲均售罄,所以轉了試粒粒桃汁,味道香甜,更多不少蜜桃粒粒。餐廳還原了韓式大排檔的氛圍,不論門口還是餐廳內不同角落都有滿滿的韓風裝潢。另外店員表示2月透過電話訂座可以享有特別優惠 (以下優惠不能同時使用):所有分店~原價$298的醬油蟹,可以透過電話訂座以優惠價$198享用 (星期一至星期四全日供應,星期五、星期六及星期日只限晚上七點前,公眾假期就沒有優惠)大角咀分店限定~原價$198的韓式烤鰻魚,同樣透過電話訂座,可以
Weekend Lunch

一坐低會送上三款韓式小菜。

新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298

韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98

泡菜豬肉豆腐鍋 $118

韓國粒粒桃汁 $18

所有分店~

大角咀分店限定~
原價$198的韓式烤鰻魚,同樣透過電話訂座,可以優惠價$98享用(適用於星期一至星期五晚市,星期六及星期日全日供應)

鍾意醬油蟹及韓式烤鰻魚快點電話訂座預約~
用餐时段
今日同朋友放工後去左哩間韓式大排檔餐廳食飯。餐廳環境好有特色,係韓國大排檔設計,四周都係韓文既標誌,門口啲布簾勁有韓國小食車嘅感覺。🦀新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298拼盤包括一隻醬油蟹同四隻醬油蝦,仲要已經配埋紫菜拌飯,$298哩個價錢性價比相當高!醬油蟹嘅蟹膏同蟹肉份量都唔少,而醬油蝦就鮮甜彈牙,真係幾抵食~🍗 新沙洞炸雞半份-甜辣味 $88炸雞炸得香脆,上面淋上甜辣醬汁,灑上芝麻,半份嘅份量已經好多~🍙 辣豬肉紫菜飯卷 $98紫菜飯卷亦係份量十足,入面配料豐富,包括辣豬肉、青瓜絲、蘿蔔絲、紫蘇葉,所以食落帶有紫蘇葉香氣~🍓🍯 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) $88哩個草莓牛奶好好飲,配埋入面蜂巢流出嘅蜜糖,味道香甜。🌟 #優惠情報🌟餐廳而家有醬油蟹同烤鰻魚優惠👇🏻🦀預訂醬油蟹優惠價$198 原價$298星期一至四全日供應星期五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠🔥韓式烤鰻魚優惠價$98 原價$198只限大角咀分店星期一至五晚市星期六日全日供應🔺兩項優惠都必須電話訂座🔺優惠不能同時使用

🦀新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298

🍗 新沙洞炸雞半份-甜辣味 $88

🍙 辣豬肉紫菜飯卷 $98

🍓🍯 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) $88
哩個草莓牛奶好好飲,配埋入面蜂巢流出嘅蜜糖,味道香甜。

🌟 #優惠情報🌟
餐廳而家有醬油蟹同烤鰻魚優惠👇🏻
🦀預訂醬油蟹優惠價$198 原價$298
星期一至四全日供應
星期五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠

🔥韓式烤鰻魚優惠價$98 原價$198
只限大角咀分店
星期一至五晚市
星期六日全日供應

🔺兩項優惠都必須電話訂座
🔺優惠不能同時使用
用餐时段
呢次嚟呢間韓式餐廳嘅目標好明確 就係衝住佢嘅燒鰻魚而嚟嘅😛 經電話訂座 星期一至五晚市同星期六日全日都可以用$98優惠價食到燒鰻魚 咁我當然唔可以錯過啦😺韓式鐵板燒鰻魚鰻魚有五大件😎 喺熱辣辣嘅鐵板上面嗞嗞作響 燒完一面再反轉燒到金黃色就食得 鰻魚口感外脆內嫩 唔會有泥嘅味道 又冇碎骨 食得好方便 仲可以點燒汁同用紫菜包住食🥰 又係唔同嘅體驗 不過燒嘅時候要注意鐵板好熱同比較彈油啊新沙洞招牌炸雞食韓國菜點可以唔叫炸雞🍗 我地揀咗蒜蓉醬油味 係比較重口味嘅選擇嚟㗎😋 炸雞炸得好脆 但係又唔會好油膩 入面仲好多肉汁添啊 重點係佢係無骨雞 但係都咁大件好抵食呀韓式牛肉炒粉絲呢個都整得都有心思㗎🤤 蛋絲喺炒粉絲上面疊得幾靚 粉絲同牛肉份量多 入面仲有其他基本配料 例如冬菇絲 菠菜 洋蔥 紅蘿蔔絲 包菜 同埋粉絲夠晒煙靭✌🏻甜薯芝士條芝士條一咬開就可以拉絲 外層脆 入面就煙煙韌韌🧀 芝士入面仲包住舊甜薯🍠 令到個味道同口感都豐富啲草莓牛奶配蜂巢特飲呢個飲品係2人份 每杯入面都有半粒士多啤梨同埋一舊蜂巢🍯 草莓牛奶加入杯裏面飲用就可以有啲蜜糖嘅甜味 再加上蜂巢嘅特別口感 呢個價錢可以兩個人享用真係

新沙洞招牌炸雞
新沙洞招牌炸雞  蒜蓉醬油味

甜薯芝士條
甜薯芝士條

草莓牛奶配蜂巢特飲
呢個飲品係2人份 每杯入面都有半粒士多啤梨同埋一舊蜂巢🍯 草莓牛奶加入杯裏面飲用就可以有啲蜜糖嘅甜味 再加上蜂巢嘅特別口感 呢個價錢可以兩個人享用真係幾抵🍓
草莓牛奶配蜂巢特飲

呢間餐廳最令我覺得驚喜就係烤鰻魚 除咗烤鰻魚優惠 餐廳1月份仲有醬油蟹預訂優惠 記得電話訂座查詢啦🤑
韓式前菜
3天前 0 浏览
.◾️◾️【 ✨大角咀韓式街頭風特色餐廳✨ 】 ◾️◾️◾️▎神還原韓國街頭風味 提供新鮮醬油蟹🦀◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:8 out of 10▎Will Revisit?:Yes!▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜 ▎人均消費:Ard HKD 250▎地區分類:#mayfoodie_taikoktsui ▎前往方法:奧運地鐵站B出口行6分鐘▎餐廳位置:📍 新沙洞大排檔 (大角咀)📍大角咀大政街10號地舖◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️ **醬油蟹配紫菜拌飯 - 美味滿分**⭐⭐⭐⭐這次來到新沙洞品嚐他們的招牌菜色 - 醬油蟹拼盤。在正式就餐前,餐廳還特別準備了一些韓式小菜如薯蓉和茄子等,為味蕾帶來一個不錯的開胃前奏。轉眼到了期待已久的主菜 - 醬油蟹。整盤菜式外觀極為誘人,蟹殼鮮艷發亮,飄散著濃郁的醬油香氣,令人食指大動。品嚐第一口,立即被蟹肉的鮮嫩多汁所征服,入口即化,質感細滑。醬油的鹹香與蟹肉的甜味完美融合,交織出令人難忘的美妙滋味。加入薑絲和蔥段等調味,更添層次感,突出了整道菜式的風味。最後搭配一碗白飯,能夠更好

◾️◾️【 ✨大角咀韓式街頭風特色餐廳✨ 】 ◾️◾️◾️

▎神還原韓國街頭風味 提供新鮮醬油蟹🦀

▎Overall rating:8 out of 10
▎Will Revisit?:Yes!
▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜
▎人均消費:Ard HKD 250
▎地區分類:#mayfoodie_taikoktsui
▎前往方法:奧運地鐵站B出口行6分鐘
▎餐廳位置:
📍 新沙洞大排檔 (大角咀)
📍大角咀大政街10號地舖

◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️

**醬油蟹配紫菜拌飯 - 美味滿分**

⭐⭐⭐⭐

最後搭配一碗白飯,能夠更好地吸收醬汁的鮮美,是不可或缺的完美搭配。

總的來說,這道醬油蟹拼盤絕對是一道難得的佳餚,值得一嚐。我給它8分的評分,強烈推薦给大家。

◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️

多謝睇到呢度🤓🙏

▎想睇下其他位於大角咀既餐廳推介?
👉👉👉 可以click #mayfoodie_taikoktsui

#mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #hkig #ig #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary
香港都要搵返間韓式大排檔,打卡之餘,仲可以回味一下韓國地道料理。餐廳佈置復古大排檔風、紅帳幕、鋼鐵枱椅。食物方面主打醬油蟹拼盤、仲有炸雞、韓國地道小食。首先會有六款「韓國小菜」~泡菜、醃蘿蔔、中華沙律、涼拌茄子🍆、涼拌芽菜、粟米火腿薯蓉🥔。🦀🦐新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯~拼盤有一隻醬油蟹、四隻醬油蝦。餐廳100%選用韓國產最頂級的延平島膏蟹,每星期都會有新鮮醃製。醬汁用餐廳黃金秘方調製,用上韓國醬油、辣椒,味道鮮甜,唔會好鹹。🐓新沙洞炸雞半份- 柚子味~韓國菜必點炸雞,啖啖肉嘅炸雞,香脆嫩滑,面頭再淋上柚子蜜,酸酸甜甜,十分開胃。🦑海鮮葱煎餅~韓國人每逢落雨都會諗起葱煎餅加馬格利米酒。今日落雨,我都要點黎試吓,滿滿海鮮的葱煎餅,味道香酥脆。🍓🍯🥛草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)~ 又滑又香嘅草莓牛奶,配搭蜂巢、新鮮草莓。

🦀🦐新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯

🐓新沙洞炸雞半份- 柚子味

🦑海鮮葱煎餅

🍓🍯🥛草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)
~ 又滑又香嘅草莓牛奶,配搭蜂巢、新鮮草莓。

2024-06-01
  • 新沙洞招牌醬油拼盤
  • 草莓牛奶配蜂巢特飲
•醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128 (⭐️7.5/10)有來自韓國廷平島🇰🇷頂級嘅蟹膏同蟹肉,淋上黃金秘密調製嘅醬汁,撈埋個蛋黃一齊食真係超正好yummᏊ˘̴͈́ꈊ˘̴͈̀Ꮚ!!‼️另外,大家記得逢星期一至四(全日),五六日(19:00前)用電話訂位,可以用$198食到醬油蟹,真係超抵食😍•醬油八爪魚配沙律菜 $95 (⭐️7/10)八爪魚好爽口🐙沙律菜幾新鮮🥬好適合作為好開胃嘅一道前菜~•海鮮蔥煎餅 $115 (⭐️5/10)個人唔太鐘意呢款煎餅,有啲太多麵粉嘅感覺,唔算太脆( •́ ̯•̀ )•韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98 (⭐️7/10)牛肉份量都幾多,個飯卷仲有好多蔬菜,一齊食口感好豐富喎✌🏻•蒜香醬油味炸雞(半份) $95 (⭐️7.5/10)冇諗過半份嘅份量都咁多,有大概六隻炸雞,雞肉好juicy💦肉質幾嫰,好食好食😋📍新沙洞大排檔 ▫️大角咀大政街10號地舖▫️元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖💸𝙖𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩: $250-300

•醬油蟹膏蟹肉拌飯 $128 (⭐️7.5/10)

•醬油八爪魚配沙律菜 $95 (⭐️7/10)
八爪魚好爽口🐙沙律菜幾新鮮🥬好適合作為好開胃嘅一道前菜~

•海鮮蔥煎餅 $115 (⭐️5/10)

•韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98 (⭐️7/10)
牛肉份量都幾多,個飯卷仲有好多蔬菜,一齊食口感好豐富喎✌🏻

•蒜香醬油味炸雞(半份) $95 (⭐️7.5/10)

📍新沙洞大排檔
▫️大角咀大政街10號地舖
▫️元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖

💸𝙖𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩: $250-300

2024-06-02 0 浏览
成日睇韓劇 一睇到韓國人食韓國菜就忍唔住想去韓國 係短時間內滿足到自己唯一 就係搵間 超地道韓國菜頂著忍先😍 🔖韓式鐵板燒鰻魚 HKD198原個鐵板及燭台上,可以享受一下親自燒鰻魚嘅樂趣。鰻魚有五塊,肉質彈牙爽口,魚味濃郁,而且魚皮亦可燒得香脆可口,另附鰻魚汁、紫菜,沾醬汁令味道更香甜。整體屬不錯嘅鰻魚🔖新沙洞芝士部隊鍋 HKD268配料豐富,份量多,有餃子、五花腩、午餐肉、年糕、泡菜、豆腐、娃娃菜、菇等。湯頭味道濃郁,而且不太辣,幾適合香港人口味。另外灑有大量芝士,溶後黏上不同食料,甚至可以拉絲🔖新沙洞柚子味炸雞(半份) HKD95炸雞皮脆肉嫩,唔會炸到柴晒,不過雞肉本身醃得不夠味,就咁食好寡。沾上柚子蜜,令炸雞帶有香甜柚子味,幾開胃,略嫌柚子味蓋過炸雞🔖招牌原粒蜂巢米酒 HKD98不論酒壺、酒杯定蜂巢,放在一起都好打卡able。而且米酒味道香甜,入口並不會嚐到辛辣及酒精味,而係非常香醇且帶蜜糖香味

🔖韓式鐵板燒鰻魚 HKD198

🔖新沙洞芝士部隊鍋 HKD268

🔖新沙洞柚子味炸雞(半份) HKD95

🔖招牌原粒蜂巢米酒 HKD98
2024-05-30 0 浏览
📍 新沙洞大排檔 大角嘴神還原韓國大排檔,一入門口即刻去左韓國咁😙不論係座位定佈置同氣氛,全部都係韓國既感覺,佢地嘅野食都幾過癮🥳呢到特別想推介鐵板系列,店員會幫手燒,熱辣辣點醬食好正,鰻魚都幾彈牙。食肉獸可以試下黑毛豬,用菜包住食夠哂feel🇰🇷佢地嘅草莓牛奶配蜂蜜比我想像中更比,夠兩個人飲,有原舊蜂蜜,超好飲,奶味同蜂蜜好夾👅韓式鐵板燒鰻魚 👅鐵板燒濟州黑毛豬 👅韓式紫菜卷👅草莓牛奶配蜂蜜特飲
📍 新沙洞大排檔

👅韓式鐵板燒鰻魚
👅鐵板燒濟州黑毛豬
👅韓式紫菜卷
👅草莓牛奶配蜂蜜特飲
2024-05-30 0 浏览
新沙洞大排檔韓式地道大排檔風味睇吓menu 好多款韓國美食韓式前菜叫咗幾款唔同款式嘢食,好快已經嚟齊晒。醬油八爪魚配沙律菜八爪魚爽口彈牙配咗個醬油同沙律菜食落好口胃。韓式鐵板燒鰻魚鰻魚日日新鮮運到肥美肉厚,燒到佢金黃色就岩岩好。食落外皮脆卜卜肉質嫩滑,點吓個鰻魚汁食仲惹味。新沙洞炸雞半份- 柚子味柚子味炸雞食落一啲都唔漏,炸雞熱辣辣新鮮炸起特別好食。韓式雜菜炒粉絲蛋絲夠闊身食落有口感,粉絲爽口好食。菠蘿雪葩雪葩原個菠蘿做,好鮮甜既菠蘿味。原來餐廳而家做緊醬油蟹優惠$198 一至四全日供應,五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠 優惠必須電話訂座
新沙洞大排檔
韓式地道大排檔風味

睇吓menu 好多款韓國美食

韓式前菜

叫咗幾款唔同款式嘢食,好快已經嚟齊晒。

醬油八爪魚配沙律菜
八爪魚爽口彈牙配咗個醬油同沙律菜
食落好口胃。

鰻魚日日新鮮運到
肥美肉厚,燒到佢金黃色就岩岩好。
食落外皮脆卜卜肉質嫩滑,
點吓個鰻魚汁食仲惹味。

新沙洞炸雞半份- 柚子味

柚子味炸雞食落一啲都唔漏,
炸雞熱辣辣新鮮炸起特別好食。

韓式雜菜炒粉絲
蛋絲夠闊身食落有口感,粉絲爽口好食。

菠蘿雪葩
雪葩原個菠蘿做,好鮮甜既菠蘿味。

原來餐廳而家做緊醬油蟹優惠$198
一至四全日供應,五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠 優惠必須電話訂座

• 韓式鐵板燒鰻魚
  • 新沙洞招牌炸雞
2024-05-28 11 浏览
店舖嘅外面有韓文字眼,我就好似响韓國搵食一樣,入去食嘢先。餐前小食6小碟柚子醋蘿蔔粒,入口醋酸味好醒胃。泡菜絲同泡菜嘅醬汁好夠味。薯蓉粟米粒都好出色。新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯新鮮醃製嘅醬油蝦肉質爽口,醬油蟹口感軟糯蟹肉鮮甜。將白飯放入蟹蓋拌著蟹黃和蟹肉一起吃,蟹肉味道更升華。韓式牛肉炒粉絲韓國粉絲口感比較煙韌,牛肉軟嫩,粉絲經過炒拌吸收左牛肉和蔬菜的醬汁,醬汁亦唔油膩或過咸。韓式水冷麵冷麵又清爽又解暑,冰塊令冷麵更清涼,無論是青瓜絲、蘿蔔絲或是雞蛋,都增添左豐富嘅口感。草莓牛奶配蜂巢特飲草莓牛奶香甜又順滑,蜂巢帶有淡淡的蜜香,兩者之間不同的口感同味道,亦是獨特嘅體驗。
店舖嘅外面有韓文字眼,我就好似响韓國搵食一樣,入去食嘢先。

餐前小食6小碟

新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯

韓式水冷麵

草莓牛奶配蜂巢特飲

新沙洞大排檔👻奧運站附近做完野搵下附近既韓國野食又比我搵到依間咁有特色既韓式大排檔韓國既馬車布帳睇韓劇都見過估唔到係香港都有得試下幾有特色好盞鬼😙.🔅新沙洞招牌醬油蟹拼盤 HKD 298好鬼正嘅醬油蟹拼盤佢隻醬油蟹好多膏仲加埋四隻醬油蝦添佢地用韓國產最頂級既延平島膏蟹去貨快每星期都入兩次貨一定新鮮新鮮大隻多膏個醬油仲要調得好好味呢個拼盤跟埋一個紫菜不愧為白飯小偷🤩電話訂座就有優惠啦 醬油蟹優惠$198 一至四全日都有 五六日只限七點前公眾假期除外🔅鐵板燒濟州黑毛豬拼生菜 HKD 188另一個好吸引嘅招牌菜就係鐵板黑毛豬佢個黑毛豬已經切成幾塊鋪滿成個鐵板自己反下佢燒到金黃色配埋生菜俾我哋夾生菜食好有韓燒嘅感覺😆🔅韓式炸醬麵HKD 88平時睇韓國綜藝見得多韓式炸醬麵又好少食又真係幾好味喎配料仲要有唔少有啲肉隻蛋都俾我哋撈勻咗入去食🔅招牌原粒蜂巢蜜米酒HKD 98成粒蜂巢之後再加米酒蜂巢好甜配埋米酒又幾夾稍稍浸到啲米酒都甜甜地最後食埋個蜂巢添😛.整體來說:韓國特色 布帳馬車😚.🎈 新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)大角咀大政街10號地舖
新沙洞大排檔👻

稍稍浸到啲米酒都甜甜地
最後食埋個蜂巢添😛
整體來說:
韓國特色 布帳馬車😚
🎈 新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)
大角咀大政街10號地舖
人均$200起|大角咀|韓國菜|新沙洞大排檔人均$200也是可以在香港吃到好吃的韓國菜!長期人氣滿滿的新沙洞大排檔,這期有好吃的鐵板燒鰻魚,當然要來吃吃看咯!韓式鐵板燒鰻魚這個好吃😋鰻魚連著皮吃,經過碳烤,上面已經香脆極了,也可以點上鰻魚汁,風味更好的喔。新沙洞甜辣味炸雞半份份量巨多,裡面的無骨炸雞肉汁滿滿,甜辣風味也是很吸引人的說。韓式水冷麵吃過了這麼多肉肉,也是應該吃一些清淡的東西中和一下了。水冷面酸酸的,上面還有梨子蓉、蟹柳,很是開胃🤤草莓牛奶配蜂巢特飲這個打卡滿分💯裡頭真的有蜂巢🐝草莓牛奶好甜,中和了韓式辣味——————為食分界線——————📍 新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)大角咀大政街10號地舖人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好
人均$200起|大角咀|韓國菜|新沙洞大排檔

人均$200也是可以在香港吃到好吃的韓國菜!

這個好吃😋

新沙洞甜辣味炸雞半份

韓式水冷麵
吃過了這麼多肉肉,也是應該吃一些清淡的東西中和一下了。
水冷面酸酸的,上面還有梨子蓉、蟹柳,很是開胃🤤

這個打卡滿分💯
裡頭真的有蜂巢🐝
草莓牛奶好甜,中和了韓式辣味

——————為食分界線——————
📍 新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)

人均消費: $200
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
有冷氣的🤣去左韓國咁 復古味濃厚~入面好多neon lights打卡位 平日夜晚都坐滿 幾受歡迎的說 元朗都有分店~主要來食醬油蟹😚🦀醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 ($198)有齊醬油蟹 醬油蝦 蟹膏滑溜鮮甜 唔過鹹 幾滋味 撈埋落熟菜飯一齊食最正😍記得用電話book位🥹星期一至四$198 only weekend就要7:00前先有 🍗新沙洞炸雞半份 - 柚子味 ($95)炸雞大件無骨 幾juicy肉嫩😚第一次食柚子味醬 酸甜得宜反而幾開胃同fresh 🍓草莓牛奶配蜂巢特飲 ($95)呢個好飲😍係韓國蜂巢米酒嘅變奏版(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 每隻杯都有原粒蜂巢 同honey🍯借偏甜少少 但加埋冰岩岩好Also ordered:醬油八爪魚配沙律菜 ($95)————————————————————————-📍 新沙洞大排檔大角咀大政街10號地舖

🦀醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 ($198)

🍗新沙洞炸雞半份 - 柚子味 ($95)

🍓草莓牛奶配蜂巢特飲 ($95)

Also ordered:
醬油八爪魚配沙律菜 ($95)

————————————————————————-
📍 新沙洞大排檔