🔹滿杯芝士火龍果 $39 #芝士奶蓋系列芝士奶蓋係偏咸同比較濃郁 份量如果多d就好了下面係火龍果沙冰 都幾fresh 但可能因為太大杯我就覺得落得唔夠多火龍果啦同埋價錢都幾貴🤨 真係試一次就夠-🙈唔計喜茶暫時大愛都係LC TEA 又平又好飲-分數: 6/10
🔹滿杯芝士火龍果 $39 #芝士奶蓋系列
🙈唔計喜茶暫時大愛都係LC TEA 又平又好飲
分數: 6/10
滿杯芝士火龍果
2018-07-12 175 浏览
葵廣又有新開的鋪頭啦,梗係要試下地下新開的悟茶係今次的目標之前見到都唔少人排隊,難得今日行過無人一定要試!今次揀咗招牌黑鑽奶茶本身想要少甜走冰但老闆話只有一個甜度,咁唯有只做走冰啦。茶底係濃厚的奶味,感覺到加咗好多奶所以口感係幾滑嘅。雖然只有一個甜度但以我個人黎講唔算好甜另外個黑鑽料都幾好味,同奶茶幾夾整體都唔錯
葵廣又有新開的鋪頭啦,梗係要試下

地下新開的悟茶係今次的目標
之前見到都唔少人排隊,難得今日行過無人
一定要試!

今次揀咗招牌黑鑽奶茶
本身想要少甜走冰
但老闆話只有一個甜度,咁唯有只做走冰啦。

茶底係濃厚的奶味,感覺到加咗好多奶
所以口感係幾滑嘅。
雖然只有一個甜度但以我個人黎講唔算好甜

另外個黑鑽料都幾好味,同奶茶幾夾

整體都唔錯
2018-07-08 169 浏览
葵廣地下最近開左兩間台式飲品店,其中一間網上有介紹話係內地人氣台式飲品台--悟茶平時台式珍珠奶茶飲開少甜少冰,去到悟茶點左杯「招牌悟空黑鑽奶茶」試一試,店員話為保沖好既茶膽香滑,唔可以選擇茶既甜度,仲叫我放心唔會太甜最後我照叫左呢杯招牌一試,一飲落口,好似飲緊練奶咁甜🙈🙈再係屋企加左啲冰,都仲係超超超超甜, 由於真係太甜飲左五分一杯都無就頂唔順。

2018-07-08 115 浏览
食完午飯,行過悟茶見鋪面裝修吸引企理,亦暫無人排隊即刻去買杯黑糖珍珠奶茶同西柚茶試試今次叫的黑糖珍珠奶茶(少甜)甜度剛剛好,奶茶亦夠滑,茶底好飲只可惜珍珠有點令人失望某部分珍珠未夠軟,質地有點過硬朋友叫的西柚茶,酸酸地,夠醒神。落order的時候,店員亦好細心提醒因為採用新鮮西柚,完全走甜會過酸。服務不錯👍🏻
食完午飯,行過悟茶
見鋪面裝修吸引企理,亦暫無人排隊
即刻去買杯黑糖珍珠奶茶同西柚茶試試

今次叫的黑糖珍珠奶茶(少甜)
甜度剛剛好,奶茶亦夠滑,茶底好飲

只可惜珍珠有點令人失望
某部分珍珠未夠軟,質地有點過硬

朋友叫的西柚茶,酸酸地,夠醒神。

落order的時候,店員亦好細心提醒
因為採用新鮮西柚,完全走甜會過酸。
服務不錯👍🏻
黑糖珍珠奶茶
黑糖珍珠奶茶
2018-07-05 231 浏览
香港的台式飲品店越開越多,最近殺入葵涌廣場的悟茶開張不久已人頭湧湧。FOODIEJACQUELINE日前也湊熱鬧前往試試,果真一試難忘。點了白桃烏龍芝士奶蓋(細,$28),令人有驚豔的感覺,先呷一口最上層的芝士奶蓋,細膩綿密,帶有濃濃的芝士鹹香,再喝一口最底的白桃烏龍,清新不過甜,一清一濃卻毫無衝突,更覺平衡,飲完也不覺漏。回購率100%
回購率100%
2018-06-28
庆祝纪念
情人节
  • 白桃烏龍芝士奶蓋
2018-06-28 167 浏览
茶飲再次大行其道,今日筆者來到地下新開的茶飲店——「悟茶」。筆者孤漏寡聞,經同行友人介紹,才得知「悟茶」是來自內地的飲品店。品牌早已在內地大受歡迎,那麼更加要試一試虛實了!對奶綠情有獨鍾的筆者,點了玉露芝士奶蓋,還非常健康的選了低脂。這個芝士茶飲,從外觀上看非常漂亮。從圖中看到,上層的奶蓋散落下層的綠茶,非常夢幻。淺賞一口芝士奶蓋,咸咸的。配以茶飲,濃濃的芝士味夾雜著清香的綠茶,恰到好處,不會感到太漏。店舖還貼心的準備了一道花花牆,方便各位食家為茶飲拍照呃like呢~

筆者孤漏寡聞
,那麼更加要試一試虛實了!

低脂玉露芝士奶蓋

2018-06-28
1K
2018-06-19 200 浏览
本身作為飲料控嘅我,最近真係大滿足,開到成行成市,各有主打,講到小食、飲料集中地又點少得葵廣。原來已經係十日前嘅事,喺附近買完手撕雞,用op嘅新餐廳功能搜飲飲料店,得出其中一個選擇係呢間位於地下嘅悟茶。悟茶其實係加盟店,我喺東門都有見過,估唔到已經開到黎香港,睇黎愈黎愈多人投資飲料店呢。店面較小,簡單用木製牌作餐牌展示,亦有一個小小位置供打卡之用。新開張關係,店員喺門外落力介紹產品,成功吸引左我地注意。而且當日試業期間,飲品仲有優惠,決定一試餐牌供應冰茶、芝士奶蓋、冷泡茶、鮮奶茶等,定價$13-28,分小/大杯,糖度自選。見前面有位客人買左冷泡茶,有樽裝,於是跟風點左一杯,杯子幾實淨,當然要環保啲,重複使用啦冷泡蜜香烏龍 $23即時沖泡,用原個茶包,店員仲細心提醒,茶包仲可以多沖泡一次烏龍茶色澤深,入口有非常濃郁嘅茶味,甜度很低,後續帶點蜜香。喜歡飲濃茶嘅我同另一半,就覺得唔錯;如果怕太濃,可選玉露。

而且當日試業期間,飲品仲有優惠,決定一試

冷泡蜜香烏龍 $23
即時沖泡,用原個茶包,店員仲細心提醒,茶包仲可以多沖泡一次
喜歡飲濃茶嘅我同另一半,就覺得唔錯;如果怕太濃,可選玉露。
冷泡蜜香烏龍
2018-06-09
冷泡蜜香烏龍
2018-06-19 144 浏览
上星期係葵廣掃街期間,發現地下果層新開左間台式飲品店,試業期間所有飲品仲做緊8折tim! 見到咁抵,即刻同同事一人一杯外賣番公司飲,我叫左杯仙草凍奶茶半糖少冰,味道唔錯,茶底都算有茶香,最重要係叫左半糖佢真係半糖左!唔會好似大部份台式飲品店咁,叫左半糖/少甜都仲係甜到咩咁!!!8折左之後,20蚊有找就有一杯仙草凍奶茶飲,絕對係性價比之選!不過唔記得左8折會做到幾時,想平幾蚊既可以去買杯試下飲,唔錯唔錯!