今日去The One睇戲 睇之前食個快的晚餐在The One加連威老道門口對面見到有間台灣餐廳餐廳在1樓,有自己的樓梯上餐牌上有多款台灣便當小吃及台式飲品先在收銀台落單,店員稍後會送餐 //士林鹽酥大雞腿 $68// 超大塊鹽酥雞腿即叫即炸欣賞廚師預先切開兩邊方便客人食用雞皮香脆可口,雞髀啖啖肉肉嫩滑夠多汁,另外便當中亦包含多款配菜,有煎蛋角,炒粉絲,粟米粒等等令賣相精緻,口感更豐富。飯可以選擇肉燥飯,肥美的豬肉加上香濃的醬汁,即使豬肉燜煮過後依然香嫩可口,鹽酥雞腿拌以這個肉燥飯一起吃,令人想念台灣夜市的味道,真想即刻飛番轉。 //南投紅燒牛腩 (麻辣湯) 湯麵 $72// 湯底香口但不會太鹹,也不會太辣,就算不吃辣的也能食到,牛腩肉質嫩口好淋好入味。台灣麵爽口又好掛汁,另外加入小唐菜加了麻辣口味令這個麵比平時的紅燒牛肉麵更出色。 //梅香脆地瓜 (+$14)// 即叫即做熱辣辣,地瓜外皮炸至脆身,內裡軟綿綿,加埋梅子粉吃起來香甜鬆脆但不油膩,食唔停口 //香蔥油燙青菜 (+$14)// 生菜煮到爽脆,用上蔥油調味,比一般菜加豉油更美味。 //珍珠奶茶 $28 +金橘檸檬茶 $22
今日去The One睇戲 睇之前食個快的晚餐
在The One加連威老道門口對面見到有間台灣餐廳

餐廳在1樓,有自己的樓梯上
餐牌上有多款台灣便當小吃及台式飲品
先在收銀台落單,店員稍後會送餐

//士林鹽酥大雞腿 $68//
超大塊鹽酥雞腿即叫即炸
欣賞廚師預先切開兩邊方便客人食用

//南投紅燒牛腩 (麻辣湯) 湯麵 $72//
台灣麵爽口又好掛汁,另外加入小唐菜
加了麻辣口味令這個麵比平時的紅燒牛肉麵更出色。

//梅香脆地瓜 (+$14)//

//香蔥油燙青菜 (+$14)//
生菜煮到爽脆,用上蔥油調味,比一般菜加豉油更美味。

//珍珠奶茶 $28 +金橘檸檬茶 $22//
食台式便當也要飲杯台灣手搖,大杯又解渴。
  • 鹽酥大雞腿
2023-04-02 73 浏览
剛剛喺附近睇完姊妹裙, 就諗住附近搵野食,望到呢間新開既樓上鋪就衝入去試下。入到去要睇完Menu就要先俾錢,後上菜,我哋分別點咗豬肉同埋雞扒便當,每個便當都有少少蔬菜做配菜,有西蘭花,薯仔粒,仲有一件細細的蛋餅,感覺較為健康。雞扒配上燒汁,不過食落去比較厚身少少,硬身d,淋少少口感會好啲。豬肉便當嘅反而好食啲,豬肉處理得好啲,切得薄身的,食落爽口。飲品叫咗珍珠奶茶同埋金橘檸檬茶,珍珠奶茶幾好飲,茶味幾rich,但金橘檸檬茶完全冇茶味,太甜, 飲咗幾啖就冇飲。因為餐廳新開,環境一定係坐得幾舒服,簡潔乾淨。
因為餐廳新開,環境一定係坐得幾舒服,簡潔乾淨。
2023-04-01 164 浏览
外勤工作,lunch係尖沙咀覓食, 無咩頭緒之下係加連威老道個十字路口,望高頭見到個好得意嘅logo 公仔同埋大大個字寫住小胖台灣便當,好啦,唔諗咁多就行上去試吓! 樓上餐廳面積空間非常闊落, 座位寛敞,裝修親民簡單。店家以台灣便當和台灣小食做主打,款式十分多,午市套餐,一個主食+一個小食+一款飲品,都係$78, 價錢都幾親民呀! 🔮麻辣鴨血肉燥寬粉舖上台就聞到陣陣的麻辣香,鴨血每片都頗大塊,又滑lulu, 我點咗微辣的麻辣湯底,味道剛剛好,啱哂我呢d唔係好食到辣嘢的朋友 ,寬粉Q彈有嚼口,而且份量都真係好多呀! 🔮三杯蜜汁烤雞扒便當塊雞扒大到佔咗整個碗面,醃得入味之餘,即使厚切一樣超級juicy , 先煎後烤, 微辣帶甜又香口, 秘製三杯蜜汁又好下飯,伴菜餐還有香甜粟米粒,紅蘿蔔,木耳和青菜,真係淨食餸都飽呀! 🔮懷念鹽酥雞大大粒,好有台灣家鄉味! 雞腿肉嫩清彈牙又juicy, 外脆內嫩!還有九層塔脆片伴碟,更加香口!🔮五味拌醬茄子拌醬嘅味道十分惹味, 酸酸咸咸又帶甜,都幾醒胃呀!

🔮麻辣鴨血肉燥寬粉

🔮三杯蜜汁烤雞扒便當

🔮懷念鹽酥雞

🔮五味拌醬茄子
拌醬嘅味道十分惹味, 酸酸咸咸又帶甜,都幾醒胃呀!
五味拌醬茄子
麻辣鴨血肉燥寬粉
题外话/补充资料: 大家如果想叫外賣,地下還有一部自助外賣機,用八達通付款,非常方便.真係好適個繁忙的上班一族呀!
五味拌醬茄子
麻辣鴨血肉燥寬粉
2023-03-31 99 浏览
台灣便當喺香港都有幾間唔同嘅連鎖餐廳做,甘岩係尖沙咀又泊到錶位,唔需要喺商場食,就睇吓附近有啲咩食啦~喺The One望過去見到1樓窗口寫住招牌名,就咁睇已經知道係食咩,所以就行過去試試~台灣鐵路大排骨便當🆗配梔子花綠茶三杯蜜汁雞扒台灣手工麵配蘋果茶加$14配小食 鹽酥雞,梅香脆地瓜麻辣鴨血 我個人覺得最出色係麻辣鴨血湯底,有麻有辣味其次就係手工麵,出邊比較少食到~而便當嘅餸同埋飯就一般般了~所以大家來試嘅話,最好食手工麵~
台灣鐵路大排骨便當🆗配梔子花綠茶
三杯蜜汁雞扒台灣手工麵
配蘋果茶
加$14配小食 鹽酥雞,梅香脆地瓜

麻辣鴨血

我個人覺得最出色係麻辣鴨血湯底,有麻有辣味

其次就係手工麵,出邊比較少食到~
而便當嘅餸同埋飯就一般般了~
所以大家來試嘅話,最好食手工麵~
2023-03-30 37 浏览
#fafafoodblog台灣菜 #fafafoodblog尖沙咀🍴士林鹽酥大雞腿便檔🍚 88 蚊配 珍珠奶茶 ☕配 懷念鹽酥雞🔥鹽酥雞雞脾大大隻 外層好香脆 個味帶 d香咸 之後帶 d甜 🐥個飯有蛋皮 蕃茄 小棠菜 青豆 粟 fd真係好似平時台灣搭鐵路既便當 . 鹽酥雞大細適中 夠香咸 外層香脆入面雞肉彈牙 而珍珠奶茶 甜度夠 奶茶夠香滑 珍珠好彈牙 yummy🍴南投紅燒牛腩麻辣湯手工麵🌶️86 蚊配芙香蘋果茶🍎配五味醬拌茄子 14 蚊🍆芙香蘋果茶甜度適中蘋果味香 拌茄子 有木魚同葱花做裝飾 茄子切得厚度適中夠入味 紅燒牛腩 牛肉軟林 帶好多牛肥膏 蘿蔔都整得好淋🐂 手工麵好夠爽口 麻辣味夠香 唔算好辣 帶 d甜味🌶️有少少豬肉粒夠入味 豬油味香🐽#珍珠奶茶 #台灣菜 #牛腩 #鹽酥雞 #雞脾 #珍珠米 #茄子 Score 平均分< 7.7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~
🍴士林鹽酥大雞腿便檔🍚 88 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#小胖台灣便當
尖沙咀加連威老道21 a至21 b德立大廈地下及1 樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀
=====================

2023-03-30
呢日三點幾係尖沙咀,未食lunch,就周圍睇下邊到有下午茶食,然後發現左呢間小胖台灣便當。餐廳走快餐店路線,座位幾簡潔寬敞,係櫃檯拎叫完野食拎個牌返埋位,就會有人送餐埋黎喇!我叫左個下午茶:滷肉飯+鹽蒜四季豆+熱無糖綠茶 $42滷肉飯正正常常,有少少乾身,如果有多啲汁會好啲,反而個四季豆幾香口,可以一試,或者仲有其他小食可以配。不過個人認為呢度所有餐具同碗都係用即棄唔係太環保,希望餐廳未來可以為環境出返一份力。
我叫左個下午茶:
滷肉飯+鹽蒜四季豆+熱無糖綠茶 $42
去尖沙咀行街, 行過見到有間餐廳個logo幾得意, 就去食下! 我地一行兩個人,叫左兩個餐 (一份餐包括一款主菜+一款小食+飲品)🌟台灣鐵路大排骨 $82🌟🌟鹽蒜四季豆(追加 + $14)🌟🌟金宣烏龍冷泡茶🌟🌟台灣古早味烤豬肉湯麵 $78🌟🌟懷念鹽酥雞🌟🌟熱金橘檸檬茶🌟餐具包裝同碗都好精美,有餐廳個可愛logo. 主菜: 鐵路大排骨賣相好吸引, 排骨炸得好金黃, 食落好香口, 外脆內軟, 一定要襯熱食! 而烤豬肉都好唔錯, 烤到熱辣辣, 有少少醬汁係豬肉面, 有少少吃豬肉乾既感覺小食: 十分推介四季豆!!! 炸過既四季豆好香口好入味!!! 一食就停唔到! 而鹽酥雞就比較細粒, 不過就滿一盒, 炸得好脆口, 好味! 飲品: 飲品都幾抵飲! 冷泡茶一支裝, 大約有400ml-500ml, 飲唔晒可以拎走。金橘檸檬茶都幾大杯, 有兩片新鮮檸檬係杯茶入面, 而唔係完全即沖, 幾好飲! 要留意用餐時間只有一小時。座位寬敞舒適, 幾啱傾下傾既gathering。

🌟台灣鐵路大排骨 $82🌟
🌟鹽蒜四季豆(追加 + $14)🌟
🌟金宣烏龍冷泡茶🌟

🌟台灣古早味烤豬肉湯麵 $78🌟
🌟懷念鹽酥雞🌟
🌟熱金橘檸檬茶🌟

餐具包裝同碗都好精美,有餐廳個可愛logo.

2023-03-24 547 浏览
繼lunch食咗,夜晚餐都要繼續食台灣野❕小編自上次買外賣,一直諗住隻大雞髀,今次喺尖沙咀見到,就拉咗朋友仔上去食😆餐廳要上一層樓梯,有需要人士可以同職員講聲,有升降設備。內部環境簡單,明亮橙黃光之下,有種家嘅感覺😌😌∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 士林鹽酥大雞腿湯麵 $84雞髀超大隻,外層鹹甜鹹甜,超酥脆,肉質juicy嫩滑🤩湯麵質地滑溜彈牙,食唔停😆૪ 熱冬瓜茶 若同朋友仔一樣,夜晚飲茶會瞓唔著,叫呢杯甜蜜蜜、無咖啡因嘅冬瓜茶🤓❥ 懷念鹽酥雞 (另+$14)炸粉唔厚,味道唔鹹,有千層塔嘅味,一口一粒,過下口癮😎❥ 台灣鐵路大排骨便當 $82排骨面積佔咗個兜一半,唔韌軟腍便當入面仲有紫薯、粟米、煎蛋等配菜,份量十足🤰🏻૪ 金萱烏龍係冷泡茶之一,茶色清澈金黃,味道甘甜,仲有啲奶味☺️❥ 鹽蒜四季豆 (另+$14)四季豆冇渣唔乾,同蒜&醬油一齊炒,加埋面層嘅炸蒜,好惹味,送飯一流👍🏻∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ 士林鹽酥大雞腿湯麵 $84
雞髀超大隻,外層鹹甜鹹甜,超酥脆,肉質juicy嫩滑🤩
湯麵質地滑溜彈牙,食唔停😆

૪ 熱冬瓜茶

❥ 懷念鹽酥雞 (另+$14)
炸粉唔厚,味道唔鹹,有千層塔嘅味,一口一粒,過下口癮😎

❥ 台灣鐵路大排骨便當 $82
排骨面積佔咗個兜一半,唔韌軟腍
便當入面仲有紫薯、粟米、煎蛋等配菜,份量十足🤰🏻

૪ 金萱烏龍
係冷泡茶之一,茶色清澈金黃,味道甘甜,仲有啲奶味☺️

❥ 鹽蒜四季豆 (另+$14)

• 士林鹽酥大雞腿湯麵
2023-03-23 270 浏览
《抵食台式料理🇹🇼》———————————————-呢間主打台式便當嘅小店之前有喺沙田食過外賣,最近見到喺尖沙咀The One對面斜路原來都開咗間😊餐廳乾淨光猛,坐得好舒服,而且CP值極高,幾抵食👍🏻-🐽 椒麻微辣豬柳便當微辣豬柳一粒粒一口size,略帶椒麻香,便當上佈滿粟米同青菜,十分豐富,好有口感,撈飯一流,我哋仲加$12升級咗做南部滷肉飯🍚-🌶️ 麻辣鴨血肉燥寛粉竟然有鴨血食,仲要都幾多舊!寬粉口感好煙韌麻辣湯底微辣帶甜,麻香突出,易入口,啱哂香港人口味🤤-另外跟餐仲可以加配小食,我哋嗌咗個香蔥油燙青菜同懷念鹽酥雞,鹽酥雞炸得幾酥脆,唔會油膩或者乾柴,啱啱好🐥-珍珠奶茶個茶底都唔錯,珍珠煙靭彈牙,而另一杯嘅珍珠冬瓜茶甜度係固定嘅,同樣好有台灣風味🧋-聽店員講,原來佢哋係觀塘仲有間專做外賣嘅,今個月會有推廣優惠,凡購買便當套餐或麵食套餐,加一蚊雞就可以換到:Week 1️⃣ 麻辣鴨血 (6-12/3)Week 2️⃣ 豬大腸麵線 (13-19/3)Week 3️⃣ 懷念鹽酥雞 (20-26/3)喺外賣平台落order,便當套餐同麵食套餐仲會有8折優惠💰-⭐價錢參考:椒麻微辣豬柳便當:$96麻辣鴨
《抵食台式料理🇹🇼》
———————————————
🐽 椒麻微辣豬柳便當
🌶️ 麻辣鴨血肉燥寛粉
Week 1️⃣ 麻辣鴨血 (6-12/3)
Week 2️⃣ 豬大腸麵線 (13-19/3)
Week 3️⃣ 懷念鹽酥雞 (20-26/3)
喺外賣平台落order,便當套餐同麵食套餐仲會有8折優惠💰
⭐價錢參考:
椒麻微辣豬柳便當:$96
麻辣鴨血肉燥寛粉:$84
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$90
2023-03-19
2023-03-21 79 浏览
📍尖沙咀 小胖台灣便當 @chubbybento.hk 每次經過尖沙咀都俾佢深深吸引嘅小胖台灣便當😋💗💗🥹果日喺尖沙咀按完摩之後 終於去咗試♪( ´θ`)ノ!性價比好高喔!🫧🫧每個便當都有得跟飲品同加錢加小食~~🐣三杯蜜汁烤鷄扒配手工湯麵 $64本身叫之前勁怕鷄扒會好鞋 但係我諗你哋睇都睇到個肉質有幾嫩!🥹🥹💗皮超脆!好好食!(*ˉ︶ˉ*)另外湯麵嘅麵係台灣拉麵 好煙韌 成件事勁襯🤍🥬小食-香葱油燙青菜 (追加$14) 依個麵我追加咗個菜 又唔會話好清淡 因為菜上有啲香葱😍😍好食!🧋飲品-珍珠奶茶 (追加$6) 點解佢哋跟餐嘅手搖可以咁平同正!$6🥹😍珍珠好煙韌 而且我冇叫少糖都唔會話好甜!正吖~✅ —🐣南投紅燒牛腩配手工湯麵 (麻辣湯)$72我覺得麻辣湯唔太辣超開胃!🌶️🌶️紅燒牛腩好鬼好餸麵!有少少似番茄牛腩🥩🥩🍠小食-梅香脆地瓜(追加$14) 有冇人同我一樣去到台灣會瘋狂食地瓜related 嘅小食?😍😍🫧依個小食超開胃 首先地瓜炸到好脆 但係又唔會好油!超推!🧋飲品-百香Q果綠茶(追加$6) 呢個飲品完全唔使形容都知係好清新!入邊啲配料十分豐富🫧珍珠椰果煙韌 仲有檸檬,酸酸甜甜!好
📍尖沙咀 小胖台灣便當 @chubbybento.hk

🐣三杯蜜汁烤鷄扒配手工湯麵 $64

🥬小食-香葱油燙青菜 (追加$14)

🧋飲品-珍珠奶茶 (追加$6)

🐣南投紅燒牛腩配手工湯麵 (麻辣湯)$72

🍠小食-梅香脆地瓜(追加$14)

🧋飲品-百香Q果綠茶(追加$6)

呢個飲品完全唔使形容都知係好清新!入邊啲配料十分豐富🫧珍珠椰果煙韌 仲有檸檬,酸酸甜甜!好鬼開胃!🥹

Btw 我喺佢哋個Page度見到依下嘅promotion~ 大家可以參考下(///▽///)

///小胖觀塘外帶站3月會有以下推廣優惠:
活動時間是: 6/3 - 26/3
Week 3: 懷念鹽酥雞 (20-26/3)
🔸外賣平台便當套餐和麵食套餐會8折優惠 *只限觀塘外帶站**///

📍尖沙咀 小胖台灣便當 @chubbybento.hk
地址: 尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地下及1樓
————
#gluttonlifecafe #gluttonlife尖沙咀
#尖沙咀 #hkfoodie #yummy #food #cafe #hkcafe #hkfood #hkgoodblogger #chill #hotdog #dogfriendlyhkrestaurant
2023-03-20 142 浏览
他們的店面並不擁擠,設置了卡位/貼牆吧台/雙人位供客人選擇。而且最重要的是雖然人來人往但不會覺得很喧嘩,非常適合很朋友聚會聊天✨而食物的部分讓我最驚豔的是大雞腿的口感!卡滋卡滋非常酥脆,但是皮並不會因為太厚而刮到嘴巴。而大排骨雖然很大一塊但每一塊都很入味,脆度當然沒有雞腿這麼厲害。但會讓人覺得吃起來覺得相對沒那麼熱氣😆有好康當然要和大家分享!小胖觀塘外帶站3月會有以下推廣優惠: 活動時間是: 6/3 - 26/3🔸凡購買便當套餐或麵食套餐, + $1可以換到 *只限觀塘外帶站*Week 1: 麻辣鴨血 (6-12/3)Week 2: 豬大腸麵線 (13-19/3)Week 3: 懷念鹽酥雞 (20-26/3)🔸外賣平台便當套餐和麵食套餐會8折優惠 *只限觀塘外帶站**

有好康當然要和大家分享!

小胖觀塘外帶站3月會有以下推廣優惠:

活動時間是: 6/3 - 26/3
台灣鐵路大排骨便當
五味醬拌茄子
台灣鐵路大排骨便當
五味醬拌茄子
2023-03-18 56 浏览
🍴麻辣鴨血肉燥寛粉 配 鹽蒜四季豆 HKD78鴨血煙靭夠滑又入味 咬落去非常juicy🥴一碗寛粉大約有4~5大塊鴨血 十分足料又抵食😬麻辣湯底唔會好油 但係麻香同辣都十足 不過如果可以俾客人自選辣辣度會仲好🥳四季豆配埋炸蒜同椒鹽非常香口 又係食唔停🙈🍴三杯蜜汁烤雞扒湯麵 配 鹽酥雞 HKD78烤雞扒肉質細嫩肉汁一咬落去就爆曬出來🤩雞扒用左三杯雞汁同蜜糖調味 食落帶有少少辣味又甜甜地 味道層次豐富🤩鹽酥雞炸得剛剛好 唔會太油又超級脆 就算係加嘅小食份量都超多🤣🍴酥酥咸香香菇 HKD32見到餐牌上有個手指公就叫了🤣結果都真係冇令👧🏿失望🙈香菇又大隻又厚肉 每一隻炸得香脆後再淋上咸香嘅鹹蛋黃醬 夠曬邪惡😈🍴芙香蘋果茶🍴日月潭檸檬紅茶 跟餐加 HKD6食左咁多重口味野 當然要叫返兩杯果茶平衡下🥴兩選茶都帶有清新果香 又唔會過甜 剛好可以中和左油膩感😬❣️除左尖沙咀小胖台灣便當仲有沙田同觀塘分店 最近觀塘分店仲做緊不同優惠🤩有興趣嘅記得mark低日子啦🥴小胖台灣便當觀塘外帶站3月推廣優惠:推廣期間: 6/3 - 26/3🔸凡購買便當套餐或麵食套餐, + $1即可以換購Week 1: 麻辣鴨血 (6
🍴麻辣鴨血肉燥寛粉 配 鹽蒜四季豆 HKD78

🔸凡購買便當套餐或麵食套餐, + $1即可以換購
🔸外賣平台全單8折優惠
**以上優惠只限觀塘分店**

2023-03-18 38 浏览
湯麵非常美味,🐮牛腩口感柔軟。湯汁帶有一定的辣度,🌶配合了麻辣調味更加惹味。 ٩(❛ัᴗ❛ั⁎)搭配的五味醬拌茄子也值得一試,🍆茄子口感軟糯.熱金橘檸檬茶:🍋清爽,金橘和檸檬的酸甜口感,非常適合夏天飲用,☀也能夠解渴。.南投紅燒牛腩便當,🍚經典的台灣便當,牛腩同樣燉得非常入味。搭配的鹽蒜四季豆也非常不錯,🧋珍珠奶茶茶香很濃,♪(^∇^*)口感彈牙,甜度適中。#tsimshatsui #尖沙咀

#tsimshatsui #尖沙咀
2023-03-16 81 浏览
某日放假約朋友食飯🍽️搵咗間新開主打台灣便當嘅餐廳😋我見餐牌都有好多便當選擇😉呢度位於尖沙咀The One附近,個招牌都幾突出,有個小肥仔嘜頭👦🏻餐廳算大,座位都幾寬敞,平日下午唔多人坐得幾舒服☺️🧡台灣鐵路大排骨便當$68 大排骨好大塊,差唔多好似成個碗咁闊,炸得啱啱好,肉質軟硬適中😋已經切咗方便進食👍🏻便當配菜都算多,有小棠菜、粟米、粉絲、蘿蔔等等☺️感覺飲食均衡幾健康💛追加小食 梅香脆地瓜+$14第一次食炸地瓜配用梅造成嘅粉末🥹酸酸地幾開胃,而且可以減少油膩感🧡士林鹽酥大雞腿🍗配肉燥台灣手工麵$70雞腿超大塊,應該大過我手掌🤣雞腿肉質算鮮嫩👍🏻不過炸皮略為嫌厚🫣台灣手工麵有口感唔會太淋,影相過咗一段時間仍然keep到溫度同質感🤩💛追加小食 五味醬拌茄子+$14正常發揮,醬汁味道唔錯😌茄子幾入味但係又唔會太鹹🧡珍珠奶茶+$6💛梔子花綠茶⚠️⚠️小胖觀塘外帶站3月會有以下推廣優惠⚠️⚠️活動時間:6/3 - 26/3🔸凡購買便當套餐或麵食套餐+ $1可以換到 📣只限觀塘外帶站📣Week 1: 麻辣鴨血 (6-12/3)Week 2: 豬大腸麵線 (13-19/3)Week 3: 懷念鹽酥雞 (20

🧡台灣鐵路大排骨便當$68

💛追加小食 梅香脆地瓜+$14

🧡士林鹽酥大雞腿🍗配肉燥台灣手工麵$70

💛追加小食 五味醬拌茄子+$14
正常發揮,醬汁味道唔錯😌茄子幾入味但係又唔會太鹹

🧡珍珠奶茶+$6

📣只限觀塘外帶站📣

🔸外賣平台便當套餐和麵食套餐會8折優惠
📣只限觀塘外帶站📣
2023-03-13 79 浏览
尖沙咀行街街都要醫肚架,新開嘅台式餐廳緊係要試吓啦😁嘩!地方勁大又簡潔好舒服嘅感覺呀!叫餐要出去叫架,但係有服務員送餐架❤️台灣鐵路大排骨麻辣湯麵配🧋珍珠奶茶,仲可以加小食鹽蒜四季豆🫛嘩!好大碗呀,雖然要麻辣湯好在唔太辣係惹味架💯湯麵內有豬肉係裡面d肉軟淋淋好味👍大排骨即係大大塊咬落勁juicy嘅大豬排呢超好味😋😋四季豆細細碗好惹味💯❤️士林鹽酥大雞🍗俾便當配🧋珍珠奶茶加小食鹽酥雞,鹽酥大雞俾真係好大隻😁佢地仲好窩心將隻雞比切開左兩份所以食起上黎就冇咁論盡啦❤️好香好脆好入味咬落仲好多汁添😋😋就好似係台灣嘆緊咁🥰🥰🥰而且仲有好多配料架,好似韓式伴飯咁👍有蛋角、粉絲、青菜、秋葵同最重要係加咗紫菜所以特別惹味,咁多配菜伴埋份外容易食晒成碗飯架😅😅🧋珍珠奶茶都好大杯好好飲㗎👍👍小胖台灣便當 (德立大廈)尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地下及1樓

🧋珍珠奶茶都好大杯好好飲㗎👍👍

小胖台灣便當 (德立大廈)
尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地下及1樓