2020-07-23 3 浏览
前几日去咗旺角嘅御满屋食日式放题估唔到放题嘅野食野饮选择可以有咁多大食妹又点可以收收埋埋自私食呢御满屋嘅鱼生刺身种类好多, 但考虑到疫情问题, 就无嗌到啦所以今次主要同大家推介熟食<火炙寿司>平时食寿司, 火炙寿司嘅选项通常得好少但御满屋虽然系放题, 选择都唔少, 有鱼有肉亦有蛋四款里面, 大食妹最锺意火焰牛油蒜蓉三文鱼寿司蒜蓉牛油好香, 配上肥美嘅火炙三文鱼, 油脂喷发<卷物>卷物都唔错大食妹推介意大利黑醋双重芝士鳗鱼卷双重芝味, 配搭黑醋唔油腻, 恰到好处<手卷>手卷系mini size嘅, 唔怕食完一卷就饱晒大食妺推介海胆手卷, 清甜唔苦涩<创作精选>另外仲有创意十足嘅创作精选, 最啱锺意新鲜事物嘅朋友仔<串烧>串烧系即叫即烧嘅, 等候时间会比较耐, 但胜在新鲜热辣辣大食妹推介烧有机菠萝, 又甜又多汁<铁板>见到铁板好得意, 就嗌左份避风塘炒鸡软骨, 脆卜卜好香口<雪糕>饭後当然要食雪糕, 每人限嗌一杯
前几日去咗旺角嘅御满屋食日式放题
估唔到放题嘅野食野饮选择可以有咁多
大食妹又点可以收收埋埋自私食呢

御满屋嘅鱼生刺身种类好多, 但考虑到疫情问题, 就无嗌到啦
所以今次主要同大家推介熟食
<火炙寿司>
平时食寿司, 火炙寿司嘅选项通常得好少
但御满屋虽然系放题, 选择都唔少, 有鱼有肉亦有蛋
四款里面, 大食妹最锺意火焰牛油蒜蓉三文鱼寿司
蒜蓉牛油好香, 配上肥美嘅火炙三文鱼, 油脂喷发

<卷物>
卷物都唔错
大食妹推介意大利黑醋双重芝士鳗鱼卷
双重芝味, 配搭黑醋唔油腻, 恰到好处

<手卷>
手卷系mini size嘅, 唔怕食完一卷就饱晒
大食妺推介海胆手卷, 清甜唔苦涩

<创作精选>
另外仲有创意十足嘅创作精选, 最啱锺意新鲜事物嘅朋友仔

<串烧>
串烧系即叫即烧嘅, 等候时间会比较耐, 但胜在新鲜热辣辣
大食妹推介烧有机菠萝, 又甜又多汁

<铁板>
见到铁板好得意, 就嗌左份避风塘炒鸡软骨, 脆卜卜好香口

<雪糕>
饭後当然要食雪糕, 每人限嗌一杯

• 火焰牛油蒜蓉三文鱼寿司
  • 意大利黑醋双重芝士鳗鱼卷
  • 海胆手卷
  • 烧有机菠萝
2020-07-18 77 浏览
今日嚟到旺角 E 出口附近嘅御满屋食放题 ~ 平日 7 pm 已经好多人 ~~ 放题设有自助区 , 有小食 , 前菜 , 甜品同饮品 , 其他食物就要落单 刺身寿司试咗好多款 , 空运大目吞拿鱼 , 油甘鱼 , 北海道角螺 , 赤贝 , 带子 , 大赤虾 , 甜虾 , 北寄贝 , 全部都新鲜 🤤, 解冻做得几好 , 特别推介北海道角螺同带子 , 另外仲试左海胆手卷同盐烧左口鱼寿司串烧盐烧海虾 - 虾壳上有少少盐提味 , 唔错 ~烧有机菠萝 - 大大件 , 非常 juicy , 推介 !! 😁仲试左盐烧鸡软骨 , 鸡亦 天妇罗试左虾同秋葵天妇罗 , 虾都几大只 , 但略嫌炸浆厚左少少热食辣酒煮蚬 - 大概 8 - 10 只 , size 唔算大 , 不过辣味十足 , 😎 好过瘾 葡挞 - 几好食美国薄烧牛肉 - 入口充满油香 , 推介 !!烧纽西兰羊鞍 - 好好食 , 啖啖肉 , 而且够晒重口味 ! 😋😋蒲烧鳗鱼 - 肉厚 , 充满鱼油香 , 😝😝 呢个 encore 咗好多次 ~ 另外仲试左芝麻鸡翼 , 象拔蚌炒甜豆 , 雪花肥牛锅 , 烧广岛蚝饮品有好多种类 , 日本茶 , 酒类 ,
刺身寿司
串烧
盐烧海虾 - 虾壳上有少少盐提味 , 唔错 ~
仲试左盐烧鸡软骨 , 鸡亦

天妇罗
试左虾同秋葵天妇罗 , 虾都几大只 , 但略嫌炸浆厚左少少
热食
葡挞 - 几好食
美国薄烧牛肉 - 入口充满油香 , 推介 !!

饮品
有好多种类 , 日本茶 , 酒类 , 罐装饮品 , 纸包饮品等等

整体黎讲 , 食物选择丰富 , 味道质素都唔错 , 店员工作爽手 , 冇漏单情况 👍 , 上菜亦非常快 ~ 食足 2 个锺 , 容易回本 ~~ 而家仲做紧优惠 , 星期 1 - 4 5 pm 嚟食晚市放题 , 只系 $175 !! 超抵食 !!
2020-07-14 88 浏览
放题我相信对大部分人士都是非常吸引,包括我在内,以我今日来到的旺角这间御满屋就更是印证,晚上八点多,餐厅已坐了满满的人。餐厅放题20:45前$175,20:45後$228,再加加一服务,期待哦。一入门口已经见到有自助吧,自助吧有沙律、灼虾、泰式凤瓜沙律、及蛋挞、炸蟹钳、甜品及饮品…等,坐下后先取了爱食的沙律、灼虾、蚬、及泰式凤瓜沙律…等。两本厚厚的menu,烧物、串烧、炸物、天妇罗、寿司、刺身…等,款式多罗罗,令人够兴奋。烧纽西兰香草羊鞍这个烧纽西兰香草羊鞍,是我每食放题必食之选,面上还见到香草及黑椒,羊味浓,肉质软嫩。盐烧海虾大大只,又好肉,可惜有少少黐壳,但无阻味道,带点爽又鲜味。天妇罗天妇罗我也是非常喜爱,尤其是秋葵天妇罗、多春鱼天妇罗、鲷鱼天妇罗及虎虾天妇罗…等。天妇罗上枱还热辣辣的,外脆内软,尤其是虎虾天妇罗,外脆内爽弹呢,食得够滋味的。我最爱的还有炸芝麻鸡翼,当然少不了我最爱的猫山王榴槤炸弹及自家制吉列炸蚝,食得美味又开心。最后,时令水果及精致漂亮的甜品,当然少不了,为放题加添完美。

两本厚厚的menu,烧物、串烧、炸物、天妇罗、寿司刺身…等,款式多罗罗,令人够兴奋。

烧纽西兰香草羊鞍

盐烧海虾
大大只,又好肉,可惜有少少黐壳,但无阻味道,带点爽又鲜味。

天妇罗

2020-07-14 58 浏览
虽然近日疫情反覆,但好友生日,一早约好了的饭局还是赴约吧!人生在世,唔惊得咁多,只要多加注意清洁就是。好友选了旺角的「御满屋」食放题,一出地铁站就到,地点方便至极。放题真是百吃不厌,食物种类多,饮品都多,一定能捧腹而回。现在很多放题都用手机落单,但「御满屋」还是用纸入单,应该要改善下,虽然用纸入单,但整晚上餸速度快,也没有漏单,值得一赞。除了纸上的食物,还有很多食物可以自取,今晚就有炒蚬,冻蚬,冻虾,炸物,沙律,支豆,绵花糖……还有葡挞,正。鱼生够新鲜,上枱时摆设整齐,令人食指大动。盐烧牛舌、盐烧鸡翼、盐烧鸡软骨、蒲烧鳗鱼、烧羊扮…… 烧物很香口,烧得刚刚好,不会过火。鲍汁烩花胶,如假包换的花胶,因为太漏,吃一碗便足够西京比目鱼,太好味了,食完再食最爱的猫山王榴槤炸弹花之恋、鹅乾伴带子寿司、海胆吞拿鱼蓉寿司,烧带子,Yummy 😋 饮品和甜品柜丰富,梅酒和清酒都有

鱼生够新鲜,上枱时摆设整齐,令人食指大动。

鲍汁烩花胶,如假包换的花胶,因为太漏,吃一碗便足够

西京比目鱼,太好味了,食完再食

最爱的猫山王榴槤炸弹

饮品和甜品柜丰富,梅酒和清酒都有

2020-07-07
2020-07-03 328 浏览
御满屋日本料理@旺角辛苦工作完要食番个放题放松下御满屋一直都系有番咁上下的高质放题今次竟然比以前仲好吾通疫情期间 店家重新改造😋🔅刺身拼盘🐙🐠🦐种类繁多三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、带子、北寄具、大赤虾、赤贝、希宁鱼解冻做得好好@完全冇雪味尤其系赤贝 赤贝系好虾人 好易坏呢间的赤贝刺身系解甜的 好难得其他的刺身都处理得好好👍🏻🔅特式食物呢间特式系有个前菜bar有冻虾、海蚬、中华沙律、川味小食、葡挞等任你拿另外镇店之宝系冬菇炆花胶花胶好滑好大块😍 养颜🔅寿司寿司都几有创意有芝士配搭系列又有鹅肝带子寿司饭size吾太大 刚好🔅热食料理XO酱蜜糖豆炒象拔蚌:味道好高质鳗鱼:厚肉但可以再嫩d铁板和风牛舌:呢个超好食 好软嫩天妇罗:炸粉吾会太厚京烧比目鱼:油份充足 煎得好香🔅甜品有个好大风甜品柜有蛋糕有豆腐花好蛋种类甜品另外每人会有一杯雪糕有Haagen-Das 或Movenpick呢排限定口味系Haagen-Das的哈蜜瓜味😍😍😍😍🔅饮品除左一般的饮品仲有清酒梅酒任饮😍😋味道:7/10💰消费:$228
御满屋日本料理@旺角

辛苦工作完要食番个放题放松下
御满屋一直都系有番咁上下的高质放题
今次竟然比以前仲好
吾通疫情期间 店家重新改造😋

🔅刺身拼盘🐙🐠🦐
种类繁多
三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、带子、北寄具、大赤虾、赤贝、希宁鱼
解冻做得好好@完全冇雪味
尤其系赤贝 赤贝系好虾人 好易坏
呢间的赤贝刺身系解甜的 好难得
其他的刺身都处理得好好👍🏻

🔅特式食物
呢间特式系有个前菜bar
有冻虾、海蚬、中华沙律、川味小食、葡挞等任你拿

另外镇店之宝系冬菇炆花胶

• 花胶
  • 西京比目鱼
  • 清酒煮蚬
2020-07-30 10 浏览
开开心心放题日因为实在太耐冇食过~一早同朋友卜好枱!准时到 准时入座唔知宜家系唔系冇得walk-in呢?门口竟然冇人等位入座时会经过一排自助区 有头盘冷盘、沙律、熟食、甜点 任君选择坐低左就正式开波!刺身船点少得写既份量都嚟齐晒!而且刺身全部都好新鲜~仲大大件!师傅一啲都冇手软我哋都大推黑松露系列yum yum 笑左 超级迷你版 海胆手卷熟食之中 呢个鱼柳真系无得输!我哋encore左两次点会少得牛油粟米同牛油金菇御满屋嘅饮品选择真系超级多!净系放饮品嘅雪柜都已经有三、四个重点系佢哋仲有日本清酒同埋梅酒提供!任饮超爽呢~~总括来讲我哋对呢一餐相当满意食物种类够多价钱相宜环境乾净员工做嘢快手迟吓再想食放题呢度绝对系我哋嘅首选之一!

开开心心放题
因为实在太耐冇食过~一早同朋友卜好枱!准时到 准时入座

唔知宜家系唔系冇得walk-in呢?门口竟然冇人等位

坐低左就正式开波!

刺身船点少得

我哋都大推黑松露系列
yum yum
笑左 超级迷你版 海胆手卷

熟食之中 呢个鱼柳真系无得输!我哋encore左两次

点会少得牛油粟米同牛油金菇

重点系佢哋仲有日本清酒同埋梅酒提供!
任饮超爽呢~~

总括来讲我哋对呢一餐相当满意

食物种类够多
价钱相宜
环境乾净
员工做嘢快手

迟吓再想食放题呢度绝对系我哋嘅首选之一!
2020-07-28 15 浏览
又系食放题既时间,今次就拣左系旺角既御满屋,同平时放题一样刺身,烧物,炸物任食,清酒梅酒任饮刺身空运大目吞拿鱼、北海道带子刺身、北海角角螺、三文鱼、甜虾,款式应有尽有盐烧海虾盐烧烧得乾身,好入味,虾肉结实弹牙烧纽西兰香草羊架羊架系每次放题必食之选,一d都唔羶而且肉质好嫩滑软冧,肥瘦均匀辣酒煮蚬微微辣好惹咪,蚬肉大大粒又无沙葡挞讲到我最中意就系自助bar拎既葡挞,做饭後甜品简直一流,挞皮酥脆,蛋浆甜甜地😋整体食物质素:4 / 5💰性价比:4 / 5👍推荐指数:4 / 5

刺身

盐烧海虾
盐烧烧得乾身,好入味,虾肉结实弹牙

烧纽西兰香草羊架

辣酒煮蚬
微微辣好惹咪,蚬肉大大粒又无沙

葡挞

😋整体食物质素:4 / 5
💰性价比:4 / 5
👍推荐指数:4 / 5
2020-07-25 19 浏览
旺角日式放题是中学回忆🤣(想当年连明将都是常去的餐厅,为的是便宜又够饱!),当然中伏亦不计其数,令我一直觉得旺角放题都是伏中之伏🙈。今次刚好朋友想大吃特吃一番,放题就是一个好选择!👉🏻食物: 4/5整体食物选择多,味道也令人满意,还有些创意系列,相当特别👍🏻以下先推介几样高质又值得一试:▪️火焰牛油蒜蓉三文鱼寿司美味到令我和朋友不断encore😋没想过蒜蓉甜三文鱼如此匹配,加上火炙令蒜味及三文鱼油香更突岀👍🏻三文鱼刚好半生熟,肉质仍嫩滑😋▪️美国薄烧牛肉薄牛肉片中间包住了洋葱、蒜粒,经过铁板烧後香口惹味🤤▪️御品鲍汁煮花胶花胶又大又腍,入口十分黏,骨胶原充足,女士必点💃🏻▪️烧有机菠萝用新鲜非罐头菠萝,甜中带少许酸,非常多汁🤤▪️忌廉芝士玉子烧超级新奇的配搭🤣顶层忌廉芝士带点酸、中层鳗鱼咸甜、底层玉子甜,全部配搭起来味道十分特别,可以一试🙈▪️雪糕诚意十足👍🏻竟然有haagen daz的季节限定蜜瓜口味,为我整顿晚餐留下好的结尾🥰至於其他食物整体都令人满意、没有伏,整体评价一下:▪️刺身选择颇多,一般种类都有,新鲜没有异味,但鲜味亦不算突岀

👉🏻食物: 4/5

以下先推介几样高质又值得一试:

▪️火焰牛油蒜蓉三文鱼寿司

▪️美国薄烧牛肉
薄牛肉片中间包住了洋葱、蒜粒,经过铁板烧後香口惹味🤤

▪️御品鲍汁煮花胶
花胶又大又腍,入口十分黏,骨胶原充足,女士必点💃🏻

▪️烧有机菠萝
用新鲜非罐头菠萝,甜中带少许酸,非常多汁🤤

▪️忌廉芝士玉子烧

▪️雪糕

至於其他食物整体都令人满意、没有伏,整体评价一下:

▪️刺身
选择颇多,一般种类都有,新鲜没有异味,但鲜味亦不算突岀,所以印象不深🙈

▪️寿司
选择超级多,不少配搭新奇🤣火炙系列特别岀色😋饭量适中、可接受

▪️炸物
欣赏炸的时间刚好、够脆、不算油腻👍🏻

▪️串烧
正正常常。烧纽西兰羊鞍又大又厚肉,肉质入味、嫩、不会乾,没有过重的羊羶味👍🏻

▪️铁板烧
香口惹味,唯部分有少许过火,但可接受

上菜速度都算快,漏单情况不多,整体满意👍🏻

2020-07-23 14 浏览
食得滋味之旅疫情困了我一生大半年,心情自然不好,心结又未能一一解开,唯有吃才可以安慰我,只有吞才可以解我寂寞,还有与朋友共聚才可刷存在感……来到这儿,就是一个心情大解放之地,只有吃吃吃,只有吞吞吞,只有倾倾倾……就是御满屋!短期内不能旅行又挂住一个地方, 如何解决相思之苦呢?刚好在这间日式放题附近, 正合心意! 沙律, 热食, 炸物, 刺身, 寿司, 粥粉面饭, 汽水, 包罗万有, 梗有啱你的还有推出新食品, 挑战你的味蕾和保持新鲜感! 尤其是火焰牛油蒜蓉三文鱼, 火灸芝味和牛, 非常好味!除了美食外, 服务方面不错, 职员做事勤快和主动.这晚非常满足, 下次会再来!
食得滋味之旅

短期内不能旅行又挂住一个地方, 如何解决相思之苦呢?
刚好在这间日式放题附近, 正合心意!

除了美食外, 服务方面不错, 职员做事勤快和主动.

这晚非常满足, 下次会再来!

2020-07-20 8 浏览
本人第一次写食评,估唔到就要俾劣评话说当日同一班朋友去食,8个人,第一盘刺身等咗成半个钟,黎到啲刺身仲要唔够数,之後再画嘅刺身纸唔知去晒边,追单嗰阵个侍应态度又差,话“我点知你地食咗啲咩,你地再画过啦!快啲呀~我等你地一阵㗎咋”最後2个钟只系食咗3盘刺身,其中有一个阿姐态度就好啲,有帮我地追下单,讲几句唔好意思,去到最後嗰半个钟已经食到燥!最神奇系熟食佢地就黎齐冇少到。总结:离晒谱!以後唔会再去!!!
本人第一次写食评,估唔到就要俾劣评
话说当日同一班朋友去食,8个人,
第一盘刺身等咗成半个钟,
黎到啲刺身仲要唔够数,
之後再画嘅刺身纸唔知去晒边,
追单嗰阵个侍应态度又差,
最後2个钟只系食咗3盘刺身
其中有一个阿姐态度就好啲,有帮我地追下单,讲几句唔好意思,
去到最後嗰半个钟已经食到燥!
最神奇系熟食佢地就黎齐冇少到。
总结:离晒谱!以後唔会再去!!!

2020-07-08
2020-07-18 20 浏览
旺角依间满屋超超超超多人,地方好大,但系都爆哂全场,而且系同隔离枱都坐得好埋,可想而知几受欢迎,一定要订位呀😂/平日自选2小时时段,我2人8点入去加埋都系$501,都有每人一杯Haagen-Dazs/ Movepick/ Dreyer’s 雪糕🥰/依间有啲野同其他分店唔同,例如冇香芋丸,就变左炸忌廉蟹肉棒、炸多春鱼。天妇罗,就有鲷鱼天妇罗。✨经OpenRice订位有95折(详情可留意 OpenRice)-🤍刺身刺身,刺身每样都新鲜,切得厚薄适中,不错🥰/🤍炸物⭐️⭐️⭐️⭐️炸物叫左芝麻鸡翼、吉列蚝,芝麻鸡翼系唔同放题店食过,依间系最保持到肉汁。仲有依间独有既忌廉蟹肉棒、多春鱼。 忌廉蟹肉棒就比较重忌廉味,一整块都充满忌廉。-环境:7/10服务:7/10好味指数:7/10回头率:6/10

🤍刺身
[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
最好食既就系刺身刺身每样都新鲜,切得厚薄适中,不错🥰
🤍炸物
⭐️⭐️⭐️⭐️
环境:7/10
服务:7/10
好味指数:7/10
回头率:6/10
2020-07-11
2020-07-15 16 浏览
最享受任食的放题,想食咩就咩。俾一个价钱任食,好开心呀😋😋$200左右一个人,有限时2小时,唔同入座时间,收费有少少唔同晚餐放题,旺角区,算合理。地点方面,E1出口一上楼梯,右边就系,对於路痴的我都觉得好易揾一入门,就有沙律吧,冷盘,热盘同炸物,以自助形式拎既。自己写纸,食几多叫几多。上得算快,漏单实有,都好饱。有花胶天妇罗好好味饮品系任饮,款式种类好多,有汽水,有茶类,有酒精种。。赞特色饮品每人仲可以拣一款雪糕,开心开心呀想食甜品既朋友,唔洗失望,有自助甜品同生果,种类算ok整体黎讲,价钱ok,食物内容算多,生及熟食都有
最享受任食的放题,想食咩就咩。
俾一个价钱任食,好开心呀😋😋

一入门,就有沙律吧,冷盘,热盘同炸物,以自助形式拎既。

自己写纸,食几多叫几多。上得算快,漏单实有,都好饱。

有花胶

天妇罗好好味

饮品系任饮,款式种类好多,有汽水,有茶类,有酒精种。。赞

特色饮品

每人仲可以拣一款雪糕,开心开心呀

想食甜品既朋友,唔洗失望,有自助甜品同生果,种类算ok

整体黎讲,价钱ok,食物内容算多,生及熟食都有
2020-07-13 23 浏览
去左海洋公园,玩到四点热到顶唔顺,又唔想系入面食,就出旺角!大喜屋要book 枱,之前食过呢间唔错,所以黎呢度walk in~ 黎到仲差少少够5:30,等一阵就畀入座!早晚市,$175/2Hrs,都几抵食,有我想食既海胆,不过海胆量就少左d!羊架好好味,食左3支! 花胶都好多旧! 饮品款式都好多,仲有热清酒同冻梅酒,啱酒既人都唔错架!整体都唔错,咁既价钱食得过,仲有杯haagen daz,不过食唔落拎左返屋企!

羊架好好味,食左3支!

花胶都好多旧!

饮品款式都好多,仲有热清酒同冻梅酒,啱酒既人都唔错架!

2020-07-06
  • 烧物