2025-04-08 49 浏览
📍故鄉俱樂部, 長洲📍〰️〰️〰️〰️〰️係我係長洲最鍾意食既野😙😙~佢既紅豆餅好出名 但係因為我唔鍾意食紅豆所以咁耐以黎都冇試過xd𝘀𝗮𝘂𝘀𝗮𝗴𝗲, 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝘀𝘁𝗶𝗰𝗸, 𝘁𝗼𝗯𝗯𝗶𝗸𝗼 𝘀𝘂𝘀𝗵𝗶 腸仔蟹柳蟹子手卷🍙 ($𝟮𝟴)睇落去平平無奇既一個港式手卷 但配埋個沙律醬同豉油堅係好好味😝每次去長洲嘅必食之選🥰〰〰️〰️〰️〰️💖8.8/10 🏠長洲教堂路17號地下
📍故鄉俱樂部, 長洲📍
〰️〰️〰️〰️〰️

〰〰️〰️〰️〰️
💖8.8/10
🏠長洲教堂路17號地下
2025-02-01
  • 腸仔蟹柳蟹籽手卷
2025-04-07 76 浏览
多年前每次入長洲都會幫襯買紅豆餅,今日入長洲自然再想食,知道搬咗新舖,滿心期待,點知一入口完全不是一向味道,第一啖食到幾重咸味,跟住又甜甜哋,呢個味道跟本不是該店味道,而且豆亦有未稔仲係一粒粒,好似食泰國啲粟米西米咁又咸又甜好怪味!以往佢地紅豆餅好食在紅豆好沙好多,甜味唔太過甜食極都唔會厭,好可惜今次專登去買嚟食,但味道已經唔係當年好好食嘅味道!令人失望,好可惜,應該唔會再幫襯!未知是否賣咗舖所以先唔同咗味?!仲要成$15/個!