2023-08-16 88 浏览
元朗真係好多美食, 摩登牛舌位於教育路, 主打牛舌和燒肉,卡通漫畫式裝修既懷舊又盞鬼, 環境都幾舒適。牛肉鵝肝蓋飯定食鵝肝甘香幼滑, 牛肉表面烤得香脆, 唔會太鹹和太濃味, 加上芽菜仔和紫菜, 味道調教得幾好。牛舌蓋飯定食牛舌雖然係薄切, 食落又幾香脆, 口感唔錯。定食配有豆腐麵豉湯, 沙律, 流心蛋和軟滑靚飯。特選燒肉四種盛套餐賣相吸引, 份量都唔少, 四款燒肉豚五花, 牛肋條, 牛腹肉和豬頸肉等口感各具特色。三筋牛板腱有牛味有嚼口, 一口嘅份量吃起來比較方便。牛油香粒粒芒翠綠嘅牛油果混合粒粒芒果肉, 香滑不太甜, 沙冰口感夠清新。超大杯鴨屎香手打檸檬茶招牌飲品特別茶香配青檸, 很夠份量。草莓益力多多粉紅色酸酸甜甜, 醒胃怡神。
元朗真係好多美食, 摩登牛舌位於教育路,

牛肉鵝肝蓋飯定食

牛舌蓋飯定食
牛舌雖然係薄切, 食落又幾香脆, 口感唔錯。
定食配有豆腐麵豉湯, 沙律, 流心蛋和軟滑靚飯。

特選燒肉四種盛套餐

三筋牛板腱有牛味有嚼口, 一口嘅份量吃起來比較方便。

牛油香粒粒芒
超大杯鴨屎香手打檸檬茶
招牌飲品特別茶香配青檸, 很夠份量。
草莓益力多多
粉紅色酸酸甜甜, 醒胃怡神。

1K
元朗長長長牛舌性價比超高🥰呢排個人懶左,都廢事去咁遠食嘢,所以呢排極大部份嘅食物大部份都係大西北,終於捨得搵返屋企附近有咩好西食依家日式燒肉近期好出名,佢出名所在一定係佢個牛舌,真係必叫❤️個人認為佢嘅套餐超級抵食,唔好睇佢價錢咁抵質素一定差,一定令你刮目相看👀環境都算乾淨企理,而且個人認為好靚好有特色📸坐嘅位置都算舒服而且大,最緊要佢播嘅歌都係我哋90後熟悉嘅周杰倫🤭印象中佢有三款組合套餐,而我哋揀咗最貴嘅絕不官錯過的招牌牛舌超超抵食八款組合套餐C叫呢個嘅原因係佢只需要$398就食到4款唔同嘅牛肉同1款豚肉,另有泡菜,沙律同翠玉瓜,咁多嘢食價錢真係超合理長龍牛舌、上選牛腹肉、三筋牛板腱、豚五花、胡麻野菜沙律、鳳梨牛肋條、摩登自家製泡菜、翠玉瓜必定推介嘅一定係長龍牛舌,真係成個手臂咁長,第一次見到咁長嘅牛舌,絕對喺呢度必食除咗長之外仲有厚度,燒得剛剛好口感好爽口,而且牛味好香,如果燒得耐啲識落就會香口啲,我自己就比較鍾意爽口所以就唔燒咁耐上款牛腹肉,油脂比較豐富,食落去會比較香三筋牛板腱油脂就相對於其他牛油脂比較少,食落去就冇咁油膩,但牛味依然香鳳梨牛肋條絕對係好食又有賣相,原個鳳梨上放
元朗長長長牛舌性價比超高🥰

環境都算乾淨企理,而且個人認為好靚好有特色📸

上款牛腹肉,油脂比較豐富,食落去會比較香

鳳梨牛肋條絕對係好食又有賣相,原個鳳梨上放上牛肋條,食落口感煙韌,好味😋
最緊要一定要食佢旁邊嘅鳳梨,超級多汁💯💯💯

豚五花係燒肉入面嘅豚肉我都幾鍾意食,佢相對於其他團肉來講佢係油脂比較豐富,但係食完牛嘅關係,我都係比較鍾意食佢呢度嘅牛😂😂

泡菜食落同出面平日我哋食嘅有啲唔同,睇返發現原來係自家製,味道幾特別

麻醬野菜沙律🥗,份量都幾多,而且仲有車厘茄同埋火龍果,絕不求其

燒烤之中嘅菜,翠玉瓜都係我嘅愛嘅一款,食落好香而且燒完都依然有脆既感覺,但唯一要注意嘅就係佢唔同肉,要小心睇火唔好俾佢燒燶,但味道依然係好食😋

由於肉類已經好夠食,我哋就冇額外再加肉類或者其他食物,如果驚油膩嘅話可以加錢配紫菜飯

網紅特色飲品叫套餐佢仲可以減$10
我哋本來想叫牛油果,但溶清嘅關係叫左超大杯鴨屎香手打檸檬茶,真係超大杯,味道都係我平時飲開鴨屎檸檬茶嘅味,唔錯👍👍👍

整體黎講佢既價錢同質素好唔錯,對得住食物,食物有質素
  • 鳳梨牛肋條
  • 上款牛腹肉
  • 長龍牛舌
2023-08-05 405 浏览
食物質素差過放題👎🏻首先入到去餐廳係又熱又焗 位置窄小 亦都坐得十分唔舒服嗌左佢而家做緊優惠$398個個set原價仲話要$9xx幾落單後 食物係一次過就上哂黎二人枱係完全冇位擺 一嚟到就要逼住將兩碟肉全部放晒喺爐上面行動上係完全吹緊你食快D十分差既體驗忍唔住第一次俾負評餐廳肉類質素除左個條牛舌 都好差 平價牛肉 食落又乾又柴 真心出面好多放題嘅肉類都好過佢 大家試過就會明白 唔會再黎 完全係KOL效應 👎🏻超級差既體驗
食物質素差過放題👎🏻

肉類質素除左個條牛舌 都好差
唔會再黎 完全係KOL效應 👎🏻
超級差既體驗
2023-07-18 971 浏览
最近各種平台宣傳呢間牛舌烤肉店單看裝潢的確很有日本霓紅摩登感點了個連加一服務費四百多的套餐食物質素有如平價的韓燒放題(什至更遜色)至於人氣單品的原條牛舌也跟平價放題吃的一樣味純粹沒切開看起來很壯觀適合打卡而已標榜牛舌專門店,單點菜牌結果肉品全部都係平價放題凍肉質素被裝修外觀同廣告吸引,的確有失所望如果純粹為打卡嘅可以一試為食好味嘅嘢就可以免了📍摩登牛舌燒肉專門店 (元朗)元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖
最近各種平台宣傳呢間牛舌烤肉店
單看裝潢的確很有日本霓紅摩登感
點了個連加一服務費四百多的套餐
食物質素有如平價的韓燒放題(什至更遜色)
至於人氣單品的原條牛舌
也跟平價放題吃的一樣味
純粹沒切開看起來很壯觀適合打卡而已

標榜牛舌專門店,單點菜牌
結果肉品全部都係平價放題凍肉質素
被裝修外觀同廣告吸引,的確有失所望

如果純粹為打卡嘅可以一試
為食好味嘅嘢就可以免了

📍摩登牛舌燒肉專門店 (元朗)
元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖
2023-07-14 601 浏览
食物質素不俗,但服務態度欠佳一開始無為意有Qr code,直接向男侍應落單,隨後收餐牌又不煩耐,又大力嘭燒烤夾,令食客體驗好差⋯隨後加飲品,用Qr code落單,欠少甜等選項,只好找店員查詢,可以人手下單。誰料半個鐘都未到,原來無落到⋯ 同時有4-5位店員工作,但多次想找人協助都有困難牛肉質素係好,特別係牛舌,的確值得一試,飲品類別亦有心思。可惜服務態度欠佳,再加上店鋪實際上有點擠擁,再好食都彌補唔到差劣嘅體驗。QR code落單係大勢,但講多一句、行多一步,先至發揮到佢嘅優勢。希望店家會多加注意,下次再食期望有改善,謝謝
食物質素不俗,但服務態度欠佳

• 牛舌
呢間係近排人氣之選嘅燒肉專門店,為左食超長嘅招牌牛舌,好多人都慕名而來!而價錢方面都十分親民,$398就可以享用兩人套餐!! 叫特色飲品仲可以減$10✨份量亦都好多,我地飽到捧住個肚走🤣🌟抵食價$398套餐分別有以下食物:▪️招牌長龍極品牛舌咁長嘅牛舌大家見過未🤣呢個係佢地嘅招牌菜,亦係今日嘅主角。牛舌有手臂咁長,超級震撼‼️見好多枱都有叫😋配上調味醬汁,食起黎爽口彈牙▪️上選牛腹肉肉質鬆軟鮮嫩,最適合用黎韓燒。燒嗰時肉汁都流晒出嚟,食起上黎十分香口!▪️牛板腱牛肩胛外側既肉,肥瘦均勻,中間會有一條肉筋,食起嚟既口感會有少少彈牙~▪️豚五花肉味比較濃,油脂香,豚五花係薄切。簡單燒一燒就可以食,所以唔洗驚要燒太耐▪️鳳梨牛肋條擺盤十分精緻,側邊嘅菠蘿亦都好香甜。佢係屬於牛肋骨中間既肉,充滿濃郁嘅脂香 ,口感亦都好鮮嫩!▪️胡麻蔬菜沙律份量真係好多‼️有蟹柳、蟹籽、火龍果、粟米及大量麻醬✨如果食滯咗可以食啲沙律,沙律嘅材料亦十分豐富,又可以用啲沙律包住啲牛肉黎食🤣▪️翠玉瓜爽脆多汁,加啲調味料再點醬汁,健康又好食▪️自家製泡菜開胃菜之一!十分惹味,酸中帶微辣▪️唐揚炸雞($59)外脆內嫩嘅炸雞😋配上蜜糖芥末醬,

🌟抵食價$398套餐分別有以下食物:
▪️招牌長龍極品牛舌

▪️上選牛腹肉

▪️牛板腱

▪️豚五花

▪️鳳梨牛肋條

▪️胡麻蔬菜沙律

▪️翠玉瓜
爽脆多汁,加啲調味料再點醬汁,健康又好食

▪️自家製泡菜
開胃菜之一!十分惹味,酸中帶微辣

▪️唐揚炸雞($59)
外脆內嫩嘅炸雞😋配上蜜糖芥末醬,食到停唔到口

▪️ 芭樂桃桃檸檬茶(套餐價+$29)
芭樂、桃同青檸呢個配搭十分清甜解渴!而且食到芭樂同桃果肉🤩份量亦唔少~

▪️牛油香粒粒芒(套餐價+$29)
真係未試過牛油果同芒果混合埋一齊嘅飲品🧐呢杯嘅牛油果唔會蓋過芒果味!而芒果可以令飲品帶有甜味,底下仲有芒果粒🥹真材實料呀! 下次行過嘅話絕對想外賣佢哋嘅飲品🤣兩杯都真心好飲!

✍🏻整體:
價錢方面好親民~而份量亦都有好多!
飲品方面都好有驚喜😋如果真係食唔飽都唔緊要,可以追加超抵食海鮮同小食
📍摩登牛舌燒肉專門店 (元朗)
元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖
2023-06-28 935 浏览
比放題的烤肉好吃N倍… 人均$250真心推薦,來元朗這家烤肉店值得試試!環境氣氛超好,二人超值套餐 $HK398 套餐好像是近期剛推出的,門店活動有限期期,所以要趁早,暫時不知道幾時會結束。套餐包括1、長龍牛舌這個是他們家的招牌,店長在幫忙烤的時候有專門隆重介紹,勁好食,肉厚彈牙,又爽口。加上他們的秘製醬汁,超讚的!2牛腹肉、牛板腱、豚五花、鳳梨牛肋條肉量很多,啖啖肉真係好滿足!3牛油果特飲,牛油果近接神級飲品,之前一直好抗拒,今次靚仔服務員推薦,飲過之後原來我錯了,太好飲!

二人超值套餐 $HK398

套餐包括
1、長龍牛舌

2牛腹肉、牛板腱、豚五花、鳳梨牛肋條
肉量很多,啖啖肉真係好滿足!

2023-05-18 929 浏览
話說大C妹有次經過元朗 見到有間新開既日式燒肉店嘅牛舌好似好吸引😋於是叫埋小c妹去試伏 順便幫各位豬仔探下路🫣嗱 講明先 大小C妹對牛舌既要求好高架😗午市牛舌蓋飯定食 💰89首先賣相嚟講真係無得輸既😍佢一上枱果下小c妹內心係有少少驚豔因為佢既定食比相像中豐富🤭🔻海帶湯+雜菜沙律+中華沙律+半隻唐心蛋+牛舌蓋飯🍱但講到主角牛舌呢👅就真係有少少失望啦🥺牛舌份量唔算多大小C妹都一致覺得牛舌比較乾身同韌食到某幾舊仲連住啲筋 都幾難咬下🫠同埋應該係整定咗 食落係常溫由於平時大小C妹食飯都係慣左多汁🍚💦所以食頭幾啖已經覺得啲飯有啲太乾爭爭😗無汁點送飯呀 簡直係無左個靈魂呀☠️所以忍唔住問店員可唔可以比少少燒肉汁我地👉🏻👈🏻有左燒肉汁真係比較好送飯既🤭整體嚟講 雖然佢唔算係一個100分既牛舌蓋飯🙅🏻‍♀️但如果有時咁岩經過 又想過下牛舌癮咁入去食個午市都無壞呀🤭
於是叫埋小c妹去試伏 順便幫各位豬仔探下路🫣
嗱 講明先 大小C妹對牛舌既要求好高架😗