2023-03-22 225 浏览
分店分開上下兩層,坐落冇壓迫感,同樣都係工業風裝修。呢間分店就會多左套餐可以揀,但就冇左另一分店招牌菜既蜆意粉。溫泉蛋沙律正正常常既一份沙律,有沙律菜、粟米、車厘茄、溫泉蛋同沙律汁既沙律。芝士通心粉賣相都係比較似西餐既焗肉醬意粉咁,應該有2-3種芝士鋪面焗,食起上嚟有粒絲效果亦重芝士味。肉既拼盤安格斯牛扒-牛扒都係相對出色,食落冇筋,雖然唔係厚切,但肉味幾香濃,一塊真係有啲唔夠喉豬仔髀-食落啖啖肉,入口嫩滑,配埋醬汁相當惹味豬肋骨-都算幾多肉,唔會得舊骨,醬料就同豬仔髀一樣套餐都會包埋2杯酒精飲品或特飲
分店分開上下兩層,坐落冇壓迫感,同樣都係工業風裝修。

溫泉蛋沙律

芝士通心粉

肉既拼盤
豬仔髀-食落啖啖肉,入口嫩滑,配埋醬汁相當惹味
豬肋骨-都算幾多肉,唔會得舊骨,醬料就同豬仔髀一樣

套餐都會包埋2杯酒精飲品或特飲
2023-03-18 216 浏览
慢煮風氣愈黎愈盛行,今次黎左太子白楊街既慢煮工業餐廳,晚市時間上去都非常爆滿,即試試美食如何!尊享烤肉盛宴A (2人享用) $368Smoke Salmon Salad前菜沙律非常開胃,尤其煙三文魚魚油濃厚惹味,加上黑橄欖微苦帶甜味,配合沙律菜幾好既Starter! Angus Prime Sirloin (8oz)一個字:「大件!」U.S Baby Back Ribs (4pcs)豬仔骨非常惹味,比西冷牛好味,尤其慢煮過骨肉分離,容易咬口!加上蜜糖芥末醬甜甜辣辣提昇肉質味道。Mac and cheese中間一大啖黑松露昇華成個芝士通粉!另外仲可以選擇兩杯Cocktail,呢個價錢$368算係抵食!

尊享烤肉盛宴A (2人享用) $368

Smoke Salmon Salad

Angus Prime Sirloin (8oz)
一個字:「大件!」

U.S Baby Back Ribs (4pcs)

Mac and cheese
中間一大啖黑松露昇華成個芝士通粉!

2023-03-11 222 浏览
行過見到店舖幾有特色,食野要上二樓,上去見到價錢吾算貴,裝修都幾有特色,叫慢煮工業,餐廳都俾到人一種慢活chill既感覺,幾鐘意呢度既環境叫左既食物:紐倫堡腸本身我都幾鐘意食腸,幾岩我口味,腸仔都頗多,有黑椒味道吾錯溫泉蛋芝士大啡菇芝士味道超正,好夾溫泉蛋同啡菇野菌磨菇意大利飯牛油味好香好突出,呢度既意大利飯吾錯熱薄荷朱古力鮮奶朱古力甜甜地加埋薄荷香溝鮮奶,成個感覺好正,飲完個人都醒神同開心啲食物同環境吾錯,超推薦俾情侶或同朋友黎食,環境好安靜播放住relax既music,價錢又合理,職員服務都好快手好幫到手

叫左既食物:

紐倫堡腸
本身我都幾鐘意食腸,幾岩我口味,腸仔都頗多,有黑椒味道吾錯

溫泉蛋芝士大啡菇
芝士味道超正,好夾溫泉蛋同啡菇

野菌磨菇意大利飯
牛油味好香好突出,呢度既意大利飯吾錯

野菌蘑菇意大利飯
2023-03-06
等候时间
10 分钟 (堂食)
野菌蘑菇意大利飯
  • 野菌磨菇意大利飯
2023-03-06 194 浏览
今日下午,我和同事來到一家舒適的餐廳,想要舒緩星期一的壓力,享受午餐時光。這家餐廳的特色是它的慢煮醬燒豬仔髀配薯蓉,讓我們非常期待。環境很舒適,位置不會太細,也不會太逼,讓我們感到非常放鬆。服務員非常親切有禮,讓我們感到非常受歡迎。餐廳的選擇性也很不錯,讓我們有多種選擇。最終,我們點了慢煮醬燒豬仔髀配薯蓉,味道非常好,醬汁的味道剛好,讓人回味無窮。如果你正在尋找一家舒適的餐廳,在享受美食的同時舒緩壓力,這家餐廳是一個不錯的選擇。
2023-02-19 239 浏览
位於太子地鐵站附近,被搶眼藍紫的霓虹燈吸引,一間走工業型格路線的西餐廳🍴主打慢煮肉~餐廳要走到樓上的一樓,門口位置有樂隊樂器供客人展覽🥁,非常新奇有趣。店內坐位寬敞,燈光昏暗浪漫,適合情侶拍拖或是一大班親朋戚友來聚餐。我與朋友點了以優惠價$427享用的尊享烤肉盛宴套餐,套餐包括:🥣 是日餐湯是忌廉蘑菇湯,充滿水潤感入口幼滑。🥗炭燒手撕雞胸凱撒沙律個人最喜歡的一道菜,炭燒味突出,配上鴨油香味撲鼻,雞肉柔嫩充滿水份,沙律醬完美的襯托提升鮮味~👍🏻🐖香辣醬燒豬腩燒豬腩外層烤得乾脆,爽口彈牙又入味,以香辣醬烹調味道令人開胃。🦆 法式油封鴨脾慢煮的鴨脾果然肉質夠鬆軟,肉汁鎖在肉裡,咬下肉厚肥美,肥而不膩,肉汁四溢。🍝 巴馬臣肉醬扁意粉意粉新鮮出爐,重重的芝士香氣撲鼻,麵質彈牙入味。🥩美國安格斯西冷牛扒牛扒的伴菜豐富,有粟米、蕃茄、南瓜、翠玉瓜,色彩繽紛又健康,牛扒熟度煎得恰到好處,切開呈粉嫩色,配上自家製醬汁美味開胃~~

🥣 是日餐湯是忌廉蘑菇湯,充滿水潤感入口幼滑。

🥗炭燒手撕雞胸凱撒沙律

🐖香辣醬燒豬腩

🦆 法式油封鴨脾

🍝 巴馬臣肉醬扁意粉
意粉新鮮出爐,重重的芝士香氣撲鼻,麵質彈牙入味。

🥩美國安格斯西冷牛扒
2023-02-15 281 浏览
經過呢間餐廳好似幾正,試吓先。撥開膠簾進入,簾後係一個小小空間,餐廳係喺樓上。爬完樓梯上到去,餐廳都幾大,不過就唔係全層開晒,我諗閒日午市佢只開一邊大約十零張枱。上到去1:40左右,午市接近尾聲但仍然幾多人。等候侍應帶位期間四圍望吓,喺門邊竟然見到一個人咁高嘅關公壇,真係估佢唔到,西餐都擺關公。除咗呢樣,其實餐廳裝飾擺設都正常嘅,似嗰啲新派cafe。我點咗西冷扒,餐湯係忌廉蘑菇湯,再加$8 要埋杯咖啡。個湯味道唔錯,佢最值得讚係夠熱,想喺香港搵碗熱湯唔係咁易㗎葉師傅。咖啡都好香濃,啲奶係泡沫,而且仲熱辣辣,做足功夫。不過個主角西冷扒就唔係好得,乾爭爭鞋烚烚,仲有啲靭。肉味係有,但唔特出,幾啖之後已經食唔出肉味。其實如果整得唔好食不如唔好慢煮啦,正常咁煎可能會好啲。唔知係咪得西冷係咁,或者有機會試吓其他。今餐埋單$117。食完先諗起原來我之前試過佢另外間分店,都怕有四、五年前,嗰陣睇咗報導去試。我差啲唔記得幫襯過,即係當時唔太impressed,我諗同我呢餐咁上下感覺。雖然唔太啱我,但呢啲餐廳都值得存在嘅。呢日正值情人節,就算晏晝流流都有兩三對小情人嚟慶祝,非常sweet sweet。
經過呢間餐廳好似幾正,試吓先。

我點咗西冷扒,餐湯係忌廉蘑菇湯,再加$8 要埋杯咖啡。

2023-02-15 204 浏览
今日同女朋友去食,破壞了我們慶祝情人節的心情,情人節套餐一塊極薄西冷扒薄過大x樂非常老,龍蝦先精彩可以將海鮮類煮到硬過牛扒,意粉煮到難曬,甜品將生果浸落紅酒,去呢間食我形容為可怕體驗。
2023-02-05 206 浏览
今晚約左朋友食飯,早幾晚訂位訂埋餐set,但餐set入面有幾樣野朋友唔啱食所以個餐set改左期同第二位朋友食,呢次同朋友散叫,一共叫左六款,香芒帶子沙律同青口都正正常常唔難食還可以,芥末豬仔脾同豬仔骨就好似煮過左比較乾身冇咩肉汁,但西冷同肉眼就出事,西冷太熟口感似牛肉乾,肉眼就太生用刀都好難切得開,同埋唔熱只係暖暖地,難入口,酒類就ok既,朋友飲白酒都有再飲應該唔差,我叫手工啤飲都好飲唔差既,綜合以上就約朋友飲野或散叫沙律都唔錯既
2023-02-04
2023-02-01 233 浏览
好想晚飯飲返杯放鬆心情,近近地搵到呢間慢煮工業,位於太子非常方便,裝修工業風,座位寬敞唔侷促🥗芒果帶子沙律帶子火炙過有焦香味,配芒果粒、沙律菜,再以青檸汁撈埋食,好開胃✨白酒煮藍青口青口肉質飽滿,多汁又鮮甜,最簡單用白酒煮~冇得輸🍕菠蘿三文魚薄餅手工薄餅好足料,表面滿滿芝士,底下全部都係三文魚,好好味🍝肉醬焗意粉厚厚嘅肉醬好香濃配意粉最夾🍷 sangria red水果紅酒,容易入口整體食物有水準,價錢親民,服務態度亦好

🥗芒果帶子沙律

✨白酒煮藍青口
青口肉質飽滿,多汁又鮮甜,最簡單用白酒煮~冇得輸

🍕菠蘿三文魚薄餅
手工薄餅好足料,表面滿滿芝士,底下全部都係三文魚,好好味

🍝肉醬焗意粉
厚厚嘅肉醬好香濃配意粉最夾

🍷 sangria red
水果紅酒,容易入口

整體食物有水準
,價錢親民,服務態度亦好

2023-01-31
係open rice買左2-3人啖啖肉套餐 都幾抵既去到再叫左3杯酒,同pama ham pizza燒豬腩肉同雞絲沙律 質素麻麻地牛扒同 肉醬意粉 pizza 幾好食啲酒 無乜酒味 似果汁
2023-01-19 175 浏览
今日同一大班同事食lunch,今次第三次泥, 唔知點解上多咗一個大家都冇嗌過嘅餐, 送餐嘅姨姨冇諗過搵落單嘅同事問清楚,就留個飯係我地度,anyway我諗錯咗但價錢一樣都唔想晒嘢食,算啦,諗緊會唔會係落錯單,所以去confirm下先,於是同另一個妹妹同事check, turn out發現原來計多咗個餐,咁樣等下計下其實已經冇咗半個鐘, lunch hour 都冇埋🥲最後外賣走🥲🥲🥲好在,個妹妹店員都好好,幫我地cancel咗多咗嗰個🥹雖然我啱啱同佢check 嘅時候又急又小燥,佢都好好禮貌👍🏻

2023-01-10 186 浏览
性價比算高嘅一間餐廳,今次係第二次幫襯,專登預先book佐位帶朋友過來再試招牌威靈頓牛柳,但係今次煮到大失水準,好淡口仲要啲牛肉好韌,外皮唔夠酥脆,中間嗰層菇直情都冇咩味。仲要係好好態度同餐廳人員反映佐兩次,都等唔到任何feedback!不過其他鎹例如煙薰三文魚沙律同小食拼盤都keep到水準,可以比like。環境來講,就傳統工業風,可以影下相。最後都係希望餐廳嗰威靈頓牛柳可以保持standard啦!
2023-01-09
2022-12-30 167 浏览
其實呢間店已經係我第二次幫襯,今日同朋友喺太子行完街,佢話想食西餐,就決定帶佢嚟試下!.💎 $208 經典威靈頓牛柳 呢個價錢就食到威靈頓牛柳,可以話相當抵食😋外皮咬落酥脆而且唔易爛,值得一讚。皮同牛中間夾左一層蘑菇,好香口,而且同肉味好夾。牛就煮到五成熟,肉質都好嫩!.💎 $108 黑松露芝士通心粉平時食焗芝士嘅食物,好怕肥膩,但呢個通心粉食落完全冇罪惡感!芝士味重得嚟有啲creamy,應該係落左牛奶去煮,睇得出廚師好有心去煮😋.💎 $32 蒜香芝士排包一搣開就見到好多蒜蓉同芝士喺中間,真係未食都已經覺得好開胃😍面包亦都焗到表皮外脆內軟。
其實呢間店已經係我第二次幫襯,
今日同朋友喺太子行完街,
佢話想食西餐,
就決定帶佢嚟試下!

💎 $208 經典威靈頓牛柳

呢個價錢就食到威靈頓牛柳,
可以話相當抵食😋
外皮咬落酥脆而且唔易爛,
值得一讚。
皮同牛中間夾左一層蘑菇,
好香口,
而且同肉味好夾。
牛就煮到五成熟,
肉質都好嫩!
💎 $108 黑松露芝士通心粉

平時食焗芝士嘅食物,
好怕肥膩,
但呢個通心粉食落完全冇罪惡感!
芝士味重得嚟有啲creamy,
應該係落左牛奶去煮,
睇得出廚師好有心去煮😋
💎 $32 蒜香芝士排包

一搣開就見到好多蒜蓉同芝士喺中間,
真係未食都已經覺得好開胃😍
面包亦都焗到表皮外脆內軟。
2022-12-23 2975 浏览
晚上看完電影後相約了友人再去人氣西餐廳「慢煮工業 」吃晚飯,它在太子有兩間分店,餐廳裝修走西式工業風,店面寛趟,環境很有格調帶優雅浪漫感覺,走樓梯到了二樓,氣氛很好,值得一讚是餐桌與餐桌之間距離感很闊,可放滿一桌菜式!餐牌食物種類非常多,主打慢煮菜式,如前菜,湯品,意粉,小食,酒品等我們先點了開胃的經典凱撒沙律,沙律份量很多,有幾種不同的新鮮西式菜及蕃茄粒,賣相精致,面包粒酥炸後很香脆,加上沙律醬,口感清新又健康!脆辣一字雞翼(十件)小食點了脆辣一字雞翼,雞翼是半骨,方便進食,而且炸得金黃香口,味道帶微辣,咬下去有很多肉汁,加上芥末醬,令味道更加豐富!野蘑菇意大利飯意大利飯煮得剛好,有咬口不會太硬,濃稠適中帶有點水份,每一粒飯粒也沾滿了野蘑汁包圍着,盡吸濃郁味,非常滿足!美式蜜糖芥茉豬仔骨 (四件)厚厚的半肥瘦豬仔骨,咬下時有筋膜的口感,肉質軟腍同時爽脆,外層燒得焦香金黃,肉質鮮嫰保留到肉汁,微微的燒烤香氣,入口油脂甘香,加上蔬菜中和了油脂感!整體來說,食物品質有水準,賣相及環境氣氛吸引,好像在外國當地酒館的氣氛,打卡一流,而且交通方便。 臨近地鐵站,下次會再試其他新菜式!環境非常適合

脆辣一字雞翼(十件)

野蘑菇意大利飯

美式蜜糖芥茉豬仔骨 (四件)

整體來說,食物品質有水準,賣相及環境氣氛吸引,好像在外國當地酒館的氣氛,打卡一流,而且交通方便。 臨近地鐵站,下次會再試其他新菜式!環境非常適合三五知己聊天談天,值得推介!
凱撒沙律
用餐时段
  • 凱撒沙律
  • 脆辣一字雞翼
  • 野蘑菇意大利飯
  • 美式蜜糖芥茉豬仔骨
2022-12-20 157 浏览
其實喺太子搵間好野食,並唔係一件難事!再次黎到以慢煮主題💛嘅西餐廳食個好西,系夜幕低垂嘅大街中,好容易上就見到紫光色嘅招牌。樓上鋪鋪面面積夠大,行重工業風裝修,燈光昏暗,效果好正,系度拍拖食飯都幾浪漫。用QR code 落單,之後侍應就會送上食物,停下來慢慢欣賞慢煮嘅味道。食物種類好多,有慢煮扒類、薄餅等,小至炸薯條炸物、小吃、沙律都有。💛美式蜜塘芥末豬仔脾(4件)($98)---必食之選性價比超高,一來有好香嘅豬仔脾燒烤嘅味道,二來切開肉質亦有少許紅色,一啲都唔會鞋口。肉多過骨。配上芥末醬勁惹味又帶點微辣,以慢煮出品確實唔同啲!呢度菜式比想像中出色。💛夏威夷薄餅 (8件)$128賣相吸引之餘,薄批關係入口好脆口,而火腿同批底比例啱啱好,又香濃嘅芝士味。💛黑松露芝士通心粉($108)上碟已經聞到黑松露嘅香味,粒粒通心粉撈滿芝士汁, 仲有一片片巴馬臣芝士。鐘意食芝士嘅朋友仔唔好錯過。💛NewYork芝士蛋糕香濃嘅芝士味,甜度適中。Cncl.:價位非常親民,份量夠多,一直都我向朋友推薦嘅好餐廳。絕對系可encore嘅餐廳,而佢地仲有好多推介菜式,我都未試食勻。

💛美式蜜塘芥末豬仔脾(4件)($98)---必食之選
美式蜜塘芥末豬仔脾

💛夏威夷薄餅 (8件)$128
夏威夷薄餅

💛黑松露芝士通心粉($108)
黑松露芝士通心粉

💛NewYork芝士蛋糕
香濃嘅芝士味,甜度適中。
NewYork芝士蛋糕