食過幾次,刺身壽司麻麻地,唔識點形容,出餐略慢,蟹腳好好食,但為食蟹腳而黎的不如去食自助餐?叫左好多黎食,滋味,其他一般般,價錢貴唔係問題,做唔到應有既質素先係問題,加油👏我有好多朋友中意食先去試,可以更好的
庆祝纪念
生日
  • 蟹腳
2024-05-14 31 浏览
荃灣御滿屋,環境優雅,裝潢簡潔而不失現代感,給人一種舒適的用餐體驗。自助區品種豐富,新鮮食材陳列有序,放題有經典刺身、經典壽司、經典串燒、經典一等料理、經典廚師推介、經典天婦羅、經典炸物……,飲品甜品任飲任食~讓每位食客都能根據自己的喜好選擇。芝麻雞翼,外皮帶少少脆,雞肉嫩滑多汁。貓山王榴槤炸彈,榴槤炸彈口感豐富,甜中帶榴槤濃香。……鹽燒秋刀魚,肉質緊實,鹹香適口。蒲燒鰻魚,蒲燒醬汁甜中帶鹹,口感層次豐富。燒紐西蘭羊鞍,羊肉多汁,外皮微焦,肉質鮮美。西經比目魚,魚肉細嫩,口感滑順。蒜蓉燒生蠔,生蠔鮮美,蒜蓉香令燒烤後更加誘人。鹽燒海蝦,鹽燒後更加突出,肉質彈牙。鹽燒牛舌,鹽燒入味,口感獨特。雪花牛鍋,牛肉鮮嫩,湯汁香濃。和風牛柳粒,牛柳鮮嫩多汁,突出牛肉原味。日式炒蜆,醬汁入味,辣味適中。甜蜜作結,讓味蕾留下美好回憶。

讓每位食客都能根據自己的喜好選擇。

芝麻雞翼,外皮帶少少脆,雞肉嫩滑多汁。
貓山王榴槤炸彈,榴槤炸彈口感豐富,甜中帶榴槤濃香。……

鹽燒秋刀魚,肉質緊實,鹹香適口。
蒲燒鰻魚,蒲燒醬汁甜中帶鹹,口感層次豐富。
燒紐西蘭羊鞍,羊肉多汁,外皮微焦,肉質鮮美。
西經比目魚,魚肉細嫩,口感滑順。

蒜蓉燒生蠔,生蠔鮮美,蒜蓉香令燒烤後更加誘人。
鹽燒海蝦,鹽燒後更加突出,肉質彈牙。
鹽燒牛舌,鹽燒入味,口感獨特。

雪花牛鍋,牛肉鮮嫩,湯汁香濃。

和風牛柳粒,牛柳鮮嫩多汁,突出牛肉原味。

日式炒蜆,醬汁入味,辣味適中。

甜蜜作結,讓味蕾留下美好回憶。
☞ 荃灣 御滿屋日本料理 ☜———————————————偶爾會好想食放題,放縱吓🤪———————————————◊ 經典三重新鮮刺身江洋盛宴 ($288/ppl) ◊作為放題嘅靈魂,刺身嘅好食與否往往都會代表左嗰間店嘅質素。同之前一樣,我地每次一坐低就會嗌一大碗剌身。呢度刺身嘅種類好包羅萬有,例如三文魚,劍魚腩、油甘魚、帶子等。當中魚類黎講三文魚比較出色,油脂分佈均勻,又唔會有根。而鮑片食落去清甜,幾有驚喜。壽司方面種類都好多,火炙、芝士、創新等等,而且舊飯唔會好大粒。☺️至於熱食方面,比較出色嘅就係佢嘅天婦羅系列,炸粉唔會太厚,而入面嘅食材都新鮮。另外比較推介嘅係佢嘅焗生蠔,雖然生蠔唔算得上好大隻,大量嘅蒜蓉,食落夠重口味。🤪甜品方面種類都幾多,自助甜品區有多款糕點、糯米糍,甚至有千層蛋糕。而雪糕更加可以任攞,包括hagendize 同movenpick等,仲要係新味,我地就試咗movenpick 嘅椰子味。🤫美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5———————————————📍:御滿屋日本料理荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓#為食豬在荃灣 #荃灣美食#foodblog #日本菜 #日
☞ 荃灣 御滿屋日本料理 ☜
———————————————
偶爾會好想食放題,放縱吓🤪
◊ 經典三重新鮮刺身江洋盛宴 ($288/ppl) ◊

美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5
📍:
御滿屋日本料理
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

#為食豬在荃灣 #荃灣美食
#foodblog #日本菜 #日式放題 #香港美食 #香港餐廳
  • 雪糕
今次係朋友慶祝周年活動,成班人一齊去食,啱啱好店家一開門就入去,所以唔使等位,次次去到都見到排晒長龍真係好難等㗎!食物質素真係一流,唔係我講呢一間日式放題真係好抵食,個冷盤啲三文魚啲甜蝦真係好正同埋品質好鮮好鮮甜蝦係有鮮味嘅希靈魚都好好食朋友鍾意食佢哋嘅串燒個雞翼烤得好香,雞軟骨就麻麻哋。我反而比較推介大家食佢嘅小炒,牛肉粒我哋真係食咗好幾碟好正好正!仲有好多可以食㗎有好多煲海鮮煲,所以建議大家可以多啲人一齊去食!

朋友鍾意食佢哋嘅串燒個雞翼烤得好香,雞軟骨就麻麻哋。

2024-05-01
庆祝纪念
纪念日
2024-05-11 39 浏览
成日聽人講荃灣大鴻輝好多野食,今次就試下有好多分店嘅御滿屋日本料理🎌餐廳環境寬闊,比以往去食嘅放題舒適得多。自助區有多款前菜、炸物、小食、生果同甜品。.黎到食放題,緊係要試吓刺身🐟order咗帶子、赤貝、劍魚腩、油甘魚及阿根廷赤蝦等等 全部都厚切肥美而且新鮮!.特別要推介特濃芝士醬燒皇帝蟹壽司,芝士味非常濃郁再加上皇帝蟹嘅鮮味!鐘意食🧀嘅朋友真係要試吓~另外蒜蓉燒生蠔,鹽燒海蝦同牛舌亦都係好出色.甜品方面超級多元化,除咗有自助3.6牛乳雪糕外🍦,仲有焦糖布甸、法式千層酥、木糠布甸🍮等等,連Movenpick雪糕都係任食!性價比勁高~
2024-05-11 40 浏览
今次叫左最經典款既set A,款式選擇都幾多,單單刺身都起碼有十幾款,整體都幾新鮮,當中三文魚鮮美肥厚、阿根廷赤蝦爽口彈牙最為出色!仲有唔少特色卷物壽司,size細細件,可以試唔哂唔同款,其中海膽手卷味道都唔錯,唔會太腥有臭味~~另外熱食方面,推介熱辣辣既瑤柱海皇粥,粥煲到好綿密,另加左大量芫荽,香噴噴~牛肉壽喜燒鍋味道都唔錯,唔會過咸,仲有少量粉絲吸收哂啲精華~串燒燒物燒生蠔必食,擺滿滿既蒜燒到勁香口,而且幾新鮮;燒牛舌爽口彈牙;鹽燒海蝦都幾出色,燒到剛剛好,而且調味唔會過咸~炸物方面椰汁流心球咬落即刻爆哂汁,味道似包左西米露,外層煙煙韌韌,可以一試!自助區內有酒精區域🥃:梅酒、熱凍清酒任飲,超吸引🤩,甜品雪糕亦非常多選擇,仲有有movenpick, haagen dazs簡!
今次叫左最經典款既set A

仲有唔少特色卷物壽司

牛肉壽喜燒鍋

味道都唔錯,唔會過咸,仲有少量粉絲吸收哂啲精華~

串燒燒物
燒生蠔必食

炸物方面

2024-05-07
2024-05-11 28 浏览
一向知道荃灣大鴻輝中心好多野食,呢晚就約埋余爸爸一齊去御滿屋日本料理食我地大愛嘅式日式放題~餐廳環境非常寬敞,有大量卡位,有啲仲可以望到附近嘅街景~餐廳設自助區,前菜、飲品、甜品、雪糕和一些熱食都可以自己拎~ 而飲品除左平日嘅soft drinks外,仲有梅酒和清酒等,好有驚喜!到點餐時間喇!我地揀左套餐A,包括刺身、壽司、手卷、軍艦、串燒、鐵板、天婦羅、炸物等77種美食,相當豐富!掃QR Code落單後好快送到!壽司同刺身一向都係我杯茶,所以第一轉我地已經點左好多款,赤貝、帶子、阿根廷赤蝦、泰式生蝦和油甘魚等刺身都好新鮮,喜歡食龍蝦嘅朋友,可試試龍蝦膏赤蝦壽司和龍蝦三色塔,味道鮮甜濃郁~海膽手卷啲海膽都有相當份量,唔會吝嗇~燒物方面,試左雞翼、雞軟骨,鹽燒牛舌又軟又爽口,鹽燒海蝦肉質結實,蒜蓉燒生蠔辣辣地好惹味~ 鍋物方面,蠔鍋都唔錯,雖然蠔size唔係好大,但勝在夠鮮味~必食榴槤炸彈,榴槤流心趁熱食好好味啊!雪糕仲有哈根大司, 有驚喜!甜品都唔錯,馬卡龍和木槺布甸都幾吸引~呢餐食到好多美食,而且味道不錯,食足兩小時好抵食啊!

餐廳環境非常寬敞,有大量卡位,有啲仲可以望到附近嘅街景~

到點餐時間喇!我地揀左套餐A,包括刺身壽司、手卷、軍艦、串燒、鐵板、天婦羅、炸物等77種美食,相當豐富!掃QR Code落單後好快送到!

壽司刺身一向都係我杯茶,所以第一轉我地已經點左好多款,赤貝、帶子、阿根廷赤蝦、泰式生蝦和油甘魚等刺身都好新鮮,喜歡食龍蝦嘅朋友,可試試龍蝦膏赤蝦壽司和龍蝦三色塔,味道鮮甜濃郁~海膽手卷啲海膽都有相當份量,唔會吝嗇~

呢餐食到好多美食,而且味道不錯,食足兩小時好抵食啊!
2024-04-18
  • 壽司
  • 燒蠔
  • 牛舌
真係好誇張🤯成棟都係放題店….天堂吧!!叫咗最平Set A $288三重新鮮刺身江洋盛宴120mins有成77款食物選擇💋有驚喜喎🔥放題價錢都有咁高質素!!🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️ 〈 懶人包Rating🚶🏻‍♂️ 〉:款式🟢 / 味道🟢 / 環境🟢
🟢 —— 刺身/海鮮冷盤
Fairy幫大家統計過啦😎刺身總共15款魚 貝 鮑魚 蝦類, 全部齊嗮!! 整體鮮甜無腥味, 擺盤精緻有水準* 三文魚 / 油甘魚 / 希靈魚 / 北寄貝 / 北海道角螺 / 泰式生蝦 / 御·泰味冷鮑魚 / 八爪魚 / 劍魚腩 / 大赤蝦 等等………………🟢 —— 壽司/手卷/創作壽司全部加埋都接近有30款‼️壽司飯細細份, 唔驚食飯食飽~ 推薦芝士炙燒類👍🏻濃郁芝味帶點焦香* 火炙芝士牛肉壽司 / 蟹肉忌廉芝士軟殼蟹卷 / 龍蝦三色塔/ 榴蓮加州卷 / 龍蝦膏赤蝦壽司 / 火炙醬燒蠔壽司 / 蜜柑真鯛壽司 等等………………🟢 —— 串燒/燒物重點必食🔥竟然做到居酒屋水準…特別推薦爽口厚切鹽燒牛舌串仲有嫩滑啖啖肉嘅西京比目魚鹽燒海蝦大隻爽口, 值回票價啦!!* 鹽燒雞軟骨雞翼
真係好誇張🤯成棟都係放題店….天堂吧!!
叫咗最平Set A $288三重新鮮刺身江洋盛宴
120mins有成77款食物選擇💋
有驚喜喎🔥放題價錢都有咁高質素!!

🟢 —— 刺身/海鮮冷盤

Fairy幫大家統計過啦😎刺身總共15款
魚 貝 鮑魚 蝦類, 全部齊嗮!!
整體鮮甜無腥味, 擺盤精緻有水準

🟢 —— 壽司/手卷/創作壽司

全部加埋都接近有30款‼️
壽司飯細細份, 唔驚食飯食飽~
推薦芝士炙燒類👍🏻濃郁芝味帶點焦香

🟢 —— 串燒/燒物

重點必食🔥竟然做到居酒屋水準…
特別推薦爽口厚切鹽燒牛舌串
仲有嫩滑啖啖肉嘅西京比目魚
鹽燒海蝦大隻爽口, 值回票價啦!!

* 鹽燒雞軟骨雞翼/ 鐵板燒紐西蘭西冷扒 / 燒紐西蘭羊鞍 / 蒜蓉燒生蠔 / 蒲燒鰻魚 / 馬來西亞燒榴槤 等等

🟢 —— 一品料理

⚠️ 記住!! 呢區先係御滿屋嘅精髓️‍!!
💯中西日台各式料理都好掂, CP值爆燈!!

🌟最有驚喜:古法羊腩煲|薑蔥炒花蟹
> 🐏 羊腩煲炆至軟腍入味,  羊味濃郁唔太羶
> 🦀 花蟹肥美啖啖肉, 薑蔥爆香後超惹味!!

* 蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋 / 御品鮑汁燴花膠 / 和風牛柳粒 / 雪花牛肉鍋/ 萵筍炒蝦球 / 麻辣小龍蝦 等等

🟢 —— 甜品/飲品區

🍦 甜品選擇豐富, 仲有北海道8.0牛乳雪糕機
連Häagen-Dazs都係任食!! 呢舖輕鬆回本啦~
🍺 飲品有近30款, 清酒 燒酒 汽水 齊嗮

🟢 —— 環境和服務

採取QR code 落單好方便, 全程無漏單
👍🏻值得一讚, 出菜速度快, 收碟有效率
店員服務態度良好, 入座安排清晰
🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️
p.s. 呢間全新裝修重開無耐, 啲嘢幾新淨😎

✏️整體評分:#foodiefairy_4分
💸人均消費:$200-400
📍地點:御滿屋日本料理 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
2024-05-10 21 浏览
選了平日晚上8:30後入座,價錢抵食提供了多款食物選擇,包括魚生、天婦羅、壽司等,讓我在用餐過程中享受到了豐富的味覺體驗。魚生口感鮮嫩多汁。每一口都帶來了滿滿的海洋風味,令人回味無窮。接著是天婦羅,這是我最喜歡的炸物之一。他們的天婦羅炸得剛剛好,外酥內軟,不油膩。蝦、蔬菜等各種配料都炸得香脆可口,搭配著特製的醬料更是美味。壽司米飯軟糯,配料新鮮,鮮美的味道在口中綻放開來,讓人愛不釋手。食飽後仲可以食飯後甜品,有大量雪糕雪條任君選擇值得一提的是,服務人員態度親切熱情,總是笑容滿面地為客人服務。整個用餐過程舒適而愉悅。
選了平日晚上8:30後入座,價錢抵食

食飽後仲可以食飯後甜品,有大量雪糕雪條任君選擇

2024-05-10 29 浏览
去咗荃灣滿屋食久違了既日式放題,入到去係用QR code落單,一般放題既選擇都有,例如刺身、壽司、卷物、天婦羅、燒物等,而且入面有凍櫃,甜品、飲品、沙律、仲有炸物任拎。咁放題唔少得既緊係刺身啦,我地就叫三文魚、帶子、大蝦等。啲刺身食得出好新鮮,係高質素既。我地仲叫咗海膽同吞拿魚蓉手卷,仲有個花之戀,都好好味。跟住個天婦羅同蒜香牛柳粒同蒜蓉燒生蠔都大力推介,天婦羅炸得好香脆,而蒜香牛柳粒同蒜蓉燒生蠔既味道好出色,除咗本身既食材味仲有蒜香味,鍾意食蒜既人士唔可以錯過。
去咗荃灣滿屋食久違了既日式放題,入到去係用QR code落單,一般放題既選擇都有,例如刺身壽司、卷物、天婦羅、燒物等,而且入面有凍櫃,甜品、飲品、沙律、仲有炸物任拎。

我地仲叫咗海膽同吞拿魚蓉手卷,仲有個花之戀,都好好味。

2024-05-09 34 浏览
{食盡荃灣之日式 — 御滿屋日本料理 }————————————————荃灣大鴻輝不嬲都有好多受歡迎嘅餐廳放題同邊爐, 御滿屋係日式放題,前身為滿屋, 翻新咗之後,食物款式同環境都有所提升!嚟到梗係要觀察一下出面嘅飲品區啦,飲品款式非常齊全,比較特別嘅係有18歲以上先可以飲得嘅熱清酒同埋啤酒🫡拎完飲品就梗係要食刺身先啦特別推薦佢嘅帆立貝刺身同埋大蝦刺身, 鮮甜而且新鮮,encore左幾round! 而佢嘅海膽手捲食落都唔錯, 仲有燒魚邊壽司!而熟食方面,佢嘅羊架非常大份,約7成熟啦,而牛舌亦都好好味! 而炸蠔同埋蒜香卜卜蜆鍋個人亦都覺得值得再食😋甜品方便,佢出面有häagen-dazs雪糕同Movipick任食唔嬲,另外仲有爆谷機! 但我個人就更加喜歡食佢嘅榴槤炸彈啦😆
{食盡荃灣之日式 — 御滿屋日本料理 }
————————————————

2024-05-09 54 浏览
荃灣性價比超高日式放題御滿屋御滿屋分別有4款餐可以揀,我地兩個就揀左A餐,有77品美食可以選擇,加上超多選擇的自助美食區,一次過滿足哂食日本菜的願景。仲要飲品區都超有誠意,除非一般的非酒精飲品外,還有不同酒精飲品選擇,如啤酒、蘋果酒、清酒等。另外,仲有即場製作各款特色飲品,總有一款岩飲。唯一較為可惜是荃灣店沒有馬來西亞榴槤供應,未能食到燒榴槤的味道。🥢前菜自助區的前菜款式十分豐富,全部可以自由配搭,總有一款岩食。有泡菜、泰式雞腳、牛肚、海蜇、中華沙律等等。多款式到都講唔哂,可以因應自己喜好製作特色日式沙律。🥢刺食A餐刺食,有成15款可以選擇,我地叫左油甘魚、帶子刺身、赤貝、甜蝦、泰式生蝦、御・泰の味冷鮑魚。 帶子刺身和赤貝鮮甜可口,而最推介的是御・泰の味冷鮑魚,鮑魚口感彈牙,味道酸酸辣辣,十分開胃,而冷鮑魚的醬汁配埋泰式生蝦,有驚喜。🥢壽司🍣壽司有成26款,而且種類很多,有火炙、卷物、軍艦、手卷等等,我地叫左龍蝦膏赤蝦壽司、特濃芝士燒醬牛肉壽司、牛油果蟹肉他他、龍蝦三色塔、海膽手卷、吞拿魚蓉手卷、榴槤加州卷,而御滿屋的特色壽司十分好食, 大推特濃芝士燒醬牛肉壽司、海膽手卷和榴槤加州卷。
荃灣性價比超高日式放題
御滿屋

🥢前菜

🥢刺食

🥢壽司🍣

特濃芝士燒醬牛肉壽司,芝士香濃,配搭牛肉壽司,香濃美味。海膽手卷,海膽鮮甜,放題來講絕對高質。而榴槤加州卷,加分之作,加州卷上的榴槤蓉入口軟滑,味道甘甜,為加州卷提升到另一個高層次。

🥢炸物
我地叫左秋葵天婦羅、貓山王榴槤炸彈,貓山王榴槤炸彈一定係榴槤愛好者必叫之選,一口咬落去,香濃的榴槤蓉就湧入嘴內,大滿足😌

除了在手機下單外,自助區都有很多不同的炸物可以選擇,如雞軟骨、帶子、餃子等等。

🥢燒物
燒物款式豐富,我地食左鹽燒牛舌、燒虎皮尖椒、燒有機菠蘿、燒紐西蘭羊鞍、美國薄燒牛肉、西京比目魚。

最推薦係燒紐西蘭羊鞍,羊鞍分量十足,有成1厘米的厚度,誠意滿滿,再加上即燒即食,上桌時仲係熱辣辣,羊鞍的生熟程度岩岩好,保留到羊鞍原有的味道。

🥢鍋物
鍋物款式就唔算超級多,但都已經夠選擇困難症的我慢慢揀。我地叫左蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋、御品鮑汁燴花膠、竹笙瑤柱蟹肉羮、日式炒蜆。我最中意食的是蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋,一鍋有十幾二十隻蜆,味道鮮甜香辣,好惹味,好食到臨走要再叫多一鍋。😋

🥢甜品
雪糕櫃有好多不同款式的雪糕和雪條,仲要有movenpick和Häagen-Dazs❤️❤️,有不同口味選擇,不過可惜我地太遲去拎雪糕,得番好少味道選擇。除了呢兩個品牌外,仲有好多其他雪條和雪糕機,一定有一款岩你心水。雪糕櫃以外,還有一大個甜品櫃,入面有布甸、奶凍、泡芙等等,多款式到試唔哂,下次去可以再試其他。

御滿屋的日式放題相當高質,很多不同款式的食物外,服務員仲要好快手,基本上你一食完,服務員就已經幫手收走,確保桌面一定有足夠嘅空間放食物❤️
岩哂朋友聚會,一大班朋友食飯聚會,大家都一定食到好滿足😋
  • 雪糕
  • 羊鞍
荃灣大鴻輝中心一向是任食放題集中地,今次就來到重新裝修的日式放題店「御滿屋」。內裡環境寬敞,甚有空間感,採用落地玻璃設計,中午時份能透進自然光。自選多達77品的A 經典三重新鮮刺身江洋盛宴午市放題,星期一至五成人每位$238,星期六、日及公眾假期$258。供應時間由中午十二時至下午三時,可以不追不趕地食足3小時,掃描QR code後就可用手機點菜,今次亦沒有漏單。刺身款式有挪威三文魚、御泰之味冷鮑魚、油甘魚、劍魚腩、北寄貝、鮑片八爪魚、希靈魚、松葉蟹棒、阿根廷赤蝦、帶子刺身、赤貝、甜蝦、泰式生蝦等,壽司卷物配搭甚有創意,例如有芝士飛魚車海老壽司、蜜柑真鯛壽司、劍魚腩壽司、龍蝦膏赤蝦壽司、馬刀貝壽司、三文魚壽司、特濃芝士皇帝蟹棒壽司、火炙海鰻壽司、芝士燒醬牛肉壽司、鹽燒左口魚邊壽司、火炙醬燒蠔壽司、火炙三文魚壽司、牛油果蟹肉他他、龍蝦三色塔、芝士咖喱肉醬玉子燒、花之戀、芝士飛魚子手卷、海膽手卷、吞拿魚蓉手卷、芥辣八爪魚軍艦、海膽魷魚軍艦、蟹子軍艦、蟹肉沙律忌廉芝士軟殼蟹卷、芝士吉列蝦卷、榴槤加州卷、三文魚蓉蟹柳小卷、芝士鰻魚卷等等。新品御泰之味冷鮑魚口感緊緻彈嫩,辛辣惹味,令人胃口大開。

刺身

新品御泰之味冷鮑魚口感緊緻彈嫩,辛辣惹味,令人胃口大開。
御泰之味冷鮑魚

多款海鮮肉食熱盤同樣無限量任點,例如薑蔥花炒蟹、麻辣小龍蝦、和風牛柳、牛油炒粟米、日式炒蜆。串燒有鹽燒牛舌、燒虎皮尖椒、燒有機菠蘿、鹽燒雞翼及鹽燒海蝦,天婦羅有虎蝦、秋葵、帝皇蟹棒、南瓜及粟米仔。

薑蔥花炒蟹

鐵板紐西蘭西冷牛扒可選配黑椒汁或蒜蓉汁,肉質細嫩鬆軟,另有蒜蓉燒生蠔、美國薄燒牛肉、上湯菜心等。蒿荀炒蝦球新鮮爽彈,而且已經去殼,每口都是啖啖肉。

蒿荀炒蝦球

燒物亦有鹽燒雞軟骨、西京比目魚、燒紐西蘭羊鞍、蒲燒鰻魚及鹽燒秋刀魚。

西京比目魚

炸物有燒八爪魚丸、台式地瓜球、椰汁流心球、吉列炸蠔、貓山王榴槤炸彈及芝麻雞翼。一品料理包括瑤柱海皇粥、古法羊腩煲、御品鮑汁燴花膠、雪花牛鍋、竹笙瑤柱蟹肉羹、日式蠔鍋、熱烏冬、牛肉烏冬和蒜香蛤蜊卜卜蜆湯,鮮蜆全部已煮成開口,也沒夾雜沙粒。

蒜香蛤蜊卜卜蜆湯

自助區有冰鎮海鮮例如青口及蜆,源源不絕地供應,refill 速度亦夠快。另有炸物小食如炸雞、炸薯條、炸魚、麥樂雞、其他熱葷及湯品。

海鮮

甜品櫃供應牛奶布甸、Tiramisu、芒果布甸、木糠布甸、泡芙、馬卡龍等等,而且大多是小個包裝,可以一次過嚐遍多個款式。

甜品

凡惠顧任何放題組合均可享有免費升級Häagen-Dazs 雪糕無限任食。

雪糕

飲品櫃的海量款式尤其壯觀,全都是任人自取。備有熱清酒、紅酒、梅酒、自助咖啡機、茶包,同樣都是自斟自飲。

清酒
2024-05-04
蒿荀炒蝦球
西京比目魚
雪糕
2024-05-07 18 浏览
今朝同朋友傾偈,話好耐冇食放題,心思思想食,朋友大笑話使唔使心思思啊,想食即陪我去食。今次選擇咗荃灣"御滿屋"坐低掃code落單。先黎個刺身拼盤:三文魚、帶子、鮑片、阿根廷赤蝦、甜蝦、赤貝八爪魚,每款刺身都新鮮無比,三文魚厚切肥美,帶子、赤蝦鮮甜,赤貝爽口,入口好有滿足感,而且冰鎮效果都做得非常唔錯。重點想點評一下佢嘅海膽手卷,色澤深黃,食落甘甜!其他嘅熟食質素都唔錯,🍲最令人驚喜一定係薑蔥炒蟹,真係成隻上,好夠風味。而鹽燒海蝦、鰻魚都燒得啱啱好,唔會太老。特別係牛肉薄燒同西京燒,食出肉香同軟淋嘅口感。紐西蘭羊鞍入口冇氈味,咬落帶汁,可以試試。最推薦嘅肯定係御品鮑汁燴花膠,花膠又大又厚身,花菇同樣入味,而泰味冷鮑魚入口酸甜香辣,彈牙爽嫩,絕對係回本必揀😋當然唔少得自助吧一連串嘅炸物食、甜品、雪糕,就連飲品:清酒、氣水、咖啡、清茶等都任君選擇。

2024-05-07 31 浏览
這次的滿屋日式放題用餐中,我品嚐到了多道精緻的料理。讓我們從開胃的魚生開始講。首先是北寄貝,這款鮮嫩多汁的北寄貝給人一種清爽的口感,接著是日本油甘魚,它的肉質細緻,帶著淡淡的油脂香氣,挪威三文魚也是我在這裡的必點之一,鮮美的色澤和豐富的脂肪含量,讓它的口感更加豐富多層次。北海道帶子刺身帶著淡淡的甜味,入口即化,令人陶醉。蟹籽軍艦則結合了鮮甜的蟹籽和酥脆的海苔,帶來了一種獨特的口感。海膽手卷則以濃郁的海膽作為主角,搭配柔軟的海苔和飽滿的飯糰,絕對是一道令人愉悅的美味。燒紐西蘭羊鞍。紐西蘭羊肉具有嫩滑的口感和獨特的香味。經過燒烤後,羊肉的表面呈現出金黃色,內部保持著嫩嫩的質地。這道菜的口感豐富,羊肉的鮮美和燒烤的香氣相互融合,給人一種滿足感。鹽燒雞軟骨和鹽燒雞翼是兩道以雞肉為主。鹽燒使得雞肉的外層變得酥脆,內部保持著嫩滑的肉質。這些菜品的口感獨特,帶有鹹香的味道和燒烤的風味,非常適合作為開胃菜。西京比目魚:比目魚的肉質嫩滑細膩,與西京調味的組合帶來了豐富的口感和獨特的風味。蒜蓉燒生蠔和芝麻雞翼是兩道具有特殊風味的菜品。蒜蓉燒生蠔以鮮嫩的生蠔為主要,蒜蓉的加入為其帶來了濃郁的蒜香味。芝麻雞翼

蒜蓉燒生蠔和芝麻雞翼是兩道具有特殊風味的菜品。蒜蓉燒生蠔以鮮嫩的生蠔為主要,蒜蓉的加入為其帶來了濃郁的蒜香味。芝麻雞翼搭配香氣四溢的芝麻,經過燒烤後肉質鮮嫩多汁。

Overall,以上所述的滿屋日式放題都具有獨特的特色和口感。不論選擇哪道菜品,滿屋日式放題都能給我帶來一種豐富的口感和獨特的和風體驗。因為我覺得食物選擇同埋飲品選擇亦都比較多,不能盡寫,請大家可以參考我啲相 。