2007-08-08 31 浏览
星期六又同傻鬼來食lunch先....今次我就試左潛艇包(上次見人食好鬼大個又抵又大岩我)個包真係整得好正好軟不過個餡就凍左d配個暖暖地既包有點怪怪..傻鬼又係叫上次差不多既lunch set無咩特別唔使多講咪又係一樣味道...悶死人

2007-07-23 18 浏览
同老闆又來此店食lunch, 今次就叫左個pizza($14)同埋一個又燒套餐包一個汽水($30)個素又燒同埋素雞配上好多椰菜及紅米飯味道唔錯; 最喜歡佢地俾好多蔬菜岩我, pizza都唔錯熱騰騰食一件都幾漏下都有少少素火腿唔錯...下次再試其他食物先.
下次再試其他食物先.
2007-07-18 11 浏览
收銀哥哥好有禮貌,他熱誠地介紹店裏出名的套餐俾我哋,一個係中式叉燒豆腐飯和一個西式珍寶潛艇包.未食個賣相己經很似,個中湯幾好飲和幾特別,用番薯煲湯幾得意.個叉燒的口感和味道真係好似食緊真的叉燒一樣,d餸唔肥夠健康,加上又係糙米飯,無白飯禁寡.個珍寶潛艇包都好大個,個包好軟,幾好味.另加$4可有一個西式濃湯.另外買了兩件蛋糕,一件意大利芝士和一件芒果蛋糕,d蛋糕較為淋身,唔同平時食開嗰d,可能無蛋的關係.飲了一樽黑麥滋,好大麥味而且有氣添,我自己就覺得d味怪怪地,我唔係禁鍾意.

2007-06-30 13 浏览
尋日係十五,又係我媽媽食齋的日子喇。一行三人於是試下呢間新式的素食店。雖然天氣麻麻,但七點半的時候入面已經有好多人,要等位添。晚餐如下﹕萬如飯﹕幾香口,大概有5、6嚿,下面舖滿椰菜,幾好。冬菇滷豆付飯﹕豆付偏鹹,而且唔夠滑,一般。肉排飯﹕有幾塊似豬排的素肉,也不錯。跟餐仲有老火湯、泡菜、生果(香蕉),都幾飽肚。另外我仲叫了一個綠茶水果蛋糕,味道唔會太甜,清清地都幾好,不過口感比較鞋少少。想食齋唔想食得太油又想有D新意,值得一試。

萬如飯﹕幾香口,大概有5、6嚿,下面舖滿椰菜,幾好。
冬菇滷豆付飯﹕豆付偏鹹,而且唔夠滑,一般。
肉排飯﹕有幾塊似豬排的素肉,也不錯。

跟餐仲有老火湯、泡菜、生果(香蕉),都幾飽肚。

想食齋唔想食得太油又想有D新意,值得一試。
(非会员)
2007-06-23 16 浏览
食過鮮茄肉醬意粉味到唔錯~ 雲吞拉麵味道較清淡~ 反而d cake 幾好~ 試了3款, 綠茶, 芒果, 玉桂。綠茶比較實左少少, 芒果& 玉桂就好食,不過最好同人分享始終甜品食得多都很漏~ cake 份量比一般蛋糕店大件~ 下次想試潛艇(長麵包)太飽冇試~
2007-06-20 5 浏览
老闆無意之中見到有間新店buddba hut..其實早前我已經係報張見到介紹此店既食物..一聽到老闆搵到即刻贊成試新野啦...2個人入去睇左一陣menu就叫左一個咸魚炒飯+汽水($26)及一個漢堡包$18..個飯套餐真係唔錯炒得唔油都幾似食咸魚雞粒飯既口感; 最正都係個包真係唔似食素個包又鬆軟好好味...老闆見其他人食既食物都好吸引, 我地都決定下次再來試埋其他食品
2007-06-20 24 浏览
路經此餐廳, 給人有舒服的感覺, 入去先知道原來係一間食素快餐店...青紅蘿蔔湯- 味道較淡.鮮茄磨菇燴意粉- 賣相OK! 個汁都幾好味, 入面有雜菜粒,鮮茄西芹粒及素火腿粒.

青紅蘿蔔湯- 味道較淡.

(非会员)
2007-06-17 20 浏览
今天點了套餐... 有飯(係糙米飯,份量都唔少wor)有湯...好味!!有主菜,都有唔少選擇!仲有cake都好想試,不過今日太飽啦~其實佢地仲有tea set,無試到不過好似幾抵環境好舒服,感覺乾淨清新位置係有D吊腳,不過都有打算再來。
今天點了套餐...
有飯(係糙米飯,份量都唔少wor)
有湯...好味!!
有主菜,都有唔少選擇!
仲有cake都好想試,不過今日太飽啦~
其實佢地仲有tea set,無試到不過好似幾抵
環境好舒服,感覺乾淨清新
位置係有D吊腳,不過都有打算再來。
2007-05-21 17 浏览
看見個名, 也在想是否吃素, 但是, 入到去看看個menu 又好像不是, 之後, 問下個cashier 哥哥, 原來真的. 外面看起來, 和一般快餐店沒有分別, menu 有叉燒, 有炒飯, 真是沒有想過可以這樣地吃素. 我們點了叉燒豆腐飯和青心丸湯麵, 好好味, 不會像一般的素菜館那麼多油, 豆腐有些像雞蛋, 青心丸做到好像脹爆丸, 好得意. 還有蛋糕, 也是素來的, 查問之下, 原來他們是沒有加雞蛋, 有好幾款選擇, 看起來, 好鬆軟, 下次一定會再來試下. 吃得太多味精, 有時吃下素真的不錯呀!

吃得太多味精, 有時吃下素真的不錯呀!