2004-03-30
首先CHUM氣D聲明, 我對大牌檔絕無先天性歧視.我最大鑊個次係五星級酒店發生(疑兇係一隻生蠔, 雖己捉拿收押于肚內, 但係死無對證, 至今未審結, 不過我就判左五日病假), 反而去大西北D窮鄉僻壤, 街邊食野都大安主義, touch wood 乜事都無. 咁我又點會對咁有親切感大牌檔有抗拒呢?大牌檔係點樣, 未入到門口都預左架啦, 我要求係誠意囉. 係德發食完, 我就成個場巡左一次(我唔係衛生幫喎), 好多其他檔口都比佢乾淨好多, 證明係同一個客觀環境, 人地做得到得佢地無心去做囉, 如果佢無心話, 咁就好多地方都會不知不覺出問題.講番轉頭, 假如我覺得佢D食物係垃圾, 我就廢事寫咁多野, 佢D野都算有特色, 希望佢地俾D心機做好D啦!唉! 唔知我咁講係咪好多餘呢?
唉! 唔知我咁講係咪好多餘呢?