2013-02-05 272 浏览
前面有些嘈雜聲, 聽似叫賣也似叫囂;再行前幾步就見到有人群聚集 ...... 遂上前看清楚, 原來有兩位女生正在叫賣出爐麵包。自己擠身入人群內並演化成港交所的紅背心(出市代表), 要不斷打手勢, 甚至嗌出聲, 目的是為了爭個雞尾包, 場面終於搶到手的雞尾包, 是否特別矜貴? 麵包是暖烘烘的, 包身亦不會太墜手, 雞尾包應有的芝麻及面皮醬也沒有少;撕開麵包確實見到包芯內有著細細密密的氣孔, 質地鬆軟, 可是那些椰絲糖餡就只見其跡, 剛剛圍住包芯中間的一圈, 已溶化並滲入包芯所形成空空如也的一圈個人喜愛吃雞尾包的原因就只為那嚿又甜又多牛油味道的椰絲餡
個人喜愛吃雞尾包的原因就只為那嚿又甜又多牛油味道的椰絲餡
题外话/补充资料: 衛生:2 (鋪面對正馬路, 但那些被叫賣的出爐麵包是無被蓋住的)
2013-01-28
外卖自取
2011-06-04 105 浏览
再戰香蔥麵包原來這個香蔥煙肉麵包不是火腿跟媽媽特登為左這個包走落KH MTR 不過遲左去,不是新鮮出爐, 個包都隔左一陣了!沒有新鮮出爐的咁好食!所以下次最好都係大概11AM就好去,佢通常E個時候出爐的!
再戰香蔥麵包

原來這個香蔥煙肉麵包

不是火腿

跟媽媽特登為左這個包走落KH MTR

不過遲左去,

不是新鮮出爐,

個包都隔左一陣了!

沒有新鮮出爐的咁好食!
所以下次最好都係大概11AM就好去,

佢通常E個時候出爐的!
2011-06-03
1 分钟 (外卖自取)
2011-06-01 31 浏览
今日行過這間麵包店,平時經過多, 無乜點留意,知道間野D麵包好平不過就成日驚D麵包好油今日行過被一片綠色吸引住,11.30AM度佢新鮮出爐,有香蔥火腿包佢D蔥一D都唔小家,份量好多!而且我本身好鐘意食蔥尤其係蔥白的部分佢個麵包有好多蔥白第一次吃到好多蔥的麵包,D蔥仲係好JUICY的!!!成個FEEL好中式, 不過個麵包本身係西式麵包!HAHA..... 好MATCH AR!!!!其實新鮮出爐的話,咩麵包都好食!
今日行過這間麵包店,

平時經過多,

無乜點留意,

知道間野D麵包好平

不過就成日驚D麵包好油

今日行過被一片綠色吸引住,

11.30AM度佢新鮮出爐,

有香蔥火腿包

佢D蔥一D都唔小家,

份量好多!

而且我本身好鐘意食蔥

尤其係蔥白的部分

佢個麵包有好多蔥白

第一次吃到好多蔥的麵包,

D蔥仲係好JUICY的!!!

成個FEEL好中式,

不過個麵包本身係西式麵包!

HAHA.....

好MATCH AR!!!!

其實新鮮出爐的話,

咩麵包都好食!
2011-06-01
1 分钟 (外卖自取)
  • 香蔥火腿包
2008-09-04 73 浏览
一般野.一天在公司做完野叮番熱個雞批.當然好味.都係有d雞有d菜咁ge批囉.$5 only.
一般野.
一天在公司做完野叮番熱個雞批.
當然好味.

都係有d雞有d菜咁ge批囉.
$5 only.
$5 (其他)
2008-07-18 53 浏览
一直路過都係幫襯買雞批, 味道不錯,,,皮好香脆~前排, 無意中發現尼間餅店d麵包都唔錯,,,尤其喜歡芝士火腿牛角飽, 麵包鬆軟, 有麵包+蘇皮口感, 仲有香蔥味,,,真係唔錯...係e+百物藤貴既時候, 佢都未加價,都只係$4.5
一直路過都係幫襯買雞批, 味道不錯,,,皮好香脆~
係e+百物藤貴既時候, 佢都未加價,都只係$4.5
2008-07-17 48 浏览
此SCONE真的好乾!外表吸引,常常有很多人圍住買麵包的一家麵包店起初以為很好吃啦今天買了個$4的SCONE天哪~~~吸乾了我的唾液!!!!!!!!!!$4 一大個,但真的不好吃;相比其他店子的$4其實已經貴了一點,光輝圍那邊的 $2.5,還好吃~這個SCONE,我提議可以玩 「超級無敵~食蛋卷」PART,不過把蛋卷改成SCONE吧~
此SCONE真的好乾!
外表吸引,常常有很多人圍住買麵包的一家麵包店
起初以為很好吃啦
今天買了個$4的SCONE
天哪~~~吸乾了我的唾液!!!!!!!!!!
$4 一大個,但真的不好吃;相比其他店子的
$4其實已經貴了一點,光輝圍那邊的 $2.5,還好吃~

大大個SCONE
$4 (早餐)
2008-04-09 18 浏览
本來係想Search附近的另一食肆的,點知咁橋比我見到呢間都開左版面,就緊係要寫返d野啦。好細個時,媽咪已在此買蛋撻和十字包給我們吃。我地幾個都好鍾意食呢度既蛋撻,皮好香,同埋唔係酥皮(因為我唔鍾意酥皮) ,蛋漿做得好滑好甜,所以由細到大都好鍾意,而家有時真係會特登行過去買返個提下神。十字包亦係我既至愛,因為做得好香,中間既十字紋,另人好自然屈成四件來吃,雖然食晒成個會好飽,但我都成日食晒成個,哈,媽咪就會話我。此店的店面很小,小得你會不可以走進去,買甚麼也只是站店外和阿姐講。飽款亦不多。但,我就是愛吃這裡的出品。
好細個時,媽咪已在此買蛋撻和十字包給我們吃。
飽款亦不多。
但,我就是愛吃這裡的出品。
2008-01-30 12 浏览
** 此食肆的第一個OK **今日(30-1-2008 Wed),天氣寒冷,個個都話好凍就算到中午時份亦然.但女經理o係晏晝lunch食完飯後走出去,然後準時返到繼續工作.到四點,因今日o既飯盒份量少o左,正正諗要搵o野食同好眼瞓o既時候,女經理突然送上一個蛋撻,好開心呀!雖然係凍o左同唔係好大個,但對於我o黎講好感動同份量o岩o岩好,因為佢咁凍下仍走出去(雖然係為私事),但都記得我o地呢班下屬.而更體貼地,佢趁老闆要開會時畀我o地食,唔係話老闆唔鍾意,而係費事被老闆見到我o地食埋晒啲要停晒手食o既o野.打開個袋睇睇,係牛油皮,蛋係滑滑而且仍香.食落,好冰凍,但蛋味好夠.衷心多謝呢位經理o既心意.
** 此食肆的第一個OK **

衷心多謝呢位經理o既心意.