2023-01-28 52 浏览
陪同英國來港的朋友幫襯,落錯單和漏落單盡然同時發生,等候達3小時之久,菜品質素不能恭維,冇口感、冇鑊氣、偏鹹,好像是水煮咁……服務態度和質素差強人意,且強詞奪理,留下了極差的體驗,有損美食之都的形象。

2023-01-23
$185 (宵夜)
2023-01-25 79 浏览
初四,突然想起想食煲仔飯,興記同四季都冇開,得呢間開姑且一試。伏!伏!伏!👎🏻叫左蠔餅同2個煲仔飯,等左50分鐘。等緊中途見到廚房將要出嘅蠔餅碟碟叠上面。即是你將要食嘅蠔餅緊貼上一隻碟的碟底,認真夠衛生….(偷影唔切)蠔餅得一個size,油勁多,梗有蠔仔有隻是嗅的!($78)煲仔飯跟平日唐記$30蒸飯沒有分別,更差的是雞沒有味,飯仍是濕未熟透,豉油不是煲仔飯豉油,劣評!($68+10)2百幾蚊,食嘢質素仲差過唐記…只此一次

伏!伏!伏!👎🏻

叫左蠔餅同2個煲仔飯,等左50分鐘。

蠔餅得一個size,油勁多,梗有蠔仔有隻是嗅的!($78)
勁多油

飯仍未完熟,勁濕

2百幾蚊,食嘢質素仲差過唐記…只此一次
2023-01-25 50 浏览
新年去食,再興、四季無開入咗呢間服務很差坐位對正廚房,見蠔餅碟底疊碟面咁送菜,碟底我唔覺好乾淨蠔飯主要食炸粉煲仔飯同電飯煲的飯無分別等咗50分鐘,期間不停有人取消希望幫到其他人
新年去食,再興、四季無開
入咗呢間
服務很差
坐位對正廚房,見蠔餅碟底疊碟面咁送菜,碟底我唔覺好乾淨
蠔飯主要食炸粉
煲仔飯同電飯煲的飯無分別
等咗50分鐘,期間不停有人取消
希望幫到其他人
2022-12-30 97 浏览
天氣凍凍地 想食煲仔飯好耐收工去到廟街 好多間都已經收左舖本身想食四季 明明見佢話收00:30 但未夠鐘都已經收左食唔到😢😢見呢間仲未收就是但啦有野食就得-蠔餅🦪🦪🦪蠔既數量都算多既 蠔仔肉都飽滿新鮮熱辣炸起既🔥但成個蠔餅炸到好乾 食落又有啲韌唔係有鬆脆既感覺😢-窩蛋牛肉煲仔飯牛肉食落無乜味 隻蛋係侍應係我地面前加既雖然加左豉油 但覺得唔夠香不過飯焦做得幾好 食完唔會好痴牙不過都係希望下次食到四季🥲🥲
天氣凍凍地 想食煲仔飯好耐

牛肉食落無乜味 隻蛋係侍應係我地面前加既
雖然加左豉油 但覺得唔夠香
不過飯焦做得幾好 食完唔會好痴牙
不過都係希望下次食到四季🥲🥲
$88 (宵夜)
當你諗住嚟廟街食煲仔飯,見到隔離興記排晒長龍,不如試吓隔離嗰間……小弟勸你停一停,諗一諗⚠️⚠️煲仔飯:劣,完全冇味,飯好濕,毫無飯焦🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮潮式蠔餅:劣,唔夠鬆脆,蠔仔份量極少😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫螞蟻上樹:劣,冇乜味,啲肉碎同粉絲散開晒😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵蒜蓉炒白菜仔:劣,冇乜鑊氣,有清潔劑味🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢廢話少講,上圖為證
小弟勸你停一停,諗一諗⚠️⚠️

煲仔飯:劣,完全冇味,飯好濕,毫無飯焦
🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
潮式蠔餅:劣,唔夠鬆脆,蠔仔份量極少
螞蟻上樹:劣,冇乜味,啲肉碎同粉絲散開晒
😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵😵
蒜蓉炒白菜仔:劣,冇乜鑊氣,有清潔劑味
🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢

廢話少講,上圖為證
煲仔飯
潮式蠔餅
螞蟻上樹
2022-12-27
2022-12-02 156 浏览
真係冇下次所有野都睇落去幾正路,但食落去仲真係冇野講,尤其係煲仔飯。本來係想食煲仔飯去廟街,點知想食果間太多人,去左隔離食,服務又一般,淨係識叫人有位坐底、講野食好快到,個煲仔飯半個鐘都未到,期間催咗佢三次,亦聽到唔止我地一枱係咁。煲仔飯黎到,心諗終於有得食,但賣相一般,服務員幫我地淋豉油,睇果陣已經覺得個豉油都好一般,食落口更加覺得我食緊空氣,同白飯完全冇分別,我屋企煮嘅飯可能會更加好食,完全冇煲仔飯嘅香氣真係唔好食
真係冇下次
真係唔好食
2022-12-02
2022-10-16 216 浏览
希望大家睇到警世post 小心中伏今日帶咗鍋蛋牛肉煲仔飯,黃金鮮魷,蜆肉雞煲,蠔餅!(極品)曲 見成日食開興記,諗住試吓依間新野,伏!我哋續樣講,全部冇味道,鍋蛋牛肉煲仔飯首先個飯林back back以為自己食緊粥,完全冇煲仔飯燶燶哋邊嘅味道,啲牛肉碎有筋蠔餅好似麵包浸住咗啲油,好驚人嘅油味,林back back食緊百潔布吸晒啲油,正常應該係脆口蜆肉雞煲,入邊嘅蜆有六隻殼,實質有四舊肉,然後啲雞全部都係骨頭?!最後黃金鮮魷除咗份量少啲,感覺都還可以最正常呢個下次還是去翻老字號🤣
希望大家睇到警世post 小心中伏
見成日食開興記,諗住試吓依間新野,伏!
最後黃金鮮魷除咗份量少啲,感覺都還可以最正常呢個
下次還是去翻老字號🤣
2022-10-10