2017-01-07
天寒地凍,打邊爐就啱晒啦!呢日就約咗Fd黎御前牛盛shabushabu,話晒都完sem,梗係要拆餐勁既賀一賀佢啦!我地book咗5點半,但早咗到,staff都好好人咁俾我地早入,仲安排窗口位我地坐呢到食物選擇都幾多下,除咗普通邊爐料之外,加38蚊仲可以任食刺身,而且d刺身仲好新鮮,好抵!仲有泰式生蝦,不過我地唔太鐘意食蝦就冇嗌到啦湯底我地揀咗豬骨湯底,骨髓都入晒湯到,正😋嘢食都出得幾快幾齊,有多冇少,海鮮食落都好新鮮,surprise既係呢到竟然有生蠔同海參,值得一讚👍🏻,我地仲叫咗日本福袋,幾好味,其他餐廳好少見到肉類選擇都幾多,剩係牛都有幾款,擺盤真係靚到爆,而且好新鮮好好味!不過我地實在食得太飽,冇食到豬肉就投降了😞好欣賞佢咁有心思咁擺盤,不過可惜既係四人檯有d迫,要快d清晒d食物先可以食下一round大食人士唔洗怕,因為係食唔切咖除咗餐紙上面既嘢食,仲有熟食bar,有雞腎鳳爪等等小食,調味料(邊爐醬料同wasabi)都係自己出去攞,小食真係好好味!可以encore幾round嘢飲選擇都幾多下最後仲有雪米糍任食lol有樣唔好既地方就係走廊味有d窄,出入有d困難,見到staff行路
大食人士唔洗怕,因為係食唔切咖
嘢飲選擇都幾多下
有樣唔好既地方就係走廊味有d窄,出入有d困難,見到staff行路都有d辛苦
呢間既服務質素幾好,同行有位朋友生日,staff幫我地keep咗蛋糕,仲幫我地切埋送上,最後仲播生日歌!十分驚喜!
今餐真係好滿足,值得encore!