2007-05-27 14 浏览
5/25/2007 2:00 pm去沙田之前o係上水食d野先, 兩個人都未食lunch, 唸住未試過呢間pizza hut就入左去, 點知就谷鬼氣!打開lunch menu, 見“焗豬扒蕃茄湯天使麵”($38) 同”菠菜雞皇意粉”($40)個樣幾好, 於是二話不說就各一啦. 餐湯就要磨菰忌廉湯同意式什菜湯.食物:等左15分鐘有得食. 點知一上枱就令我好失望! 個焗豬扒蕃茄湯天使麵d豬扒係炸既! 仲係好鬼油個隻! 索都唔索下, 碟底好多油, 豬扒又唔剪開( menu上相片係有切件的)賣相其差! 天使麵更加唔好講, 我仲以為自己睇錯叫左米線! 天使麵比d湯浸到發晒, 好可怕, 未食已先皺晒眉, 唉…食一啖, 嘩! 乜D湯咁似頭先飲既什菜湯既? 有9成似囉! 但係淡好多, 好似無調味咁, 好唔掂. 豬扒又韌又鞋, 又要唉…Bf個菠菜雞皇意粉仲驚, d意粉發到好似油麵咁粗, 淋到唔可以再淋. 死未! 我唔一定要係要al dente 既意粉, 但至至於差成咁囉. 我第一眼睇到就覺得d菠菜好唔似菠菜, 又無菠菜味, 同外面食開既係兩回事, (你睇下張相就知幾唔似) 個汁又係死, 同頭先個磨菰忌
5/25/2007 2:00 pm

食物:

Bf個菠菜雞皇意粉仲驚, d意粉發到好似油麵咁粗, 淋到唔可以再淋. 死未! 我唔一定要係要al dente 既意粉, 但至至於差成咁囉. 我第一眼睇到就覺得d菠菜好唔似菠菜, 又無菠菜味, 同外面食開既係兩回事, (你睇下張相就知幾唔似) 個汁又係死, 同頭先個磨菰忌廉湯又係一樣味, 攪咩呀!!! 你地咁大間pizza hut係唔係咁慳要用d湯當汁呀?!

服務:
好啦, 都食左大半, 仲忍唔住一路食一路寫佢枱上既意見書, 食到尾連牙簽都無一支. 而叫埋單時, 個waiter 見我寫左意見書(用個電話墊住) ,就拿開我個電話拎左張意見書走, 問都唔問下人, 咁都得??!

再者, 都唔知點解店內既communication咁差, 剛埋左單比左$, 又有另一個侍應走出黎比張單我囉. 臨尾都要唉多野!

p.s 比左意見書就送左張"下次惠顧加$10有雞翼一客", 我都要唸唸再幫唔幫襯你!!
2007-05-07 24 浏览
真情歡笑2人套餐($169)1) 飲品2杯(+$6 可選特色飲品)2) 意大利菜湯/ 南瓜湯2客3) 巴馬火腿特薄脆批/ 加勒比風情迷你批1個(2選1)4) 香草咖哩牛腩飯/ 挪威三文魚蜆肉螺絲粉1客 (2選1)5) 脆炸墨魚塊拼魚圈/ 秘製雞槌1客(2選1)喱個餐都幾好!因為終於有迷你批喇!2個人如果叫個普通批,己經好飽,最多可以叫多一款小食,想試多少少都唔得。南瓜湯幾好飲,個加勒比風情迷你批好香脆,但挪威三文魚蜆肉螺絲粉就淡,脆炸墨魚塊拼魚圈簡直係我最愛。另外,我改飲石板街黑牛,雪糕溶係汽水度,個味道好正!
真情歡笑2人套餐($169)

1) 飲品2杯(+$6 可選特色飲品)
2) 意大利菜湯/ 南瓜湯2客
3) 巴馬火腿特薄脆批/ 加勒比風情迷你批1個(2選1)
4) 香草咖哩牛腩飯/ 挪威三文魚蜆肉螺絲粉1客
(2選1)
5) 脆炸墨魚塊拼魚圈/ 秘製雞槌1客(2選1)

2007-03-22 9 浏览
20.3.2007 (Tue)都好耐冇食過pizza hut喇!見用HSBC credit card 買$500現金卷,就送2張member card,平時可9折,仲可以草積分,又送2張COUPON,起碼送2個PIZZA。另外,去AMC、百老匯睇戲有9折,所以買。我兩個人用張免費pizzacoupon(只送夏威夷風光),換個千島海鮮厚批(要加$15 & 個批原價加一服務)。另外叫個set lunch,我揀意式雞皇焗飯,餐湯係蘑菇忌廉雞湯,另加$6改飲椰子雪糕喱冰。講真喱度焗飯真係好唔掂,飯還飯,汁還汁,好難食。個pizza尚算o.k.,我下次都係揀食小食好過。上水分店店員服務都幾好,經常幫我加水,做都算爽快。
20.3.2007 (Tue)

都好耐冇食過pizza hut喇!

上水分店店員服務都幾好,經常幫我加水,做都算爽快。
2007-02-07 10 浏览
經過友人一輪熱烈推介,故此,對此批充滿期待…味道尚算不俗不過,沒有想像中那麼棒芝士味不算太濃郁…感覺不到有「三重」芝士味…還是千島海鮮批較為好吃
經過友人一輪熱烈推介,故此,對此批充滿期待…
味道尚算不俗
不過,沒有想像中那麼棒
芝士味不算太濃郁…
感覺不到有「三重」芝士味…

還是千島海鮮批較為好吃
2006-08-01 8 浏览
星期日晚,七點多.... 想起中銀card有優惠, 50% off 喎~ 而且都很久沒有吃Pizza Hut, 便去試下囉。想不到上水都有這麼多人,等了一個小時呢我們點了$188 的套餐,是最抵的那個。套餐包括:龍蝦湯x 2        (一般,不好喝)煙三文魚帶子鮮果沙律  (勁多沙律醬、好恐怖地多;帶子得2塊、又硬;得三文魚ok)三文魚Pizza     (批邊d餡好似忌廉bun的餡的質地,好得意,都ok啦)煙三文魚班熾      (唔得,好齋,唔好試)特色飲品x 2      (怪味,早知要凍檸茶)忌廉芭芙x 2 (呢個都ok,不過有d硬)以 $188 的價錢來看,好似幾抵。但以食物的質素來看,就唔抵。
星期日晚,七點多....
想不到上水都有這麼多人,等了一個小時呢

我們點了$188 的套餐,是最抵的那個。
套餐包括:
龍蝦湯x 2        (一般,不好喝)
煙三文魚班熾      (唔得,好齋,唔好試)
特色飲品x 2      (怪味,早知要凍檸茶)
忌廉芭芙x 2 (呢個都ok,不過有d硬)

2005-12-18 30 浏览
依家又做PROM, AIG CREDIT CARD 大批送細批!我唔知, 就咁得九折!超級至尊芝心批好好正!一口氣食左3件了...........

我唔知, 就咁得九折!

超級至尊芝心批好好正!

一口氣食左3件了...........
2005-05-05 4 浏览
裝修後,第一次去,同媽媽,家姐3個人去食lunch,叫左3個set,1肉醬意粉,焗得唔係好夠,中間唔熱,2焗意式海鮮飯,唔掂呀,個飯衰過屋企煲果D,個汁又少又冇味,所謂海鮮就係幾粒'蝦米'同魷魚,3迷你至尊pizza,呢個如果唔掂就真係摺得啦.另外,D餐湯又係唔熱,張枱又搵枝黑椒都冇,仲有呀,有個新嘅promotion menu,上面話食滿$80就有幾個特定小食選擇一個,送比你食,咪問個waitress囉,佢話原來係5月5先開始,爭一日....真係啤一聲,咁你俾個menu我把鬼咩.....總括黎講,環境係好左,但食物就差左
2005-03-13 24 浏览
唔知點解呢間d原味雞亦..特別好食..其他分店..真係冇咁好食嫁..~~大家一定要試下...我次次都食嫁
呢間野10:45 PM 都仲做外賣! 不過唔知係咪趕收工!D 野好CHEAP !白湯唔熱!又難飲! D 蒜蓉飽好油!D飯好乾!PIZZA HUT 真係最正係PIZZA, 除此之外真係冇樣掂!
呢間野10:45 PM 都仲做外賣! 不過唔知係咪趕收工!
D 野好CHEAP !
白湯唔熱!又難飲! D 蒜蓉飽好油!
D飯好乾!
2004-02-23 15 浏览
佢地攸左咁多年, 有個毛病到依家都冇改! 佢地d 意粉好鬼乾, 仲有成日都唔夠熱! 好似order 到先加熱! 有個男侍應幾好人, 又nice !至尊批好似轉左d 材料! 冇啦啦多左d 黑色既野!細批既粉量越黎越細!
佢地攸左咁多年, 有個毛病到依家都冇改
有個男侍應幾好人, 又nice !
至尊批好似轉左d 材料! 冇啦啦多左d 黑色既野!
細批既粉量越黎越細!
(非会员)
2004-01-26 19 浏览
本人好少食pizza, 上次點了一個海鮮pizza, 個侍應問我要厚批定薄批,我又唔知厚批同薄批有什麼分別, 於是要個侍應講解一下, 點知佢即刻做了一個很不耐煩的表情, 我真係想即時鬧佢, 決定以後都唔幫襯
2002-08-17 6 浏览
真係估唔到必勝客餐廳的spaghetti carbonara 竟然有火腿係入面,而個餐牌沒有提及;個經理話main ingredients 至會印上去。咁樣「白汁雞絲意粉」入面的「火腿」咪係main ingredient, 因為有印落餐桌牌到?!