(非会员)
果晚同一個朋友入去食晚飯, 叫左一個2人套餐另外再散叫左一個小食2個drink 一叫好快就到跟住係個湯果晚既 [ 意大利菜湯 ] 比平時o係果度飲既 { 淡味左d, 明顯入到溝左水既味 } 同埋平時佢點都會有一兩條意粉o係入面今次就冇意粉, 不過意粉都係裝飾下架姐 哈哈輪到 [ 龍蝦仔汁煙三文魚寬條麵 ] 個麵既味道唔錯, 吸收左d汁既精華, 三文魚都ok好味, 不過d { 龍蝦仔成碟得3粒.. }而且真係細粒到好似蝦米咁, 哩個就真係姑寒左d囉 同埋哩個麵略為油左d, 食到尾發現碟底有一茶匙油剩果個小食 [ 金粟芝士釀雞翼 ] 都已經唔係咩新產品, 繼續佢既水準啦我今次係第一次食 [ 巴馬火腿特薄脆批 ]薄脆批食落去既感覺幾好, 脆脆地份量都岩岩好我個朋友叫左 [ 酥皮海鮮湯 ] , 因為酥皮既關係, 佢個湯到最後先到我都知酥皮湯係要等耐d, 不過都應該要改善下個時間次序.. - 職員態度方面 - 話說我同朋友坐近廚房出菜位,果度有2塊鏡係對住咁樣痴o係一整個牆身d 職員行出行入廚房位都可以照到鏡我就發現果度既staff 真係好貪靚{
果晚同一個朋友入去食晚飯,
叫左一個2人套餐另外再散叫左一個小食

2個drink 一叫好快就到

跟住係個湯

同埋平時佢點都會有一兩條意粉o係入面
今次就冇意粉, 不過意粉都係裝飾下架姐 哈哈

輪到 [ 龍蝦仔汁煙三文魚寬條麵 ]
個麵既味道唔錯, 吸收左d汁既精華,
三文魚都ok好味, 不過d { 龍蝦仔成碟得3粒.. }
而且真係細粒到好似蝦米咁, 哩個就真係姑寒左d囉

同埋哩個麵略為油左d, 食到尾發現碟底有一茶匙油剩

我今次係第一次食 [ 巴馬火腿特薄脆批 ]
薄脆批食落去既感覺幾好, 脆脆地
份量都岩岩好

我都知酥皮湯係要等耐d, 不過都應該要改善下個時間次序..

- 職員態度方面 -

話說我同朋友坐近廚房出菜位,
果度有2塊鏡係對住咁樣痴o係一整個牆身
d 職員行出行入廚房位都可以照到鏡
我就發現果度既staff 真係好貪靚
{ 上菜既時候掛住望住塊鏡, 行開走果陣又照鏡 }
{ 有次直頭見到個女職員o係鏡面前撥頭髮
}
我即刻聯想到好似o係toilet見到其他女仔照鏡咁
即時打左個凸唔想食野...

唔至女仔照鏡架, 連男仔都見到有好幾個
佢地既態度真係頗為 { 旁若無人 } 囉..

另外, 佢地既工作效率真係幾高
我先岩岩夾起最後一隻雞翼唔夠2秒就有人埋黎收碟
再誇張都仲有
我朋友岩岩將最後一條寬條麵夾起
個職員就即刻拎走左隻碟
我朋友連佢個麵跟黎既叉同匙羹都趕唔切擺低
仲要2次都只係咁岩行過
真係奇怪, 明明我落order叫人果陣舉左隻手好耐都冇人理
收碟就收得咁快...

於是我同朋友一齊寫左意見書
首先o係食品方面略讚佢個pizza咁啦, 之後就o係橫線上寫意見
"當我剛夾起最後一條寬條麵之時, 那碟子就如風般消失得無影無蹤
另外, 年輕職員不論男女亦經常在廚房出入口照鏡, 態度旁若無人"

我交左意見書俾一個年約20既男職員
我見到佢就企o係廚房果個出入口位背住我
先自己細閱我同朋友寫既意見
之後我就聽到佢同一個又係年約20女職員大聲講 : "嘩! 快d睇完快d掉左佢啦!! "
女職員即刻搶黎睇

之後佢係咪真係掉左個意見書我就唔知
因為我連佢本來交意見書會送返既coupon都嬲到冇要就走左
但係可以肯定既係 { Pizza Hut既意見書 形同虛設 } 囉!

佢d staff咁既服務態度真係好差
照鏡同"效率高"都唔係大問題, 但係私自"處理"意見書真係好過份囉!
二月九日今晚同左男朋友係大埔食pizza hut, 但坐左係外邊行人區, 好吵.....坐裡面會好D, 我地叫左:- 凱撒沙律: 味道ok, 唔錯- 入菌雞肉少天使面: 味道較淡, 但接受, 佢menu話係炒, 但嚟到一d都唔似, 又唔夠乾但又唔係creamy....- 香辣誘惑pizza : 有驚喜, 落左紫天椒一齊焗, 夠辣....好味- 朱古力心太較配椰子雪糕: size細, 外面唔夠脆, 裡面軟心份量唔夠又唔濃, 但味道ok啦, 但偏貴, 成$43一個埋單HK$223, 同叫set差唔多價錢, 但就可以揀自己鐘意食既野....但偏貴, 呢個價錢去Culture Shock or Oliva都差唔遠
二月九日
- 凱撒沙律: 味道ok, 唔錯

2007-11-20 9 浏览
與同事們一起吃午飯,為剛取得碩士學位的同事們慶祝。外賣:叫了一個set,再加蒜蓉包。意式乾蕃茄魷魚12cm feel good pie,餡料吃落口感很好,但魷魚是無魷魚味的,像吃橡膠。個批底就很溫吞;同事們說質感比普通的脆一點light一點,但這實在不是我杯茶。再加上不夠熱辣辣,吃來只為飽肚。忌廉湯:太咸,太杰,完全不及格。肉醬意粉:沒有茄汁的酸,半甜不淡。。。意粉是發脹的。唉。最好是瑞士雞翼。蒜蓉包不夠香不夠熱。老實說,這餐只會令我對pizza hut的印像分拉得更低。吃的價值,在於與同事們共聚的時間與歡笑。

與同事們一起吃午飯,為剛取得碩士學位的同事們慶祝。
外賣:叫了一個set,再加蒜蓉包。
忌廉湯:太咸,太杰,完全不及格。
肉醬意粉:沒有茄汁的酸,半甜不淡。。。意粉是發脹的。唉。
最好是瑞士雞翼。
蒜蓉包不夠香不夠熱。
2007-09-03 19 浏览
星期日得番9個人仔~3點左右叫叫左1個歡聚套餐,1個兩個鬆厚大批套餐~咁大個人都未食過咁難食...貼錢買難受..大蝦沙律脆邊批(3/10)~3個字形容~就係好難食啦~好夠芝士~不過都係唔好食,d蝦好梅~我只係覺得自己食緊芝士批挪威三文魚意粉銀包(7.5/10)~所謂銀包只不過係用錫紙包完再入盒,味道ok原塊脷柳白汁飯(8.5/10)~個汁唔錯~算係好食~龍脷柳不會太乾~成個套餐\最好食的就是它葡汁焗蔬菜一客(6.5/10)~葡汁撈菜無葡汁味~ 球迷小食格格拼一客(6/10)~賣相唔錯呀、食落就好唔得~凍的~同埋4款個味差唔多蒜蓉包一客(7/10)~蒜蓉醬夠~但係就唔夠脆囉千島海鮮大厚批(5/10)~我的至愛都可以咁難食~攪咩呀~無千島醬味~三個唔同醬ga批可以係一樣味...超級至尊大厚批(5.5/10)~呢個叫做正常d啦~又係無咩味~唉~再評論都無意思話半個鐘成一個鐘有多先到......$521~咁gar價好唔抵囉~仲唔比用9折卡...
星期日得番9個人仔~3點左右叫
叫左1個歡聚套餐,1個兩個鬆厚大批套餐~
咁大個人都未食過咁難食...貼錢買難受..

葡汁焗蔬菜一客(6.5/10)~葡汁撈菜無葡汁味~
蒜蓉包一客(7/10)~蒜蓉醬夠~但係就唔夠脆囉

話半個鐘成一個鐘有多先到......

$521~咁gar價好唔抵囉~仲唔比用9折卡...

(非会员)
雖然PizzaHut未去到勁好食,至少食物水準平均,平,飽肚咁多間分店service,效率最差一間(剛裝完修無用),大部份waiter個樣好似死老豆,問佢野好似啞左,叫野食扮睇唔到,好態度的係有,得一兩個,陰公雖然我住大埔,以後唔食呢間分店,令願出去沙田,銅鑼灣.人地好好service

2007-05-25 25 浏览
昨天3:30去想吃下午茶,等位都等了半個多小時.剛開始以為是食客磨爛蓆不肯走...結果在我們坐下45分鐘都沒來任何餐就知道衰左...先來的是瑞士雞亦, 不過不失.另外一個歐陸甜品併盤,只有一點點chess cake,strawbarry + peach 3串,幾個小小泡芙,兩個很小的pudding.盛惠$49沒加一.一定不會有下次.
一定不會有下次.
平時食PIZZA都會叫速遞,今天一時與起,想係餐廳度食,於是就去左LEE到食 去到等左陣位先有位,之前裝修完,令左好多DEE野食好貴YA,速遞平好多,當然少DEE款  經過六人商議後,點左個千島海鮮大批,兩客海鮮闊條麵,個PIZZA等左四個字就到,試一口,個批好脆YA,平時外賣果DEE唔會咁GE,真係好味 加埋DEE千島汁,VERY GOOD食完PIZZA,等多三個字先來第一客海鮮闊條麵,好香YA,好滿足的味道,不過少左DEE,話咁快比人食曬。等多陣,第二客都味來,吹左一次,冇人回番我地,第二次吹,先話冇落單,真係好火,第一次吹又唔講,等我地等左咁耐看看別人入座,有下午茶餐牌,大家又味飽,於是點左個小食拼盤同埋瑞士雞翼。以為好快來KA LA,點知等左成30分鐘先來,好激氣,整四隻雞翼都要咁耐。個小食拼盤有蝦多士,薯角,咖哩角同埋炸魚塊  個薯角好正YA,皮脆脆的,正。至於個魚塊,一般.其他冇食到。至於個雞翼,幾入味,不過得四隻,唔夠分食到三點幾先食完,大部份時間都係等等等可能冇人手,太耐LA,連隔離食野果DEE都話耐不過味道OK,同埋都有番張下午茶優惠 希望改善下LA!如果唔係想人食都
 去到等左陣位先有位,之前裝修完,令左好多
DEE野食好貴YA,速遞平好多,當然少DEE款
 加埋DEE千島汁,VERY GOOD
個小食拼盤有蝦多士,薯角,咖哩角同埋炸魚塊
至於個雞翼,幾入味,不過得四隻,唔夠分

食到三點幾先食完,大部份時間都係等等等
可能冇人手,太耐LA,連隔離食野果DEE都話耐
不過味道OK,同埋都有番張下午茶優惠
 希望改善下LA!如果唔係想人食都幾難
埋單六人共$248
叫左個價值$142 外賣套餐( 普通批+ 意粉+ 特色小食+ 2 個餐湯)好耐都冇試過有堂食水準的外賣!全部都好足料,而且溫度仲要係辣口,實在難以置信!普通批揀左大和風味。o黎到食時唔乾身,賣相仲好好!okay ~意粉就揀左意式千層肉醬闊麵。佢o個d 闊麵岩岩好,唔太濕又唔太乾,仲勁多薯蓉!平時我去堂食又唔見咁多bor!=.=""特色小食揀左個脆炸墨魚塊!呢個我覺得似魚柳味的麥樂雞!可惜炸得唔夠乾身,同埋d 墨魚太淋唔夠咬口~個白湯勁多磨菇~ 我好鍾意呀!兩個女仔食都食剩!好飽呀!希望下次叫外賣水準都咁好啦!

好耐都冇試過有堂食水準的外賣!

全部都好足料,而且溫度仲要係辣口,實在難以置信!

個白湯勁多磨菇~ 我好鍾意呀!

兩個女仔食都食剩!好飽呀!

希望下次叫外賣水準都咁好啦!

因為我個為食媽唔煮飯o個日通常都係叫pizza, 今晚都唔例外, pizza 等左我十分鐘我先得閒黎食佢, 個餅底仲有dd脆, 瑞士雞翼o既表皮同肉都好滑, 一口咬落去都唔會, 菠菜雞皇螺絲粉就無嘜味道, d螺絲粉仲煮得有點, 而湯就係濃版罐頭湯, 用黎加係螺絲粉入面相信會好味過齋湯喝。
因為我個為食媽唔煮飯o個日通常都係叫pizza, 今晚都唔例外, pizza 等左我十分鐘我先得閒黎食佢, 個餅底仲有dd脆, 瑞士雞翼o既表皮同肉都好滑, 一口咬落去都唔會[脫骨], 菠菜雞皇螺絲粉就無嘜味道, d螺絲粉仲煮得有點[死實], 而湯就係濃版罐頭湯, 用黎加係螺絲粉入面相信會好味過齋湯喝。
2004-03-09 22 浏览
去食lunch, lunch set 都幾抵食,叫了二個pizza,一個意式雞皇焗飯,一個意式千層麪,一個蒜香肉絲意粉,我最愛吃千層麪,好味,不過今次淋o左少少,個味就好香,而令我回味無窮的是白湯,好味,濃濃的,又多料,加上黑椒就更正,這裡不多人,都幾好坐.