2023-06-14 287 浏览
荃灣千色匯樓上食肆繁多 卻樣樣吸引 五樓嘅御名園晚飯食海鮮中餐同樣高質 作為前菜小吃種類亦好唔同仲有果仁等等 脆口帶點鹽味晚市組合 金蒜銀絲蒸 空運聖子(4隻) 聖子每隻都好大隻 食落肉質豐富飽滿 彈牙唔韌 蒜香味十足 十分足料好食配一款小菜 菠蘿咕嚕肉咕嚕肉口感鬆脆 肥瘦均勻 一啲都唔會熟到過韌 醬汁酸酸甜甜 非常開胃星洲金沙脆魚皮估唔到份魚皮咁足料 鹹蛋黃粉舖滿係滿滿香脆嘅魚皮上面 香口入味蜂蜜柚子脆蝦球一樣外相姣好嘅菜式 甜甜嘅柚子醬加上帶點酸味嘅青檸 外層炸粉一啲都唔厚好薄身 蝦肉爽口新鮮 蝦子海味炆伊麵非常足料嘅主菜 伊麵味道濃郁卻食落唔油膩 加上各種菌類同蔥類作配菜 口感軟糯

作為前菜小吃種類亦好唔同
仲有果仁等等 脆口帶點鹽味

晚市組合 金蒜銀絲蒸 空運聖子(4隻)
聖子每隻都好大隻

一樣外相姣好嘅菜式 甜甜嘅柚子醬加上帶點酸味嘅青檸
外層炸粉一啲都唔厚好薄身 蝦肉爽口新鮮

蝦子海味炆伊麵
2023-06-14 365 浏览
我最近去了荃灣一間酒家“御名園’‘ @royalminggarden上網看到經togetda 訂購套餐還會有更多晚市套餐有優惠,我中午2:00點去到,點了不少小食和點心,其中讓我印象深刻的有兩款燉湯也很不錯,雪梨椰皇燉竹絲雞湯和瑶柱冬瓜燉響螺湯,都很足料,讓人喝完後感覺身體充滿溫暖。有椒鹽豆腐和椒鹽鮮魷,口感香脆可口,是不錯的開胃小食。店員推薦他們的空運聖子,配上豆豉煎米粉,鮮甜美味,是一道非常值得嚐試的菜品。精美點心方面,鮑魚燒賣皇、醬皇金錢肚、安蝦咸水角、千層飄香榴槤酥和乳鴿都很好吃。其中千層飄香榴槤酥是我最喜歡的甜點之一,外皮酥脆,內餡香甜,非常美味。最後,腐皮卷和蝦網腸也是令人驚艷的小點,口感鮮美,非常適合當作開胃小點或下酒菜。總體來說,這酒家的燉湯和點心都很不錯,味道和口感都很出色,是值得一試。 小食: $78 兩款椒鹽豆腐、椒鹽鮮魷兩款燉湯好足料:雪梨椰皇燉竹絲雞湯$33.8 瑤柱冬瓜燉響螺湯$43.8海鮮:空運聖子 4隻(豆豉煎米粉)$188精美點心:鮑魚燒賣皇 $38.8醬皇金錢肚 $30.8安蝦咸水角 $26.8千層飄香榴槤酥 $30.8乳鴿$58腐皮卷 、蝦網腸 $

小食: $78 兩款

乳鴿$58

腐皮卷 、蝦網腸 $41.8
茶位 $11
2023-06-12 2316 浏览
御名園中菜館, 荃灣千色匯分店, 以中式佈置, 相當優雅, 樓底高, 比一般中菜館寧靜舒適。餐前小吃:椒鹽炸魷魚鬚 $68新鮮炸起的椒鹽鮮魷, 熱燙香脆 , 外皮脆漿厚薄適中剛剛好, 入口鮮味帶嚼勁, 口感一流, 再 沾上喼汁, 滋味加倍提升。龍鳳配孖寶:西澳洲龍蝦/半分配金湯焗伊府麵 + 乾蔥頭抽文昌雞半隻 $338時令的西澳洲龍蝦,分量相當大,用芝士烹煮, 龍蝦肉鮮美彈牙, 啖啖肉的口感,十分爽,精華盡在於伊麵中,煮得剛好,不會過稔,完全吸塑了龍蝦汁及芝士的精華, 滋味得讓人停不了口。乾蔥頭抽文昌雞, 雞隻十分肥美, 雞肉軟嫩可口, 特別喜歡牠每口都有淡淡豉油及乾蔥頭香氣, 相當惹味,完美融合。馬拉盞豚肉啫啫芥蘭 $118打開砂鍋蓋, 即時馬拉盞香氣撲鼻, 翠綠的芥蘭,不但爽脆, 還有濃郁馬拉盞的鮮香, 相當惹味, 豚肉肉質爽口彈牙, 充滿鑊氣,滋味的家常小菜。木瓜雪耳糖水/免費飯後每位客人送上,熱燙燙木瓜雪耳糖水, 甜度適中, 好滋潤養顏,我喜歡的中式甜湯。

餐前小吃:椒鹽炸魷魚鬚 $68

馬拉盞豚肉啫啫芥蘭 $118

木瓜雪耳糖水/免費

2023-06-08 1971 浏览
真係好耐好耐無去過嘅中式茶樓食晚飯。今日媽咪生日就帶佢食鍾意嘅中菜。 今日要到訪嘅餐廳就位於荃灣千色匯一期五樓嘅“卸名園”。我地點左一個套餐,288百蚊一位就已經有好多嘢食 (套餐經togetda 訂購會有優惠)。先拔頭籌就係“厚切叉燒拼小青瓜”,叉燒厚切,口感更加豐富,仲要係我最中意食嘅半肥瘦,青瓜酸酸味味十分開胃 。然之後就上養身湯,今日嘅湯喺“”猴頭菇煲瘦肉“,個頭煲到好熱,飲得出冇味精,而且非常足料。再之後就係 “”六頭鮑魚伴鴨掌“”,個汁煮得非常之入味,撈飯食一流,西蘭花索曬啲汁非常爽口,鴨掌勁大隻有肉。 再嚟就係“”頭抽煎老虎蝦“”,如圖所示即刻好大隻,裏裏外外都煮到好入味,蝦肉好爽口彈牙。然之後就係“”燒乳鴿“”,熱辣辣上碟,點喼汁同鹽都好味,細細但係啖啖肉。食咗咁多肉,再嚟就係“”鮮茄百合泡菜“”,湯底係魚湯,無腥味加配合番茄感覺清新,可以消滯一下。最後就係“”藜麥珍珠雞“”。加咗藜麥入去感覺冇咁濟胃,健康一啲。最後就係甜品 ,“”木瓜煲雪耳(熱)“”,煮得唔太甜,非常易入口,食飯後一餐飯完美作結。總結300蚊一個人有咁多好同食,性價比幾高。

總結300蚊一個人有咁多好同食,性價比幾高。
2023-06-07
2023-05-30 499 浏览
表妹帶住可愛的混血兒bb係外國返來玩,食左咁多年漢堡包,係時候等我帶你食中菜啦!今次來到御名園見到個四人餐【御·鮮薈】幾抵食就order ⬇️⬇️⬇️💗 沙薑豬手拼醬香小青瓜 ~ 開胃前菜豬手Q彈,青瓜爽脆。💗 御膳佛跳牆灌湯餃 ~ 足料滿分,有鮑魚仔,海參,魚翅,花膠樣樣齊,果一啖湯濃郁滋味。💗 XO醬碧翠炒蘭花蚌 ~ 青脆的爽口的一碟。💗 孔門魚咬羊「淮陽浸釀海花斑」~ 花斑已經好滑溜中間仲釀左蝦膠兩者互相輝映。💗 去骨黑白胡椒燒鵝皇 ~ 呢隻燒鵝皇肥瘦適中, 一咬落去外皮的鵝油超香,食一件齒頰留香。💗 紅茄鮮竹泡菜苗 ~ 新鮮的小白菜番茄鮮腐竹用上湯去浸,最 簡單的做法菜就越鮮甜。💗 乾煏金磚馬拉糕 ~ 謙謙和我都喜歡呢個喎,唔會太甜仲要好鬆軟。💗 精美甜品

💗 沙薑豬手拼醬香小青瓜 ~ 開胃前菜豬手Q彈,青瓜爽脆。

💗 XO醬碧翠炒蘭花蚌 ~ 青脆的爽口的一碟。

💗 精美甜品
2023-05-29 335 浏览
御名園,這家酒樓於香港有不少分店,菜單提供了豐富多彩的美食選擇。最近我於togetda 訂購了御鮮薈四人套餐,更享有優惠。首先,我品嚐了鮮沙薑香茜豬手。這道菜的外皮煮得十分軟嫩,而內裡的豬肉則非常鮮嫩多汁。加上獨特的薑香味,讓這道菜的口感更加豐富。這確實是一道我非常喜歡的菜品。接著,我嚐了醬香爽脆小青瓜。這道菜的口感非常清爽,而且青瓜的甜味和醬汁的鹹香味完美地融合在一起。這道菜讓我感覺仿佛夏日的清風正吹拂著我,非常適合作為開胃菜品。接著,我品嚐了灌湯餃。這道菜的湯汁非常鮮美,而且餃子的皮薄餡大,口感非常有彈性。我喜歡在咀嚼之際,感受到湯汁和餡料的美好融合。這道菜的味道讓我對御名園的手藝更加信任。然後,我嚐了燒鵝皇。這道菜的鵝肉肥而不膩,而且燒得特別入味。每一口都散發著濃郁的肉香,讓我忍不住一直品嚐。這道菜的鵝皮也烤得非常脆口,讓我感覺仿佛在品嚐一道絕妙的美食藝術品。最後,我嚐了孔門魚咬羊。這道菜的羊肉和魚肉搭配得非常完美,而且口感十分豐富。羊肉的香氣和魚肉的鮮味相互交融,讓我感覺到一種前所未有的美味體驗。這確實是一道非常特別的菜品,讓我印象深刻。總體而言,御名園的菜品都非常出色,而且用

總體而言,御名園的菜品都非常出色,而且用料十分考究。他們將不同的食材和調味料巧妙地結合在一起,呈現出一道道獨特的美食佳餚。如果您正在尋找一家品質優秀的餐廳,我強烈推薦您前往御名園,品嚐他們的招牌菜品。
2023-05-15 490 浏览
同家人拜完山黎呢度飲茶,落山前打電話BOOK枱話有位,去到都係要等好耐先入得。餐廳樓底都幾高,但係每張枱距離好近,坐得唔舒服。另外冷氣好唔夠,唔係大熱天時都可以坐到出哂汗。食物方面,普通點心都還可以,例如黑金流沙奶皇包,叉燒腸,金錢肚,椒鹽魷魚鬚都幾好食。鬆化脆蛋散一D都唔鬆化,仲要份量好少。服務方面,長期叫唔到服務員的,茗茶同茶位遲遲都無人黎開俾我地,真心有D激氣。
鬆化脆蛋散一D都唔鬆化,仲要份量好少。
2023-05-04 718 浏览
今晚到荃灣揀了一間位於千色匯的高級中菜館御名園。餐廳非常寬敞,裝修雅緻舒適。很吸引的晚市三重奏,不用太費心去選擇,幾個菜色不錯,價錢尚算吸引,內有黑豚叉燒皇、清蒸海花班、紅茄鮮竹泡青蔬$328黑豚叉燒皇,是肥叉燒,帶蜜甜,入口爽及好香!清蒸海花班,蒸的時間剛剛好,肉質嫩滑,味鮮!紅茄鮮竹泡青蔬,面有雲耳、白菜苗、枝竹、蕃茄及金菇……等,用濃湯煮,好清新~~除了三重奏,還要了兩個餸及一個甜品。空運鮮元貝38蚊/隻鮮元貝不是很大隻,但很鮮甜!鮮元貝用粉絲一齊蒸,面上放上少少蔥花,粉絲吸收元貝汁的精華,好入味。薑蔥生啫5頭南非鮮鮑魚$58/隻五頭鮑魚都頗大隻,廚師界開一格格,所以特別入味,入口很爽脆鮮甜,啖啖肉!乾清棗皇糕$28乾清棗皇糕不是很甜,軟糯煙韌!餐廳還送個雪耳紅棗糖水,也是不太甜,很滋潤~~餐廳的菜色及味道都不錯,質素頗高,下次有機會再來!
今晚到荃灣揀了一間位於千色匯的高級中菜館御名園。

餐廳非常寬敞,裝修雅緻舒適。

黑豚叉燒皇,是肥叉燒,帶蜜甜,入口爽及好香!

清蒸海花班,蒸的時間剛剛好,肉質嫩滑,味鮮!

除了三重奏,還要了兩個餸及一個甜品
空運鮮元貝38蚊/隻
鮮元貝不是很大隻,但很鮮甜!

薑蔥生啫5頭南非鮮鮑魚$58/隻

乾清棗皇糕$28
乾清棗皇糕不是很甜,軟糯煙韌!

餐廳還送個雪耳紅棗糖水,也是不太甜,很滋潤~~

餐廳的菜色及味道都不錯,質素頗高,下次有機會再來!
2023-05-03 453 浏览
星期五收工好鬼攰,想搵間好食嘅叉燒一試,見到網上嘅相好正咁就比佢吸左入黎呢道上湯龍蝦好新鮮,龍蝦肉質好爽彈。熟度啱啱好,唔會太柴硬或者太肥膩。而且分量十足,兩個人食有d多,叫多幾個朋友一齊share就岩成日都周圍搵炸乳鴿食,呢間酒樓我會俾勁高分。乳鴿肉質好鮮嫩,唔止係好食,而且炸出嚟嘅皮好香脆唔油膩,炸嘅時間同溫度啱啱好。叉燒係我係呢餐廳嘅最愛,同出面唔同,呢到嘅叉燒係用嘅位置,肥瘦適中,蜜汁香濃,表面再炙燒過,個食叉燒重點梗係燶邊,真係冇得輸

• 精品黑豚叉燒皇
2023-04-28 443 浏览
最近我同幾位朋友用togetda訂購咗御名園嘅四人套餐,真係超級抵食!不但價錢實惠,仲有好多好食嘅菜式!首先推介嘅就係鮮沙薑香茜豬手。佢哋嘅煮法真係正,豬手肉質鮮嫩多汁,加上薑同茜葉嘅香氣,令人好開胃!另外一款必試嘅菜式就係灌湯餃啦。餃子皮薄餡多,湯汁濃郁,入口爆汁,絕對係餃子控嘅最愛!如果你係燒味控,咁就一定唔可以錯過燒鵝皇。燒得啱啱好,皮香肉嫩,令人回味無窮!最後,我想推介嘅就係孔門魚咬羊啦。嚟御名園必試嘅招牌菜式,用嚟形容只有一個字:正!羊肉鮮嫩,魚肉爽脆,配上啲醬汁,實在太過癮!總括而言,御名園嘅四人套餐真係物超所值,除咗以上嘅菜式之外,仲有好多其他好食嘅菜色,真係非常推介大家嚟試下。御名園 (荃灣)荃灣眾安街68號荃灣千色匯I期5樓5A號舖

御名園 (荃灣)
荃灣眾安街68號荃灣千色匯I期5樓5A號舖
2023-04-27 370 浏览
我同同事都鍾意去公司附近嘅御名園飲茶,嗰度地方大幾好坐,#點心 質素又唔錯👍🏻今次都係第一次試佢哋嘅晚市~.今次我哋一行四人,去食【御‧鮮薈】四人盛套餐,套餐經togetda訂購會有優惠價$988.四人餐有八道菜:1️⃣沙薑豬手拼醬香小黃瓜2️⃣御膳佛跳牆灌湯餃3️⃣XO醬碧翠炒蘭花蚌4️⃣孔門魚咬羊【淮陽浸釀海花斑】5️⃣去骨黑白胡椒燒鵝皇6️⃣紅茄鮮竹泡菜苗7️⃣乾煏金磚馬拉糕8️⃣精美甜品.成個套餐重頭戲當然係御膳佛跳牆灌湯餃、魚咬羊同埋去骨黑白胡椒燒鵝皇☺️御膳佛跳牆灌湯餃一人一份,灌湯餃都幾足料👌🏻第一次見魚咬羊!(我哋諗起魚+羊=鮮😂 )魚咬羊其實係蒸魚入面夾咗羊肉,羊肉係肉碎嚟,都幾特別🤣燒鵝去曬骨,食落啖啖肉夠方便。估唔到燒鵝皮都仲有脆口感覺,燒鵝肉食落就比較實.我覺得元朗分店環境好過荃灣分店,元朗分店新啲~

今次都係第一次試佢哋嘅晚市~

四人餐有八道菜:
5️⃣去骨黑白胡椒燒鵝皇
6️⃣紅茄鮮竹泡菜苗
7️⃣乾煏金磚馬拉糕
8️⃣精美甜品
御膳佛跳牆灌湯餃一人一份,灌湯餃都幾足料👌🏻

第一次見魚咬羊!(我哋諗起魚+羊=鮮😂 )
魚咬羊其實係蒸魚入面夾咗羊肉,羊肉係肉碎嚟,都幾特別🤣

我覺得元朗分店環境好過荃灣分店,元朗分店新啲~
偶爾一班人食吓中菜都唔錯,新年後同親戚點咗迎春接福12人套餐,一道道菜咁慢慢上,飲下菜傾下偈咁,人夠多就可以試多啲菜式。💡 五福臨門大拼盤(黑豚叉燒皇、豬舌、陳醋貓耳朵、脆爽青瓜、徽州醬香鴨)作為前菜 有幾樣都係酸酸甜甜,唔會太飽又開下胃。不得不提係個叉燒,蜜汁好香好夠味,肉質好腍,就算唔連肥膏都唔會柴。💡 沙巴老虎斑原條鋪滿薑蔥咁上,同場有親戚好識食,挾開就知條魚受過傷,內臟出血,影響到肉質會霉啲。同完餐廳講之後,餐廳都好爽快話換過條,仲話唔好意思。我就真心佩服,完全唔識仲以為冇咩問題哈哈。💡 西檸蝦平時食西檸雞多,個汁底都好味又唔會太酸,但都係鍾意食西檸雞多啲。口感嚟講,外東有啲厚度,咬落去又好彈牙,同埋蝦本身隻鮮味被蓋過都有少少浪費。💡 薑蔥銀絲肉蟹煲未上到枱就聞到好香嘅薑蔥味,仲要係成煲上,夠晒熱同鑊氣。蟹肉夠飽滿,味道新鮮,望落冇邊隻係水蟹。💡 即燒脆皮文昌雞望落好似好瘦咁,外皮極度香脆,雞肉都幾滑,冇想像中因為瘦而柴, 即燒就係唔同!湯好飲,糖水好食。成個Set太多不能盡錄,揀咗啲特別嘅,其他炒飯同菜都係唔錯嘅~

💡 沙巴老虎斑

💡 西檸蝦

💡 薑蔥銀絲肉蟹煲

💡 即燒脆皮文昌雞

2023-02-10
2023-04-22 227 浏览
聽朋友說這家中菜水準不俗,適合家人聚餐,網上預訂【御·鮮薈】套餐更有優惠(4人盛$988),我們一行四人便來了吃晚餐。豬手肉質爽彈,帶淡淡沙薑味,加上酸香爽脆的小青瓜,是不錯的開胃小菜。灌湯餃是位上的,比想像中巨型!餡料飽滿,包著彈牙蝦肉🦐湯頭鮮香濃郁,有花膠、小鮑魚、海參、翅、蟲草花等配料,長輩們都很喜歡。甜豆爽脆清甜,加了XO醬更惹味,但味道可以濃一點。第一次看到這個菜式,海花斑中釀了羊肉,魚肉嫩滑,羊肉餅羶味頗強。坊間有「魚咬羊,天鮮配」的說法,「魚」加「羊」湊成一個「鮮」字,表逹了南、北兩方鮮味代表的結合。鵝加入了黑白胡椒的秘製醬汁去燒,皮脆肉鬆化嫩滑,而且已去骨上碟,方便食用。白菜仔份量多,配了木耳、蕃茄、腐竹,可清清味蕾。跟平日吃到的不同,這馬拉糕烘得金黃焦香,外脆內軟,味道香甜,有點像厚鬆餅。是日甜品是紅棗雪耳雪梨糖水,滋潤養顏,而且甜度適中。
沙薑豬手拼醬香小青瓜
御膳佛跳牆灌湯餃
XO醬碧翠炒蘭花蚌
甜豆爽脆清甜,加了XO醬更惹味,但味道可以濃一點。
孔門魚咬羊「淮陽浸釀海花斑」
去骨黑白胡椒燒鵝皇
紅茄鮮竹泡菜苗
白菜仔份量多,配了木耳、蕃茄、腐竹,可清清味蕾。
紅茄鮮竹泡菜苗
精美甜品 (紅棗雪耳雪梨糖水)
是日甜品是紅棗雪耳雪梨糖水,滋潤養顏,而且甜度適中。
2023-04-21 201 浏览
荃灣千色店嘅呢間御名園,中午時間超多人食,差唔多坐滿晒。酒樓好多海鮮食,有好多遊水海魚龍蝦。游水清蒸老虎斑蒸到恰到好處,足夠1斤份量,有好多薑絲、蔥花鋪在上面,魚肉鮮甜,肉質扎實,將豉油淋面,即刻增加風味。老虎斑亦都好營養,富含高質素嘅蛋白質同維他命,對身體有好處,勁好味!豆豉鯪魚油麥菜豆豉鯪魚醬同油麥菜十分夾,油麥菜翠綠,豆豉味突出,口感層次豐富。蜂蜜柚子脆蝦球賣相不錯,蝦球好大粒,配以甜蜜嘅蜜糖同清新嘅柚子香氣,蝦球外層還沾上了一層脆脆的糖衣,口感十分爽脆。黑豚叉燒皇黑豚肉質嫩滑,黑豚肉表面烤得金黃酥脆,但肉質仍然嫩滑多汁,叉燒醬汁味道醇厚,肉質偏肥,油脂肥美。雪蓮果椰皇燉竹絲雞湯湯汁色澤濃郁,味道鮮美,滋補養生。

荃灣千色店嘅呢間御名園,中午時間超多人食,差唔多坐滿晒。

酒樓好多海鮮食,有好多遊水海魚龍蝦。

游水清蒸老虎斑

豆豉鯪魚油麥菜

蜂蜜柚子脆蝦球

黑豚叉燒皇

雪蓮果椰皇燉竹絲雞湯
湯汁色澤濃郁,味道鮮美,滋補養生。

2023-04-20 223 浏览
朋友介紹荃灣千色匯的御名園食物質素,今晚便相約家人來這裡晚餐,好像很久沒有和家人到酒樓吃飯,我覺得酒樓的食物最適合長輩,而且座位都比較闊落舒適,非常適合家人聚餐。網上訂購御鮮薈4人盛$988 性價比非常之高,令我們驚嘆。鮮沙薑香茜豬手豬手帶有爽脆的感覺,一點都不肥膩,以沙薑香茜調味做法幾特別。醬香爽脆小青瓜把小青瓜直接橫切做法比較少見,這樣吃比起平常的拍青瓜有口感,而醃過的青瓜酸爽開胃,推介。御膳佛跳牆灌湯餃巨型的灌湯餃震攝了我們,裡面有鮮蝦有點像大隻版的鮮蝦水餃,另外有還有翅、花膠、瑤柱、海參、小鮑魚,湯頭有海鮮的鹹香鮮甜味,長輩必喜歡的一道菜式。XO醬碧翠炒蘭花蚌這道菜非常清新,平衡其他肉菜式的膩,喜歡甜豆的爽脆感和木耳的清爽,蘭花蚌則比較特別,有點像赤貝的味道口感,以XO醬炒味道豐富惹味。孔門魚咬羊非常特別的一道菜,巿面少見,應該是沙巴海斑大大條魚,中間釀了像肉餅的東西,原來是羊肉肉餅,有少少羊的羶味和肉香,特別留意魚+羊=鮮,大家想真正嚐鮮就要一試了,而魚湯也不能錯過,煮到奶白色很鮮甜有淡淡羊味。黑白胡椒燒鵝皇一定要推介的燒鵝皇,上桌後已香氣四溢,咬下去皮薄而酥脆,肉質鬆化嫩滑

網上訂購御鮮薈4人盛$988 性價比非常之高,令我們驚嘆。

鮮沙薑香茜豬手

醬香爽脆小青瓜

御膳佛跳牆灌湯餃

XO醬碧翠炒蘭花蚌

孔門魚咬羊

黑白胡椒燒鵝皇
一定要推介的燒鵝皇,上桌後已香氣四溢,咬下去皮薄而酥脆,肉質鬆化嫩滑很有鵝香,有適當的鵝脂不會太瘦,可能比起出名食燒鵝的店燒得更出色。

紅茄鮮腐竹泡青蔬
這道菜式味道清新,有大量的白菜仔、木耳、蕃茄和腐竹,蕃茄的酸甜味與腐竹的清香味相互調和,青蔬的清爽口感可清清味蕾,是一道健康美味的菜式。

糖水
最後送上的糖水不是紅豆沙綠豆沙的例牌貨色,是雪耳雪梨糖水,滋潤舒適,作為完美的句號。

御名園的菜式比較特別,看得出來有用心有創意,不是一般的行貨,所以今晚我們都十分滿意,家人甚至影容是有驚喜,我也覺得很開心呢。另外一讚一個醒目的店員,見到我年長的家人在門口等我放工趕來,她主動的招呼他們入座,對客人關顧又體貼。