2021-03-01 16966 浏览
同事移民了,临别秋波相约一起两个半小时吃过饱,选了就脚的旺角。先来一客自选刺身,种类繁多,最後选了油甘鱼、马刀贝,松叶蟹棒,带子,赤贝甜虾及大赤虾。当中以蟹棒及带子最味美鲜甜。由於想吃多种类,所以只选了虎虾天妇罗,外层脆皮没有万年油那种油膱味,而啖啖肉的那虎虾肉质弹牙,假如胃口再好一点真想再叫多一客。牛肉锅暖笠笠,加左生蛋令肉质更滑,汤底清甜。L 一向喜欢吃火灸寿司,黑椒广岛蚝及火灸蒜蓉和牛都是浓味的租合,一口的份量刚刚好!个人认为这里的烧物做得不错,西京比目鱼及盐烧鲭花鱼。盐烧牛舌肉质保持外层香脆爽口,内里嫩滑。燕窝瑶柱虫花鲜虾鱼片粥软绵绵,材料特多而且味道鲜甜。雪糕有多款及多种品牌选择,最後选了Haagen Dazs 比利时朱古力及哈蜜瓜雪糕。饮品亦有多种选择连日本清酒都有佐酒小食又怎能缺少惹味的铁板羊粒呢最後以外脆,内里浓列的猫山王榴槤炸弹总结,真想再吃多一球。

牛肉锅暖笠笠,加左生蛋令肉质更滑,汤底清甜。

个人认为这里的烧物做得不错,西京比目鱼及盐烧鲭花鱼。

盐烧牛舌肉质保持外层香脆爽口,内里嫩滑。

燕窝瑶柱虫花鲜虾鱼片粥软绵绵,材料特多而且味道鲜甜。

饮品亦有多种选择

连日本清酒都有

佐酒小食又怎能缺少惹味的铁板羊粒呢

最後以外脆,内里浓列的猫山王榴槤炸弹总结,真想再吃多一球。
  • 西京比目鱼
  • 烧物
2021-06-15 0 浏览
出单太慢又漏单劲食两个钟有一个钟都系等紧上野食😓第一轮嗌嘅野食临走先上😅嗌十样净系会上五样落单系统又周不时用唔到无第二次😅😅就算免费都唔想食嘅程度放题中嘅垃圾之最无谂到会差过兆万😓
出单太慢又漏单劲
无第二次😅😅就算免费都唔想食嘅程度
放题中嘅垃圾之最
无谂到会差过兆万😓
2021-06-08 75 浏览
D枱超迫,2人枱同隔离近到以为搭枱咁,仲要张张都系咁近,张枱仲要细到痴线,净系为左做生意冇谂过食客感受。野食8成都系唔好食,刺身同寿司大部分都难食,较为好食系芝麻鸡翼,榴连波波,羊架,牛舌同鳗鱼,但鳗鱼出得劲慢,好似有心拖单咁。真系唔好比佢个正评数昆到,唔会再有下次,门口竟然仲见到个2021年必食餐厅奖,真系O咀。其实佢如果佢冇心做或者做唔切不如menu比少d选择但整好食d好过啦,好多野食都好似求求其其整咁。
野食8成都系唔好食,刺身寿司大部分都难食,较为好食系芝麻鸡翼,榴连波波,羊架,牛舌同鳗鱼,但鳗鱼出得劲慢,好似有心拖单咁。
2021-06-07
2021-06-03 0 浏览
第一次食,等左15分钟入去,叫左4转野食黎左2转,之後再追问,侍应手写落单等左15分钟都无黎,黑名单,埋单走。食物质素一般般,服务质素放题唔会要求高,态度睇人好两极,食过香港喜屋呢种放题不少於5间,不少於20次,唔系今次咁情况都未必会有下次。
2021-06-03
2021-06-03 0 浏览
以价钱来说只需二百五十左右就可以食放题其实都真系几抵食的不过呢,放在外面柜台供人任拿的涷食海鲜例如东风螺,蚬同虾唔算太新鲜任点的鱼生水准还好不过最好食的似乎是熟食尤其碗花胶汤都几大碗架食物来的好快,好快就摆到满台都系所以大家可以慢慢点食完一round先下一round
以价钱来说只需二百五十左右就可以食放题
其实都真系几抵食的
不过呢,放在外面柜台供人任拿的涷食海鲜
例如东风螺,蚬同虾唔算太新鲜
任点的鱼生水准还好
不过最好食的似乎是熟食
尤其碗花胶汤都几大碗架
食物来的好快,好快就摆到满台都系
所以大家可以慢慢点
食完一round先下一round

2021-04-26
2021-05-24 553 浏览
整体而言味道算中上,乎合对放题水准嘅预期甜品柜虽然都系果啲方方一细件嘅但唔会有死甜/蛋糕乾爆/忌廉浆口嘅劣食感以放题嚟讲算意料之外刺生/寿司类,雪糕上菜算快普通炸物算还好但天妇罗同小炒上菜极慢有时半个钟都未有得食点餐系统垃圾天妇罗同小炒成日落单失败明明同一log 落单嘅系得小炒同天妇罗会跌番落cart 到但因为佢天妇罗以放题嚟讲算几好成日失败令人体验特别差另外小炒份量飘忽一碟牛柳粒三件至一打不等锅物唔ok仲甜过寿喜烧个甜豉油汤想食甜品牛肉锅嘅可以挑战员工服务态度几好个别西面男传菜除外食物7/10环境7/10服务8/10系统1/10短板太短,极待改善
整体而言味道算中上,乎合对放题水准嘅预期
甜品柜虽然都系果啲方方一细件嘅
但唔会有死甜/蛋糕乾爆/忌廉浆口嘅劣食感
放题嚟讲算意料之外

刺生/寿司类,雪糕上菜算快
普通炸物算还好

系统1/10
短板太短,极待改善
2021-05-24
2021-05-23 400 浏览
初头睇食评 多人好评 去到呢间真系好失望 用手机落单 单系已收 但成日漏单 上菜超级慢 食完一碟 其他都未黎 真系等到人都燥燥地都听到周边枱都话上菜好慢 不断漏单 追左几次单都未有野食上大概15分钟左右先黎第一碟竟然系熟食 唔系刺身食物真系好一般 全部都好细细件例如羊架系生既 刺身唔算好新鲜环境坐位好窄 枱好细 整体感觉好逼 坐得唔舒服最差系 未食完野 就已经叫人买单啦…真系食咁多间放题 呢间系非常唔满意仲系最差呀!大家打算去呢间既话,真系谂一谂先好去呀!
初头睇食评 多人好评 去到呢间真系好失望
大概15分钟左右先黎第一碟竟然系熟食 唔系刺身
食物真系好一般 全部都好细细件
例如羊架系生既 刺身唔算好新鲜
环境坐位好窄 枱好细 整体感觉好逼 坐得唔舒服
最差系 未食完野 就已经叫人买单啦…
真系食咁多间放题 呢间系非常唔满意仲系最差呀!

大家打算去呢间既话,真系谂一谂先好去呀!
2021-05-20 305 浏览
食物质数不错,但可惜错/漏单问题极度严重。全个食用时间内,10款我点的食物,我只吃到4款。点两件,只来一件。饮品选择确实比一般店多。但相比食物选择类种又少了一点。总括这店还不错,如能改善漏/错单情况,相信客人满意度更高。
饮品选择确实比一般店多。但相比食物选择类种又少了一点。
总括这店还不错,如能改善漏/错单情况,相信客人满意度更高。
2021-05-08
用餐优惠
信用卡优惠
2021-05-06 649 浏览
最近食朋友生日饭见有优惠就预约左呢间食,店员都几好服务,见食完就会即时收走,食物种类不比其他放题少,仲有日本酒, 难得仲有海胆,同有个牛油果带子小食都几特别,遂粒叫每件寿司饭既份量都比较少,唔会令你好快饱,试唔到其他野,整体黎讲,值得一试。美中不足既系以为预约95折就用唔到openrice pay,比左钱见隔离问先知原来可以用, 如果用到真系几抵食。比我呢枱既三文鱼刺身就比较大件,我比较钟意细细块,所以麻麻,但同行既朋友就钟意咁大件。饮品种类都多,仲有H牌既雪糕

• 海胆手卷
  • 花之恋
2021-05-03 656 浏览
庆祝朋友生日拣咗放题,喺op订8:30特惠时段$188,虽然疫情关系只可以食到10点,但都够时间食,因为上菜速度都快,系串烧就耐DD,唯一可惜系特价时段无生日优惠。自助区有熟食、炸物、甜品、生果、饮品,不过我地无特别去拎,主要都系用QR code落单叫嘢食! 较为惊喜系呢度竟然有热鲜奶!同埋充满童年回忆嘅爆谷机同棉花糖机!我最锺意而家啲放题寿司款式多之余仲细细件可以一口食晒,味道唔错,回本位。而炸物方面,钟意食榴槤嘅朋友可以叫榴槤炸弹过下口瘾!而唔食榴槤嘅我当然食香芋丸,同样炸到金黄色,内馅香浓。

2021-05-02 418 浏览
订座8点半时段,早了15分钟到,取号後,5分钟可入座,不过入座率好高。。。。你明白的,有点挤拥。因疫情关系,只到十点。 时间有限,点了些刺身,第一转好快,鱼类/贝类尚算新鲜,但海虾就有味道,怕怕。 炸物/烧物点了: 炸虾/ 炸生蚝/ 烧羊架, 味道不过不失但羊架来的时候凉的。 另外烧鸡翼 味道太淡, 也是不太热。 反而照烧鳕鱼 味道不错。 但九点十五分已通知九点半截单, 时间非常迫切。 总体感觉一般, 可能十点时间真的太赶, 如果不用优惠时段正常两小时感觉应该系良好一点。 短时间内都不会再考虑了。 因为环境问题所以没有拍照。
上星期两位老友约我出黎饭聚,佢地提议话不如食吉寿,之但系吉寿我上两个星期前先食完,於是反提议佢地不如试试御满屋,佢地话冇问题!当晚都试左好多款食品,基本上我觉得系搵唔到一样野系唔好食既,所以以价胜比黎讲$240 d 野又好食又坐得比较舒服,我会推荐御满屋!因为好多百零蚊果d放题,刺身唔新鲜,有d差唔多价钱呢又坐得太过迫!讲返食物先,雪糕有Haagen Dazs 巳加分,刺身、手卷同寿司都好新鲜好食😋,另外我个人就比较奇怪锺意食乌冬同粥,佢个乌冬不错,唔系果d低质乌冬,有口感又弹牙,而个海鲜粥真系又多料又够味,相当之咁值得翻卓!
因为好多百零蚊果d放题刺身唔新鲜,有d差唔多价钱呢又坐得太过迫!
日本放题
  • 刺身拼盘
  • 美国薄烧牛肉
  • 寿司
2021-04-25 336 浏览
枱又窄,又成日漏单,完全乱晒。一开始订左枱要坐门口,同佢讲完先话唔好意思唔知你订左,吓……咁我之前系门口讲电话确认究竟做乜架,一个字……乱。野食ok既,不过漏单漏到儍罗。
枱又窄,又成日漏单,完全乱晒。
野食ok既,不过漏单漏到儍罗。
2021-04-23 338 浏览
讲真 下昼五点 食放题呢系个价钱 先系170蚊加一 仲要系星期五晚!真系冇得输, 汽水都饮咗几十蚊(有只Lotte芒果汁好好味), 随便任你食乜嘢都肯定番本 不过我都感觉到个大厨系有花过心思做嘅 )过一分钱一分货就梗系唔好咁高要求啦 冇乾冰玩 )放题最紧要出菜出得够快,呢度快到冇人有。 服务唔算太殷勤,但系起码有人执枱,有人睬你先。
2021-04-23
纪念日
用餐优惠
优惠券
  • 烧牛舌
2021-04-13 405 浏览
甜虾超美味,个头大超鲜甜,油甘鱼,蝾螺和带子也精彩,但吞拿鱼可以不点,多根!冻盘有大螺和冷蚬,也新鲜好味,如果有些酱汁比如麻辣酱或辣酒就完美!芝麻鸡翼好味,有个鲜虾海鲜粥也十分鲜甜,烧比目鱼,烧海虾也必点推介,饮品有Somersby Apple Cider,超市都要接近20元,雪糕也是贵价货Hagen dies 但只能点一杯,服务员也很热诚,座位两人就比较少,如果三至四人卡座就很宽敞,两小时任食1.5小时停入单,这点要注意
2021-04-10
纪念日