2020-03-23 487 浏览
疫情下唯有減少出去食飯,搵下app睇下附近有咩好食,發現Bro3Food有特色Fusion菜,於是買返去食。吉列魚柳南乳意粉($58)--如果冇記錯價錢嘅話睇嗰名覺得好似會唔夾咁,食落去意粉同南乳醬出奇地夾同好食。鐘意南乳味嘅話,應該會好鐘意食。魚柳炸得香脆,意粉唔會煮得過稔,食落幾彈牙。 醬汁帶南乳嘅咸香不過對一個女仔來講食到一半就開始有少少漏。另外+$8 叫多個鴨胸沙律,醬汁係胡麻醬味道普普通通但份量都幾足,岩哂用來解意粉醬汁嘅膩。整體來講,以小店嘅質素來講唔錯,特色嘅fusion意粉值得一試。店主門外仲貼埋其他區內黃店俾食客參考,推廣經濟圈👍🏻👍🏻
吉列魚柳南乳意粉

吉列魚柳南乳意粉($58)--如果冇記錯價錢嘅話

鴨胸沙律

外卖自取
吉列魚柳南乳意粉
放假同老公係元朗睇下有咩仲未食過, 行行下就發現左呢間巴打喇係一間平民式既西餐廳(?)睇下餐牌, 有款幾特別既意粉喎所以就入左去試下喇1) 吉豚泡菜炒意粉 ℍ𝕂𝔻 𝟞𝟠小編就係睇左呢個意粉比佢吸引左入去因為好似係其他地方無見過咁意粉份量都幾多, 有泡菜以為會好辣點知原來佢一啲都唔辣😳 😳意粉個汁仲好creamy tim 😋! 感覺上泡菜味既卡邦尼意粉咁😆.2) 白汁吉豬蛋包飯 ℍ𝕂𝔻 𝟝𝟠白汁係普通既白汁, 唔算太特別蛋包飯個蛋就好滑 (正呀!) 😆小編覺得蛋包飯最重要既就係隻蛋, 所以其他都係其次不過~如果佢個汁可以多就好, 唔夠撈飯呀😆 😆 😆..小pop會繼續不停食食食,所以如果想得到更多似食資訊,請like & follow~😋
係一間平民式既西餐廳(?)
睇下餐牌, 有款幾特別既意粉喎
所以就入左去試下喇
1) 吉豚泡菜炒意粉 ℍ𝕂𝔻 𝟞𝟠
小編就係睇左呢個意粉比佢吸引左入去
因為好似係其他地方無見過咁
意粉份量都幾多, 有泡菜以為會好辣
點知原來佢一啲都唔辣😳 😳
白汁吉豬蛋包飯
2) 白汁吉豬蛋包飯 ℍ𝕂𝔻 𝟝𝟠
白汁係普通既白汁, 唔算太特別
蛋包飯個蛋就好滑 (正呀!) 😆
小編覺得蛋包飯最重要既就係隻蛋, 所以其他都係其次
不過~如果佢個汁可以多就好, 唔夠撈飯呀😆 😆 😆
白汁吉豬蛋包飯
2020-03-04 420 浏览
🔎巴打 BRO 3 FOOD (元朗) 💛#黃店系列📍元朗教育路81-85C號元達樓地下6號舖-💛有表態、有罷工、店內有文宣🔹黑椒汁吉列豬扒蛋包飯 $58蛋包飯好少配黑椒汁 但都幾特別 仲幾辣添蛋好滑 吉列豬都大份 成碟清✔️🔹啡菇三重芝士Pizza $48好香菇味 仲有好多好多芝士 個皮薄薄地好脆要襯熱食呀 好味!必試!呢個價錢絕對要瘋狂懲罰!可惜座位唔多 晚市都要等下#90sfoodieshare_元朗#食在元朗
🔎巴打 BRO 3 FOOD (元朗) 💛#黃店系列
📍元朗教育路81-85C號元達樓地下6號舖
💛有表態、有罷工、店內有文宣

🔹黑椒汁吉列豬扒蛋包飯 $58
蛋包飯好少配黑椒汁 但都幾特別 仲幾辣添
蛋好滑 吉列豬都大份 成碟清✔️

🔹啡菇三重芝士Pizza $48
好香菇味 仲有好多好多芝士 個皮薄薄地好脆
要襯熱食呀 好味!必試!

呢個價錢絕對要瘋狂懲罰!可惜座位唔多 晚市都要等下

#90sfoodieshare_元朗#食在元朗
2020-02-19 367 浏览
🏃🏃巴打系列開到成行成市,元朗呢間位於市中心食肆區,鋪仔細細但勝在有露天座位,寒風凜冽下店員招呼周到,不過人手有限,等上菜頸都長餐廳新開張未夠半年,主打fusion創新口味, 以粉麵飯飽肚野為主,食物種類多,總有一款岩你口味,可惜平日晚市多種食材售罄😔點了吉列拼盤(有蠔有蝦)🍤、咖喱吉列🐷蛋包飯、🍝蝦醬意粉,全部都水準以上,尤其推薦吉列❗雖然吉列豬扒較薄身, 但粉漿做得幾好🐣蛋包飯雞蛋墊底, 貼心地隔開白飯和咖哩,令到白飯保持乾爽, 而咖喱飯少見牛油汁, 🐮非常香甜蝦醬入饌西餐不是新鮮事,今日第一次試就愛上呢種味道, 出奇地很搭配意粉😋
2020-01-21
2020-01-14 618 浏览
同朋友食晚飯,睇menu幾特別。嗌咗1個蛋包飯、1個泡菜意粉、1個啡菇pizza、芝士西蘭花同肉醬薯條。還有3杯檸檬茶,水準正常,有拉花咖啡 不過夜晚所以無飲。下次日頭會再試試。雖然鋪頭得幾位同事,但服務同食物質素都唔錯。室內位子約12個,室外有2-3張枱 在秋冬天坐室外幾有氣氛,幾個朋友或家人傾下計,食下飯。Menu主要分主食:飯、意粉同Pizza。小食:玉子燒、吉列炸物、蔬菜同薯條等等。本來想叫明太子玉子燒,可惜已賣晒。唯有下次再試。
同朋友食晚飯,睇menu幾特別。

Menu主要分主食:飯、意粉同Pizza。
小食:玉子燒、吉列炸物、蔬菜同薯條等等。

本來想叫明太子玉子燒,可惜已賣晒。唯有下次再試。
忌廉汁吉豬蛋包飯
啡菇三重芝士Pizza
肉醬焗薯條
忌廉汁吉豬蛋包飯
啡菇三重芝士Pizza
2019-12-27 538 浏览
據聞小店是由幾位喜歡音樂嘅年青人開的,所以店內放了支結他和一幅披頭四的掛畫。廚師雖年青但食物用心製作,老闆兼任伙記但會細心聆聽客人的需要,店內雖小但坐得舒服,只要在不打擾繁忙時段係可以坐耐少少的。
據聞小店是由幾位喜歡音樂嘅年青人開的,
所以店內放了支結他和一幅披頭四的掛畫。
廚師雖年青但食物用心製作,
老闆兼任伙記但會細心聆聽客人的需要,
店內雖小但坐得舒服,只要在不打擾繁忙時段
係可以坐耐少少的。
2019-10-25 666 浏览
留意到教育路同安興街既小巷入面有間小店假日露完營去試一試 睇落少少文青feel,餐牌西日式食物Pixsoul style,相片說明Overall食物非常好,尤其個Pizza,係店員推薦我本身好肚餓唔諗住點下午茶e個芝士大啡菇Pizza真係冇試錯環境感覺舒服,只係得幾張台,好容易會full~餐廳剛開試業中,店員仲有問我地既意見,好有heart!
留意到教育路同安興街既小巷入面有間小店假日露完營去試一試

睇落少少文青feel,餐牌西日式食物
Pixsoul style,相片說明

Overall食物非常好,尤其個Pizza,係店員推薦
我本身好肚餓唔諗住點下午茶
e個芝士大啡菇Pizza真係冇試錯

環境感覺舒服,只係得幾張台,好容易會full~
餐廳剛開試業中,店員仲有問我地既意見,好有heart!
芝士大啡菇Pizza
豚肉生薑燒丼