2020-01-09 66 浏览
酸奶君我想試好耐架啦 今次終於有機會啦 😋 其實一路都係度諗:係咪好似Greek yogurt咁既味呢?🤔 嗌左杯莓莓粒粒 🍓 感覺好新奇呀 平時d飲品店好多我都要叫少甜 呢杯好似飲緊士多啤梨🍓乳酪咁 酸酸地好開胃 唔會有滯既感覺 仲要有好多果肉 正呀 👍🏻😋 下次要試下其他飲品先 😊
莓莓粒粒
2020-01-08
5 分钟 (外卖自取)
莓莓粒粒
2020-01-08 30 浏览
一試愛上我是酸奶君嘅yogurt drink😍😍 最重要係yogurt入面嘅益生菌有助腸道健康 so why not? 🥛那時茉莉 Jasmine Yogurt (HK$33)見多數人都係講吃米酸奶 決定試下其他味~呢度嘅乳酪屬杰身type加埋茉莉花香 飲落清香不膩帶點甜甜酸酸🤤底下仲有香甜嘅紫米粒好有嚼口! 最好嘅位係杯野無落冰怕凍嘅人喺冬天都可以飲😂 一杯已經可以代替一餐 超高飽肚感😌.🥛吃米酸奶 Rich Yogurt (HK$29) 人氣之選又係加左紫米~相比茉莉呢杯嘅乳酪味更突出 口感濃稠! 近排佢哋出左兩款冬季熱飲都好吸引😍下次試!

2020-01-07 17 浏览
珍珠奶茶就成日見,酸奶真係第一次見!吃米酸奶係最signature既飲品,特別之處係入面有紫米,好有營養!我亦都幾鍾意飲酸奶,呢杯又唔會太濃味。益生草莓君—呢杯味道酸酸甜甜咁,含有益生菌好健康!但個人認為吃米酸奶口感豐富d!
珍珠奶茶就成日見,酸奶真係第一次見!

益生草莓君—
外卖自取
2020-01-07 37 浏览
最近經過唔同地方都見到間叫我是酸奶君既飲品點,個logo粉紅色幾sharp得黎之餘酸奶君公仔又幾可愛.今日經過尖沙咀經過見到又一間分店就決定去試試.新產品金鑽莓莓.係用藍莓打成既乳酪加上菠蘿蓉.飲落真係帶有好豐富既乳酪味只係質感上無平時乳酪咁杰身,亦可能加左生果既關係飲落唔會好酸.飲落滿口粒粒藍莓肉好香,再吸下底下既菠蘿蓉好鮮甜帶微酸,酸酸甜甜好開胃.飲完一杯飽肚又健康.益生香橙君係餐廳推介既飲品,加上益生菌容量直達700cc.底下帶有幾片鮮切橙片一入口好香橙味,飲落質感比金鑽莓莓稀味道同樣酸酸甜甜,飲完成杯腸道一定加滿活力😎😎

• 金鑽莓莓
  • 益生香橙君
2020-01-05 48 浏览
🎾 #一粒波食好西珍奶茶類既手搖飲品就飲得多但最近好似又多左一款酸奶既手搖飲品選擇🤩當然要去試一試🤤🤤-⚾ 吃米酸奶 $29叫得酸奶君,冇理由唔試下佢啲酸奶🤪吃米酸奶好簡單,就係有紫米同酸奶😂😂佢地既酸奶唔係好杰嗰隻,係偏向yogurt drink,酸酸地又唔會話太甜幾好🥛啲紫米都整得幾煙韌,一路飲一路又有啲米咬下幾正🤪雖然佢唔算大杯,但因為有紫米所以其實飲完都幾飽肚🍚小鳥胃可以share唔洗飲到咁飽🤣.⚾️ 吃米特濃酸奶 $35比起普通版,特濃就係多咗Oreo碎同埋奶蓋🍼飲落比起普通會再濃啲杰啲🤪個人就比較鐘意呢個濃郁啲既口感🤤🤤但比起普通就會相對甜多少少,睇你個人喜好再決定要叫邊杯啦🥤-⚽總評⚽整體我覺得佢個酸奶係幾好飲既,唔會太甜👍🏻不過其實如果唔想要甜都可以走甜既😆而且佢既紫米都整得幾出色,煮得煙煙韌韌又唔會太淋🍚可以一試!🤤-🏐我是酸奶君尖沙咀加拿分道39號地下1號舖11:45 - 23:00-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去尖沙咀 #我是酸奶君 #尖沙咀飲料 #hkig #hkfoodie #香港食評 #香港餐廳 #foodstagram @yogosthk_o
🎾 #一粒波食好西
⚾️ 吃米特濃酸奶 $35
⚽總評⚽
🏐我是酸奶君
11:45 - 23:00
#一粒波ARollingBall #一粒波碌去尖沙咀 #我是酸奶君 #尖沙咀飲料 #hkig #hkfoodie #香港食評 #香港餐廳 #foodstagram @yogosthk_official
  • 吃米特濃酸奶
2019-12-17 72 浏览
今晚未收工就已經好肚餓,於是過到尖沙咀之後決定飲返杯飲料頂頂肚,因為想行陣街揀下聖誕節禮物。所以分別叫咗招牌吃米酸奶同埋莓果粒粒嚟試吓。店員親切,飲品可以即沖即飲。招牌吃米酸奶,味道酸酸甜甜咁好好飲,又有好足料ge米粒喺入面,有咬口 好正!另一杯莓果粒粒呢,就係店員推介話因為士多啤梨今日夠靚,所以杯莓果粒粒有好香ge士多啤梨味 陣陣飄香飲落又唔會太甜又夠健康,真係好好飲wo!飲完2杯酸酸ge飲品,感覺上真係開胃d。之後行完街揀完禮物,先去食晚飯。下次試試其他口味先~推薦大家都去試試。
飲完2杯酸酸ge飲品,感覺上真係開胃d。
之後行完街揀完禮物,先去食晚飯。
下次試試其他口味先~推薦大家都去試試。
2019-12-13
  • 吃米酸奶
2019-12-16 44 浏览
《召喚酸奶yogurt控》有時飲得太多珍珠奶茶,都想換下新口味~而「我是酸奶君」絕對係其中一個好選擇喇,特別岩鍾意yogurt嘅你😋🔻莓果粒粒評分:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:$39採用新鮮士多啤梨,每啜一啖都食到果肉,真材實料,飲完都幾飽下,而酸奶甜得黎帶少少嘅yogurt酸味,幾好飲嫁🔻百香果果評分:🌕🌕🌕🌗🌑價錢:$38抵讚嘅位就係一樣好多果肉,好有咬口,味道我覺得甜甜地偏酸,加上yogurt又健康,唔錯📍我是酸奶君 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道39號地下1號舖
《召喚酸奶yogurt控》

🔻莓果粒粒

評分:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:$39

🔻百香果果

評分:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢:$38

📍我是酸奶君 (尖沙咀)
2019-11-30 80 浏览
唔喺香港突然間好興酸奶,分店開得越來越多,今次同朋友去尖沙咀行街行到口渴,就係附近呢間酸奶君一人買左杯飲品嘅選擇唔算好多,因為主要都係圍繞酸奶嘅產品。我就叫左杯吃燕麥酸奶,因為見佢有齊紫米同燕麥,貪佢可以一次過試晒兩款。食落口感好煙銀,好香米同燕麥香,鍾意食燕麥嘅我就覺得好好飲,不過朋友唔喜歡燕麥嘅味道,就覺得唔加燕麥比較好。而主角酸奶飲落比我想像中濃郁同埋稠身,成個感覺好健康,鍾意飲酸奶嘅我真係幾鍾意呢個!有下次

飲品嘅選擇唔算好多,因為主要都係圍繞酸奶嘅產品。

2019-11-06 156 浏览
終於有一間唔係賣珍珠奶茶嘅飲品店🏠~平時唔係特別鍾意飲酸奶🥛但見咁有特色都試下啦🤽‍♀️,叫店員介紹,點左佢地嘅招牌吃米酸奶($29)🥰點完先發現唔記得叫微糖🤯,諗住一定會好甜👀,但飲落非常容易入口👄,甜度同平時珍珠奶茶嘅微糖或半糖🍬差唔多,瞬間覺得自己好健康💃自我感覺良好👩‍🦰同埋唔係好杰,所以會有少少飽腹感🤰但唔會好濟⭕️原來吃米係紫米啊🤤!本身已經好鍾意食紫米露,所以呢個好岩胃口💯,比一般紫米更加煙韌有咬口,一路飲一路有啲嘢咬下冇咁單調👩‍👩‍👧

招牌吃米酸奶

招牌吃米酸奶
  • 吃米酸奶
2019-10-31 113 浏览
個日dry dry地 同事叫外賣返黎飲。>~< 吃米酸奶 HKD 28下面係紫米 未搖均勻飲係比較濃酸奶味 亦會比較酸。但搖均勻之後 係冇咁酸 同埋有d甜甜d~再加上紫米 好有嚼勁d紫米真係好正 唔會太淋 亦唔會太硬身 嚼落啱啱好 配埋酸奶簡直perfect~不能再好喝了🤣🤣🤣飯前飯後都啱飲~ 但真係要快d飲完 因為酸奶唔可以放太耐 even擺入雪櫃。因為有同事擺入雪櫃兩三個鐘再飲 佢話好似味道有少少唔同。 所以都係 一拎到 就快d飲啦 唔好等啦~真係會再encore encore encore!!!
個日dry dry地 同事叫外賣返黎飲。

>~< 吃米酸奶 HKD 28

真係會再encore encore encore!!!
吃米酸奶
外卖送餐
吃米酸奶
2019-10-28 107 浏览
鍾意酸奶嘅朋友要試下💖呢度有好多款酸奶揀,花多眼亂添!因為啱啱食咗飯,怕食紫米會有啲飽,所以叫咗草莓酸奶😆😆😆😆!!🍓#益生草莓君好大杯呀👅味道酸酸甜甜好開胃,用左綠茶做茶底,中和番啲酸味,乳酸味都幾突出,散發着淡淡嘅檸檬味🍋,飲落好清新,如果有多少少士多啤梨粒就好😛😛.下次再飲會想飲紫米酸奶,好似都幾好💛.📸#我是酸奶君地址:尖沙咀加拿分道39號地下1號舖........
鍾意酸奶嘅朋友要試下💖
呢度有好多款酸奶揀,花多眼亂添!

🍓#益生草莓君
下次再飲會想飲紫米酸奶,好似都幾好💛

📸#我是酸奶君
地址:尖沙咀加拿分道39號地下1號舖
2019-10-28 100 浏览
我是酸奶君開了很多分店 香港/深圳也有店鋪但這次是第一次飲 等我來試試素質如何才行🤔🤔·吃米酸奶 裡面有紫米食起上來挻煙韌的口感 挻不錯的味道配合酸奶來會會比較飽肚 整體感覺是不錯的·益生草莓君 裡面有很草莓果肉賣相也不差 這個是大杯裝飲品但飲起上來味道有點怪 飲到柚子味但飲不到草莓味味道不像酸奶的感覺 草莓果肉比較酸😭😭😭飲品素質一般 賣相挻不錯的感覺可以用來打卡服務還可以的 店員挻有禮貌的haha未知會否有下一次
我是酸奶君開了很多分店 香港/深圳也有店鋪

服務還可以的 店員挻有禮貌的haha

未知會否有下一次

2019-10-27
2019-10-24 115 浏览
最近比較少出尖沙咀去到尖沙咀的轉角位置先發現又開了一間酸奶飲品店其實已經第二次飲酸奶君除了尖沙咀分店外,旺角分店就最岩我好方便!上次點的是香蕉TOP香蕉味香香的但唔過分而且還有紫米充飢如果愛香蕉的你,應該一定會喜歡!🥰🥰🥰 今次試試原味吃米酸奶 $29原味酸奶濃杰度剛好酸奶味道甜度適中,配上帶點口感得紫米紫米份量剛好為我來一點飽肚感☺️其實看似細細杯,但其實對女生而言份量剛剛好飽肚又不會過分飽我很喜歡💕
最近比較少出尖沙咀
去到尖沙咀的轉角位置先發現又開了一間酸奶飲品店
其實已經第二次飲酸奶君
除了尖沙咀分店外,旺角分店就最岩我
好方便!

上次點的是香蕉TOP
香蕉味香香的但唔過分
而且還有紫米充飢
如果愛香蕉的你,應該一定會喜歡!🥰🥰🥰
今次試試原味吃米酸奶 $29
原味酸奶濃杰度剛好
酸奶味道甜度適中,配上帶點口感得紫米
紫米份量剛好
為我來一點飽肚感☺️
其實看似細細杯,但其實對女生而言份量剛剛好
飽肚又不會過分飽
我很喜歡💕
2019-10-12
$29 (其他)
📍我是酸奶君 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道39號地下1號舖-----😋B仔一向中意乳酸味飲品 去日本要飲日版益力多 去台灣要飲可爾必斯 聽到朋友仔話呢間最近係香港一連開幾間嘅乳酪飲品店幾好飲 B仔就即刻去買左杯試下😁-#益生草莓君🍓($40):朋友話佢地最出名係吃米酸奶 但係由於吃米酸奶入面含有紫米 比較飽肚 所以啱啱食飽嘅B仔 就揀左呢款 比較清新 有水果成分嘅士多啤梨乳酸飲 呢杯乳酸飲嘅顏色好少女🥰係淡淡嘅粉紅色 size非常大 有成700cc 兩個人share都夠飲 飲落味道酸酸地帶微甜 雖然我叫無糖 但都有天然果糖甜味 士多啤梨味道幾真 無咩香精味 而且有少少果肉 食完飯飲一杯非常解膩 唔錯😊下次再黎試埋佢個吃米酸奶~-----👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:外賣yo👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻-----
📍我是酸奶君 (尖沙咀)

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:外賣yo
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻

2019-10-22 86 浏览
尖沙咀最近有愈黎愈多新既食肆進駐啦而其中一間就係呢個我是酸奶君之前其實係旺角已經見過 不過排晒長龍我就無試到啦.今日再經過 朋友都想試 就多人都照排下啦咁啱去既日子賣晒紫米於是我就試左個百香果果係用鮮果加上酸奶而成 飲既時候仲有啲百香果核 真材實料我就點左少糖 店員再三強調我少糖杯飲品會偏酸 但其實個個酸度對我而言係啱啱好.尖沙咀分店既酸奶君 附近仲有好多唔同既小食店買完杯酸奶 開胃之後再去掃街都係一個不錯既選擇呀
尖沙咀最近有愈黎愈多新既食肆進駐啦
而其中一間就係呢個我是酸奶君