2024-04-28 373 浏览
突然間好想食素菜,朋友捐窿捐罅搵到一簡既健康又可以打卡餐廳“Say, I love you”。餐廳門口好大張姜濤海報,啱晒姜粉打卡,宜且餐廳以花為主打裝飾,彷彿姜濤與你進入一個花花世界。服務員好殷勤介紹菜式,更提議輕食主菜。💐蕎麥麵配香烤大啡菇用新鮮蔬菜配上甜甜紫番薯溶,烤大啡菇香味濃郁,蕎麥麵爽口、軟硬適中。💐凱撒沙律我們要求少醬汁,新鮮蔬菜好爽口,配上碎芝士片和乾肉粒,好健康。💐黑松露蘑菇湯濃郁黑松露,並且加入許多蘑菇碎粒, 香滑有咬口 。💐小熊粒粒草莓牛奶Cutie 粉紅色啤啤熊冰,淡粉紅色草莓牛奶,味道微微甜,入口好滑溜。💐紅梅紅肉火龍果三分二杯混合了桃紅色紅莓和火龍果,含有豐富維他命C,抗氧化顯著,餘下部分為仙草。入口滑流,微微甜,還放了一點點玫瑰花碎以作點綴。飲品基本上是無糖飲料,輕食素菜又健康。約埋閨蜜打卡傾心事,是一個好地方。💐就是偏偏喜歡你銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖💐

服務員好殷勤介紹菜式,更提議輕食主菜。
💐蕎麥麵配香烤大啡菇

💐凱撒沙律

💐黑松露蘑菇湯
濃郁黑松露,並且加入許多蘑菇碎粒, 香滑有咬口 。

💐小熊粒粒草莓牛奶

💐紅梅紅肉火龍果

💐
就是偏偏喜歡你

💐
2024-04-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
✨椰菜花黎麥飯(配:雞胸肉🐓)裡面有巨量嘅沙拉菜🥗、紫薯蓉、4片雞胸肉、飯👈🏻我最鍾意雞胸肉‼️調味得香口,好有雞味,帶有微微煙韌感👅👅椰菜花黎麥飯就係鬆散;紫薯蓉食落好天然 纖維含量好夠🍠💜.✨跟餐飲品:紫-魁Loong 係一杯紫薯營養奶昔,有仙草同奇亞籽 增加口感,飲落就係vanilla蛋白粉味🤔🤔質地糊狀,飽腹感強。.//⬇️$288起のset🥣🥗🍝☕️(唔係輕盈餐✨南瓜湯 & 巴馬火腿沙律南瓜味十足,纖維含量高,有cream嘅南瓜湯 都係飲落易入口啲🎃; ham同salad之間好夾,好似互相中和到味道.✨香草忌廉煙三文魚意粉個白汁甜而微鹹,好creamy,意粉好掛汁🤍🤍煙三文魚嘅生熟度剛好 好有煙燻味🔥.✨+$28 英式紅茶呢個紅茶好濃 好解膩☕️
✨椰菜花黎麥飯(配:雞胸肉🐓)
✨跟餐飲品:紫-魁Loong
.//
⬇️$288起のset🥣🥗🍝☕️(唔係輕盈餐
✨南瓜湯 & 巴馬火腿沙律
✨香草忌廉煙三文魚意粉
✨+$28 英式紅茶
呢個紅茶好濃 好解膩☕️
📍銅鑼灣 - 【就是偏偏喜歡你】銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖(銅鑼灣站A出口,步行約4分鐘)⁡今日同朋友搵到呢間充滿少女感嘅花花餐廳食lunch,由門口至到餐廳入面都佈置滿滿嘅花,猶如進入咗一片花海🌸🌺🌷💐處處都係打卡位😍 下面全部原圖影就咁靚啦~冇filter!餐廳仲準備咗好多道具比客人打卡用,生日牌、蛋糕🎂、皇冠👑、肩帶、眼鏡等等!! 如果有朋友生日,好適合帶朋友嚟影返堆靚相慶祝🥰⁡其中一個餐牌係主打營養低卡嘅輕食餐 🥗想食得健康啲,所以都叫咗個餐嚟試吓🥰⁡💪🏻營養輕食餐(包一杯Shake一個主食)$138🥛奶昔方面~我揀咗🔴 【紅】雜莓|紅肉火龍果|檸檬|果仁而所有奶昔凍飲贈送寒天、鮮草、奇亞籽。味道甜甜地,對於第一次飲shake嘅我嚟講幾易入口,攪勻埋寒天、仙草奇、亞籽,口感仲非常豐富!😋主食方面~我揀咗《🦐南美海蝦椰菜花🥦黎麥飯》藜麥飯店主即叫即製,食得出手工之作!⁡店主話食完一個餐就已經有40g嘅Protein😌適合鍾意健康嘅朋友仔😍⁡🍍菠蘿照燒雞黑🍔漢堡 $158雞肉🐔肉質嫩滑多汁,菠蘿被微微🔥燒過,有一層薄薄嘅焦糖脆皮,增加咗漢堡味道嘅層次,非常
📍銅鑼灣 - 【就是偏偏喜歡你】
銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
(銅鑼灣站A出口,步行約4分鐘)

💪🏻營養輕食餐(包一杯Shake一個主食)$138
🥛奶昔方面~
我揀咗🔴 【紅】雜莓|紅肉火龍果|檸檬|果仁
而所有奶昔凍飲贈送寒天、鮮草、奇亞籽。
😋主食方面~
我揀咗《🦐南美海蝦椰菜花🥦黎麥飯》
藜麥飯店主即叫即製,食得出手工之作!
奶昔🔴 【紅】雜莓|紅肉火龍果|檸檬|果仁
🦐南美海蝦椰菜花🥦黎麥飯

🍍菠蘿照燒雞黑🍔漢堡 $158
雞肉🐔肉質嫩滑多汁,菠蘿被微微🔥燒過,有一層薄薄嘅焦糖脆皮,增加咗漢堡味道嘅層次,非常juicy又開胃🤤
🍍菠蘿照燒雞黑🍔漢堡

蜜桃🍑小熊乳酸🐻 $68
打卡必叫😍超級可愛☺️而且飲落酸酸甜甜都幾fruity醒胃🫶🏻
蜜桃🍑小熊乳酸🐻

另外值得一提,餐廳仲養咗兩隻大兔仔🐰🐰佢哋會喺餐廳周圍走來走去,非常可愛😍

推薦比鍾意影靚相嘅朋友🥰我見到店主都好好人,會落力咁幫客人影相😍值得一讚👍🏻

2024-05-26
奶昔🔴 【紅】雜莓|紅肉火龍果|檸檬|果仁
🍍菠蘿照燒雞黑🍔漢堡
蜜桃🍑小熊乳酸🐻
3天前 0 浏览
銅鑼灣真係成日都好多人,行街行到攰想揾地方食d健康d嘅野都唔易! 上Openrice見到一間好多花嘅花海餐廳,見d人打咭打得咁開心,今日我都要去打下咭先!一係門口已經見到好靚嘅裝飾,嘩,真係好啱拍拖黎!入到去周圍嘅花海加2隻兔仔,好靚好靚!今次我地有幸坐到個籠枱,全個籠都圍滿花,打咭一流!呢間餐廳主打健康餐,餐牌已經計埋呢個餐嘅卡路里,今次可以盡情食啦!呢個係椰菜花飯配大啡菇,d蔬菜好新鮮健康得黎又好好食!另一款係煙三文魚配蕎麥麵,蕎麥麵好有口感應該係蒟蒻麵! 另外呢個餐仲包左杯鮮果奶昔,新鮮又好味,而且賣相好配合呢到嘅主題,簡直係令人少女心爆發。另外我地再叫左雞軟骨加雞翼,全部即制,非常脆口絕對係邪惡首選。

今次我地有幸坐到個籠枱,全個籠都圍滿花,打咭一流!

呢個係椰菜花飯配大啡菇,d蔬菜好新鮮健康得黎又好好食!

另一款係煙三文魚配蕎麥麵,蕎麥麵好有口感應該係蒟蒻麵!

3天前 0 浏览
呢個餐廳真係不得了,成間餐廳都有花牆,真係打卡人士之選!而且STAFF仲會好熱情咁幫手照相嫁!餐廳仲養左隻免仔,間中會走來走去,完全唔怕陌生人,超可愛呀!1. 黑松露野菌忌廉意粉 $158呢個意粉個汁勁濃郁,黑松露味勁出位!而且個汁比較杰身,令意粉超級掛汁,啖啖都嘆月滿黑松露嘅味道!野菌嘅份量都唔少👍🏻2. 菠蘿照燒雞黑漢堡  $158個包選用左竹炭包,仲做到外脆內軟咁。照燒雞排好嫩滑呀,而且塊雞扒都有返啲厚度呀!另外仲配搭芝士味粟米片,同埋胡麻醬沙律菜。份量都唔少!利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!(按餐廳MENU上價格付款)

1. 黑松露野菌忌廉意粉 $158

2. 菠蘿照燒雞黑漢堡  $158

• 菠蘿照燒雞黑漢堡
早排同朋友係銅鑼灣行街,行到肚仔餓,咁岩又醒起附近有間打卡餐廳就決定同埋朋友黎試下。 位置近銅鑼灣,出左時代廣場行大概5-10分鐘就到。 一出lift就見到好少女心既裝飾😍 而且個色既配搭上唔止粉紅色 仲有我最中意既藍色🩷🩵淨係打卡都有排打💖餐廳最近推出左輕營午餐,主打係健康路線 !岩哂貪靚既女仔黎影相之餘,仲可以唔洗就住就住驚肥🥹 超級細心! 🌸 低卡輕盈午餐配營養奶昔($128) 餐廳主推既午餐set, 可以簡飯或者麵、主食同奶昔, 當然係以健康低卡為主。 飯可以簡椰菜花藜麥飯或者係蕎麥麵;主菜可以簡肉食或者素食。 不得不說, 依個絕對係照顧到素食人士係平日或者素食日黎食, 十分細心! 奶昔就有6款擇一,我就簡左「紅」。隨餐仲可以升級營養蛋白飲或者加配爆脂茶! 🥤 「紅」奶昔:所謂紅其實係指飲品嘅顏色,依款奶昔主要嘅成份包括紅肉火龍果、雜莓、檸檬、果仁,另外再加埋寒天、仙草同奇亞籽。成杯既卡路里唔高得110,蛋白質有10g,好飽肚🫶🏻 飲落去味道唔錯 唔會好甜或者酸 係好fresh 😋 靚女老闆仲建議飲完先食野,可以增加飽肚感同埋阻隔其他食物吸收🙂‍↕️🙂‍↕️而且仲可以補充

🌸 低卡輕盈午餐配營養奶昔($128)
🥤 「紅」奶昔:所謂紅其實係指飲品嘅顏色,依款奶昔主要嘅成份包括紅肉火龍果、雜莓、檸檬、果仁,另外再加埋寒天、仙草同奇亞籽。成杯既卡路里唔高得110,蛋白質有10g,好飽肚🫶🏻 飲落去味道唔錯 唔會好甜或者酸 係好fresh 😋 靚女老闆仲建議飲完先食野,可以增加飽肚感同埋阻隔其他食物吸收🙂‍↕️🙂‍↕️而且仲可以補充番啲能量tim
「紅」奶昔

🍽️ 煙三文魚配蕎麥麵:煙三文魚需要加配$22, 份量比想像中幾大份。賣相幾吸引。 除左煙三文魚同蕎麥麵仲有沙律同埋紫薯蓉, 成個配搭都非常之健康。 而且味道相對清淡,符合晒輕盈餐嘅要求。😎
煙三文魚配蕎麥麵

🍽️ 菠菜忌廉芝士意粉($158) : 份量好足料。 菠菜忌廉汁好香濃,意粉硬度適中,有唔少菠菜碎係面, 好健康😋
菠菜忌廉芝士意粉

🥤小熊粒粒草莓牛奶($68) :依杯粉紅色並且上面有隻粉紅🧸冰絕對係ig-able,好似隻熊仔係度悠閑咁癱係度🙂‍↕️好岩成個環境影相🩷🧸 味道方面草莓味幾濃郁!
小熊粒粒草莓牛奶

係用餐期間, 咁岩有枱客人慶生日, 店員好有氣氛咁為客人慶祝! 下次黎可以帶埋朋友慶生🫶🏻 仲有 店員會等食物黎齊嗰陣主動幫手影合照💖 超好服務🩵店內仲有兩隻兔兔店主🐰 超可愛😍

📍 就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)

#銅鑼灣美食

用餐时段
「紅」奶昔
煙三文魚配蕎麥麵
菠菜忌廉芝士意粉
小熊粒粒草莓牛奶
  • 低卡輕盈午餐配營養奶昔
💐同朋友系附近行街,行到餓餓地又唔係好諗到食咩之際,突然間諗起呢一間餐廳就決定同朋友一齊試下佢用左我最鍾意嘅花海做主題,同埋有好多靚靚嘅打卡位,仲有兩隻好可愛嘅兔仔店長😍啱哂大家同閨蜜一齊嚟打卡chill下😌🍽️套餐($288/位)套餐包括湯、沙律,主菜同飲品🎃湯方面係南瓜湯,好香濃順滑,飲落去南瓜嘅甜度十足🥗沙律方面我揀左巴馬火腿沙律,巴馬火腿份量唔少,配上沙律菜就啱啱好🍝主菜方面我揀左香草忌廉煙三文魚意粉,忌廉汁香濃但食落唔會膩,煙三文魚仲要整成一朵玫瑰花,配埋蘆筍同亦雜菌,除左賣相好睇之餘亦營養均衡🍔 菠蘿照燒雞黑漢堡($158)黑漢堡用左竹炭麵包,即叫即製,上枱嘅時候熱辣辣之餘仲要脆身,切落去仲要有清脆嘅嚓嚓聲,脆而不硬;雞扒鮮嫩多汁,配上菠蘿,正啊👍🏻仲有份量唔少又脆口嘅墨西哥粟米片🤩🥧本身想試埋甜品朱古力熔岩石山多士,不過可惜當日售罄,唯有下次再嚟食過❤️👩🏻‍🍳 就是偏偏喜歡你📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖#打卡 #銅鑼灣美食 #就是偏偏喜歡你

🍽️套餐($288/位)
套餐包括湯、沙律,主菜同飲品
🎃湯方面係南瓜湯,好香濃順滑,飲落去南瓜嘅甜度十足

🍔 菠蘿照燒雞黑漢堡($158)

👩🏻‍🍳 就是偏偏喜歡你
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖

#打卡 #銅鑼灣美食 #就是偏偏喜歡你
巴馬火腿沙律
菠蘿照燒雞黑漢堡
2024-05-30
巴馬火腿沙律
菠蘿照燒雞黑漢堡
✨300kcal低卡輕盈午餐配營養奶昔✨購自: 就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣耀華街3號百樂中心16 1602-1603號舖)價錢:$128推薦度:8/10-呢個lunch輕盈午餐 配埋奶昔 食晒都只係300kcal 啱哂貪靚又想keep fit嘅朋友✅今次選擇咗椰菜花藜麥飯 肉食就選擇咗海蝦🦐 仲有素食選擇🌱 飲品方面就揀咗紫薯奶昔🍠 每款奶昔列明卡路里同成份 大概110-130kcal非常貼心💖-椰菜花藜麥飯份量充足 食落爽脆 味道唔會好鹹✅ 新鮮嘅沙律菜加入菇菌 再配上軟滑香甜嘅紫薯蓉 健康又好食🤤 海蝦食落鮮甜彈牙‼️低卡之餘 又可以補充蛋白質🆗-紫薯奶昔味道有驚喜💜 飲落香濃順滑 雲呢拿味幾突出 帶有微微奶香 加入左燕麥同埋果仁 🥜 甜度啱啱好😋 奶昔仲有寒天 仙草同埋奇亞籽 增加口感❤️‍🔥飲晒成杯都係130卡路里 仲有15克蛋白質✅
✨300kcal低卡輕盈午餐配營養奶昔✨
購自: 就是偏偏喜歡你
(銅鑼灣耀華街3號百樂中心16 1602-1603號舖)
價錢:$128
推薦度:8/10
6天前 0 浏览
今次就嚟到銅鑼灣打卡,呢間Cafe場地好浪漫好啱同女朋友慶祝或者情人節過嚟食😳,一入到去好似入咗花花世界咁😍,每一個地方都可以打到靚卡🩵🩷南瓜湯 $48個湯好夠熱♨️,個湯好濃郁好似食緊南瓜咁,飲到一浸淡淡嘅清甜同花香味🌸,飲落去唔會話好澀同好滯,食主菜之前飲一碗係幾好🤙😝鮮大蝦龍蝦汁米意粉 $208離遠聞已經有好濃郁嘅鮮蝦味,佢啲飯唔會硬,裏面有一啲野菌做配搭,所以口感上會多啲層次,佢啲鮮蝦都好彈牙,唔會話好硬,同埋食得多都唔會覺得嫌,如果嚟呢間餐廳食嘢嘅話,依個龍蝦飯係必嗌之一!意式黑松露醬炒蛋大啡菇黑炭漢堡 $158 (素食者推薦🤙)成個漢堡套餐嘅份量都好足,個黑松露蛋就好滑😋,黑松露醬都比得好足,個蘑菇好大塊,一咬落去勁多汁好Juicy🤩,個麵包煎得好脆,加埋少少薯片同沙律做小菜感覺好豐富😝

南瓜湯 $48

鮮大蝦龍蝦汁米意粉 $208
離遠聞已經有好濃郁嘅鮮蝦味,

意式黑松露醬炒蛋大啡菇黑炭漢堡 $158
(素食者推薦🤙)
2024-06-05 0 浏览
今次黎到銅鑼灣,同大家介紹一間以花海為主題既人氣打卡餐廳 一 就是偏偏喜歡你 @sayiloveyouhk餐廳裝潢 以粉色系花海為主調,少女心十足,非常適合情侶、閨蜜上黎自拍打卡。🌟300 KCAL低卡輕盈午餐 配營養奶昔 $138(椰菜花藜麥飯 搭配慢煮雞胸、沙律菜、紫薯泥)主餐:雞胸肉非常嫩滑,搭配飽肚之餘低GI既椰菜花藜麥飯同沙律菜、紫薯泥,健康感十足奶昔:黑芝麻奶昔入面有齊:黑芝麻、雲呢拿曲奇碎、香蕉、果仁、寒天、鮮草、奇亞籽,絕對健康又飽肚,而且一杯有15g 蛋白質,非常適合想要增肌減脂既朋友🌟爆脂茶 $8有降脂排毒功效🌟黑松露野菌湯滿滿既野菌搭配香氣濃郁既黑松露,再以乾花作為點綴🌟招牌粉紅甜心 $98窩夫口感鬆軟,搭配雲呢拿雪糕用甜品作結,滿足🤤👍🏻📍就是偏偏喜歡你地址!銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖#銅鑼灣 #姜濤灣 #就是偏偏喜歡你 #窩夫 #花海 #爆脂茶 #少女心 #健康餐 #打卡餐廳 #慢煮雞胸 #營養奶昔 #黑芝麻奶昔 #銅鑼灣探店 #覓食銅鑼灣 #食在銅鑼灣 #為食關注組 #銅鑼灣食乜好 #黑松露野菌湯 #椰菜花藜麥飯 #香港美食地圖 #

主餐:

奶昔:

🌟爆脂茶 $8
有降脂排毒功效

🌟黑松露野菌湯
滿滿既野菌搭配香氣濃郁既黑松露,再以乾花作為點綴

🌟招牌粉紅甜心 $98
窩夫口感鬆軟,搭配雲呢拿雪糕
甜品作結,滿足🤤👍🏻

📍就是偏偏喜歡你
地址!銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖

#銅鑼灣 #姜濤灣 #就是偏偏喜歡你 #窩夫 #花海 #爆脂茶 #少女心 #健康餐 #打卡餐廳 #慢煮雞胸 #營養奶昔 #黑芝麻奶昔 #銅鑼灣探店 #覓食銅鑼灣 #食在銅鑼灣 #為食關注組 #銅鑼灣食乜好 #黑松露野菌湯 #椰菜花藜麥飯 #香港美食地圖 #招牌粉紅甜心 #九十後行到邊食到邊 #300KCAL低卡輕盈午餐
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE

同朋友嚟到粉紅打卡港女餐廳🤣最近新出咗300kcal輕盈午餐配營養奶昔,可以自選飯麵、主食仲有素食選擇~奶昔最吸引,七彩顏色仲要材料好有營養🌈▶️ 慢煮雞胸喬麥麵 ($138)擺盤望落豐富旁邊有沙律菜🥗簡單用沙律醬調味加入南瓜籽、青瓜、車厘茄鍾意佢個紫薯蓉🍠用上真紫薯,口感粉糯,比黃番薯苦少少但都有甜味充滿花青素同膳食纖維💜健康又美味喬麥麵麵質同預期有出入🙈唔係一般日式幼身有麥粒嘅嗰種,呢個似米線,好滑捋捋朋友話呢個係蒟蒻麵,我都係第一次食入面加咗紫菜飯素調味一片片薄身雞胸肉肉質鮮嫩,完全唔乾👍🏻係佢哋自己慢煮而唔係包裝嘅帶芝麻醬味道▶️ 南美洲海蝦椰菜花黎麥飯 ($138)朋友嘅choice有四隻南美洲海蝦,口感爽脆,不過冇乜味道😗椰菜花飯調味方便做得幾好,加入藜麥令佢冇咁單調▶️ 五穀紅豆- Grooot|紅豆、紅棗、紅米、枸杞、紅蓮子、紅皮花生、黑米、山藥、小米、黑豆、黑芝麻|期間限定款!紅豆味最重🫘有啲似維他奶紅豆奶其次係黑芝麻,會飲到啲粒粒粉因為好多「米」,令飲品好杰身飽肚底部有藍色嘅仙草、寒天同奇亞籽,超有質感💗甜度適中▶️ 紅- Iron文|雜莓、紅肉火龍果、檸檬、果仁|係雜果s
同朋友嚟到粉紅打卡港女餐廳🤣
仲有素食選擇~
奶昔最吸引,七彩顏色仲要材料好有營養🌈

▶️ 慢煮雞胸喬麥麵 ($138)
擺盤望落豐富
旁邊有沙律菜🥗簡單用沙律醬調味
加入南瓜籽、青瓜、車厘茄
充滿花青素同膳食纖維💜健康又美味
朋友話呢個係蒟蒻麵,我都係第一次食
入面加咗紫菜飯素調味
帶芝麻醬味道
慢煮雞胸喬麥麵

▶️ 南美洲海蝦椰菜花黎麥飯 ($138)
朋友嘅choice
有四隻南美洲海蝦,口感爽脆,不過冇乜味道😗
椰菜花飯調味方便做得幾好,加入藜麥令佢冇咁單調
南美洲海蝦椰菜花黎麥飯

▶️ 五穀紅豆- Grooot
期間限定款!
紅豆味最重🫘有啲似維他奶紅豆奶
其次係黑芝麻,會飲到啲粒粒粉
因為好多「米」,令飲品好杰身飽肚
底部有藍色嘅仙草、寒天同奇亞籽,超有質感💗
甜度適中
營養奶昔

▶️ 紅- Iron文
|雜莓、紅肉火龍果、檸檬、果仁|
係雜果shake,主要係雜莓味道🍓
同上面嗰個好唔同,呢個清爽啲
鍾意佢唔太甜,冇額外加糖
同樣有藍色嘅仙草、寒天同奇亞籽

▶️ 南瓜湯 Pumpkin soup ($48)
面頭淋上忌廉、加咗花瓣同南瓜籽
南瓜味天然且清甜🎃稀杰度啱啱好
南瓜湯

▶️ 黑松露野菌湯 Mushroom Soup ($48)
黑松露味道超濃郁🍄‍🟫同樣有忌廉
比南瓜湯鹹啲,但味道仍然頗天然
黑松露野菌湯

食物好味🫶🏻材料原始天然但調味好
食完之後覺得自己補充咗好多營養🥰
最推介係佢啲奶昔🥤七款任揀真係好吸引,仲要全部都好飲唔伏

服務好好,好細心,臨走仲幫我哋喺門口影咗張合照留念🤣
內在環境周圍都係花牆,滿足到少女心
超適合喺度慶祝生日、情人節或其他特別節日

同一班friend嚟開party都OK
入面仲有兩隻賓尼兔仔🐰好可愛

價錢合理,計埋加一大概$200/人,物有所值~
佢哋仲有推出「花花英式下午茶」,只需$398🌺賣相超精緻打卡able,有興趣快嚟試吓啦
花花英式下午茶
  • 五穀紅豆- Grooot
  • 紅- Iron文
  • 300kcal輕盈午餐
2024-06-04 0 浏览
餐廳舖滿好多唔同款花花做花牆已好吸睛,另有2個鳥籠座位非常適合打卡店,,整體感覺好舒服!🍔菠蘿照燒雞黑漢堡 雞扒肉質鮮嫩軟綿,入面大大塊菠蘿香好甜好juice,配埋墨西哥脆片好夾又好味,竹炭麵包外層脆入面好軟熟👍每口都有豐富層次感!🍝香草忌廉煙三文魚意粉濃郁嘅香草忌廉汁好creamy,,意粉軟硬度適中,混入三文魚粒,菇菌類及大大塊三文魚捲成花,成碟意粉好靚又好食😋🐻小熊粒粒草莓牛奶賣相已好吸引,可愛既粉紅小熊草莓冰,打卡一流,,吾太甜,好香滑鮮甜嘅士多啤梨味♡成間cafe每一個角落都係打卡位,餐具都好靚,連杯碟都係花花設計,最啱朋友情侶聚餐或慶祝生日🎂PS:餐廳入面仲有2隻好得意兔仔🐇

🍔菠蘿照燒雞黑漢堡

• 菠蘿照燒雞黑漢堡
  • 小熊粒粒草莓牛奶
  • 香草忌廉煙三文魚意粉
2024-06-03 0 浏览
Say, I love you; Savour the Delights🍽️進入cafe之前,店鋪門外嘅燈牌已經令我眼前一亮。入到去之後:佈置用心嘅花牆、具空間感嘅鳥籠,盡收眼簾,令餐廳成為一間零死角cafe,任何角度影相都咁靚!我地叫左「偏偏喜歡你二人豬餐」,二人餐包括:📌精選餐湯—南瓜湯南瓜湯味道原始,保持左南瓜嘅微甜,湯上嘅配菜同埋瓜子亦增加清新感,令口感更豐富。📌黑松露野菌忌廉意粉意粉嘅味道同埋口感互相配合,帶出香濃的黑松露香氣。野菌嘅鮮嫩為整道菜帶黎更豐富層次。忌廉醬汁濃郁得黎唔會膩,同意粉嘅滑順相得益彰。📌「招牌」慢煮10小時巨豬肋骨主打唔用鬆肉粉嘅肋骨出奇地軟熟,肉質鮮美。慢煮嘅過程令肉質更加細軟,入口即化。配菜同埋醬汁點綴左呢道菜,令色澤更佳、更豐富。P.S. 餐廳嘅兔兔有時會走出籠同食客互動,超級可愛!

我地叫左「偏偏喜歡你二人豬餐」,二人餐包括:
📌精選餐湯—南瓜湯

📌黑松露野菌忌廉意粉

📌「招牌」慢煮10小時巨豬肋骨

P.S. 餐廳嘅兔兔有時會走出籠同食客互動,超級可愛!
  • 南瓜湯
  • 慢煮豬肋骨
2024-06-03 0 浏览
今晚去咗一間超靚嘅打卡餐廳,充滿花花嘅環境就好似我的名字一樣😜靚到差不多每一個角落都可以打卡,而且仲有兔兔影相晚市有set 有單點,手機掃code落單好方便,最後揀咗單點大蝦龍蝦汁米意粉:單看賣相已經好吸引,食落去有少少似意大利飯😳大蝦又彈牙,仲有菇和蘆筍鮮果田園沙律:顏色好繽紛,睇落去已經係好想食,而且都好豐富,除咗有沙律菜之外,仲有煙三文魚,藍莓,士多啤梨,車厘茄等…係健康之選🥰另外仲叫咗杯蜜桃小熊乳酸來打卡,味道有少少似蜜桃味益力多,好大粒熊仔冰瞓咗喺杯上面好得意😍飲飲吓個冰細咗滑落去都好過癮😂無論環境,食物,服務質素都好好

無論環境,食物,服務質素都好好

2024-06-02
2024-06-02 0 浏览
於銅鑼灣耀華街有間人氣打卡cafe,餐廳以靚靚ge花花世界為主題,打卡位有好多😍而且店主十分細心,會有生日燈牌為客人慶生,值得一讚四周圍都寫住喜歡你,Love 咁~成個環境充滿住🈵🈵愛的正能量💓💓今次試左2個主菜,每款份量都好多,份量好有良心!意式香草烤春雞🍗(半隻) $188春雞好大隻,外皮烤得金黃色,皮脆肉嫩,肉汁鮮美可口,連雞胸都完全沒有乾柴感覺。春雞調味適中,既不過鹹,也不偏甜,恰到好處地突出雞肉鮮美滋味。配菜薯條炸到金黃酥脆,口感外脆內綿,好好味~不斷食😋香草🌿忌廉煙三文魚意粉🍝 $258意粉煮至al dente,食時彈牙唔軟爛;滿滿煙燻三文魚片鋪係意粉上,口感軟嫩鮮美,每一口都能感受到三文魚的鮮甜及煙燻香氣;加上忌廉製成的奶油及香草,令整個意粉不會過於濃郁,也不會過於稀薄,完美融合一齊,好食👍🏻👍🏻

今次試左2個主菜,每款份量都好多,份量好有良心!

意式香草烤春雞🍗(半隻) $188

香草🌿忌廉煙三文魚意粉🍝 $258