2022-07-20 35 浏览
好味嘅餐廳係會忍唔住又要返轉頭幫襯👻今日係我第三次食啦,次次同班死黨聚餐都會食呢度😂一來氣氛好,二來野食好味,三來服務好💯☺️澳洲麻辣小龍蝦,真係一隻接一隻,食唔停口❤️小龍蝦🦞啲肉質係彈牙又有鮮味😋個麻辣好足料,聽店員講,係廚師自己研製,食完個嘴仔真係麻麻哋,好正👻☺️燒大海蝦🦐,隻蝦大過手掌多多聲,又好肥美又彈牙,上面嘅海鹽帶出蝦嘅鮮味😆☺️燒大葱雞柳,一定要大葱連雞柳一齊食,燒完嘅葱香味混合埋雞柳,加埋醬汁更加令雞味昇華!

2022-07-20 19 浏览
美食當前,配合熱鬧氣氛💓今次呢間串燒餐廳真係值得收藏❤️💯野椒汁燒牛小排,師傅功力深厚,燒得剛剛好,呢個粉紅色絕對吸引😎果種嫩滑又juicy真係好食到飛起🙈食完原味再點秘製醬汁食,又係另一番風味‼️💯燒蘇格蘭蟶子皇,超級無敵好味😋隻蟶子好新鮮好鮮美呀!又係燒得剛剛好,好嫩,燒出嚟嘅海鮮汁同個醬汁又係好夾❣️食完立即order多一隻💯燒大海蝦,依然鮮美,蝦🦐好彈牙,哈哈,好似食緊係海上面立即釣到咁鮮!💯秘製醬燒麻辣鴨舌,係麻但唔會好辣👍🏻而且鴨舌好脆身,同埋餐廳嘅醬汁真係特別好味,5隻一串唔夠食呢🙈
美食當前,配合熱鬧氣氛💓今次呢間串燒餐廳真係值得收藏❤️
2022-07-19 77 浏览
星期五終於降臨啦,一定要約班好友出動食好嘢🫡今晚得到朋友介紹食日式燒物,食物方面都幾高質,我哋叫果幾款都好正🤤同埋用黎佐酒真係一流👍🏻‼️燒手打免治雞肉棒,調味好味,雞肉依然有汁,再有埋雞軟骨,非常有口感!而個日本雞蛋🥚好有蛋味,令到雞肉棒更滑😝‼️芝士燒大虎蝦,蝦肉紮實彈牙,芝士又香濃😄‼️蒜蓉燒大虎蝦,再叫埋另一隻味,我覺得蒜蓉更加出色,夠哂重口味😊‼️燒雞腎,爽脆得黎無雞內臟嘅腥味,啲粉仲好正!‼️汁燒原隻魷魚筒,好大一條,勁抵食!而果種炭燒味令人食慾大增❣️
‼️芝士燒大虎蝦,蝦肉紮實彈牙,芝士又香濃😄
‼️燒雞腎,爽脆得黎無雞內臟嘅腥味,啲粉仲好正!
2022-07-19 61 浏览
為食妹今日到呢間串燒專門店食嘢👅yummy yummy!!!啲串燒即叫即燒,全部都係新鮮熱辣出爐,又香又好味😋真係忍唔住會食多幾串😂我哋問店員有冇好介紹,佢話要試下甲羅燒同東風螺,咁就梗係信佢啦💓係好好食呀!甲羅燒拼多士,鍾意食蟹膏嘅朋友千祈唔好錯過,味道好濃郁,仲有一疏疏嘅蟹肉同蟹柳,仲有蟹子增加口感🤩川辣酒煮東風螺,全部螺肉都好新鮮, 一粒沙都冇,而且辣得好過癮🙈又有少少酒香味!燒大海蝦,上面啲海鹽好正,帶出蝦嘅鮮味🥰芝士燒大虎蝦,呢度蝦嘅質素真係好好,又大隻蝦肉又彈牙💯川香涼伴秋葵,原來秋葵咁樣食都幾吸引,既係健康由惹味😋

燒大海蝦,上面啲海鹽好正,帶出蝦嘅鮮味🥰
芝士燒大虎蝦,呢度蝦嘅質素真係好好,又大隻蝦肉又彈牙💯
川香涼伴秋葵,原來秋葵咁樣食都幾吸引,既係健康由惹味😋
2022-07-18 62 浏览
朋友帶我黎食嘢,第一次黎感覺唔錯😊呢度專食串燒,成間餐廳都充斥住串燒香味同歡樂聲,好不熱鬧😍最鍾意佢哋啲木系裝潢,係條街更加別樹一格💯雖然主打食串燒,但比我發現到呢度嘅澳洲麻辣小龍蝦好得👍🏻果陣麻辣味夠獨特,麻多少辣,我嘅口味,而小龍蝦都好鮮美❣️然後個燒韭菜又係好正,估唔到燒黎食又別有一番滋味,果然啲粉令到成串韭菜升級🤤野飲就要左杯荔枝梳打,甜度剛好,上面嗰啲荔枝肉超甜超多汁🥰下次約多啲朋友再黎大飲大食先🤩🤩🤩

野飲就要左杯荔枝梳打,甜度剛好,上面嗰啲荔枝肉超甜超多汁🥰

下次約多啲朋友再黎大飲大食先🤩🤩🤩
2022-07-18 63 浏览
一班好朋友食飯有時重點唔係食物,係地方!但如果一間餐廳地方又好食物又正,咁就very perfect池啦🙈係佐敦呢間串燒店就做到啦👍🏻見到餐廳掛有是日推介嘅粉筆字就知材料新鮮😍通常都搵到美食❣️👅燒麻辣田雞串,田雞肉確係鮮嫩,肉又實厚,而麻辣味又夠👍🏻👅燒特級厚切牛脷,好鍾意❤️個厚度,咬落有口感,牛脷又彈牙爽口!👅汁燒榖飼一口牛,一啖一口剛剛好,啲味道好惹味,牛肉味又濃又有肉汁👅汁燒原隻魷魚筒,好大一隻呀,上枱嗅到好香,果啲邊邊位有啲濃邊又有啲脆好正,味道又香又咸甜💓

👅燒麻辣田雞串,田雞肉確係鮮嫩,肉又實厚,而麻辣味又夠👍🏻
平时吃中式烤串比较多,试试这家日式川烧😍和单纯的咸辣味不同,日式串烧照烧汁用的比较多,会稍微有点甜味~他们家的菜单种类也太丰富了🤩看的眼花缭乱全都想👅尝一遍-📌特级厚切牛舌心又嫩又有嚼劲‼️口感很妙📌蛏子王蛏子王好大一个,吃起来太满足了!📌烧日本广岛生蚝铺了满满的蒜蓉,生蚝鲜嫩肥美,推荐!📌甲罗烧拼士多满满的蟹肉蟹膏,士多烤的香脆,一起吃很滋味😋📌汁烧日本扇贝满满的照烧汁,甜甜的📌川香鱼汤清酒煮花甲鲜香浓郁,花甲都很大一只,肥美有肉📌烧麻辣田鸡串辣辣的,不过不是很喜欢烤干巴的田鸡🤔📌烧羊肉串很香!!!一点羊膻味都没有,羊肉串一定要有点肥肉才好吃📌川香肉碎烧茄子对于我来说更喜欢烧烤里的烤茄子,这个没那么重口,但也很好吃!喜欢那个肉碎📌烧原条甜玉米一口气炫完,太喜欢吃甜玉米了,永远的神📌烧鸡泡鱼干日式餐厅我必点泡鱼干📌蜂蜜烧凤梨无敌好吃,甜甜的一点都不酸📌烧芝麻汤圆吃汤圆最好吃的吃法🥰🥰外面烤的微脆,内里软糯📌菠萝雪葩一整个菠萝做出来的,像沙冰的口感,非常细腻📌青柠荔枝梳打/青柠话梅梳打特别清爽,夏天来一杯什么烦恼都没啦🥳
📌特级厚切牛舌心
又嫩又有嚼劲‼️口感很妙
特级厚切牛舌心

📌蛏子王
蛏子王好大一个,吃起来太满足了!
📌烧日本广岛生蚝
烧日本广岛生蚝

铺了满满的蒜蓉,生蚝鲜嫩肥美,推荐!
📌甲罗烧拼士多
满满的蟹肉蟹膏,士多烤的香脆,一起吃很滋味😋
甲罗烧拼士多

📌汁烧日本扇贝
满满的照烧汁,甜甜的
📌川香鱼汤清酒煮花甲
鲜香浓郁,花甲都很大一只,肥美有肉
川香鱼汤清酒煮花甲

📌烧麻辣田鸡串
辣辣的,不过不是很喜欢烤干巴的田鸡🤔
烧麻辣田鸡串

📌烧羊肉串
很香!!!一点羊膻味都没有,羊肉串一定要有点肥肉才好吃
烧羊肉串

📌川香肉碎烧茄子
📌烧原条甜玉米
一口气炫完,太喜欢吃甜玉米了,永远的神
烧原条甜玉米

📌烧鸡泡鱼干
日式餐厅我必点泡鱼干
烧鸡泡鱼干

📌蜂蜜烧凤梨
无敌好吃,甜甜的一点都不酸
📌烧芝麻汤圆
吃汤圆最好吃的吃法🥰🥰外面烤的微脆,内里软糯
📌菠萝雪葩
一整个菠萝做出来的,像沙冰的口感,非常细腻
📌青柠荔枝梳打/青柠话梅梳打
特别清爽,夏天来一杯什么烦恼都没啦🥳
菠萝雪葩
菠萝雪葩
蛏子王
  • 烧芝麻汤圆
  • 蜂蜜烧凤梨
“大家其实很懂生活,没了烟火气,人生就是一段孤独的旅程,这话,简直就是为烧烤量身定制”最近在看《人生一串》,真是把烧烤瘾勾起来了,来香港这么久了吃烧烤的次数居然一只手数得过来,当机立断和朋友找了家小店大快朵颐。油尖旺区各种小巷子里总能藏着开了多年的美味小店,这次去的这家店已经开了八年了,老板说一开始的厨师来自四川,后来又融合了一些日式串烧的特色,总之就是想吃什么样的在这里都能找到,菜单丰富到不知道该点什么好,想每一样都来一点!因为点了很多,就推荐一下我和朋友共同觉得的几个must buy🍆川香肉碎燒茄子茄子非常软烂入味,我和朋友一口接一口停不下来,🦞烧海壳王/大元贝/大虎虾海产品类的点了这三个,都不踩雷,可以吃得出来肉质很新鲜,个头也都不小。尤其是海壳王,上桌后老板会说给你们看一眼,然后把鱼皮扒开,看上去没什么调味,实际香料都塞在鱼肚子里面,烤过以后香味就会全部沁入鱼肉里。用的香料是偏泰式的,吃到后面真的很惊喜。🥓烧烟肉荔枝卷这个搭配我第一次见,就点了一份尝了一下,搭配在一起竟然非常和谐而且口感丰富,荔枝的甜可以中和掉一点烟肉的咸,所以出乎意料的好吃。🍗炸麻辣雞軟骨也是烧烤必点,不用多

🍆川香肉碎燒茄子
茄子非常软烂入味,我和朋友一口接一口停不下来,

🦞烧海壳王/大元贝/大虎虾

🥓烧烟肉荔枝卷

🍗炸麻辣雞軟骨
也是烧烤必点,不用多说了吧,炸得够脆够香,一口一个嘎嘣脆。

🍍蜂蜜烧凤梨
我的甜品必点菜品,还没试过的朋友一定要试一下烤凤梨,清甜解腻,非常美味。

店里还有很多不同种类的酒,但因为是工作日,所以没有点,之后再去的话可以尝一下,毕竟吃烧烤就应该配酒喝才过瘾。

店里的服务也非常好,会很及时地加水、收盘,整顿饭结束不仅味蕾得到满足,心情也非常愉悦😋

川香麻辣豬大腸
  • 烧珍宝大元贝
  • 黄金烧大虎虾
  • 蜂蜜烧凤梨
2022-07-14 61 浏览
「野椒汁燒牛肋骨」必點!超大一份還配了薯角 我們點的七分熟 肉超鮮嫩超juicy!! 配上熱熱脆脆的薯角簡直就是我的天菜🤤「燒法式鵝肝多士」脂肪感滿滿的鵝肝配上下面薄薄一層多士 膩度有所降低 一口的滿足感 就是說一整個被香嫩到 我直呼大廚好會🥺「燒鮮白鱔」一個細皮嫩肉的概念給到!入口即化這個詞終於還是被我用到了 真的是滑進我的嗓子吧!「燒豬頸肉」這位也是肉質鮮嫩 噴噴香 焦嫩嫩的配上醬汁真的是絕了!「燒豚肉生菜捲」一口一個 有肉有菜 口味豐富像吃了一口沙拉🥗一整桌的健康代表🏆「燒雞泡魚乾」如果點了啤酒建議一定要來一份這個!當下酒菜絕了!咸鮮有嚼勁 直接帶我夢迴大連555這幾個是我們幾個都覺得很不錯的!其他點的每一樣我也都很喜歡 甜點也都非常是我的菜 大家可以按照自己的口味盡情嘗試 我感覺他們家很難會踩雷! (除了茄子個人感覺有一點不夠入味 雞胸軟骨也沒有我想像中的好吃 只是一串雞軟骨哈哈哈 其他的都非常不錯!!)服務也超級無敵好!每一位都很親切 點菜的時候看我們一直糾結就過來幫我們耐心推薦 水滿了馬上就來幫我們添水 眼力見一絕!好喜歡這家店嗚嗚嗚 俺一定會再來的!

• 烧鲜白鳝
  • 烧一口鹅肝多士
  • 秘制酱烧BB猪肋骨
2022-07-14 29 浏览
唔好以為一班女仔只係鍾意hightea🙈其實我哋都可以好馬甩,飲酒🍻吹水食串燒😊呢間係佐敦嘅串燒店完全滿足晒我哋😍加上有氣氛,真係愈食愈起勁,愈飲愈開心🥳我地叫左好多嘢食,款款都好得🤩汁燒日本帆立貝,牛油🧈味好香,帶子濃郁咸鮮,上面仲有蟹子增加口感😍燒蘇格蘭蟶子皇,肉質爽口鮮甜,上面嗰啲醬料完全係精粹,佢唔止有蒜蓉,仲有啲好似菜莆咁,好鮮美☺️燒大海蝦,海蝦無誤,肉質彈牙🤤秘製醬燒麻辣鴨舌,醃得入味😝口感脆嫩!燒雞腎,脆脆子!上面嗰啲椒鹽黑椒粒完全加分❤️
我地叫左好多嘢食,款款都好得🤩

燒大海蝦,海蝦無誤,肉質彈牙🤤
秘製醬燒麻辣鴨舌,醃得入味😝口感脆嫩!
燒雞腎,脆脆子!上面嗰啲椒鹽黑椒粒完全加分❤️
2022-07-14 26 浏览
今晚一個人搵食搵到黎佐敦,呢間串燒店好熱鬧,周圍都三五成群,不過一啲都無阻我一個人享受美食😆因為我好鍾意係個熱鬧氣氛下自己食嘢👻餐廳門口係以木做裝修,很不錯☺️難得一個人,梗係叫返杯Asahi 啤酒🍺然後就叫返啲美食送啤酒😆燒喜之次一夜干,從店員口中得知,原來喜之次係日本係相當高級嘅魚,美味又可口,外皮燒得香脆但入面魚肉就非常滑溜,而且啲魚油勁豐富😋川味麻辣花甲,一個人食夠晒滿足,花甲勁鮮甜勁新鮮,一啲沙都無,好好味呢❣️

餐廳門口係以木做裝修,很不錯☺️

2022-07-13 23 浏览
朋友聚會相約到呢間喺佐敦嘅串燒店,朋友食過話高質,而我今次係第一次嚟,又真係相當唔錯🙈嗌咗幾款都好好食,重點係用嚟佐酒真係一流🍻⭕️甲羅燒拼多士,軟滑嘅蟹膏溝埋蟹肉同蟹柳,再加埋卜卜脆嘅蟹子,攪拌埋隻鵪鶉蛋更加令蟹膏更加滑溜,提升鮮味🤤用嚟搽多士食,一食難忘!⭕️野椒汁燒牛小排,牛肉超嫩滑,而且一啲都唔乾,牛肉味勁香,野椒汁都好惹味!⭕️燒蘇格蘭蟶子皇,一定要食,果然係蟶子王,真係成隻手臂咁長,而且好鮮味,啲汁同上面嘅蒜蓉醬無敵咁夾咁好味🤩⭕️川香涼伴秋葵,其實秋葵最好嘅食法就係涼拌,因為可以保持到佢爽脆嘅口感,又唔會流失佢嘅營養,所以呢個川香秋葵又香口又好味😊⭕️燒雞腎,爽脆有嚼勁,嗰種醃料調味好正😋

⭕️燒雞腎,爽脆有嚼勁,嗰種醃料調味好正😋
2022-07-13 19 浏览
捱咗一星期OT,終於K.O.咗手頭上嘅project,今晚點都要慶祝吓🥳🥳於是同同事搵咗間專食串燒嘅專門店,大家可以暢談一番,順便呻吓工作上嘅辛苦👻呢間串燒真係好正,啲串燒好惹味,真係食到攬住個肚腩走🙈 💓燒手打免治雞肉棒,雞肉棒入邊嗰啲雞軟骨,又脆又腍滑❣️💓芝士燒大虎蝦同蒜蓉燒大虎蝦,賣相極之吸引,兩款都各有特色,值得一試!而且兩隻蝦都勁大隻,啲蝦肉好爽口❤️💓汁燒原隻魷魚筒,魷魚肉厚彈牙,嗰種焦香味再加埋醬汁,的確好食😋💓燒雞腎,爽脆脆嘅口感加上燒汁嘅調味,上面嘅孜然粉令人回味無窮!

呢間串燒真係好正,啲串燒好惹味,真係食到攬住個肚腩走🙈
💓燒手打免治雞肉棒,雞肉棒入邊嗰啲雞軟骨,又脆又腍滑❣️

2022-07-13 16 浏览
真係好掛住日本呀,朋友話嚟呢度都可以搵到日本嘅感覺,真係令我好期待,所以我一放工就即刻join我朋友嚟呢間居酒屋見識下❣️入到餐廳,呢度果然好有置身日本嘅感覺,餐廳嘅裝修就好似日本地道嘅居酒屋咁樣‼️⭕️燒大葱雞柳,串燒一大串,雞柳同大蔥互相隔開,一口食哂兩樣,美味可口!⭕️燒芝士五花腩,芝士好似唔使錢咁,鋪滿哂五花腩🤩一咬入面啲油脂漏出嚟,而且做到拉斯嘅效果,好幸福😊⭕️燒豚肉生菜卷,呢個感覺好新鮮,入邊啲生菜勁脆,出面層豚肉又香,仲有沙律醬添,健康得黎又有啲邪惡👻👻

2022-07-13 18 浏览
朋友仔下個月就移民去英國,今日齊腳一定要啤一啤🍻歡送佢❤️上網搵到公司附近有間日式串燒店,真係啱晒我哋,又可以飲酒又可以吹下水,仲可以食串燒🍢燒海殼王,呢條燒魚的確好正,魚油豐富,啲魚肉好香好滑!燒烤食法風味更上層樓💓燒豚肉生菜卷,豚肉包住入邊脆脆嘅生菜🥬,汁燒原隻魷魚筒🦑,簡直係佐酒之選🤩配上佢哋特別調配嘅醬汁燒,可口美味😊而且魷魚肉厚彈牙😎清酒🍶叫左店員介紹,佢推介左枝叫作嘅清酒,好醇厚又唔會拿喉,飲落去非常之舒服👍🏻

燒豚肉生菜卷,豚肉包住入邊脆脆嘅生菜🥬,