💖 川花烤魚 (荃灣)✨荃灣大壩街29號安康大廈地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️近排我好想食烤魚但係我老公係唔食魚㗎所以就約咗朋友仔自私食😆一入到餐廳已經覺得呢度環境好乾淨,座位好闊落🫶🏻有啲客人已經食緊雞煲所以超級香噴😋未食就已經流晒口水🤣-海鱸魚🐟 $298烤魚係新鮮即叫即烤😍所以上到台滾一滾起就食得㗎啦😚。今次就叫咗豆豉味,其實唔使$300已經有一條原條嘅海鱸魚,好抵食😌今次揀呢個海鱸魚嘅原因係因為侍應姐姐話佢抵食得來又嫩滑唔會話好多骨🫡。果然喺食嘅過程當中起骨係一件非常容易嘅事🤤唔使點樣特別挑💁🏻‍♀️我覺得就算大小朋友嚟都可以叫俾佢哋食🤤外皮脆卜卜,魚肉滑捋捋🥳-魚湯浸娃娃菜🥬 $58娃娃菜嘅份量都唔少!而且仲可以邊食邊飲埋個魚湯😝可能因為加咗菜嘅關係所以就比平時飲嘅魚湯更加甜🫶🏻入邊仲加咗少少胡椒調味。-生津李乾蘋果茶🍎 $28除咗普通飲品之外呢度仲有自家製特飲,用樽仔裝住😌,充滿蘋果味嘅冷泡茶可以解膩☺️-忌廉💚 $15有冇人同我一樣食烤魚都一定要飲返汽水😆好似咁樣先夠爽😆 📞46784029#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

💖 川花烤魚 (荃灣)
✨荃灣大壩街29號安康大廈地舖

有冇人同我一樣食烤魚都一定要飲返汽水😆好似咁樣先夠爽😆

📞46784029
2024-05-07
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 生津李乾蘋果茶
  • 豆豉烤海鱸魚
2023-12-28 396 浏览
又嚟到遍佈美食嘅荃灣今日嚟到川花烤魚搵正嘢~呢度有好多位好闊落而且播下歌 有啲花同畫裝飾幾relaxing✧ 魚湯米線($30)呢個米線真係超級抵!有莞茜、菜、米線、入味嘅魚湯怕食莞茜嘅夾起之後就剩返啲咸蛋味30蚊大大碗 又唔使好似火鍋底料咁自己煮覺得直頭如果喺附近返工都要買嚟食lunch✧ 生津李乾蘋果茶($58)食得雞煲/烤魚呢啲叫返啲凍野係基本啦呢度有1L嘅選擇夠同朋友成餐飯分住飲✧ 燒雞軟骨串($22)雞軟骨有接近十粒配上甜甜地嘅沙嗲汁幾新穎✧ 燒牛舌($38)牛舌係厚切有3大嚿中間嗰嚿比較爽✧ 燒白鱔($38)燒白鱔同燒牛舌一齊serve兩個串燒share個甜甜地嘅燒汁Overall 串燒價錢幾平✧ 鮑汁雞煲(半隻,$218)睇勻自己同其他枱雞煲同烤魚都係一大盤捧出嚟即席撻爐即烤即食好新鮮本豬揀咗原味唔辣凸顯返鮑汁個味另外雞肉幾滑荃灣大壩街29號安康大廈地鋪 (46784029) #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介
又嚟到遍佈美食嘅荃灣
今日嚟到川花烤魚搵正嘢~
呢度有好多位好闊落
而且播下歌 有啲花同畫裝飾幾relaxing
✧ 魚湯米線($30)
呢個米線真係超級抵!
有莞茜、菜、米線、入味嘅魚湯
怕食莞茜嘅夾起之後就剩返啲咸蛋味
30蚊大大碗 又唔使好似火鍋底料咁自己煮
覺得直頭如果喺附近返工都要買嚟食lunch
魚湯米線
✧ 生津李乾蘋果茶($58)
食得雞煲/烤魚呢啲叫返啲凍野係基本啦
呢度有1L嘅選擇
夠同朋友成餐飯分住飲
生津李乾蘋果茶
✧ 燒雞軟骨串($22)
雞軟骨有接近十粒
配上甜甜地嘅沙嗲汁幾新穎
燒雞軟骨串
✧ 燒牛舌($38)
牛舌係厚切有3大嚿
中間嗰嚿比較爽

✧ 燒白鱔($38)
燒白鱔同燒牛舌一齊serve
兩個串燒share個甜甜地嘅燒汁
Overall 串燒價錢幾平
✧ 鮑汁雞煲(半隻,$218)
睇勻自己同其他枱
生津李乾蘋果茶
燒雞軟骨串
鮑汁雞煲
3天前 0 浏览
🥜環境非常舒適,cafe嘅環境,但係係食烤魚,平時係mk食,又迫又污糟,d餐具又痴笠笠😂呢度完全唔係,仲播住好多小清新嘅歌,環境真係一流🥜會encore想食酸菜味江團魚原條 香辣味 少辣 $338⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟🥜超!新!鮮!睇到d魚肉白雪雪就知🥜初嚐江團魚,返唔到轉頭,又彈又滑,唔會一夾就散🥜香辣好惹味,好鍾意少辣呢個辣度,越煮越味濃,配個白飯就超正🥜配菜有大蔥、腐皮等等大漢羊肉串$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥜唔係超多孜然粉路線,味道剛好,下次會試試加辣🥜好香羊肉味,一小舊脂肪,唔會太肥白飯 $13藍妹 $39
🥜會encore想食酸菜味

江團魚原條 香辣味 少辣 $338⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
🥜超!新!鮮!睇到d魚肉白雪雪就知
🥜初嚐江團魚,返唔到轉頭,又彈又滑,唔會一夾就散
🥜配菜有大蔥、腐皮等等

大漢羊肉串$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜唔係超多孜然粉路線,味道剛好,下次會試試加辣
🥜好香羊肉味,一小舊脂肪,唔會太肥

白飯 $13
藍妹 $39
  • 江團魚原條
今日行行下見到間野格局幾似Cafe,望真d原來係食烤魚,於是就同友人行入去試試啦!入到去座位寬敞,環境舒適,我同朋友都覺得幾舒服,烤魚都有好多款仲有雞煲添呀,不過見好多枱都揀咗魚,我地就揀左酸菜魚試試佢啦😃酸菜魚🐟$198魚片嫩滑新鮮👍🏻,酸菜夠惹味,份量大兜到你有少少驚🤤辣度揀左bb辣,個人已經覺得好夠做,配菜豆卜、響鈴、皇帝菜呢d索水野浸浸個湯幾好味,仲食完一d都唔口渴💧!生津李乾蘋果🍎茶$28酸酸地幾開胃既蘋果茶,有少少似酸梅湯感覺,幾好飲😍😍😍鳳梨🍍茉莉水果茶$38大杯既水果茶,飲落好fresh 又唔算好甜,仲有d果肉咬一咬,配埋辣辣地既魚就最適合不過😌😌😌🏠環境:9/10🌟味道:9/10💰性價比:8/10🙇🏻服務:9/10川花烤魚 📍 荃灣大壩街29號安康大廈地舖#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#hktw#tsuenwan#荃灣#大壩街#川花烤魚#川菜#yummy#相機食先#荃灣美食#新鮮烤魚

酸菜魚🐟$198

生津李乾蘋果🍎茶$28
酸酸地幾開胃既蘋果茶,有少少似酸梅湯感覺,幾好飲😍😍😍

鳳梨🍍茉莉水果茶$38

🏠環境:9/10
🌟味道:9/10
💰性價比:8/10
🙇🏻服務:9/10

川花烤魚
📍 荃灣大壩街29號安康大廈地舖

2024-05-21 0 浏览
今次嚟到荃灣試下川花烤魚,佢個位置一啲都唔難找,係喺荃灣廣場後面嗰條食街,門面好悠閒嘅感覺,餐廳門口有兩張枱,有食客帶埋狗狗一齊來開餐,係pet friendly 餐廳 😍,餐廳內座位寬闊,播住柔和嘅音樂可以慢慢食, 牆上掛了幾幅大大少少嘅油畫,成個氛圍都好慢活,食物方面餐廳好細心,可以揀原味,小辣,大辣,中辣,適合我哋呢啲唔係太食得辣嘅人士,食飯時間都幾滿座, 適合家庭,朋友或情侶聚會鮑汁雞煲 (半隻)雞煲大大盤,即叫即煮好新鮮,啲雞好靚,一啲都唔肥,肉很多,啲肉還是很鮮嫩,醬汁都煮得好好,好入味,配料還有好多洋蔥和酸菜,成個雞煲都好惹味 🤩黑豚肉片 & 美國肥牛食完雞煲我哋再加了豚肉和肥牛,豚肉和肥牛都切得好靚,睇見都流口水,豚肉有口感配埋 佢嘅湯底,好濃鬱,肥牛就好鬆化,冇筋,放入口融化了,份量都算多 😏魚湯米線 (加底)最後我哋嗌咗碗魚湯米線share食,餸都有好多唔同嘅選擇,我哋就選了鹵水豬耳和牛舌, 鹵水整得好入味好淋,份量都好多,好抵食 😉 川花烤魚 (荃灣)🏫地址:荃灣大壩街29號安康大廈地舖4678 4029 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐

鮑汁雞煲 (半隻)

黑豚肉片 & 美國肥牛

魚湯米線 (加底)

川花烤魚 (荃灣)
🏫地址:荃灣大壩街29號安康大廈地舖
4678 4029

#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
2024-05-20 0 浏览
荃灣大壩街有好多食肆,地點都算方便,係荃灣廣場對面,今日試左呢間川菜烤魚小館,餐廳裝修新穎,座位坐得舒服,餐牌好多選擇,有烤魚、酸菜魚、雞煲等等,咩都有😍😍雲南酸菜魚湯底好足料,有好多配料,加埋D魚,令到個湯好夠味!魚肉夠滑,無泥味,唔錯。火鍋配料有大量唔同款式既火鍋配料可以選擇,不過兩個人去食,唔係可以試到好多唔同既款式,點左薯粉同菜,吸哂湯既精華,好味!麻辣滷牛舌好濃味,牛舌份量多,不錯既小食
雲南酸菜魚
火鍋配料
麻辣滷牛舌
好濃味,牛舌份量多,不錯既小食
2024-05-18 0 浏览
到荃灣如果你想食中式烤魚 我會推介你來呢一間 。呢間烤魚有好多選擇, 有酸菜魚又有烤魚又有燒烤。用來送啤酒吹水就砌啱曬。餐牌選擇應有盡有。首先我就嗌咗個酸菜魚,酸菜魚好大兜,我好多新鮮魚肉,魚肉鮮亂好滑。酸菜好惹味好入味。食完之後唔覺口渴。之後就嗌咗幾串燒烤,當然就有叫我最鍾意的串燒雞翼,雞翼肉汁嫩滑好juicy。雞皮燒套脆卜卜外脆內軟,雞肉鮮嫩多汁。之後就叫咗燒鰻魚,鰻魚肉好鮮味。魚肉紮實。最後叫多一罐加多寶又係完美的一餐。
到荃灣如果你想食中式烤魚 我會推介你來呢一間 。

呢間烤魚有好多選擇, 有酸菜魚又有烤魚又有燒烤。

用來送啤酒吹水就砌啱曬。餐牌選擇應有盡有。

酸菜好惹味好入味。食完之後唔覺口渴。

雞皮燒套脆卜卜外脆內軟,雞肉鮮嫩多汁。

之後就叫咗燒鰻魚,鰻魚肉好鮮味。魚肉紮實。

最後叫多一罐加多寶又係完美的一餐。

2024-05-13 0 浏览
烤魚店裝修設計以木系為主,牆上有好多掛畫,座位闊落舒適。店內柔和的燈光加上播放著輕鬆的音樂,讓人感覺好放鬆。鮑汁雞煲(半隻)(HK$198)辣度選了BB辣,雞肉口感嫩滑,鮑魚汁湯底味道香濃,辣度剛剛好,非常惹味。加鮑魚一隻(+HK$30)鮑魚肉質細嫩,味道鮮美。火鍋配料:肥牛(HK$78)份量十足,肥牛不用再沾醬汁已經好入味。日本製稻庭烏冬(HK$30)烏冬煙靭彈牙,麵條吸盡湯底精華,令人回味無窮。油麥菜(HK$33)油麥菜吸收了湯汁,特別美味。冰鎮酸梅湯(HK$28)味道酸甜,非常解渴。
鮑汁雞煲(半隻)(HK$198)
火鍋配料:
肥牛(HK$78)
份量十足,肥牛不用再沾醬汁已經好入味。
日本製稻庭烏冬(HK$30)
烏冬煙靭彈牙,麵條吸盡湯底精華,令人回味無窮。
油麥菜(HK$33)
油麥菜吸收了湯汁,特別美味。
冰鎮酸梅湯(HK$28)
味道酸甜,非常解渴。
用餐时段
2024-05-02 36 浏览
食過咁多間烤魚,呢間真係最出色‼️首先,餐廳嘅裝修行木系文青風,座位同座位之間有充足空間,唔會逼~仲有兩張室外枱,適合帶寵物人士🐶不過背景音樂太嘈,如果可以細聲啲就好~✨麻辣豆花烤鯇魚大邊($278)條魚有預先炸過,外皮好香脆,大量嘅孜然香料味!豆花麻辣味,BB辣真係啱啱好,調味恰到好處,越食越開胃鯇魚肉質非常嫩滑,肉質肥美,完全唔腥,而且冇乜細骨配菜亦都好豐富,有洋蔥、芫荽、豆皮、豆花、豆芽、唐芹~配菜超推薦寬粉同豆花👍🏻寬粉都幾快熟,入口煙韌,而且吸收晒辣汁精華,超正豆花滑嫩,好好味🤤另外,烤魚會提供1壺魚湯,有需要自己可以加埋打邊爐✨山楂楊梅1公升($58)點咗自家製飲品,味道清甜解膩,健康啲微酸微甜,1L嘅份量,兩個人飲就啱啱好啦~

食過咁多間烤魚,呢間真係最出色‼️
仲有兩張室外枱,適合帶寵物人士🐶
不過背景音樂太嘈,如果可以細聲啲就好~

✨麻辣豆花烤鯇魚大邊($278)
條魚有預先炸過,外皮好香脆,大量嘅孜然香料味!
豆花麻辣味,BB辣真係啱啱好,調味恰到好處,越食越開胃
鯇魚肉質非常嫩滑,肉質肥美,完全唔腥,而且冇乜細骨

配菜亦都好豐富,有洋蔥、芫荽、豆皮、豆花、豆芽、唐芹~
配菜超推薦寬粉同豆花👍🏻
寬粉都幾快熟,入口煙韌,而且吸收晒辣汁精華,超正
豆花滑嫩,好好味🤤
另外,烤魚會提供1壺魚湯,有需要自己可以加埋打邊爐

✨山楂楊梅1公升($58)
點咗自家製飲品,味道清甜解膩,健康啲
微酸微甜,1L嘅份量,兩個人飲就啱啱好啦~

今次又黎到烤魚餐廳🥳呢度除咗烤魚之外,仲有多款小食。京蔥炒羊肉🐏蕃茄湯燒新鮮烤魚🐠首先是京蔥炒羊肉,羊肉切得厚實多汁,經過簡單的炒製後,肉質保持了彈牙感,而京蔥的香味充分融入肉中,帶來獨特的風味。整體口感嫩滑多汁,讓人回味無窮。蕃茄湯配新鮮烤魚,這道菜色澤鮮艷,散發著誘人的香氣。新鮮烤魚滑滑的,搭配蕃茄湯的酸甜滋味,清爽宜人。配菜方面有豆腐、芫荽和腐皮,豐富了整體菜品的層次感,讓人在品嚐中感受到不同的口感和風味。
今次又黎到烤魚餐廳🥳
呢度除咗烤魚之外,仲有多款小食。

京蔥炒羊肉🐏蕃茄湯燒新鮮烤魚🐠

2024-04-28 35 浏览
我發覺我要堅持要吃既嘢真係一波三折,而且最後覺得我既堅持係唔值得。😭聽講呢間烤魚好抵食而且味道唔錯,今日過開荃灣,點都要吃呢間烤魚。話說我地早來過後兩個客,但係距地都吃左一陣,我地d烤魚都未到,我都覺得算啦,吃好嘢俾d時間等下無所謂,等到我地條魚到左,等d湯滾既時候,突然天花板冷氣機個位跌左條毛巾係個碗度,冷氣機周圍d塵都跌曬條🐟度,叫職員來處理,話整個煲新既俾我。見咁講都算啦,等陣10分鐘端出一煲烤魚,見d配菜好似多左,好似幾好喔,食下d魚肉好柴,感覺係俾翻之前果條魚我,無換過條新魚,仲有都未點吃過條魚,背脊d肉無左一大忽,而且夠肉移左位,移左到魚腩位果邊,咁更加印證我既猜想。係咪見無人出聲就當d客傻噶,盲噶???咁既食肆唔會再幫襯,但凡換過條新魚,我都唔會俾差評攞。
咁既食肆唔會再幫襯,但凡換過條新魚,我都唔會俾差評攞。
2024-04-28
同小朋友一齊其實食辣嘢好難,去完荃灣廣場玩,出門口就有間烤魚雞煲,另外仲有魚湯米線啱小朋友食,所以就入咗去食大人叫咗個鮑汁雞煲,雞煲有唔同辣度同口味選擇,我地叫咗香辣味小辣,雞煲嚟到香噴噴,雞肉亦都好入味,冇錯,我就係要呢種味道喇😋配菜我就揀咗薯粉同油麥菜,食完雞煲有個雞湯俾你打邊爐,薯粉索晒啲雞汁好惹味😋小朋友我哋就叫左魚湯米線,另外再加咗雲吞同牛丸份量都好多,每款四粒,兩個小朋友都夠食🤨同埋環境方面裝修係比較清新,座位都寬敞坐得幾舒服㗎😌

大人叫咗個鮑汁雞煲雞煲有唔同辣度同口味選擇,我地叫咗香辣味小辣,雞煲嚟到香噴噴,雞肉亦都好入味,冇錯,我就係要呢種味道喇😋

同埋環境方面裝修係比較清新,座位都寬敞坐得幾舒服㗎😌
川花烤魚既裝修好簡單,有幾箋吊燈,加埋少少花系既擺設,營造一個少少文青cafe既感覺,座位空間好大,雖然爆場,但完全冇狹窄感覺。🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️其實之前已經同朋友黎過一次,試過烤魚,見呢到個雞煲係用鮑汁煮,就試下佢個雞煲啦。😄😄雞煲未到,我地先食咗個涼拌魚皮。魚皮爽彈,麻油香味突出,加上薑葱絲同花生粒,口感豐富,好好食既唔。開胃小菜。🥰🥰之後黎咗燒白鱔串,鱔既外皮燒得好焦香,咬落真係好似薯片咁脆身。白鱔本身魚肉味都好出,而且燒得一啲都冇過火,魚肉依然好juicy,加上少少醬汁,食完想encore。😍😍主角鮑汁雞煲終於出場,由於我地得兩丁友,我地係叫咗半隻,再加多一碟肥牛。不得不說雞煲好香,有別於我地食開既雞保,可能我地冇食辣,所以冇辣椒同花椒等,但佢個鮑汁好香,同嫩滑既雞好相襯。😋😋

2024-04-21 26 浏览
飯店裝修好貼合店名,有多幅靚畫和盆景,有輕鬆愉快的音樂,我同家人都過來享受美食解解饞😋店員端上一盤烤魚時,烤魚是即烤非常新鮮,一股濃郁的香辣氣息撲鼻而來。好大一條烤魚,表面泛著誘人的焦糖色,上面鋪滿了紅彤彤的辣椒、豆豉、各種香料、芹菜、洋蔥和豆芽,慢慢的細火烤,香氣四溢令人垂涎欲滴!夾起一塊魚肉放入口中,魚皮酥脆,魚肉鮮嫩,香辣的味道瞬間在口腔中爆發,刺激着味蕾!將腐竹放入鍋中煮,吸收了滿鍋的魚汁和香辣汁,咬起來嫩滑有嚼勁!魚湯米線湯鮮味美好有魚鮮味,米線爽滑,有幾個豆腐泡。山楂楊梅特飲吃着烤魚,來一杯酸甜可口的山楂楊梅飲品,好開胃好,絕對是消暑解渴的最佳選擇!

魚湯米線
湯鮮味美好有魚鮮味,米線爽滑,有幾個豆腐泡。

山楂楊梅特飲
2024-04-12 33 浏览
趁夏天未到,就去食下熱辣辣嘅野食於是今日嘅晚餐就去食烤魚啦呢度環境很好,有音樂陪伴我地用餐,旁邊都有花、畫等擺設,兩人用餐,安排了四人座位,座位闊落,食得好舒適叫左原條巴蜀烤魚江團魚$338,烤魚應該係即烤的,食落都幾新鮮,啖啖肉另外烤魚口味選擇了青椒味,香噴噴,入面仲有少量配料,有腐皮,芽菜叫左兩樣野飲第一樣鳳梨茉莉水果茶$38有大大粒鳳䔧,飲品都吾太甜,味道好好,同埋叫左生津李乾蘋果茶$28生津解渴,最適合食完野飲返一口,爽餐廳會放一壹魚湯給我們,有需要就可以自己加湯🍽️ 川花烤魚 (荃灣)☎️ 46784029💡 荃灣大壩街29號安康大廈地舖
趁夏天未到,就去食下熱辣辣嘅野食
於是今日嘅晚餐就去食烤魚啦

餐廳會放一壹魚湯給我們,有需要就可以自己加湯

🍽️ 川花烤魚 (荃灣)
☎️ 46784029
💡 荃灣大壩街29號安康大廈地舖