2006-04-17
昨天去沙田探完祖母便到新城市廣場食lunch, 經過意粉屋, 見到有hsbc card優惠, 一行三人便入去了!點了$218二人套餐\\\, 有湯, 沙律, pizza及甜品, 3個女子都夠食, 但可惜好難食!湯我就冇飲, 給了媽及妹!沙律既菜超級唔新鮮, 煙肉好似翻炸咁, 乾到似柴皮, 如果切碎做bacon粒可能會好d, 最弊係成條煙肉咁上, 又咸又乾! 忍唔住同女經理講, 佢\\\話換個拼盤俾我地, 但全部都係炸物, 都唔係幾想食, 拼盤有雞翼, 洋蔥圈, 薯角, 春卷及好似係香腸! 薯角又係翻炸咁既款, 唉......天使麵pizza, 餅底係白色既, 一d金黃色都冇, 但係就又乾又硬既, 餡料既天使麵+龍蝦汁完全古怪!甜品係一件cake share的, 係類似sara lee既朱古力蛋糕+朱古力醬, 蛋糕既質地好鬆散, 碎濕濕咁! 成個餐\\\冇樣野係得架, 呢個故事教訓我地, 便宜莫貪呀! 其實都唔係好便宜啦, 食物好味都唔緊要嘛!我發誓唔會再去新城市意粉屋食野呀!
湯我就冇飲, 給了媽及妹!
我發誓唔會再去新城市意粉屋食野呀!