2025-05-06
-路過屯門,順便去試吓呢間好多人講過嘅炸髀,買完一隻先知原來套餐抵咁多,套餐有蘑菇飯同埋配嘢飲,雞髀可以揀生炸、滷水、沙薑,咁入到嚟唔通叫滷水咩落完單大約10分鐘左右就有,隻炸髀勁熱,熱到差啲落唔到調味粉,好彩有支牙籤叉住隻雞髀,調味粉都有好多種,有紫菜椒鹽、蜂蜜牛油、車打芝士、麻辣椒鹽、香草辣,仲有勁辣死神同埋魔鬼辣,咁我揀咗麻辣椒鹽同埋紫菜試咗先,真係要倒好多先落到落去隻炸髀度,唔係會黐唔實食落隻炸髀有少少似大埔某間著名炸髀店,外皮薄得嚟非常之脆,雞肉嫩滑,一邊食一邊勁多煙飄出嚟,臨走之前落咗四星嘅魔鬼辣粉試吓,係幾好食嘅,只係貪玩嘅後果就係要即刻買嘢飲😅,下次經過會試埋套餐-▶︎屯門馳名生炸脾 | 單售$34-📌#sorriso_大角咀 #sorriso_油尖旺區#sorriso_屯門區 #sorriso_新墟-🏠【很得輝 Restaurant Awesome】📍屯門仁愛堂街46號金滿閣地下C2號舖📍大角咀鐵樹街19號金堂閣地下18號舖🕑星期一至日 12:00 - 21:00-#foodie #foodiehk #hkeats #不專業食評 #打卡 #相機食先 #食好西 #食評 #
▶︎屯門馳名生炸脾 | 單售$34
📌#sorriso_大角咀 #sorriso_油尖旺區
#sorriso_屯門區 #sorriso_新墟
🏠【很得輝 Restaurant Awesome】
📍屯門仁愛堂街46號金滿閣地下C2號舖
📍大角咀鐵樹街19號金堂閣地下18號舖
🕑星期一至日 12:00 - 21:00
#foodie #foodiehk #hkeats #不專業食評 #打卡 #相機食先 #食好西 #食評 #852foodie #吃貨 #foodstagram #foodphotography #屯門美食