2022-01-08
冬天期間,有乜好得過熱辣辣嘅嘢! 難得前排有日特別凍,於是決定同朋友試下食人生第一次嘅烤魚🐟 點解從來都冇食過?其實最主要係因為身邊冇朋友同我一樣唔食辣,個個都話我知烤魚唔辣唔好食😅Okay! 我身先士卒已經試左了,依加話俾大家知係點啦!🔸沙巴龍躉 $418龍躉已經開邊上碟, 食嘅時候好方便唔使返嚟反去, 兩面肉嘅都係向上💕 魚味好重, 肉質嫩滑, 就算一直keep住啦咁佢嘅肉都唔會話好un,最主要係本身條魚已經係有兩邊微微煎過 ,表皮好脆口👅 兩個人食咗一大條魚,其實係超級滿足🙂🙃 另外佢可以揀四款配菜 ,我揀左豆卜,金菇,蘿蔔 同鮮腐竹😗 4個配菜索咗啲汁都超級好食!!!🔸手切安格斯肥牛 $258呢個價錢嚟講,佢嘅肥牛都有番咁上下🐄 而且每一片都砌得好薄,一樣厚度🤪 肉味好濃, 肉質鮮嫩, 好juicy!!🔸大大杯橙心柚惑🍊 $38/杯🔸大大杯霸氣葡萄特飲🍇 $38/杯哩杯嘢飲完全係超乎我想像, 睇返我封面嗰張相就知道杯嘢飲同我塊面係一樣大😅🤣 完全係冇諗過咁大杯, 叫一杯完全可以夠你食曬成條魚, 就算食辣嘅人都唔使驚🌶️ 橙心果杯就飲落去係同橙汁+ 柚子嗰啲味道差唔多, 本身自己都
🔸沙巴龍躉 $418
🔸手切安格斯肥牛 $258
🔸大大杯橙心柚惑🍊 $38/杯
🔸大大杯霸氣葡萄特飲🍇 $38/杯
哩杯嘢飲完全係超乎我想像, 睇返我封面嗰張相就知道杯嘢飲同我塊面係一樣大😅🤣 完全係冇諗過咁大杯, 叫一杯完全可以夠你食曬成條魚, 就算食辣嘅人都唔使驚🌶️ 橙心果杯就飲落去係同橙汁+ 柚子嗰啲味道差唔多, 本身自己都好鍾意飲果汁,幾喜歡💕💗 葡萄果杯就有啲似係巨峰提子🍇嘅味道😇