2019-07-23 87 浏览
勁有feel既bar 下次會再黎有上下兩層 二樓會有live band所以揀左一個好前既位坐正係個台既前面😆可以無阻礙咁睇band同聽歌環境比較昏暗 好寫意有情調設有高枱同普通枱 今次想坐近台啲所以揀左坐高枱 好似有feel啲😳枱上面都有盞燈仔 可以睇到menu如果想影靚相 打燈效果會更佳😂揀左兩款食物+兩杯野飲+甜品👉🏿威靈頓美國特級牛柳呢個牛扒有好特別設計外面有塊皮包住 一定要趁熱食 食出一種外脆內軟既感覺👉🏿雞肉墨西哥烤餅配上3款醬任均選擇 每食一啖會點一個味而且餡好足 成個卷都好飽滿食兩舊都已經覺得好飽😂飲品叫左二杯cocktail👉🏿Breaking up again酒精味較重 入口有陣甘味 幾特別👉🏿King of grapes入口就好似飲緊堤子汽水咁好濃堤子味 同都幾甜 唔錯食完整餐點少得飯後甜品👉🏿芒果拿破侖啲酥皮好鬆脆 好香口配上啖啖芒果同cream好食到停唔到口!仲有好多都好吸引好想食下次會再黎食😆
勁有feel既bar 下次會再黎

食完整餐點少得飯後甜品
👉🏿芒果拿破侖
啲酥皮好鬆脆 好香口
配上啖啖芒果同cream
好食到停唔到口!

仲有好多都好吸引好想食
下次會再黎食😆
2019-07-23 124 浏览
食物跟Menu 不符,也不是水準之作,所有食物無論Pizza, pasta, risotto 也十分一般過一般,只不過尖沙咀區,星期六也可以隨時也有位不用趕你走,但星期六也不是Full House侍應服務也麻麻好似唔想做,攞杯滾水都叫幾次,如果沒有熱滾水供應,要比錢咪同客人講開單收錢囉!訂座已說明不要近Live Brand 坐位,完全沒有做到要求!唔會相信兩個禮拜前訂座會安排不到要求位置!生日個蛋糕好像沒有替客人放雪櫃!前身是M1 Bar 可能換老闆,舊酒新瓶所有東西完全沒有驚喜!特別一提呢間所謂Bar 沒有任何黑啤供應!啤酒選擇種類也少!去諾士佛臺好過!起碼想飲咩都有!又或者轉彎寶勒巷都多款多間揀過呢間!總之不會再光顧!
生日個蛋糕好像沒有替客人放雪櫃!
總之不會再光顧!
2019-07-18 133 浏览
今日同兩個朋友終於去咗食想試好耐嘅wellington beef 其他野食都好唔錯 環境都好正!澳洲藍青口三個人來講份量啱啱好 不過個青口大細就細咗少少 不過個汁好好食美式芝士煙肉焗薯皮上菜嘅時候都係熱辣辣 焗到啲芝士脆脆 好嘢味 好食!焗西班牙黑毛豬扒豬扒好爽口 叫咗七成熟唔會係流晒血嗰種 好嫩口亦都好有豬味 分量亦都好大嚿下次一定會再嗌威靈頓牛柳試過食第二間餐廳嘅 依間肉質好軟熟 比起我想像中好食 因為好難控制到個酥皮熟之餘牛肉唔會太過生 而且好香嘅酥皮 亦都唔會整濕晒個酥皮 一定要食鮮海膽手拆蟹肉寬條麵上面已經有好多嘅海膽 周邊亦都有好多嘅蟹膏 非常有質素 絕對係對得住個價錢 亦都唔會太咸夜晚仲有live brand 成間餐廳好有氣氛 下次同男朋友慶祝應該會選擇呢一間 食生日飯可以考慮黎呢間 威靈頓牛扒絕對係一個打卡嘅食品 下次再帶朋友黎食先

澳洲藍青口

美式芝士煙肉焗薯皮

上菜嘅時候都係熱辣辣 焗到啲芝士脆脆 好嘢味 好食!

焗西班牙黑毛豬扒

威靈頓牛柳

鮮海膽手拆蟹肉寬條麵

2019-07-13 114 浏览
上次同老媽子黎尖沙咀shopping, 經過依間西餐廳,媽話個名幾特別想試下。 平時同佢出街多數食中菜,難得佢想試下新菜式,book 左台,今晚帶👵🏼黎食。阿媽今晚好happy , 可以休息一天唔駛大熱天時買餸煮飯,佢亦好鍾意依間餐廳既環境同食物。餐廳多又坐得舒服。職員安排好座位,就奉上餐牌。 我們點了數款美食🤤-⭐️輕煎北海道帶子|三文魚子|葡萄青瓜沙律🥗 $168沙律作為清新開胃前菜確實不錯;材料上乘,嫩綠爽脆青瓜絲色澤新鮮,配上檸檬油醋汁味道清新。珍寶級的北海道帶子相當彈牙。表面微微煎至金黃色,內裡質感仍像刺身般軟嫩,搭上透亮咸香的三文魚子。還有墨汁脆片! 食材配搭得宜相當有心思。-⭐️香蒜辣椒欖油煎虎蝦 4件$98鐵板上的虎蝦相當鮮甜配上炸過的蒜片,十分惹味。-⭐️炸松露油薯條 $58 媽說由細到大,佢都愛薯條。見到隔離台那一大盤粗薯條十分吸引。 所以嚷著點一份😆餐廳這份薯條剛剛炸起熱騰騰夠脆口! 每一條都入口都充滿松露香。整份薯條幾乎俾媽媽獨吞😂-⭐️西班牙野生珍寶紅蝦自家製手造寬條麵 $248 意粉口感很al dente ; 紅蝦蝦頭多膏,蝦肉鮮甜。 用上香濃海鮮湯,再搭上意大利
⭐️輕煎北海道帶子|三文魚子|葡萄青瓜沙律🥗 $168

⭐️香蒜辣椒欖油煎虎蝦 4件$98

鐵板上的虎蝦相當鮮甜配上炸過的蒜片,十分惹味。
⭐️炸松露油薯條 $58

⭐️西班牙野生珍寶紅蝦自家製手造寬條麵 $248

意粉口感很al dente ; 紅蝦蝦頭多膏,蝦肉鮮甜。 用上香濃海鮮湯,再搭上意大利青瓜絲及乾蕃茄,材料看似簡單,卻不失鮮美。
兩母女飲飽食醉好滿足🥰

2019-07-11 93 浏览
係赫徳道搵到一個幾chill既餐廳除左有live band之外啲野食都好高汁!食完野仲可以同fd飲返杯吹下水 聽下歌😆叫左個好特別既牛扒大大塊仲好嫩口🥰同外面個酥皮好夾!值得一試👍🏿
係赫徳道搵到一個幾chill既餐廳
除左有live band之外
啲野食都好高汁!
食完野仲可以同fd飲返杯
吹下水 聽下歌😆
叫左個好特別既牛扒
大大塊仲好嫩口🥰
同外面個酥皮好夾!
值得一試👍🏿
2019-07-04 128 浏览
MY BOSS 終於完結佢係尖沙咀嘅無限OT地獄當然要好好慶祝一番 黎到NATHAN LEFT氣氛好正 又有Live Band頭盤要左美式芝士煙肉焗薯皮 ($58)大大塊炒至金黃色的煙肉配一個滑溜的薯皮配上美式芝士 多重口感👍🏻之後叫左我最愛食嘅鮮魷魚自家製手造闊條麵($168)配料味道超濃 配上煮出來的自家製手造闊條麵口感較煙韌 QQ的較有彈性 蛋味頗濃烤澳洲M5和牛肉眼扒 ($398)M5澳洲和牛十分矜貴肉眼烤至Medium-rare 嫩滑多汁肉味卻是估唔到咁濃厚 油脂甘香👍🏻👍🏻_______________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
MY BOSS 終於完結佢係尖沙咀嘅無限OT地獄
當然要好好慶祝一番 黎到NATHAN LEFT
氣氛好正 又有Live Band
頭盤要左美式芝士煙肉焗薯皮 ($58)
大大塊炒至金黃色的煙肉
配一個滑溜的薯皮配上美式芝士 多重口感👍🏻
之後叫左我最愛食嘅鮮魷魚自家製手造闊條麵($168)
配料味道超濃 配上煮出來的自家製手造闊條麵
口感較煙韌 QQ的較有彈性 蛋味頗濃
烤澳洲M5和牛肉眼扒 ($398)
M5澳洲和牛十分矜貴
肉眼烤至Medium-rare 嫩滑多汁
肉味卻是估唔到咁濃厚 油脂甘香👍🏻👍🏻
_______________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
2019-07-03 165 浏览
下班後最喜歡和朋友去減壓,去一間有live band的餐廳是個不錯的選擇。一邊聽歌🎼一邊享受美食呢🍽增添氣氛!-【烤黃金原隻龍蝦意大利飯】HKD308開邊的龍蝦鋪滿了鹹蛋黃,龍蝦肉厚,肉質爽!意大利飯很好吃,超濃粟米味,飯質軟硬剛好,但份量少了點,不夠喉。-【牛肉墨西哥烤餅】HKD138墨西哥餅皮烤成微金黃色,口感香酥薄脆,內餡滿滿的,有大量起司,個人最喜歡沾上牛油果醬一起吃,好吃👍🏻-【炸松露油薯條】HKD58松露和薯條是絕佳組合,如松露味再重一點就更好了。-【自家製開心果雪糕】HKD45有2球的份量,開心果味濃,有很多粗粒開心果仁在內,可以試試!-【Crazy Juice, Puppy Love】HKD70 HKD118來這一定要試試Crazy Juice,超好喝😍椰香味道重,但又很清新,邊喝邊能吃到椰絲呢!Puppy Love到嘴邊已嗅到很濃的酒味,不愛喝酒的朋友要注意喇!
【烤黃金原隻龍蝦意大利飯】HKD308
【牛肉墨西哥烤餅】HKD138
【炸松露油薯條】HKD58
松露和薯條是絕佳組合,如松露味再重一點就更好了。
【自家製開心果雪糕】HKD45
用餐优惠
試食活動
2019-07-03 98 浏览
同男朋友慶祝一週年就去左依間好有feel既餐廳食又有band show 睇邊食邊睇, 好有情調我地叫左個好特別既牛肉佢係有個包包住個牛肉, 叫beef wellington好好食!!!!牛肉又軟, 夾住個酥皮包好正~

同男朋友慶祝一週年就去左依間好有feel既餐廳食
又有band show 睇
邊食邊睇, 好有情調
我地叫左個好特別既牛肉
佢係有個包包住個牛肉, 叫beef wellington
好好食!!!!
牛肉又軟, 夾住個酥皮包好正~
2019-07-02 137 浏览
平時工作咁煩忙 😩😩😩都想放工揾個地方relax下🥳Nathan Left真係一個唔錯既選擇😚😚😚環境好舒服 又有live band🎶🎵最岩同朋友一路聽歌一路飲番杯🍸食物選擇都幾多 而且價錢唔算貴👍🏼👍🏼質素幾高 叫左4樣野食 😋😋😋每樣既味道都唔錯😆👍🏼👍🏼份量亦都好充足十分推介虎蝦同豬肋骨😆😆😆虎蝦啖啖肉 配埋個醬汁 好野味😄😄豬肋骨味道岩岩好 唔會好乾🥰🥰
平時工作咁煩忙 😩😩😩
十分推介虎蝦同豬肋骨😆😆😆
虎蝦啖啖肉 配埋個醬汁 好野味😄😄
豬肋骨味道岩岩好 唔會好乾🥰🥰

2019-07-02 118 浏览
今日同成班朋友去左彌敦左岸慶祝生日美式芝士煙肉焗薯皮:味道不過不失,但薯皮焗得好香彌敦小食拼盤-黑毛豬火腿蜜瓜:nice😋煙三文魚伴青瓜及三文魚籽:不錯,但青瓜太大件低温慢煮蝦蝦尾伴香芒莎莎:好味道香蒜辣椒虎蝦:夠晒惹味烤八爪魚伴泡菜醃鷹咀豆:我不太喜歡😑香草焗田螺伴薯蓉:我不敢食😖燒西班牙五花腩伴芥末醬青蘋果:好好味,一啲都唔覺得肥烤雞:炸得好香脆低温慢煮烤乳豬件:乳豬片好香脆,唔肥,肉好嫩滑🤤正👍🏻👍🏻煙薰醬燒黑毛豬肋骨:皮脆肉𣺉,好入味,好惹味煙三文魚pizza:配料好多!拉絲芝士呀~我最愛😍😍😍當餐廳上我地自備嘅生日🎂,真係好驚喜!因為餐廳會有煙花仔提供,而且現場仲會有live band,真好有氣氛🥰🥰🥰
今日同成班朋友去左彌敦左岸慶祝生日

美式芝士煙肉焗薯皮:味道不過不失,但薯皮焗得好香

彌敦小食拼盤-
黑毛豬火腿蜜瓜:nice😋
煙三文魚伴青瓜及三文魚籽:不錯,但青瓜太大件
低温慢煮蝦蝦尾伴香芒莎莎:好味道
香蒜辣椒虎蝦:夠晒惹味
烤八爪魚伴泡菜醃鷹咀豆:我不太喜歡😑
香草焗田螺伴薯蓉:我不敢食😖
燒西班牙五花腩伴芥末醬青蘋果:好好味,一啲都唔覺得肥
烤雞:炸得好香脆

低温慢煮烤乳豬件:乳豬片好香脆,唔肥,肉好嫩滑🤤正👍🏻👍🏻

煙薰醬燒黑毛豬肋骨:皮脆肉𣺉,好入味,好惹味

煙三文魚pizza:配料好多!拉絲芝士呀~我最愛😍😍😍

• 12小時低溫慢煮烤乳豬件
  • 美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨
呢間店一入去都覺得環境幾好既 但係d人真係好狡猾,好唔老實。首先,上菜已經好慢,雖然係個嘢食要整得耐,但係整完之後靜係張碟肉放係上菜位,跟住擺到凍噻! 問員工做咩擺係到咁耐都唔上,就話要等同事幫手切開,但係為咗要幫我地切開,就擺到凍噻,唔ok攞~更何況,一定要有特定人去幫手切?一定要等某位同事得閒先可以切?咁不如我自己切!其次,凍噻都算啦,我叫咗個1.2kg既和牛斧頭扒,$1088, 經理呀標就話D貨係1kg冇骨既,照收1.2kg有骨既價錢ok嗎?,跟住我就話ok照要,點知一上台,成條骨係到都話冇骨?原本諗住是但啦冇骨既話收原價ok啦,點知都係有骨,但係收原價,超唔ok!再者,幫手切嗰位同事聽到我問點解有骨,佢就即刻話比番個9折我,咁照計應該係個扒會9折番,點知到最後結帳既時候我係用Credit card結帳,但係本身用Credit card就會全單有9折,跟住個經理就話下次嚟先再比番9折我。。。完全係呃人,根本就冇額外個扒比番9折,但係份量就少咗20% !最後,個經理好唔誠實!!! 明明落order既時候話冇骨,但係最後比錢就改口話唔係冇骨,係條骨細D(咁大條骨都話條骨細D...)完

最後,個經理好唔誠實!!! 明明落order既時候話冇骨,但係最後比錢就改口話唔係冇骨,係條骨細D(咁大條骨都話條骨細D...)完全犯咗商品說明條例!仲話下次嚟9折,冇下次!!!
2019-06-28 119 浏览
最近同朋友黎左尖沙嘴試哩間Nathan Left,我哋7點半入坐8點就開始有live band。叫左兩杯cocktail一個雞亦拼盤、nachos同mussels share黎食。雞亦拼盤有chicken nugget、炸雞同炸薯條。炸雞全部都好脆,肉質新鮮多汁,點埋個辣醬味道更加豐富。我哋叫bite size嘅nachos都好足料份量好大,nachos好薄好脆,連埋啲芝士、番茄醬、牛油果醬同sour cream一齊食超好食。Mussels好新鮮又厚肉,醬汁好creamy又有海鮮嘅鮮味,忍唔住筆黎飲,再用香脆嘅蒜蓉包點埋啲汁食。威靈頓牛柳即叫即焗所以會耐少少。金黃色嘅外皮鬆脆,包住牛柳,切開入面中心係嫩紅色。牛柳調味好足夠其實已經好夠味,可以再點埋醬汁同芥末,更加刺激味蕾。

1K
2019-06-26 292 浏览
補祝朋友的生日有朋友光顧過此餐廳,所以她就帶了我們來試試丫~~有Live Band現場演出所以氣氛相對熱鬧~星期五放工後來放輕鬆一下都算是適合!我們4個人點了5樣食品小食有炸松露油薯條之後點了威靈頓美國特級牛柳﹑西班牙黑毛豬火腿菠蘿pizza﹑Rissoto及鹽焗去骨時令鮮魚西班牙黑毛豬火腿菠蘿pizzapizza的餅底是薄脆的餅底,不會太乾硬pizza的配料還有白菌和火箭菜,配上mozzarella cheese & parmesan cheese兩款芝士黑毛豬火腿的鹹香味,芝士又不會太漏,加上香香的菠蘿,味道很滋味!!炸松露油薯條(full),幾有驚喜!!多數吃的是面層澆上黑松露醬的這款是直接用松露油,所以每條薯條都很香松露味,味道很均勻~~薯條熱騰騰的又脆身,又不會油膩!full的份量都算多~~所選的Rissoto是烤北海道帶子卡拉布里亞辣香腸栗子嫩菠菜意大利飯一上桌就見到飯面有幾粒大大的帶子~~意大利飯的軟硬度適中,飯粒吸滿了醬汁!微微的辣增加了味道的層次這款意大利飯的配料多元化,主角就是帶子,除了size夠大外,帶子都幾新鮮帶子不會煮得過熟,所以質感夠軟嫩~~鹽焗去骨時令鮮魚
補祝朋友的生日
有朋友光顧過此餐廳,所以她就帶了我們來試試丫~~

有Live Band現場演出
所以氣氛相對熱鬧~
星期五放工後來放輕鬆一下都算是適合!

我們4個人點了5樣食品
小食有炸松露油薯條
西班牙黑毛豬火腿菠蘿pizza
pizza的餅底是薄脆的餅底,不會太乾硬
炸松露油薯條(full)
炸松露油薯條(full),幾有驚喜
!!
多數吃的是面層澆上黑松露醬的
薯條熱騰騰的又脆身,又不會油膩!
full的份量都算多~~
烤北海道帶子卡拉布里亞辣香腸栗子嫩菠菜意大利飯
一上桌就見到飯面有幾粒大大的帶子~~
意大利飯的軟硬度適中,飯粒吸滿了醬汁!
微微的辣增加了味道的層次
帶子不會煮得過熟,所以質感夠軟嫩~~
鹽焗去骨時令鮮魚
鹽焗去骨時令鮮魚伴輕蔬
這款的鹽焗方式是魚上置有一層鹽塊
移開鹽塊後,擠些檸檬汁,魚肉帶點點鹹味之餘亦有檸檬的清香
魚肉嫩滑不粗糙
若嫌味道淡口,也可沾些酸辣醬汁,辣度十足!變成泰式食法!
威靈頓美國特級牛柳
酥皮包裹著牛柳,一整件的上桌
這是我第二次試這款菜式
這家餐廳做出來的賣相相對吸引!
酥皮焗到金黃色,夠香脆~
整件的size不算太大,四人分享尚算足夠~~
牛柳夠肉汁,肉質又嫩~
酥皮與牛柳中間夾著蘑菇蓉,份量夠多,味道亦很香~~
這次嚐這道菜比上次在別家餐廳的好吃~~

需要點酒精可選signature cocktail

Breaking Up Again
我選了Breaking Up Again
由伏特加﹑苦艾酒﹑Campari﹑Vanilla Liqueur﹑Lime及Lemon混調而成
這杯signature的vodka味都算重
同時果味亦很充足,除了青檸汁和檸檬汁,另加了片乾橙
所以都不算難入口!

因為補祝朋友生日
所以帶了蛋糕來~
有Live Band所以會有生日歌
而且有小小的煙火蠟燭啊~~
氣氛幾好!

綜合來說,這家bar & restaurant的食物質素都算佳
餐廳氣氛夠熱鬧
都適合慶祝生日等情境啊!!
2019-03-08
西班牙黑毛豬火腿菠蘿pizza
炸松露油薯條(full)
烤北海道帶子卡拉布里亞辣香腸栗子嫩菠菜意大利飯
Breaking Up Again
2019-06-25 3626 浏览
尖沙咀呢間西餐都幾大,燈光幽暗,幾有feel,餐廳中間仲有live band,俾大家邊聽live邊吃美食呢☺️!💛季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯 $238-298(價格視乎季節性)帶子好鮮甜又大粒,仲加入鮮黑松露片,玉子豆腐同鹹蛋黃,呢個配搭好特別,而味道都好夾,好香口,不過飯的份量就覺得有點少🙈,食完成個飯,仲想encore😋🍕海蝦卡拉布里亞辣香腸比薩 $178Pizza香香辣辣,有海蝦,卡拉布里亞辣香腸,水牛芝士莫薩里拉芝士白菌,俄勒岡等材料,好惹味,大大個,份量都幾足😊👍🏻🍨自家製雪糕或雪葩 $45每天的雪糕都不同,有幾款選擇,我就揀咗比較少食到的開心果味,開心果味都幾濃,加埋奶香更加香滑好味😉🍮法式焦糖燉蛋 $88Cream Brulee賣相精緻,仲配上馬卡龍,桑梅雪葩同紅梅凍淺汁,酸酸甜甜的,好開胃!🍹Crazy Juicy $70呢杯果汁用上菠蘿汁橙汁再加上椰漿同椰奶混合而成,好香甜,好夏日的感覺☺️

尖沙咀呢間西餐都幾大,燈光幽暗,
幾有feel,餐廳中間仲有live band,
俾大家邊聽live邊吃美食呢☺️!

帶子好鮮甜又大粒,仲加入鮮黑松露片,
玉子豆腐同鹹蛋黃,呢個配搭好特別,
而味道都好夾,好香口,
不過飯的份量就覺得有點少🙈,
食完成個飯,仲想encore😋

🍕海蝦卡拉布里亞辣香腸比薩 $178
Pizza香香辣辣,有海蝦,
卡拉布里亞辣香腸,
水牛芝士莫薩里拉芝士白菌,
俄勒岡等材料,好惹味,大大個,
份量都幾足😊👍🏻

🍨自家製雪糕或雪葩 $45
每天的雪糕都不同,有幾款選擇,
我就揀咗比較少食到的開心果味,
開心果味都幾濃,加埋奶香更加香滑好味😉

🍮法式焦糖燉蛋 $88
Cream Brulee賣相精緻,
仲配上馬卡龍,桑梅雪葩
同紅梅凍淺汁,酸酸甜甜的,好開胃!

🍹Crazy Juicy $70
呢杯果汁用上菠蘿汁橙汁
再加上椰漿同椰奶混合而成,
好香甜,好夏日的感覺☺️

2019-06-24 110 浏览
每次來都想聽live 但要8-9點先會有人唱歌環境不錯 但原來已轉了集團同餐牌 😍波士頓龍蝦🦞海鮮拼盤新鮮甜美 配埋sauce一流脆烤豬手🍖這個是例牌必食 香脆惹味 再配薯角 好飽雞翼🐥拼盤配甜薯角好食 有酸辣醬點 甜薯用紫薯炸 好好食還有食pizza 🍕同特飲🍹... 慶生🎂一流之選.....Wakaka...........................Must go🚶🏼‍♂️again and again👍🏻
每次來都想聽live 但要8-9點先會有人唱歌
環境不錯 但原來已轉了集團同餐牌 😍