2021-03-29 34 浏览
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞和風蜜糖芥末味 36$ 8粒食開章魚小丸子都係就咁普通有啲沙律醬加啲大板燒醬咁 食到有啲厭😾而呢款味既小丸子就真係第一次試😼我鐘意佢呢到啲醬好似唔洗錢咁😹啲醬多到食哂啲小丸子都仲有好多係底 話哂Fat9係醬王 啲醬越多就緊係越好😋講番佢個味先 佢個醬入口 酸酸地又幾開胃易入口🥰而且佢啲章魚夠哂大粒 啲份量唔兒戲🤩同埋佢唔係好淋身個隻章魚燒黎 佢表面都脆口 口感一流🤤下次去葵廣要食小丸子既話都會揀番呢間黎食 高汁😻👍🏻﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻/5↬服務: ☻ ☻ ☻ ☻ ☻/5↬環境: -/5

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊
☞和風蜜糖芥末味 36$ 8粒

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊

↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬服務: ☻ ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬環境: -/5

2021-03-28 28 浏览
☟非專業最真實食評☟𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+: 元祖大阪(原味章魚燒)個章魚燒無論外形定醬汁都係最傳統既章魚燒,同埋係現場即叫即做,熱辣辣🤤每一粒都有章魚粒🐙味道黎講就係平時日本食開既章魚燒,味道都係正宗既👍以我一個鐘意食章魚燒既人黎講,依個價錢,依個味道我收貨架啦🤣🚨間鋪頭原本係屯門好出門,依加係葵廣再開過🙊🚨因爲係即叫即做,落單後要等5-10分鐘,大家可以去買定野飲先🤣~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
☟非專業最真實食評☟

𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+: 元祖大阪(原味章魚燒)

🚨間鋪頭原本係屯門好出門,依加係葵廣再開過🙊

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2021-03-22 37 浏览
“雙併6粒章魚燒:明太子+火炙芝士”($35)呢間章魚燒店喺屯門嗰陣已經超人氣🐙以前都排隊食過一次🤣不過之後突然結咗業最近終於喺葵廣重新開張啦😍當日平日去到仲好好彩唔駛排隊😎呢間章魚燒有好多口味好似我咁貪心嘅朋友可以加$2要雙併口味😛分別要咗“超正啖啖明太子”同“火炙熔岩芝士脆脆”🔥🧀等咗大約10分鐘就有得食啦🤩章魚燒表面微脆入面軟綿粒章魚仲大大粒😋同埋真係超足料,超多明太子同芝士😛呢2隻味同章魚燒都好夾🤤下次嚟再食其他味先😝
“雙併6粒章魚燒:明太子+火炙芝士”($35)

呢間章魚燒店喺屯門嗰陣已經超人氣🐙
分別要咗“超正啖啖明太子”同“火炙熔岩芝士脆脆”🔥🧀
等咗大約10分鐘就有得食啦🤩
章魚燒表面微脆入面軟綿
粒章魚仲大大粒😋
同埋真係超足料,超多明太子同芝士😛
呢2隻味同章魚燒都好夾🤤
下次嚟再食其他味先😝
2021-03-07 59 浏览
同朋友去咗葵廣掃街,我哋見到3樓一間新開專賣章魚燒嘅舖頭,由於照片太吸引而且味道又多選擇,忍唔住買返一盒。依間店可以選擇雙拼(+$2),方便客人可以試多啲唔同嘅味道,可以雙拼真係好正,啱晒我依啲小鳥胃,可以試多啲唔同嘅嘢。我同朋友叫咗和風蜜糖芥末同埋超爆多蟹籽(8粒)($42)。蜜糖芥末醬有啲過濃,蓋過咗章魚燒原本嘅味道,而且鹹咗少少,好似同章魚燒唔太夾。相反,超爆多蟹籽好有驚喜!首先好足料,蟹子好似成座山咁高,而且令到個章魚燒多咗個口感,仲加咗啲海鮮味。
和風蜜糖芥未 併 超爆多蟹籽
和風蜜糖芥未 併 超爆多蟹籽
  • 超爆多蟹籽章魚燒
🐙進駐左一陣由屯門兩兄弟傳承既章魚燒店,多種口味選擇,都保持到以前既風味 😝 推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)✨ 「火炙熔岩芝士脆脆章魚燒」🐻🐻🐻🐻身為屯門🐻當然食過元祖店,口感符合香港人,而且多款式揀 😝 而家轉黎葵廣由兩兄弟傳承,要一讚佢哋服務態度 👍🏻 非常有禮,而且都算快手 😏 雖然🐻外賣拎番屋企食,但都仲暖暖地,而且芝士脆脆令成粒章魚燒口感大增,不過唔算好食到芝士味,下次都係即食會好d 😝價錢‼️$38 「火炙熔岩芝士脆脆章魚燒」8粒

推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)

✨ 「火炙熔岩芝士脆脆章魚燒」🐻🐻🐻🐻

價錢‼️
$38 「火炙熔岩芝士脆脆章魚燒」8粒
2021-02-18 80 浏览
今日去葵芳地鐵站拎檢測包,順路去葵廣買啲小食返去食。疫情下葵廣人流量真係少咗好多,小食店外都甚少見到立食食客。安全起見大家都選擇外賣返家享用。今日去左呢間屯之大板章魚燒,呢到既章魚燒有多種味道選擇。每種味道都唔同價錢,有6粒同8粒選擇。大食既我揀左8粒黑松露味章魚燒,價錢為$39,外賣加$1。因為係即整,所以要等3至5分鐘。外賣賣相都唔錯。拎到返家都保持到個靚靚賣相。雖然章魚燒拎到返去只係餘温,不過都冇影響到味道。章魚燒係淋淋地既質感係我最愛。料又足,未食過咁大舊章魚腳既章魚燒。黑松露味都非常香濃。

2021-01-27
外卖自取
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分屯之大阪章魚燒葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界1號舖-明太子章魚燒🐙原來呢間係屯門好出名🤪依家搬左去葵廣緊係要trytry😁等左半個鐘新鮮整都幾好食😊章魚同入面餡既比例都算一半一半😉超多木魚☺️個明太子有dd辣同埋都好足料😍但係偏鹹🤣🤣🤣整體都唔錯不過就比上不足比下有餘啦😆😆😆-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d掃街小店🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
屯之大阪章魚燒
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界1號舖
明太子章魚燒🐙
🚽(5🌟滿分)
依家夜晚無堂食所以介紹多d掃街小店🤣所以沒有🚽喔
2021-02-08 58 浏览
葵涌廣場都有幾間章魚燒嘅店舖,呢一間都算係新嘅,而且常常出現人龍。不過購買後店員都會貼心提醒你幾耐之後返嚟攞,所以都ok。章魚燒有好多口味,包括:玉子,黑松露,蜜糖芥茉,鹹蛋黃,明太子,松葉蟹等。今次我叫咗火焰熔岩芝士脆脆章魚燒八粒,等咗15分鐘左右就有,新鮮即整熱辣辣。粒粒都外脆內軟,入邊嘅八爪魚都大大粒。不過芝士味略嫌較淡,如果可以多啲芝士就更好。旁邊仲配有木魚,和丸子上邊都有芝士脆片,增強口感。整體來講都可以嘅,下次可以再試埋其他口味。
2020-12-12
15 分钟 (外卖自取)
下午茶
2021-02-05 51 浏览
去得葵廣掃街,點可以唔食埋嗰度嘅章魚燒😋,加上去之前有特別搵過有咩美食推介,發覺好多人都推介呢間章魚燒店,仲要全港只得一家,所以都一場嚟到梗係要去試吓🤪佢嘅章魚燒有好多唔同味揀,但身為芝士迷嘅我一見到「熔岩」、「芝士」呢啲字就比佢吸引咗😍 章魚燒唔算好大粒,但勝在佢面頭啲料好足,好大塊芝士🧀鋪係面,仲有啲脆脆添!章魚燒熱辣辣,內裏質地都係比較軟腍,接近正宗章魚燒口感,邪惡得黎又好味🤤總括而言,️呢間章魚燒口味多多,口感正宗😋,又係黃店,雖然等嘅時間有啲耐,但絕對係葵廣嘅必食item之一😆

火炙熔岩芝士脆脆章魚燒

火炙熔岩芝士脆脆章魚燒
2021-02-03 32 浏览
葵廣章魚燒新選擇🐙💛話說葵廣宜家有兩間賣章魚燒嘅舖頭想知邊間好食啲記得睇落去~.雖然兩間嘅款式都係大同小異,不過都有啲獨特嘅款式「屯の大阪章魚燒」嘅獨特款式包括炒蛋、鹹蛋黃「真 • 章魚無雙」就有激蔥、咖哩、蒜香牛油粟米、櫻花蝦如果大家有特別想試嘅款式就要去翻其中一間🙈.除咗款式外,兩間嘅章魚小丸子都有少少唔同🐙「屯の大阪章魚燒」較細粒,整體口感軟糯,似大阪食到嘅「真 • 章魚無雙」較大粒,外層口感比較脆身,內層口感軟糯👦🏻👧🏻小編就鍾意後者嘅口感多啲😛.試咗「屯の大阪章魚燒」嘅火炙熔岩芝士脆脆 + 松葉蟹皇蟹膏兩款都好好味 ( ´▽`)芝士個款有啲薯片碎增加口感而松葉蟹皇蟹膏都好濃味,仲食到少少蟹肉添🦀下次一定要試鹹蛋黃金流沙同明太子!.火炙熔岩芝士脆脆 + 松葉蟹皇蟹膏 $42
葵廣章魚燒新選擇🐙💛
話說葵廣宜家有兩間賣章魚燒嘅舖頭
想知邊間好食啲記得睇落去~
雖然兩間嘅款式都係大同小異,不過都有啲獨特嘅款式
「屯の大阪章魚燒」嘅獨特款式包括炒蛋、鹹蛋黃
「真 • 章魚無雙」就有激蔥、咖哩、蒜香牛油粟米、櫻花蝦
如果大家有特別想試嘅款式就要去翻其中一間🙈
除咗款式外,兩間嘅章魚小丸子都有少少唔同🐙
「屯の大阪章魚燒」較細粒,整體口感軟糯,似大阪食到嘅
「真 • 章魚無雙」較大粒,外層口感比較脆身,內層口感軟糯
👦🏻👧🏻小編就鍾意後者嘅口感多啲😛
試咗「屯の大阪章魚燒」嘅火炙熔岩芝士脆脆 + 松葉蟹皇蟹膏
兩款都好好味 ( ´▽`)
芝士個款有啲薯片碎增加口感
而松葉蟹皇蟹膏都好濃味,仲食到少少蟹肉添🦀
下次一定要試鹹蛋黃金流沙同明太子!
火炙熔岩芝士脆脆 + 松葉蟹皇蟹膏 $42
2021-01-21 67 浏览
和風蜜糖芥末 $30(6粒)近期葵廣排晒長龍非屯の大阪章魚燒莫屬,次次經過都見好長龍,今日得閒排隊就試吓啦!叫咗個和風蜜糖芥末,即叫即整要等15分鐘到,都可以接受,等嘅期間就去買嘢飲😛買完嘢飲返到嚟就有,和風蜜糖味幾正,甜甜哋,芥末唔會好攻鼻,真係似日式小丸子,唔錯!雖然我唔係即刻食,但凍咗少少都唔影響個味道!八爪魚都幾大粒,幾有咬口!整體感覺幾好,唔怪之得要排長龍😂佢仲可以揀雙併兩種味,下次要雙併試多啲味先😛🤤
和風蜜糖芥末 $30(6粒)

2021-01-20 90 浏览
來到葵涌廣場掃街,在3樓有各式各樣嘅小食店,咁啱見到有章魚燒,記得呢間我之前都食過,不過好耐冇食啦!睇吓味道有冇分別先口味都好多,最後選擇左芝士脆脆味道,$38有8粒,不過太多人關係等候時間要25分鐘每粒章魚燒都大大粒,外皮係脆脆的,芝士味就略淡,不過咁就可以感覺冇咁膩同罪惡感重入面都見到一大粒章魚,整體來講都唔錯既,記得要趁熱食下次如果唔趕時間既話,可以再黎試埋其他口味,價錢同質素係符合正比的!
入面都見到一大粒章魚,整體來講都唔錯既,記得要趁熱食
葵廣啲小店競爭一向大啲店三幾個月就有機會轉手比下一家 林林總總既食店如果無乜突出既賣點都好難招到太多人去光顧雖然葵廣條食街長期堆滿人唔係咩特別事但呢間小丸子新開無耐就多人排到我見佢個counter掛埋牌話要稍後先available就覺得好震撼🤣🤣🙈🙈第一次見到咁既場面既我當然就好想試下啲小丸子係點🦑所以就毫不猶豫排定隊係後面等待佢重新「開閘」🤣🤣排加等夾夾埋埋20至25分鐘左右~🦑雖然算有啲耐 但算數喇 始終新店會體諒一下🙈🤣·🦑火灸熔岩芝士脆脆章魚燒8粒$38:首先唔好問我點解圖入面得返7粒🤣🤣事關朋友太想食一拎上手就吉走咗1粒🤣🙈~上面啲脆脆其實係墨西哥脆片,同個芝士味幾夾👍!芝士味食得出但唔係好濃香個種🙈🧀,啲小丸子最外層燒得香香,正正常常。我個人覺得佢個味係唔錯,真係配得幾match幾好食,不過入面個章魚粒都係細細舊咁🙈,所以整體上都係鐘意同樣係葵廣既章魚xx多啲🙈~個間個章魚份量吸引啲🙈🙈🦑~
葵廣啲小店競爭一向大
排加等夾夾埋埋20至25分鐘左右~🦑
雖然算有啲耐 但算數喇 始終新店會體諒一下🙈🤣
🦑火灸熔岩芝士脆脆章魚燒8粒$38:
火灸熔岩芝士脆脆章魚燒

15 分钟 (外卖自取)
火灸熔岩芝士脆脆章魚燒
2021-01-18 42 浏览
屯の大阪章魚燒 - 明太子 + 蟹子 章魚燒 (8粒 $40, 雙拼 + $2) 說到葵廣, 打開ig, 一定會看到章魚燒! 所以, 我們亦跟風, 決定試試這個章魚燒! 點了後, 只需等3-4 分鐘便有了, 很快! 一拿到手, 它的外形與店上的照片, 是真的一模一樣! 打卡一流! 可惜的是, 3/4/9 都賣完了! 不然, 我會想吃9呢!!! 蟹子真的很多, 有爆脆的感覺! 明太子則不過不失, 不算很特別~ 章魚燒外脆內軟, 但章魚粒則比較細粒, 而重口味的我, 認為醬汁有點小, 多一點調味的話, 會更好吃! 他們把木魚放在一旁, 亦有一大條木魚, 如果木魚的份量可再多一點的話, 我會更開心 xD
蟹子  明太子
蟹子  明太子
2021-01-17 41 浏览
自從食過明太子同黑松露調味既章魚燒,已經返唔到轉頭🤡·🐙明太子mix黑松露8粒($41)外賣關係外觀無咁靚🤣不過仍然吸引!明太子加入大量沙律醬,全粒放進嘴內爆開卜卜魚籽...簡直享受!不過味道略咸~黑松露超香濃,醬感比明太子強🤰🏼真心要share,好飽膩!2者選擇的話,一致較喜歡明太子口味🤡
自從食過明太子同黑松露調味既章魚燒,已經返唔到轉頭🤡