Pizza Hut---升級版超級至尊扭扭批(多加菠蘿)+酥脆蝴蝶蝦日期:2009-08-19升級版超級至尊(多加菠蘿)扭扭批(大批) HKD141.30酥脆蝴蝶蝦 HKD28.80總金額 HKD170.10 上網在"Pizza Hut"買了"升級版超級至尊扭扭批(多加菠蘿)"和"酥脆蝴蝶蝦"。我有Pizza Card,所以有9折優惠。在家用平底鍋把食物翻熱數分鐘。1.升級版超級至尊扭扭批(多加菠蘿)---扭扭批邊包著Mozzarella芝士和Cheddar芝士。配料有意式香腸、火腿、辣肉腸、五香肉粒、免治牛肉、蘑菇、洋蔥、青椒、菠蘿、黑橄欖和Mozzarella芝士,醬料是蕃茄醬。薄餅外微脆內鬆軟,批邊的Mozzarella和Cheddar芝士份量足夠芝味濃郁。菠蘿份量多,肉類配料鹹香惹味,整體質素不俗。2.酥脆蝴蝶蝦---外脆內軟,蝦肉不多,蝦味偏淡,略鹹了點。蘸上少許附設的甜辣醬,香口惹味。
日期:2009-08-19
酥脆蝴蝶蝦 HKD28.80
總金額 HKD170.10

2009-08-19
$170.1
酥脆蝴蝶蝦
日期:2009-06-25 今天上網訂Pizza Hut外賣,買了"美式風情薄脆批(普通批)"和"迷你烤雞田園沙律"。我的Pizza Card有243分,用150分換了這Pizza。這餐只需$30,實在太好了!在家用焗爐翻熱Pizza。1.美式風情薄脆批(American Adventure Thin'N Crispy Pizza)---配料有辣肉腸、免治牛肉、粟米和Mozzarella水牛芝士。餅底好像"羅馬式Pizza(Pizza Romana)"那樣薄,口感十分香脆。免治牛肉和辣肉腸鹹香惹味,粟米香甜。芝味較淡,蕃茄醬茄味十足。2.迷你烤雞田園沙律(Mini Roasted Chicken Garden Salad)---沙律有生菜、青瓜、紫椰菜、蕃茄、蘑菇和辣味烤雞,配上辣椒千島醬。蔬菜新鮮爽口,雞肉嫩腍,味道蠻辣。
日期:2009-06-25
今天上網訂Pizza Hut外賣,買了"美式風情薄脆批(普通批)"和"迷你烤雞田園沙律"。我的Pizza Card有243分,用150分換了這Pizza。這餐只需$30,實在太好了!在家用焗爐翻熱Pizza[以200C焗3分鐘]。

2009-06-25
日期:2009-06-24 今天上網訂Pizza Hut外賣,買了"香焗1人套餐"和"下午茶餐"。1.海鮮寬條麵(Seafood Fettuccine)---香蒜忌廉汁寬條麵加上蝦仁和墨魚。寬條麵麵質帶點彈性,忌廉汁蒜味香濃,鹹味適中。美中不足是海鮮份量較少。2.金粟芝士釀雞翼(Cheese & Corn Stuffed Chicken Wings)---4件雞中翼連翼尖,各分成兩半,釀入粟米和Mozzarella水牛芝士。雞翼肉質嫩滑,味道鹹香,芝味較淡。
日期:2009-06-24

今天上網訂Pizza Hut外賣,買了"香焗1人套餐[海鮮寬條麵&七喜]"和"下午茶餐[金粟芝士釀雞翼&可樂]"。

海鮮寬條麵
金粟芝士釀雞翼
2009-06-24
海鮮寬條麵
金粟芝士釀雞翼
2009-06-09 9 浏览
今天叫了三個午餐,中午下著大雨,速遞員送來時他全身濕透,真辛苦海鮮寛條麵有很多汁不乾身,相比起上次好吃好多千層肉醬闊麵,很多薯蓉海鮮焗飯,飯爛些現在外送速遞午餐沒有得揀要餐湯,只有百事/七喜另加$5才有餐湯,真離譜

海鮮寛條麵有很多汁不乾身,相比起上次好吃好多

千層肉醬闊麵,很多薯蓉

海鮮焗飯,飯爛些

現在外送速遞午餐沒有得揀要餐湯,只有百事/七喜

另加$5才有餐湯,真離譜
2009-06-09
  • 海鮮寛條麵
日期:2009-06-07 1.千層肉醬闊麵 $452.下午茶餐 - 雞肉蘑菇烤包+ 輕怡百事 $23總金額 HKD68.00 今天上網訂Pizza Hut外賣,買了"千層肉醬闊麵"和"下午茶餐(雞肉蘑菇烤包+可樂)"。我有Pizza Card,所以有9折優惠。本身我沒有買蒜蓉包,但送貨員竟給我一客蒜蓉包!太好了!在家用焗爐翻熱食物。 1.千層肉醬闊麵(Lasagne)---由闊麵、蕃茄肉醬和Mozzarella水牛芝士相間層疊,表面和外圍分別鋪上蘑菇蕃茄肉醬及薯蓉。闊麵比較腍身,薯蓉幼滑,薯味足夠。肉醬蕃茄味濃,肉香十足,帶點香草味。2.雞肉蘑菇烤包(Chicken & Mushroom Toastie)---以Toastie機製作的"葡汁雞肉蘑菇烤烘密封三文治"。烤包香脆鬆化,焦香十足。雞肉蘑菇份量不算多,葡汁帶咖哩香,十分惹味。3.蒜蓉包---麵包外脆內鬆軟,牛油味及蒜味濃郁。不過油量實在太多,包裝紙內全是油。
日期:2009-06-07
1.千層肉醬闊麵 $45
2.下午茶餐 - 雞肉蘑菇烤包+ 輕怡百事 $23
總金額 HKD68.00
今天上網訂Pizza Hut外賣,買了"千層肉醬闊麵"和"下午茶餐(雞肉蘑菇烤包+可樂)"。我有Pizza Card,所以有9折優惠。本身我沒有買蒜蓉包,但送貨員竟給我一客蒜蓉包!太好了!在家用焗爐翻熱食物[各以200C焗3分鐘]。

2009-06-07
蒜蓉包
日期:2009-03-29上網在Pizza Hut買了一個"意國森林(牛肝菌汁)~鬆厚批(普通批)"。意國森林(牛肝菌汁)鬆厚批---配料有雞肉片、火腿、鮮蘑菇、紅洋蔥、紅椒及黃椒,醬料是牛肝菌汁。牛肝菌汁加上鮮蘑菇,菌味香濃,紅洋蔥紅椒黃椒很惹味,雞肉嫩滑。整體質素不俗。
日期:2009-03-29

2009-03-29
$91.8
日期:2009-03-26 1.挪威三文魚意粉銀包---錫紙包裹著三文魚蝦仁魚柳墨魚香草茄汁意粉。餸料份量算足夠,三文魚肉嫩滑,蝦仁較細,墨魚口感算腍。香草茄汁意粉味道濃郁,酸酸的很醒胃。2.脆炸墨魚塊---可能是外賣關係,所以完全不香脆。於是便用平底鑊下點油把它們煎熱,結果立即變得很好吃。墨魚塊主要由墨魚粒和麪粉搓成,當中混入了胡椒粉黑椒等香料。墨魚肉軟腍中帶點咬口,墨魚味濃,帶少許辣,十分香口,沾上附設的甜辣汁更加滋味。
日期:2009-03-26

2009-03-26
$67.5
日期:2009-03-18超級夏威夷~芝脆批(普通批)"一個。由於送貨時Pizza盒是蓋著而又沒疏氣孔,所以整個批都軟腍了。幸好用小焗爐翻熱後回復香脆。超級夏威夷芝脆批---配料有辣肉腸、火腿、免治牛肉和菠蘿。批邊內包著Mozzarella(馬蘇里拉芝士),口感柔軟帶點煙韌,芝味較淡但夠鹹香。批邊面有焗脆了的碎Parmesan(巴馬臣芝士),芝味夠濃又帶點焦香,很滋味。
日期:2009-03-18

2009-03-18
$94.5
日期:2009-02-27 1.WOW!常餐 - 美式滋味迷你芝心批-配水牛城醬 - 蒜蓉包 (兩片) - 蘑菇忌廉雞湯 - 百事 -罐裝 $43.00 2.香茄焗薯皮 $25.209折 3.升級優惠 - 威尼斯甜奶油迷你批 $30.00 總金額 $98.20 上網在Pizza Hut買了Wow常餐,香茄焗薯皮和威尼斯甜奶油迷你批。Wow常餐選擇了美式滋味迷你批,加了$8轉芝心批。送貨遺漏了一盒甜奶油,幸好家裡有甜奶和牛油,可以自製。1.美式滋味迷你芝心批---批的直徑15cm,以一人份量來說算很足夠。這批配料不多,只有數粒雞肉和菠蘿。不過批邊有很多Mozzarella水牛芝士,口感柔軟中帶點煙韌,芝味雖較淡,但夠鹹香,非常滋味。水牛城醬味道較淡,比較普通。2.香茄焗薯皮---薯皮上的香草洋蔥蕃茄肉醬,茄味濃郁,十分香口。3.威尼斯甜奶油迷你批---這是甜食的Pizza,批表面鋪滿Mozzarella水牛芝士,點一些甜奶油,鹹甜相間,蠻特別。4.蒜蓉包---外脆內較,蒜味夠香,不過太多油。
日期:2009-02-27

1.WOW!常餐 - 美式滋味迷你芝心批-配水牛城醬
- 蒜蓉包 (兩片)
- 蘑菇忌廉雞湯
- 百事 -罐裝
$43.00
2.香茄焗薯皮 $25.20
9折
3.升級優惠 - 威尼斯甜奶油迷你批
$30.00
總金額 $98.20

4.蒜蓉包---外脆內較,蒜味夠香,不過太多油。
2009-02-27
2008-11-30 9 浏览
一個字:滯!是日往朋友位於翠怡花園的新居home warming, 六個人,方便起見,就叫pizza hut外賣。我們叫了個AIG外賣套餐,$21x (係65折的),有個意式風情芝心批,一個海鮮寬條面,一個小食拼盤,兩個湯(或汽水都得);由於男主人怕唔夠食,所以叫多左個葡汁雞皇焗飯。但係其實....飽到呢。可能因為果個係芝心批,食一件已經好滯,唔多食得落其他野。我已經好努力咁再食多少少意粉,加多少少飯,兩件小食,同碗湯;但大家咁努力,都係剩返一件pizza同少少飯同d小食呀~~~ 好浪費。味道呀~~ 真係,又係果d味,冇驚喜冇驚嚇咁啦。唯一可以一讚就係,嗯,由細食到大都係呢個味lor,我由中學時去pizza hut就鐘意叫海鮮寬條面,到依家都係呢個味,keep到,算係咁。不過個意式風情,同埋芝心批其實唔多好味 - 意式風情 (個人覺得叫「港式風情」會適合d0 本身個味已經唔香唔濃 (唔似至尊咁有青椒會香口d),加上芝心批,個芝心搶咁d味,真係除左d芝士味 (但又唔係特別香果種喎),唔多食得出有咩味;所以食pizza hut, best choice都係食至尊薄批啦.....之但係,成班
一個字:滯!

之但係,成班人開餐,又真係幾方便既,又唔算係難食,都接受到。不過,我一定唔會自己一兩條友無聊叫黎食ah~~
2008-10-10 6 浏览
下午五點同了朋友去吃必勝客,點了(肉醬意粉)意粉有些un,肉醬都多,味道可以拉。(吞拿魚菠蘿批)吃了後,發覺兩樣配合個味道怪怪地。(忌廉湯)夠濃,落料充足。(蒜容包)整個餐,最好味就係個蒜容包。環境簡潔,得兩張,外賣為主,冷氣都好凍,吹到食物好快凍了。侍應有禮,套餐都扺吃。
下午五點同了朋友去吃必勝客,
點了
(肉醬意粉)意粉有些un,肉醬都多,味道可以拉。

(吞拿魚菠蘿批)吃了後,發覺兩樣配合個味道怪怪地。

(忌廉湯)夠濃,落料充足。

(蒜容包)整個餐,最好味就係個蒜容包。

侍應有禮,套餐都扺吃。
2008-09-04 17 浏览
叫左三個下午茶set.有個朱古力批, 細個d, 但都幾得意, 幾好食丫.薯皮都幾好, 熱熱地有d餡.沙律就真係好細.每個set都有湯/汔水.但係就三個tea set 都$94了...不算平, 但吃都ok.
叫左三個下午茶set.
有個朱古力批, 細個d, 但都幾得意, 幾好食丫.
薯皮都幾好, 熱熱地有d餡.
沙律就真係好細.
每個set都有湯/汔水.
但係就三個tea set 都$94了...

不算平, 但吃都ok.
似配菜多d
  • 焗薯皮
2006-12-02 14 浏览
下午四時,突然想吃pizza,上pizza hut的網頁,看見有新產品蟹腳pizza,可是一客普通批已128元,單購一客大批已177元,套餐才178元,有飯有小食有湯,可惜只是一個人吃,所以只好叫別的。最後,決定要千島海鮮普通批,吃pizza當然要簿批!否則要厚批像吃麵包。另外要了客鴨胸田園沙拉,pizza hut的沙拉是我常吃的,那些沙拉汁辣辣的,很開胃。今次第一次在網上訂購,以往也是撥電話的。首先要登記,填上資料及伊妹兒,密碼等,值得一讚的是地址一欄,你只需選擇地區,下一欄就有那地區的屋苑選擇,基本上你只需填上樓層及單位便可,十分簡單方便!之後確認完資料,便可選擇食物,選擇完確認訂單後,就有人撥你電話給你再確認一次就行了!等了大約20分鐘,pizza就來了,千島海鮮我一向也十分愛吃,還要是簿批呢~而鴨胸田園沙拉($24)雖然新鮮開胃,但以份量計就不值這個價錢了。不過pizza送來時熱辣辣,沙拉也夠新鮮,所以今次也是笑臉!

(非会员)
2006-11-18 13 浏览
I havn't tried a Pizza Hut like this branch....So poor....All dishes are overcooked....All staff seems don't know what they're doing, all in a mess....I think I won't try this shop again when I visit Tsing Yi next time!!!
2006-07-04 13 浏览
唸左一大輪終於決定叫這個信用咭優惠套餐~本來想試下可唔可以叫青衣城個間既外賣,因為之前試過翠兒而間,d薄餅送到黎又硬又唔熱,真係好差..但打電話去時發現原來已經轉哂為一條"熱線"..(可能已經轉左好耐,但我唔知呀..因為平時都唔係我負責打電話的..**")所以冇得揀之下就算啦,邊個叫今日想食pizza但又唔願出街買喎~估唔到落完order無幾耐就好快送到喎~pizza係兩種口味的,一邊係青椒辣肉腸等..另一邊係波蘿火腿等..個人應為e個設計真係幾好一個pizza兩種口味,唔洗食到咁悶,每種味一人一件剛剛好,而且pizza比之前明顯新鮮同熱..所以算叫食得過咁啦~而焗海鮮飯同焗肉醬薯容就真係無乜特別,超級普通.而個瑞士雞翼就覺得唔係咁滿意,淨係得中翼同雞尖..唔係全翼,食落去無乜味道..總結黎講係進步左既..但希望可以keep住好落去啦!abt$190
唸左一大輪終於決定叫這個信用咭優惠套餐~

估唔到落完order無幾耐就好快送到喎~

總結黎講係進步左既..但希望可以keep住好落去啦!

abt$190