2004-03-03 17 浏览
估唔到sham shui po都有d咁正的thai食店,佢d咖哩蟹汁好滑,好杰, "lo"飯一流, 另外值得一提係佢的豬頸肉,係有個鍋仔煲住d汁,保証d汁唔會涷冰冰.重有一個推介,係羅宋湯牛尾煲,嘩!!個汁好鬼好味架!呢度價錢又平,平均每人七十左右啦,又唔係太多人,好正,快d去食!!
2003-09-07 16 浏览
算平,而且質素保持得唔錯!我係佢開業頭1個星期已經開始"幫親",而家都keep住1個星期食1次。佢而家有個168二人餐,只要加多個生蝦($38) & 其他小菜/咖哩,可以供4人食!?個餐已經有明爐烏頭/ 炒菜/ 炒飯...大約$300已經ok 喇。平過又好食過黃珍珍啦!!佢地lunch set 都好正嫁,免加一又有飲品都係$28-40,選擇都多(有12種)。去開長沙灣都不防試下!
算平,而且質素保持得唔錯!
平過又好食過黃珍珍啦!!
2002-12-25 9 浏览
抵唔抵我就唔知道啦, 因為係公司同事請~ 夠十一個人食o既set, 千幾蚊埋單~ 依度食物唔錯喎~ 特別係個咖哩炒蟹, d sauce好滑好好味, 正~~
2001-10-09 2 浏览
已試過幾次到小金象食晚餐, 味道真的不錯, 但總係人少少, 試的款式不算多.但有一日, 同事們一行8人, 到此午餐,我們點了不同款式的午市套餐, 可嘗試多些味道,果然沒有失望, 由其咖喱, 食完D'送', 連汁都撈埋, 一滴都無淨, 埋單共二百多元,每人都係30多元抵食抵食.
已試過幾次到小金象食晚餐, 味道真的不錯,
但總係人少少, 試的款式不算多.
但有一日, 同事們一行8人, 到此午餐,
我們點了不同款式的午市套餐, 可嘗試多些味道,
果然沒有失望, 由其咖喱, 食完D'送',
連汁都撈埋, 一滴都無淨, 埋單共二百多元,
每人都係30多元抵食抵食.
2001-09-12 12 浏览
如果唔係個friend 帶我去,我都唔知在深水步有間咁正的泰菜,論裝修及食物水平在深水步o黎講已經係好好。招呼服務又好,waiter 不停加水,個經理又好態度,記得我們還有甚麼食物未到。最緊要一樣是又平又好食,四個人叫了7 樣o野,埋單360 元,真是抵到爛。最抵是豬頸肉,四十幾五十蚊有十幾二十塊,其次是當天特價菜烏頭魚,連我唔係好鍾意食魚都覺得好味,另外紅咖哩雞、蜆肉炆米(不過少o左D 蜆肉)及一個類似生炒骨的都好鬼死正,可以食完可以再食。真是值得推薦。
真是值得推薦。
2000-10-03 6 浏览
前幾天在雜誌看到此店有賣廣告, 話憑coupon 到此店可免費獲贈"活蝦刺身一客,諗住近近地就試下啦..去到可能早,以為都係無咩人,但點知坐下坐下都人山人海,可能在深水步區無咩泰國菜館,才會吸引這麼多食客..但原來食落這店子的食物也很不錯..活蝦刺身當然鮮味,它的人套餐都算合理價錢,有煲仔翅和小泰式拼盆等3人也可夠吃,我就特別喜歡吃它的蒜茸飽,片片足味甘香,而且服務員很好招呼!可算係此區的另類食店~