2025-04-06
上星期同朋友去咗「御滿屋日本料理」食放題。五點就到餐廳,我哋揀咗$258嘅套餐。原本睇好多食評話好差,心入面仲有啲擔心,點知食落意外地唔錯。一入餐廳,就覺得座位好寬敞。我哋一行十個人,都有張大枱可以坐埋一齊,傾計食嘢都好舒服。呢度食物選擇好多,就算我哋揀嘅唔係最貴套餐。刺身好新鮮,蝦同三文魚入口爽滑,油脂香氣喺口腔散開。烤羊架烤得好香,表面微焦,咬落去肉質軟嫩多汁。芝士焗扇貝,芝士香濃,同扇貝鮮味融合得好好。有朋友最鍾意就係有成個榴槤食,不過榴槤質素每次嚟都有啲參差,有啲好甜好香,有啲就普通啲。好彩嘅係,我哋有人當月生日,我哋冇早通知餐廳,佢哋都好有心送咗個細蛋糕。蛋糕好精緻,上面有紅桑子做裝飾,我哋一齊影相,好開心。總括嚟講,今次喺「御滿屋日本料理」嘅體驗唔錯,有機會都想再嚟!