2023-03-20 88 浏览
今日去大角咀,路過見到有間環境好chill既餐廳,燈光柔和有格調,牆身放滿各式各樣嘅酒,有唔同款式既紅酒,白酒同埋威士忌,見氣氛唔錯就決定試試佢。一坐低打開Menu已經覺得有好多選擇,咁啱又好肚餓,見到樣樣野都想食,淨係諗食咩都諗左好耐😳炸日本芝士年糕配紫菜食得出係新鮮炸起,外面炸得香脆,年糕夠晒軟熟,入面既芝士係流心既,唯一要挑剔既係份量得兩粒略嫌唔夠喉。😳台灣腸燒到熱辣辣,非常惹味,好夠肉汁。醬燒原條茄子值得一讚既係佢醬燒既醃料味道調得啱啱好,夠濃味但又唔會過鹹,惹味得黎又唔會搶左茄子原有嘅鮮味。帶子三文魚子黑松露忌廉汁意粉呢個意粉真係強烈推薦!!!黑松露忌廉汁好rich好creamy,味道調得好好,意粉汁份量足夠撈晒成碟意粉,質地亦都做得好掛身,每一啖意粉都沾滿醬汁。帶子夠晒大粒,表面輕輕煎過,夠香口。香草燒雞(半隻400克)配薯條燒雞份量真係足半隻,雞皮燒得微微香脆,但入面都仍然夠晒Juicy多肉汁。薯條係蕃薯條同埋傳統薯條mix埋,新鮮炸起又熱又脆,唔錯。

炸日本芝士年糕配紫菜

台灣腸
燒到熱辣辣,非常惹味,好夠肉汁。
醬燒原條茄子
帶子三文魚子黑松露忌廉汁意粉
香草燒雞(半隻400克)配薯條
♡ 隱世好chill 餐廳|小時候 ♡-收工收得晏,睇吓大角咀附近有咩食🥹意外發現喺富貴街附近有一間西日餐廳😍環境都好舒服 好適合過嚟chill下💓- ♡ 生蠔 ♡ $48/1隻🦪 法國蠔好creamy 而日本蠔好肥美 仲好甜 🤤兩款蠔都好有海水味 ~ 仲好新鮮 🤭 完全無腥味 -♡ 燒菠蘿 ♡ $48 呢度嘅燒菠蘿真係好特別😍外層有燒左嘅金黃色焦糖~菠蘿🍍一咬落去好甜 爆哂汁咬落去連埋菠蘿一齊食 極有口感❤️-♡ 瑞士汁豬仔骨 ♡ $218配菜有埋沙律🥗 豬仔骨好冧身 好易🔪切開~醬汁配搭一流。仲配埋熱辣辣薯條同蕃薯條🍟性價比都幾高😍-❥食物水準亦都唔錯,呢度仲有好多唔同種類嘅串燒~ 食物種類都幾多。#⇢店鋪資料:小時候 (大角咀)大角咀富貴街10號地舖#-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
♡ 隱世好chill 餐廳|小時候 ♡

環境都好舒服 好適合過嚟chill下💓

♡ 生蠔 ♡ $48/1隻
🦪 法國蠔好creamy

而日本蠔好肥美 仲好甜 🤤

兩款蠔都好有海水味 ~
仲好新鮮 🤭 完全無腥味
♡ 燒菠蘿 ♡ $48

呢度嘅燒菠蘿真係好特別😍
外層有燒左嘅金黃色焦糖~
菠蘿🍍一咬落去好甜 爆哂汁
咬落去連埋菠蘿一齊食 極有口感❤️
♡ 瑞士汁豬仔骨 ♡ $218

配菜有埋沙律🥗
豬仔骨好冧身 好易🔪切開~

醬汁配搭一流。
仲配埋熱辣辣薯條同蕃薯條🍟
性價比都幾高😍

食物水準亦都唔錯,
呢度仲有好多唔同種類嘅串燒~
食物種類都幾多。
#
⇢店鋪資料:
小時候 (大角咀)
大角咀富貴街10號地舖
#

• 生蠔
  • 瑞士汁豬仔骨
  • 燒菠蘿
我同朋友黎到小時候餐廳,乾淨環境令人舒適,坐係Bar枱岩岩好,食野唔洗彎腰。好多枝酒整齊咁放係架上,過到黎同朋友飲酒聚舊。我們叫左杯紅酒飲,酒味香濃,會有後勁。男士必食之選:脆炸池魚仔非常抵食,配有沙律醬,一份超過二十條,入口香脆,豐富蛋白質。推薦大家黎到一定要品嚐:脆炸黃金軟殻蟹,炸得極致鬆脆,入口已感受豐富的蛋黃味,同軟殼蟹絕配。燒酒糟三文魚亦係好好食,鮮甜,煮熟得口感剛好,配有淡香酒味,非常絕配。自選串燒拼盤(菠蘿, 秋葵, 雞軟骨): 菠蘿好新鮮,燒得剛剛好夠熟。秋葵好大塊幾好食,健康之選。雞軟骨好有咬口,食完會令人想繼續再叫多份。蠔吧:叫左兩隻時令生蠔,配有檸檬,有好多冰係底保持新鮮即食,鮮甜美味,帶有極淡的海水味,無缺點。清酒醬油慢煮日本珍寶帶子:帶子鮮味十足,慢煮的口感好特別,入口即時散發出酒味,相比其他煮法,真係值得一試。餐湯:南瓜忌廉湯,非常濃郁,帶有南瓜的鮮甜,同忌廉汁好相襯。

2022-12-14
  • 脆炸黃金軟殻蟹
  • 燒酒糟三文魚
  • 脆炸池魚仔
  • 自選串燒拼盤
返工咁攰, 收工緊係要搵個環境安静舒適既地方relex下,  大角咀呢間靚靚小時候就啱晒我啦, 係奧運站C1出口行幾分鐘就到, 一開頭去佐佢隔離間鋪, 見凈係得客人, 唔知點算, 好彩好心客人提醒我地要去返隔離先得, 多謝佢, 去到隔離發覺原來兩間都係小時候的, 招牌係OUC.......,  職員好熱情咁招呼我地坐低, 見到一道酒牆, 擺佐滿滿的酒, 好正, 我地即刻嗌佐兩杯紅酒, 之後再慢慢睇menu, 見到menu都好多選擇, 樣樣都想試下, 所以每個分類都各叫佐一份, 首先黎佐個餐湯, 今日個湯係南瓜忌廉湯, 最先吸引我視線既係個裝湯既容器, 好靚好高級, 個湯加佐好多忌廉, 好甜好好飲, 跟住就到脆炸池魚仔, 真係超抵, 份量超多, 食極都仲有, 炸粉恰到好處, 池魚仔好好味, 忍唔住再嗌多份炸物, 嗌佐脆炸黃金軟殼蟹, 哇, 好彩嗌佐呢個, 好味到我唔捨得咁快食晒, 香口到不得了, 到依家都仲回味緊, 真係最好食, 一定一定要嗌, 之後到香煎鵝肝多士, 鵝肝入口即化, 配埋蕃茄沙沙係好夾, 燒酒糟三文魚真係有淡淡燒酒味, 三文魚煎得好香, 自選拼串燒我揀佐燒菠蘿, 燒秋葵,
返工咁攰
, 收工緊係要搵個環境安静舒適既地方relex下
, 自選拼串燒我揀佐燒菠蘿, 燒秋葵, 燒雞軟骨, 呢三款一定唔會錯, 燒秋葵必試
, 最後仲加多佐兩款生蠔, 生蠔好鮮甜, 所有嘢配埋紅酒, 真係超relex, 好鐘意
餐牌
餐牌
紅酒
是日餐湯
脆炸池魚仔
燒酒糟三文魚
清酒醬油慢煮日本珍寶帶子
香煎鵝肝多士 配蕃茄沙沙
脆炸黃金軟殼蟹 (1隻)
生蠔
清酒醬油慢煮日本珍寶帶子
香煎鵝肝多士 配蕃茄沙沙
生蠔
  • 脆炸黃金軟殼蟹
Blue Monday收工緊係要同朋友去relax吓chill吓😎係大角咀揀咗間新新地既日西式串燒酒吧🍻係奧運站行過去好方便 但係搵黎搵去都搵唔到間野😖原來小時候係OUC既分店😆係正佢地隔離 大家要留意😂入到去右手邊有個大酒櫃 擺滿晒唔同類型既酒🍺🍷🥃🍸估唔到食物方面都有幾多選擇🤩有串燒 小食 主菜同甜品😋淨係揀食物都用咗小小時間 呢樣又想食 個樣又想試🫢➷🪐 帶子三文魚子黑松露廉汁扁意粉意粉軟硬度適中 配上香濃黑松露忌廉汁💦每條意粉都沾到佢既醬汁 超級creamy😍雖然得一粒帶子 但佢size夠晒份量 又大粒又厚身就咁睇以為個意粉好少 點知食極都仲有 原來都幾飽🤰🏻§🪐 脆炸魷魚軟骨魷魚鬚同雞軟骨就食得多 魷魚軟骨真係比較少見🤨所以就叫黎試下 一黎到好似雞軟骨咁 自己都亂咗😆炸到脆卜卜 軟骨好有咬口👍🏼份量都幾多 岩晒送酒🍻§🪐 鹽燒手切牛舌平時🌞唔食牛舌 得我自己孤獨地享受😂今次可以同朋友一齊食🤭終於有人識得欣賞牛舌牛舌好厚身 但一啲都唔韌 非常軟腍 入口即溶咁濟🤤唔需要太花巧 就咁用鹽調味已經好好食😋§🪐 燒波板糖五花腩因為外型好似波板糖 所以就會有呢個咁特別既名🍭五花腩比想像中
係大角咀揀咗間新新地既日西式串燒酒吧🍻

不過食吓串燒又有酒水飲吓 的確好岩feel👍🏼

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2022-11-28
2022-11-30 19 浏览
小時候大角咀富貴街10號地舖地鐵站行過去好近今日收工想同朋友去CHILL下門口寫住OUC 原來係小時候一入門口就見到有大個酒櫃一排並列咁放係到 都幾壯觀🌟波板五花腩五花腩肥瘦適中😬肉汁爆多醬汁仲要係甜甜地雞皮串燒得好脆 食落完全唔油一片片脆卜卜咁🤪鹽燒手切牛舌 厚身牛舌 超級無敵稔🤤完全唔洗咬 就已經係口到溶脆魷魚軟骨炸到金黃色 好酥脆 好似墨魚咀咁😛好好咬口燒豬頸肉配泰式辣醬好出色煎到旁邊少少焦邊個醬唔係甜辣醬😚酸酸味味咁燒蒜蓉多士燒到好香脆🤩蒜蓉好多上到黎有5-6舊多士
小時候

2022-11-28
  • 鹽燒手切牛舌
  • 波板五花腩
2022-11-16 283 浏览
Foodie朋友帶我食好西,在大角咀的酒吧街轉角位有一間OUC酒吧,上openrice搵下原來叫“小時候”。食物以西式和日式為主,質素出奇地好,估唔到酒吧食物都咁高質😲這是我第1次食甲羅燒🦀,蟹膏蟹肉魅力沒法擋,可惜我撈鵪鶉蛋時不小心將鹽加進去🌚大家可以在影片看到我的失手。。。最後我們要將蟹膏撈意粉吃,因為太鹹了🥲 但仍然好味的,因為非常新鮮。鵝肝多士🍞,只有一小件,非常矜貴,不過配上酸甜蕃茄醬料也挺特別,鵝肝充滿油脂,厚厚一片。金黃的芝士年糕🧀很好吃,內裏軟糯,熱溶芝士造出流心效果。波板五花腩🍭,極力推介🌟🌟🌟我跟朋友都認為這串燒口感非常好,大大枝波板糖造型,上枱已很吸睛。五花腩肥瘦適中,肉汁滿滿,絕對可以encore。另外雞腎串燒彈牙爽口,正常發揮。卡邦尼意粉鋪滿煙肉條🥓,為意粉添了鹹香及口感,白汁忌廉醬掛在麵條上,略有微微的酒調味,確實有驚喜。甜品方面,我們點了邪惡的朱古力蛋糕😈。朱古力味濃,但不會太甜,蛋糕鬆軟。插在蛋糕上的酒,按客人接受程度,自己加進蛋糕。我們將整支酒注入🍾,酒味不算太濃烈,剛剛好!另外,旁邊伴了朱古力雪糕,士多啤梨和花生碎,配搭一起吃,減低蛋糕的膩。

金黃的芝士年糕🧀很好吃,內裏軟糯,熱溶芝士造出流心效果。

• 甲羅燒
2022-11-09 206 浏览
雖然夜晚嘅大角咀好冷清,但都有唔少餐廳靜候上班族放工,嚟到鬆鬆神經吹吹水其中呢間日西串燒店,佢地嘅美食實在令人心花怒放普通嘅芝士年糕,原來都好唔普通爆芝不突止,上面嘅沙律醬同紫菜中和濃味,太有心思喇鵝肝多士非常脆口,鵝肝厚而不膩,油香直滲多士之中,側跟嘅莎莎醬酸酸甜甜,同鵝肝相輝映食蠔都可以好有儀式感,先飲啖Whisky,再食蠔肉,飲埋蠔水再乾杯,蠔香酒香,渾然一體甲羅燒相當足料,勁濃蟹膏將鵪鶉蛋倒落甲羅燒度撈撈佢,鮮香滿溢,撈多士食嘅話仲過癮卡邦尼勁多煙肉,多到唔見意粉,未撈勻佢已聞到勁香肉味同醬汁味啖啖掛汁又多肉,舔舔脷大胃以為五花腩波板糖,真係糖果嚟,原來係將五花腩切成圓餅型,搽上甜甜地嘅燒汁,又彈牙又爽口,好食過真波板糖啦雞腎都燒得好爽彈,粒粒燒到圓碌碌咁,勁好咬口,其實大可以叫佢做雞腎珍寶珠最後當然嚟個甜品,製作需時,後上要早啲叫定上,朱古力蛋糕濃味但唔會太甜,有啲干邑唧落去,香味啖啖蕩漾

其中呢間日西串燒店,佢地嘅美食實在令人心花怒放

脆炸日本芝士年糕配紫菜

普通嘅芝士年糕,原來都好唔普通

爆芝不突止,上面嘅沙律醬同紫菜中和濃味,太有心思喇

香煎鵝肝多士

新鮮生蠔調酒

蟹味噌甲羅燒

甲羅燒相當足料,勁濃蟹膏

將鵪鶉蛋倒落甲羅燒度撈撈佢,鮮香滿溢,撈多士食嘅話仲過癮

卡邦尼意大利粉

啖啖掛汁又多肉,舔舔脷

燒波板糖五花腩2串

卡邦尼意大利粉
燒波板糖五花腩2串
香橙干邑甜酒朱古力軟糖蛋糕
2022-11-07 53 浏览
好耐冇同朋友出去飲野,今日黎到呢間位於大角咀既餐廳,佢地有3個鐘free flow 紅白酒、清酒,非常適合中意飲酒既朋友。除左飲野,當然都要食野,佢地有多款唔同既佐酒食物可以選擇。店員為我地揀選左一隻飲落幾甜既清酒,男女都岩飲。脆炸池魚仔,用黎送酒一流,池魚炸到脆卜卜,食落外層脆身,內裡魚肉鮮甜。自選串燒拼盤,可以揀3款唔同口味,雞軟骨、雞皮同雞腎,都係送酒佳品,雞皮同雞軟骨既調味都唔錯,食落口感好正。白珍珠蠔,大隻,蠔肉脹卜卜又鮮甜,帶有幾濃的海水味,而且一隻既價錢唔貴,性價比高。韃靼生牛肉配多士,除左有日式野食,亦有呢款西式啲既前菜!生牛肉拌入左酸酸辣辣既醬汁,味道刺激味蕾,亦好開胃。

除左飲野,當然都要食野,佢地有多款唔同既佐酒食物可以選擇。

店員為我地揀選左一隻飲落幾甜既清酒,男女都岩飲。

2022-11-06 50 浏览
今次小編同朋友唔揀喺油尖旺區食嘢,反而去咗旺角隔離嘅大角咀搵好嘢食😋.#帶子三文魚子黑松露忌廉汁扁意粉 🍝呢個意粉只係因為驚唔夠飽而最後叫嘅一個嘢食,但係我覺得佢真係超級好食!🤩 一上枱係非常香,而且佢真係好Creamy,有濃郁嘅黑松露忌廉汁味!加埋三文魚子嘅鹹香味,真係好出色!不過真係會有少少膩,大家一定係要同朋友仔開心share😋.#韃靼生牛肉 🥩 配多士 🍞我覺得呢個生牛肉多士好特別,因為有面頭嘅蛋黃撈埋一齊食,入口係非常之滑,而調味上面就係偏鹹鹹辣辣,的確幾惹味同開胃😛 配埋多士食,就有多重嘅口感👍🏻.#墨西哥包和牛漢堡 🍔小編同朋友仔非常鍾意食墨西哥包!😍 所以一見到呢一個漢堡就忍唔住叫,估唔到呢一個組合有幾得意喎,鹹鹹甜甜咁,幾好味!同埋呢度嘅和牛漢堡好厚啊🙊.📌 溫馨提示:呢間餐廳有兩個鋪面,大家可以先喺有reception嗰間度登記咗先,之後再等待安排入座😎

#帶子三文魚子黑松露忌廉汁扁意粉 🍝

#韃靼生牛肉 🥩 配多士 🍞

#墨西哥包和牛漢堡 🍔
2022-11-05 23 浏览
大角咀西日式菜混合的居酒屋✨💕🦥飲酒的好地方,餐廳備有多款的酒類,包括清酒、紅酒、白酒、梅酒等。《鹽燒新鮮原條魚》$148是日新鮮原條魚有倉魚和石蚌,最後選了石蚌。師傅的烹調技巧非常出色,燒得皮脆肉嫩,魚肉很滑很滑,除用上了香料來醃製令鮮魚更鮮甜香濃外,沾上特別的酸味味醬汁,簡直是完美配搭。《日本螢光魷魚》$48醃過的螢光魷魚鮮味帶咸香,口感爽脆,入口有海水鮮魚味,咬下去又有魷魚的鮮甜味,吃後在嘴裡散發出一陣陣新鮮的魷魚鮮味。《卡邦尼意大利粉》$108非常有驚喜的卡邦尼意大利粉,表面的煙肉來自意大利的醃肉,很有咸香味,與意粉很配搭,能大大提升意粉的口感和味道,而意粉上的芝士味香濃得來很Creamy,整體意粉是較稠身那種,是正宗高質的卡邦尼意粉!👍🏻👍🏻推薦💛《生蠔》時價-法國凱薩十五 $28/一隻大小適中,能一口品嘗,味道方面一會兒感到爽脆,一會兒又感到Creamy,金屬味不會太明顯,而有足夠的海水味和礦物味。-法國白珍珠 $38/一隻此生蠔的裙邊和蠔身比較爽滑彈牙,蠔味越食越甜,帶礦石的味道,海水鹹鮮味濃郁,蠔肚清甜爽口。總結:有質素的西日式居酒屋!
大角咀西日式菜混合的居酒屋✨💕🦥

《鹽燒新鮮原條魚》$148

《日本螢光魷魚》$48

《卡邦尼意大利粉》$108

《生蠔》時價
-法國凱薩十五 $28/一隻

-法國白珍珠 $38/一隻

總結:有質素的西日式居酒屋!

2022-11-05 26 浏览
位於奧運地鐵站就附近 大角咀一帶竟然有這一家隱世嘅中西合璧居酒屋講得中西合璧一定係名不虛傳先講前菜 一碟生蠔左邊兩隻 名叫 凱撒15淨係睇相都知 非常肥美又有好重嘅蠔味右邊兩隻 名叫 白珍珠食落滑溜溜而且好重海水味 雖然餐廳附上檸檬同埋醬汁 但我認為就算唔需要加任何調味 本身生蠔嘅味道已經非常出色喜歡食生蠔嘅人絕對不能夠錯過日式前菜 螢光魷魚近年非常盛行螢光魷魚 口感鮮味配上任何形式嘅飲品 無論酒類或者非酒類 都可以倍加食慾 好好準備迎接兩道主菜正宗嘅carbonara放上一個美麗嘅大圓碟上面 淨係相機食先都可以食2分鐘上面非一般嘅煙肉來自意大利點解我會話正宗因為正宗嘅卡邦尼意粉絕對唔會多汁多到好似湯一樣 而這個意粉就絕對可以符合正宗因為全部醬汁幾乎只係黏在意粉身上而不會有多餘嘅一滴留在碟中而且芝士味道拿捏得適中濃烈得來唔會太強掩蓋意粉的本身味道 一定大力推介這個正宗的carbonara即叫即燒嘅 原條石蚌魚 外觀一睇就知燒得非常脆口香口 但係原來入面嘅魚肉仍然保留得非常新鮮滑溜肉汁仍然保留得好好加上酸味醬汁 再用筷子品嚐 喜歡食魚嘅人一定鍾意這裏嘅格局非常有品味酒吧帶着西洋紅酒白酒

講得中西合璧一定係名不虛傳

即叫即燒嘅 原條石蚌魚
加上酸味醬汁 再用筷子品嚐 喜歡食魚嘅人一定鍾意

這裏嘅格局非常有品味
酒吧帶着西洋紅酒白酒 亦都有日本清酒
無論坐室內室外甚至乎上面其他房間 都啱晒一班朋友消遣暢飲品嚐美食

唔使去蘭桂坊大角咀都可以chill返晚

#hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食

這間位於大角咀新開不久的餐廳,有多款紅、白酒同埋清酒可以揀,另外亦有提供多款串燒、前菜、主菜等食物可以選擇!白珍珠蠔(法國),這款蠔都幾大隻,肉質creamy,海水味較濃,加上檸檬汁味道更鮮味!韃靼生牛肉配多士,這款生牛肉他他味道特別,食落酸酸辣辣,加上蛋黃汁,口感更滑,配上多士食好正呀!脆炸池魚仔,份量估唔到咁多,池魚仔炸得不會太油,上面灑有椒鹽,再點上蛋黃醬食更惹味,用黎送酒一流!自選串燒拼盤,可以自己揀3款串燒,我們揀選了燒雞皮、燒雞腎和雞軟骨!雞皮炸到脆卜卜,雞軟骨爽脆,而雞腎口感爽口,不會好韌!這裡還有紅酒白酒、清酒free flow,我們選了清酒,清酒杯還有成個櫃俾我們任揀呢!
2022-11-01
2022-11-02 36 浏览
📸小時候本身聽到呢個名仲以為係食台灣菜🤣🤣但原來係和食居酒屋黎架😍位置都唔會話太隔涉奧運站一出穿過天橋行2-3分鐘就到架啦不過去到門口 為食妹搵咗陣先搵到門口因為小時候同OUC係同一間鋪 分咗兩個鋪位😂小時候個門牌仲要係若隱若現咁架😆😆😆🍴墨西哥包和牛漢堡配薯條 $188💛8/10可選煙燻燒烤醬/山葵沙律醬/藍芝士汁今次就揀咗藍芝士汁本身以為個醬係for點薯條🤣原來係漢堡包入面既醬汁🤣👉🏻驚喜位:以墨西哥包做漢堡表面香脆而入面軟熟 仲焗至微微焦香和牛漢堡肉汁多而香 調味都夠🍴脆炸椰菜花配藍芝士沾醬 $58💛9/10本身純粹係想叫啲蔬菜點知呢個炸椰菜花竟然咁好食🥹🥹椒鹽椰菜花唔會食到炸粉椰菜花依然嫩加埋藍芝士醬 簡直就係健康版既薯條咁🤣🍴串燒拼盤$128可自選配搭👉🏻雞皮串真係燒得好食脆食落完全就好似食緊薯片咁👉🏻雞腎 正正常常 幾有咬口👉🏻雞軟骨 一串既份量都幾多細細粒 淨係軟骨 啱晒我🍴燒波板糖五花肉 $58 2串💛8.5/10未上枱之前一路估到底波板糖係點真係比我估中係整到好似波板糖咁🤣醬汁仲要係甜甜地咁🙈↗️餐廳仲有Sake放題$308 任飲三個鐘🤣酒鬼肯定飲得夠喉不過為食妹唔太飲
📸小時候

#wwh食勻大角咀
#wwh食勻旺角
#wwh日本菜

2022-11-01 21 浏览
大角咀近呢幾年真係多左好多野食,今日又捐窿捐罅試下d未食過既餐廳。見到呢間環境好似幾唔錯就試試啦~呢間店店名雖然聽落好似食台灣野,但其實入面勁多酒可以揀黎飲仲要有sake放題...超正,但聽日仲要番工所以都係下次先啦哈哈~同埋個氣氛都幾好,坐都坐得幾舒服。呢度最得意就係咩地方既菜都好似有得食咁~我地見到menu見到生蠔$28已經有一隻就即刻叫半打試試先,食落係好新鮮好fresh,海水味都幾濃,但又唔會好咸個隻~最後我地兩個人都係忍唔住叫多半打超正!建議大家黎到都叫生蠔試試。唔知係咪我地太貪心,其實食完生蠔都唔算特別餓了。所以就另外叫多左一兩個小食啦!我地叫左個炸雲吞,幾脆口,係新鮮炸起既。入面d肉都算幾多,正正常常。跟住仲叫左個炸日本芝士年糕,好邪惡D芝士味好重!!同埋有叫左個油甘魚鮫,好多魚油同埋都算幾大舊。因為一上菜太香所以唔記得影相,推介呀!!

最後我地兩個人都係忍唔住叫多半打
超正!建議大家黎到都叫生蠔試試。

跟住仲叫左個炸日本芝士年糕,好邪惡
D芝士味好重!!