2021-11-25 731 浏览
喺樓下見到有人派優惠券,就上咗去食佢攞優惠券堂食就送兩件三文魚刺身今次叫咗四款嘢食彩虹卷 佢又唔同嘅刺身包住個卷飯有三文魚油甘魚吞拿魚但唔知係咪因為太薄嘅刺身關係 咁樣包住係食唔到魚嘅味道啲魚都有少少雪藏味 咁樣捲埋淨係食到啲飯味不過個顏色擺盆就相當之靚嘅海鮮盛盒串燒相信睇相都得出 燒到相當之乾身食落有啲鞋口 我覺得係有overcook牛油果吞拿魚丼佢依個份量都幾多 好多片牛油果 同有五片吞拿魚吞拿魚係赤身 不過不失啦 不過如果對吞拿魚有追求嘅就可能麻麻哋燒三文魚骨我覺得成餐最好食就係呢個啦因為將三文魚燒得好香口食落有魚油嘅香味 好好食呀依個落咗少少鹽吊味 味道啱啱好囉
喺樓下見到有人派優惠券,就上咗去食
佢攞優惠券堂食就送兩件三文魚刺身

因為將三文魚燒得好香口
食落有魚油嘅香味 好好食呀依個
落咗少少鹽吊味 味道啱啱好囉
2021-11-14 543 浏览
食咁多次堂食同外賣都瑋樣保持水準,服務態度好,食物質素好,仲要價錢合理,份量都剛剛好,特別是燒串燒都是好好味,堂食非常好。lunch 都是好抵食,有時外賣仲送野飲。
2021-10-25 705 浏览
今天週日之前同朋友相約了早上荃灣千色店等,搭小巴出發去荃灣天后宮拜神,大約12時到達天后宮,祈求家宅平安同各方面順利,1時離開天后宮,搭巴士落葵芳新都會廣場影相,未影相前我們吃一吃Tea先,今次吃這間,朋友之前吃過好味同價錢不貴,搭電梯到了門口,給我觀感,環境應不錯,入到去,坐位很寬倘,好清靜,我們看了一會餐牌,我叫了燒豚肉丼配凍檸檬茶,朋友叫了叉燒拉麵,豚肉大塊同厚身,很香豚肉味,飯很有醬油香味,叉燒軟熟同香叉燒味,拉麵滑同厚身,很有口感
2021-07-11
本身諗住去葵廣掃街,但撞正紅日成個葵廣人頭湧湧,於是都係決定正正經經搵間餐廳坐低食餐飯。除左葵廣之外,其實對葵廣嘅認識係0,所以都係決定上網睇下附近有咩餐廳。誤打誤撞之下就係到呢間惠比壽,而且又見網上啲Review唔錯,所以決定衝出葵廣試一次。果然同網上評價一樣,價錢真係大眾化,絕對唔係天價個啲日本菜,而且選擇超多,肯定有一款啱食。🟡 鐵板牛舌牛舌夠晒淋,而且亦都好夠味。底下啲洋蔥絕對係精粹,炒香左再放鐵板上面,香氣十足。🟡 惠比壽海鮮丼刺身足料而且夠新鮮,呢個價錢有劍魚同拖羅絕對係性價比之選。唯一挑剔嘅地方係啲飯唔夠飽滿同埋濕左少少,但上面嘅刺身絕對可不彌補啲飯嘅不足。🟡 鰻魚玉子燒蛋香十足,玉子燒嘅質素好高,但鰻魚就比較薄身。順帶一提,呢到冷氣都開得幾大,有啲凍之餘,啲熱食上枱之前都keep唔得耐就凍晒,所以熱野一上枱記得要食先

🟡 鐵板牛舌

🟡 惠比壽海鮮丼

🟡 鰻魚玉子燒
蛋香十足,玉子燒嘅質素好高,但鰻魚就比較薄身。

2021-10-01 504 浏览
點了一個2人餐,小食揀咗蟹籽沙律同刺身,主食揀咗吞拿魚蓉刺身飯,同豚肉石頭鍋飯,個餐仲有2碗麵豉湯,再額外order2個小食,雞軟骨炸得好香口,好味👍(喺網上訂咗位,去到時都有話到係喺OR訂位,餐後竟然收到Email話我未有出席☹可惜我冇影到收據)

2021-08-14
下午茶
2021-09-30 1898 浏览
惠比壽响葵芳匯開咗一段日子,但位置比較隱蔽,鄰近嘅葵廣,新都會又有把競爭,平日行過路過次次都錯過。所以今日專登去試下。惠比壽走中價街坊路線,但性價比算高,大件抵食絕對對得起個價錢($)。店內地方闊落開揚,光線充足,環境寧靜,感覺舒適放鬆。服務方面,街坊街里親切友好,細心周到。香蔥鮪魚蓉丼定食($98)鮪魚蓉非常大手筆,厚厚一層,鮮味濃郁,壽司飯量足,配味噌湯,沙律,飽肚感+滿足感爆棚。牛肉壽喜燒定食($118)牛肉有4大片,鍋底有大量蔬菜,定食再配雜菜沙律、味噌湯、白飯。醬汁偏甜,牛肉鮮嫰,份量都幾多吓,一個人真係好吃力。特上壽司配烏冬定食($112)10件壽司配湯烏冬。壽司有甜蝦、三文魚、油甘魚、鮪魚蓉、三文魚籽、帆立貝、池魚、吞拿魚。款式多而且幾新鮮,入口常溫,唔似坊間有陣雪味又凍冰冰。套餐配嘅烏冬湯底係豬骨濃湯,烏冬滑溜有彈性,食完生冷嘢再食熱烏冬,成個人舒服晒!追加炸雞(+$18)皮脆肉嫰,值得追加。加洲卷(+$26)只有3小件,偏貴又一般。蟹籽沙律(+$28)青瓜,蟹柳都好多,但套餐已經有沙律,所以可以唔叫都得。甜品 - 黑糖葛粉糕(+$28)葛粉糕係熱嘅,配黑糖+黃豆粉,傳

香蔥鮪魚蓉丼定食($98)

牛肉壽喜燒定食($118)
。醬汁偏甜,牛肉鮮嫰,份量都幾多吓,一個人真係好吃力

特上壽司配烏冬定食($112)

追加

炸雞(+$18)皮脆肉嫰,值得追加。
加洲卷(+$26)只有3小件,偏貴又一般。
甜品 - 黑糖葛粉糕(+$28)葛粉糕係熱嘅,配黑糖+黃豆粉,傳統日式糕點,好滿足。

9月又是忙忙忙,小學活動日、zoom 撞埋一堆,原本計劃星期日要休息,不過豆釘好慘話自己好似好耐無去過街(返學、興趣班果D唔計架咩😒😒)竟然揀咗一日36度超炎熱去沙灘🏖️ 大家都溶咗⋯⋯晚餐一定唔可以虧待自己,入咗 惠比壽 (想試好耐了)因為無訂位,所以安排了近吧臺的4⃣️人台,全程我哋都好熱,已經分唔到係冷氣問題,定自己問題🥵🥵 (記得訂位❣️❣️)點咗二人餐同一個烏冬。魚生有新鮮感,平時好少見日式餐用。(三文魚,蝦子,吞拿魚蓉,甜蝦不計,我也不肯定名字😂😂)好鮮兼厚切 😋😋刺身丼 😍😍石頭飯有飯蕉,好正 豆釘最愛烏冬口感似 真打烏冬來張合照,豐富嘅晚餐,仲配有蝦子🦐沙律和麵豉湯總結,除了室溫,位置不太ok, 一切都不錯以呢餐結束🔥熱熱一日,心情愉快🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👧‍👧

竟然揀咗一日36度超炎熱去沙灘🏖️ 大家都溶咗⋯⋯

晚餐一定唔可以虧待自己,入咗 惠比壽 (想試好耐了)

點咗二人餐同一個烏冬。

好鮮兼厚切 😋😋

刺身丼 😍😍

石頭飯有飯蕉,好正

豆釘最愛烏冬
口感似 真打烏冬

來張合照,豐富嘅晚餐,仲配有蝦子🦐沙律和麵豉湯

總結,除了室溫,位置不太ok, 一切都不錯

2021-09-10 288 浏览
途經葵芳 路過嚟過快午膳雖然話係小店 但其實座位都唔少環境裝修並唔似傳統日式店舖有吧枱 及卡位選擇裝修比較新穎 似餐廳格局估計可以容納差不多70至80人但亦都唔會太迫 通道闊落12點幾午膳時間已經全場爆滿大堂要排隊攞飛等位午市 特上壽司配烏冬套餐十件壽司 加豬骨湯烏冬 及前菜 價錢115 蚊 另加3蚊有飲品剩計份量食呢個餐旺角 尖沙咀一定唔得至於壽司質素係唔差的種類亦多 魚生新鮮 手握飯團適中性價比係高嘅葵芳區食肆 唔算高級日本餐廳以咁嘅質素同地區算係唔錯可以考慮試埋晚市
途經葵芳 路過嚟過快午膳

以咁嘅質素同地區算係唔錯
可以考慮試埋晚市
2021-09-10
2021-09-09 192 浏览
好耐冇去葵芳shopping, 星期六放工喺葵廣行咗個圈,發現好多舖頭都唔同咗,行吓行吓原來都已經3點,朋友話穿過天橋附近有間惠比壽都幾抵食,於是就行過去望吓!一去到樓下有人派傳單,傳單上有coupon,送飲品/小卷等⋯。上到去見到裝修都幾舒服,而且下午茶時段人流唔算多,我同朋友安排坐近窗嘅卡位!舒舒服服食個lunch最後叫咗兩客下午茶,用coupon加咗個三文魚小卷我嘅壽司盛合,有6件壽司都係$60,真心抵食!朋友叫咗3件手卷都只係$52,大件夾抵食。可惜忘記影相。

最後叫咗兩客下午茶,用coupon加咗個三文魚小卷

我嘅壽司盛合,有6件壽司都係$60,真心抵食!

朋友叫咗3件手卷都只係$52,大件夾抵食。可惜忘記影相。
2021-09-06 252 浏览
今日去到葵涌食午餐選擇咗呢間日本料理種類都幾多下午茶有優惠可以免費揀一個小食不過一張枱先送一個小食門口裝修都幾特別隻惠比壽好Q內裏裝修壁畫好多魚嘅圖案好有日本嘅風格我就叫咗條鯖魚定食套餐條鯖魚燒得好香魚皮脆卜卜口感一流又有麵豉湯仲有個細沙律我朋友分別叫咗滑蛋豬扒定食豬扒炸得香脆滑蛋整到好似流心咁睇落流晒口水牛肉烏冬豬骨湯底濃郁牛肉唔會太老上枱時仲見到有血絲放落湯底浸一浸口感嫩滑總括嚟講性價比高味道唔錯環境舒適
今日去到葵涌食午餐

環境舒適
2021-09-06
  • 牛肉拉麵
2021-08-28 200 浏览
本來看著單價幾貴 ,無試既意欲, 但我女朋友話想試下, 點知有驚喜 ,我就食左個吞拿魚容飯 ,魚容很有鮮味 個飯都煲得唔錯, 整體都不錯 。就熟食方面差點 ,唔建議大家食熟食。服務態度可以俾個like ,比食物還要好 ,個經理好有質數
  • 吞拿魚容飯
  • 刺身拼盤
2021-08-24 228 浏览
見佢新開,就諗住上嚟試吓,點知原來係中大伏。牛肉飯太鹹太多醬油,成碗飯都好鹹,根本就唔會食得落,而且只係普通牛肉片,根本就唔值呢個價。魚角飯,份量比牛肉飯真係細好多,亦唔覺得好新鮮。係平過鹹到食唔落嘅牛肉飯,但以一間日本餐廳而言,質素實在太差。油甘魚, $138 ,另外仲要+1,但事實真係比想像中細份得多,唔抵。唯一覺得還可以嘅就係茶碗蒸,但係真實個樣同Menu上面嘅差好遠。以呢個地段,依個質素來講實在係太貴,太名不符實,冇下次。買單個時只覺得一肚氣,實在唔會再嚟幫襯
見佢新開,就諗住上嚟試吓,點知原來係中大伏。

2021-08-22 194 浏览
耍廢的週末🧞‍♂️·🥘壽喜燒定食($118)一見就點左.好喜歡壽喜燒鰹魚湯底甜甜的😋加入大量配料,🐮🥚🥬🍄!大滿足·🐟香蔥鮪魚蓉定食($98)唔鍾意食吞拿魚刺身,但好愛吞拿魚蓉😂份量好多,好抵食!不過質素一般·🥢三文魚刺身($30)三文魚怪堅持要點🙄·🐙燒八爪魚丸($18)好厚粉漿😵‍💫·📍惠比壽葵涌興芳路208號葵芳匯1樓
耍廢的週末🧞‍♂️

🥢三文魚刺身($30)三文魚怪堅持要點🙄

🐙燒八爪魚丸($18)好厚粉漿😵‍💫

📍惠比壽
葵涌興芳路208號葵芳匯1樓
2021-07-30 162 浏览
壽司定食連烏冬前菜跟麻醬沙律 冇咩特別可食可唔食壽司魚料尚算新鮮 味道尚可唔錯個烏冬就少少彈牙唔會漿口嘅 個湯底就特別喇勁似「丁丁」豬骨麻油味嘅 會令你懷疑自己食緊「丁丁」棒烏冬奉送綠茶 加$3有罐裝汽水/檸水/檸茶
壽司定食連烏冬
前菜跟麻醬沙律 冇咩特別可食可唔食
壽司魚料尚算新鮮 味道尚可唔錯
奉送綠茶 加$3有罐裝汽水/檸水/檸茶
2021-07-28
2021-07-11 163 浏览
2個人嗌咗個午餐,壽司set (No.2) 同埋生薑燒(No.11)2號好快上到嚟,但我食完個11都未到,叫咗侍應去追,行返嚟無反應,隔多5min再問令外一個侍應先話3min後到 …… 如果多客人嘅,我可以接受,但入坐只有4成,同埋隔離台遲嚟嘅都已經食緊,好明顯係漏單又唔跟!食物係好食嘅 , 但服務同態度應該改善下.
食物係好食嘅 , 但服務同態度應該改善下.