2018-10-01 117 浏览
上月二人聚餐,友人團購了Little Town,每位$138,有5道菜+甜品自助餐,聽落都幾抵食呀~看到個地址同個景好熟,發現以前都曾幫襯過,而加只係改左名,再度重遇你,食物仲係味一樣的水準呢。 沒去幾年,裝潢依然,以懷舊火車站為主題的餐廳,紅磚牆上有不同城市時間的掛鐘,陳列了舊式蒸汽火車模型,木架上的懷舊擺飾,車輪造型的吊燈,火車售票處造型的收銀位,甚有復古味道。 任食甜品櫃,大約有5款甜點。 餐牌,有前菜、小食、主菜、指定甜品、餐飲及任食甜品。 羅宋湯及多士,羅宋湯內有好多菜,少許牛肉,不俗。 蕃茄手工肉丸,肉丸口感鬆化,配上濃郁的芝士蕃茄醬,味道香口惹味,配上大量薯蓉,口感軟滑,幾好味呀。 小城鎮炸雞翼,有6件,份量不少,口感香脆,味道不俗。 招牌豬肋骨,唔算好大件,肉質帶點嚼勁,燒汁酸酸甜甜,香口又惹味呀。 西班牙海鮮飯。 海鮮有鮮蝦、魷魚及青口,青口大粒肥厚,肉質鮮甜,鮮蝦爽口,魷魚口感爽脆,個飯微辣,味道濃郁,不過飯粒較諗。 Beileys tiramitu雪山(兩人一份)。 用大酒杯盛裝,tiramitu口感濕潤,咖啡味濃,有酒香味

任食甜品櫃,大約有5款甜點。

餐牌,有前菜、小食、主菜、指定甜品、餐飲及任食甜品

羅宋湯及多士,羅宋湯內有好多菜,少許牛肉,不俗。

小城鎮炸雞翼,有6件,份量不少,口感香脆,味道不俗。

西班牙海鮮飯。

Beileys tiramitu雪山(兩人一份)。

用大酒杯盛裝,tiramitu口感濕潤,咖啡味濃,有酒香味,幾好味呀。

熱咖啡,要加$4。

基本食晒個餐之後都好飽,食唔到其他任食甜品,只好放棄了。

團購價之下都幾抵食,食物水準比以前好點,都不俗呢,下次可再戰呀。
用餐优惠
團購
2018-09-30 147 浏览
雜牌軍學做餐廳的结果如下:炸魚薯條:炸魚未入口已聞到拿味.明顯入貨有問題。歺後肠胃不適.跟餐咖啡要另加$4,苦澀又要扮有奶泡(浠泹泹的),香味當然欠奉。卡邦尼海蝦燴飯:吃到酸味,雖不是唔衛生的那種,而是雜菇未處理好加飯煮的情況。雪蝦2隻+仿煙肉粒數粒。跟歺檸茶是最正常/好味的项目。葡汁雞焗飯:黃汁焗飯跟歺奶茶:嚇人之作。味道跟「午後红茶」一模一樣,即怪香精味。返熱咗,味仲要更突出。此種質素在假日及晚市要加一服務費,難怪門堪羅雀。
雜牌軍學做餐廳的结果如下:

跟歺檸茶是最正常/好味的项目。

葡汁雞焗飯:黃汁焗飯

此種質素在假日及晚市要加一服務費,難怪門堪羅雀。

2018-09-29 157 浏览
是日出 job, 約附近朋友食晚餐,佢介紹左呢間。裝修幾cozy , 柔和燈光,歐式佈置,暖暖的格局,甫一坐低已經覺得好 relax , 我的 happy friday 呀!環境舒適,食物又如何?等我一一回味吓 :煙三文魚蜂蜜醋沙律$68上層是滿滿的煙三文魚,下層係新鮮沙律菜,再配上粒粒乾提,細膩甜美。欣賞佢的沙律汁,係蜂蜜醋,酸酸甜甜,加上陣陣蜂蜜味道,好香,精神為之一振。呢個價錢,抵食。白酒忌廉燴青口$78白酒忌廉汁係落足料炮製,好濃好香,調味適中亦食得出有好香白酒味。青口一客六隻,部份青口肉略嫌細隻左少少,話咁快食完,浪費左D咁正的忌廉汁。巴黎牛柳粒扁意粉 $76牛柳粒好得,有咬口有牛味又唔韌,牛柳粒最忌 overcook, 佢火候控制得幾好,完全好易咬。扁意粉的質感亦唔錯,唔會太淋啱啱好。唯獨偏乾,冇乜汁,早知留返個青口白汁來撈意粉啦⋯⋯香煎比目魚扒配香草忌廉汁$128極具驚喜的一道菜,一上枱便香氣四溢,連隔離枱食飽飽的也很感興趣。比目魚皮煎得金黃,薄薄一層卻非常香脆。下面是雪白的魚肉,充滿油香,嫰滑可口,果然係皮脆肉嫩呀!魚皮上舖了蕃茄沙沙,好開胃,但其實比目魚唔使額外調味都

環境舒適,食物又如何?
等我一一回味吓 :

煙三文魚蜂蜜醋沙律$68
煙三文魚蜂蜜醋沙律

白酒忌廉燴青口$78

巴黎牛柳粒扁意粉 $76

香煎比目魚扒配香草忌廉汁$128
香煎比目魚扒配香草忌廉汁

魚皮上舖了蕃茄沙沙,好開胃,但其實比目魚唔使額外調味都已經好夠味。朋友邊食邊讚,係佢 favour 。

升級餐湯、即磨咖啡+$22
忌廉湯,質地比較稀,一般啫。

咖啡是即磨的,暖暖地唔算好熱,但幾大杯。

煙三文魚蜂蜜醋沙律
2018-09-27 101 浏览
呢日放工搵埋係鰂魚涌返工既閨蜜,尼到北角呢頭食飯。佢就介紹左小城鎮,話性價比好高。小城鎮位於大街旁既明園西街,行過唔為意好容易miss 左。店內燈光微暗,用上木枱同磚牆,格局似小酒館。我地一行三人,叫左個二人套餐,另外再加個長通粉。套餐前菜可揀湯或沙律,沙律份量唔少,雜菜湯仲好足料tim!另外仲有塊蒜蓉包跟埋。小食我地揀左雞翼,足足有6隻,調味岩岩好,肉質都嫩滑。西冷牛扒要左8成熟,但邊位生左少少,有D咬口,薯條同配菜都好有誠意,有調過味。燒雞份量好大,一個人食一定食唔晒。香草味好香,肉燒得岩岩好, 唔會韌。呢個係另叫既大蝦卡邦尼長通粉,蝦肉好爽,長通粉炒得al dente, 加上芝士同煙肉鹹香十足。套餐包埋飲品既仲有埋甜品,好完美。
呢日放工搵埋係鰂魚涌返工既閨蜜,
尼到北角呢頭食飯。
佢就介紹左小城鎮,話性價比好高。
小城鎮位於大街旁既明園西街,行過唔為意好容易miss 左。

店內燈光微暗,用上木枱同磚牆,
格局似小酒館。
我地一行三人,叫左個二人套餐,
另外再加個長通粉。
套餐前菜可揀湯或沙律,
沙律份量唔少,雜菜湯仲好足料tim!
另外仲有塊蒜蓉包跟埋。
小食我地揀左雞翼,足足有6隻,
調味岩岩好,肉質都嫩滑。
西冷牛扒要左8成熟,但邊位生左少少,
有D咬口,薯條同配菜都好有誠意,有調過味。
燒雞份量好大,一個人食一定食唔晒。
香草味好香,肉燒得岩岩好, 唔會韌。
呢個係另叫既大蝦卡邦尼長通粉,

套餐包埋飲品既

仲有埋甜品,好完美。
2018-09-23 138 浏览
接阿妹放工,好耐無和她食飯,附近食埋晚餐果名好特別,是否入左個市鎮環境舒適、唔錯,阿妹話食這間吧先上醒胃的沙律,鮮甜爽口,好香柚子味香草燒雞,肉質嫩滑,好新鮮扁意粉煮得爽口彈牙,好味道豬肋骨焗出惹味,一碟兩大排,簡直超足料,每節骨都好多肉包住,肉嫩香口,太好食香酥薯角,配疏菜,好好食西班牙海鮮飯包括大大隻青口,大蝦仁,魷魚等等,飯香美味加熱水果茶:裝有多類生果~士多啤梨,火龍果等好香好道,飲一啖,口腔散發香氣多款美食任你選擇
接阿妹放工,好耐無和她食飯,附近食埋晚餐
店鋪

果名好特別,是否入左個市鎮

環境舒適、唔錯,阿妹話食這間吧
沙律(跟餐)

先上醒胃的沙律,鮮甜爽口,好香柚子味
意大利香草雞肉扁意粉

香草燒雞,肉質嫩滑,好新鮮
扁意粉煮得爽口彈牙,好味道
招牌豬肋骨配薯角

香酥薯角,配疏菜,好好食
西班牙海鮮飯

西班牙海鮮飯包括大大隻青口,大蝦仁,魷魚等等,飯香美味
百花園水果茶(跟餐)

加熱水果茶:裝有多類生果~士多啤梨,火龍果等
好香好道,飲一啖,口腔散發香氣
餐牌

多款美食任你選擇
2018-09-19
店鋪
沙律(跟餐)
意大利香草雞肉扁意粉
西班牙海鮮飯
百花園水果茶(跟餐)
餐牌
同朋友響北角搵食,咁岩見到呢間幾靚幾特別嘅西餐廳就衝左入去食,抱住一試無妨嘅心態,希望冇中伏。入到去我會以為呢間餐廳係食環境嘅,因為佢成個環境好歐陸風情😆而且係以火車做主題,好多火車同埋木製嘅裝飾,感覺上似返咗去六七十年代嘅美國咁樣,好有懷舊feel,好啱飲返兩杯啤酒食小食。環境係幾靚,但係重點我好肚餓,同埋我不飲酒的,都有啲擔心佢啲嘢食會否好食,見到有啲晚餐精選,於是我和朋友點了一個二人餐,包左小食主菜餐湯甜品同埋飲品,多謝承惠$398 加一。餐湯方面係兩碗周打魚湯,味道唔算好濃,唔算好多料,不過不失。小食方面我哋揀咗小城鎮炸雞翼,新鮮炸起趁熱食最正,一份有六隻,不過我略嫌佢細隻咗啲。主食我哋叫咗10安士安格斯西冷牛扒配薯條,我哋叫咗燒汁和六成熟,首先要講下佢啲牛扒真係煎得幾好,六成熟啱啱好,而且食得出塊牛扒好靚,出面煎封鎖住肉汁,切開中間粉嫩!容易切,咬落去亦都唔痴牙好嫩口,叫人一口接一口!牛扒配嘅薯條亦都非常出色,佢係切到粗長方形的薯條, 出面比較少見,外脆內軟,食完呢份牛扒餐好滿足呀!👍👍😋跟住嘅主菜就係佢招牌嘅豬肌骨,佢係配係薯角,有兩大塊豬肋骨好巨大, 切開每人起碼食到六七

10安士安格斯牛扒

跟住嘅主菜就係佢招牌嘅豬肌骨,佢係配係薯角,有兩大塊豬肋骨好巨大, 切開每人起碼食到六七條ribs, 上面嘅燒烤醬朋友話好似麥樂雞嗰隻BBQ醬味,燒得都好好味好juicy嘅,不過我整體鍾意牛扒餐多啲!😋😋😋可能我個人唔係咁鍾意損骨😆
招牌豬肋骨

跟住嘅甜品真係令我有啲驚喜,我哋揀咗草莓奶凍同埋時令鮮果奶凍各一,我哋以為佢會好Hea咁上,點知佢將兩個果凍好靚咁擺盆,仲沈左啲糖霜點綴,好精緻咁上台,真係超靚,打卡呃like 一流👍重點係好睇又好食,個奶凍淡淡的唔會太甜而且有幾有奶味!主菜之後上剛剛好可清新解膩😋
草莓奶凍和時令水果奶凍

餐飲都不過不失幾正常,朋友飲嘅熱奶茶覺得有珍珠奶茶嘅味道,幾搞笑😂
飲品正常

呢餐出乎意料嘅驚喜喎,除咗環境靚,食物分量大又夠靚之餘,味道仲要唔錯!又唔算好貴每人除返開都係$200度,真係幾難得,可見到老板開呢間鋪都真係花咗唔少心思,希望佢保持到水準啦!👍👍😆

店名: 小城鎮 (北角)
環境🏝:8.5/10

10安士安格斯牛扒
招牌豬肋骨
草莓奶凍和時令水果奶凍
2018-09-22 88 浏览
同朋友都係港島東嘅人,晚上去完國貨公司買中式月餅,喺KFC轉彎經過一間光亮的Cafe,我哋就決定喺度晚餐傾吓計。Cafe主打西式菜,室內有有關火車嘅裝飾,價錢亦相宜。我哋叫咗個二人餐B $398 2位。有餐湯有沙律,二人餐之中我們選了七味粉炸雞髀菇我第一次食炸雞髀菇,感覺好特別,有啲似黃金豆腐,炸粉有味道,配上雞髀菇本身嘅香味,感覺好似食緊肉,但係有食緊素。好特別。主菜可以選兩款,我哋選咗10oz 安格斯西冷牛扒配薯條 五成牛扒醃左味,牛扒本身亦有足夠嘅肥膏,所以咬落去一啲都唔會老。燒香草法國春雞配魷魚圈燒春雞肉質好嫩,廚師燒得皮脆肉嫩,再臨上蜜糖漿,配合得非常好。百香園水果茶傾計傾到好口乾,加錢要一件水果茶,市面依家越來越多台式飲品店,試吓呢間嘅水果茶,一端上來好大嘅一杯,我們立即狂影相,水果茶入口味道舒服,唔會太甜唔會惹痰而且好大嘅杯,啱晒慢慢一邊傾計一邊飲。時令鮮果奶凍及草莓奶凍裝飾得好靚,香滑入口即溶,size唔係好大,啱哂啱啱食飽野我哋。—————————————如果喜歡我嘅文章,請喺下邊襟個心俾我,鼓勵下我繼續寫食評。多謝你。❤️

有餐湯有沙律,二人餐之中我們選了
七味粉炸雞髀菇

主菜可以選兩款,我哋選咗
10oz 安格斯西冷牛扒配薯條 五成

燒香草法國春雞配魷魚圈

百香園水果茶

時令鮮果奶凍及草莓奶凍

—————————————
2018-09-21 108 浏览
平時好少嚟北角,咁岩嚟呢邊做野,順便搵下周圍有咩好野食,想食西餐,搵左間近地鐵站既小城鎮,即管試下叫左個set lunch,有湯,有主菜,有野飲,大蝦卡邦尼意粉超多料都夠creamy, 但食食下嫌有啲甜,加左$18要 夏威夷果仁咖啡,甜到飲左兩啖就頂唔順。

1K
2018-09-18 106 浏览
今次走到去北角同舊同事食Lunch,舊同事們介紹我去小城鎮,佢哋話餐廳坐位舒適,而且食物選擇都多,仲有all day breakfast 全日供應,又真係相當吸引喎。我好喜歡食all day breakfast, 所以點了香煎牛扒全日早餐,單睇餐牌就知道好豐富,一上擡時真係好多料,有大大塊的牛扒、炒蛋、茄汁豆、多士同菇菌類,好大堆頭。味道都很好,非常不錯。舊同事一位叫了黑松露香菇比薩,我拿了一塊吃,味道甜甜的,餅底似餅乾香香脆脆的。另一位舊同事就叫了香煎比目魚扒配香草忌廉汁,呢個製作需時,約20分鐘後才製作完成。舊同事說魚肉很滑,香草忌廉汁夾上薯蓉一起食,非常香口,好美味等耐一點也值得的。飲品方面,我叫了一杯latte ,奶味很重,咖啡味也剛好,很不錯。兩位舊同事點了水果茶,水壺托底的 蠟燭台是心形的,好美啊~美中不足的是水果茶比較酸味重一點,應該是生果酸所以令到茶都帶了酸味。整體上餐廳都很質素,食物份量及味道都很好,怪不得舊同事介紹我嚟小城鎮食飯啦~

• alldaybreakfast
2018-09-17 194 浏览
小城鎮喺北角明園西街, 由北角地鐵站行出嚟其實兩三分鐘就已經到好方便。 餐廳都幾大可以容納到好多人, 好彩我哋之前都有book位, 如果唔係分分鐘冇位坐。餐廳裝修都幾別緻, 以鐵路為主題, 牆上又掛咗幾個唔同地區時間嘅時鐘, 即使只係同男朋友食一頓西餐, 都可以引發出唔同嘅話題。今次我哋叫咗幾度菜式四人餐前菜可以揀沙律或者湯, 餐湯係羅宋湯, 落咗好多蔬菜喺入面非常濃郁, 另外有配咗半塊 蒜蓉 多士, 非常香脆非常香口。小城鎮炸雞翼雞翼炸到金黃色,不論大人或小朋友都喜歡吃唯一美中不足的是味道有少少過咸。香烤德式豬手配酸菜及薯蓉德國咸豬手的外皮烤得像中式燒肉,外層可做到又脆又煙韌之餘,豬手的肉質仍然保持嫩滑。雖然外表看來好像有點乾身,但其實入口肉汁豐盈,鹹香惹味,並且佐以酸椰菜,幫助消化。香煎比目魚扒配香草忌廉汁整條魚連魚皮都煎到脆卜卜,比目魚肉質嫩滑,輕輕煎已經煎出比目魚的魚香鮮味。另外又配以香滑的薯蓉,令人回味無窮。四人套餐仲包括咗甜品㖭, 係時令鮮果奶凍, 鮮果奶凍有好香嘅奶味亦都非常順滑, 奶凍上高仲有啲火龍果同埋藍莓, 仲有唔可以睇小嘅係佢嘅伴碟,佢個伴碟都做得好靚, 有百香果

今次我哋叫咗幾度菜式

羅宋湯

小城鎮炸雞
雞翼炸到金黃色,不論大人或小朋友都喜歡吃
唯一美中不足的是味道有少少過咸。

香烤德式豬手配酸菜及薯蓉

德國咸豬手的外皮烤得像中式燒肉,外層可做到又脆又煙韌之餘,
香烤德式豬手配酸菜及薯蓉

豬手的肉質仍然保持嫩滑。雖然外表看來好像有點乾身,
香烤德式豬手配酸菜及薯蓉

但其實入口肉汁豐盈,鹹香惹味,並且佐以酸椰菜,幫助消化。

香煎比目魚扒配香草忌廉汁

整條魚連魚皮都煎到脆卜卜,比目魚肉質嫩滑,

香煎比目魚扒配香草忌廉汁

四人套餐仲包括咗甜品㖭, 係時令鮮果奶凍,

鮮果奶凍

仲有唔可以睇小嘅係佢嘅伴碟,佢個伴碟都做得好靚, 有百香果醬同埋雜莓醬做伴碟, 非常有誠意。
羅宋湯
2018-09-17 83 浏览
叫左個蜆肉意粉, 一半嘅蜆係唔開嘅, 另一半係唔熟加唔新鮮。 食完覺得唔舒服.... 檸茶唔好飲都算喇....但野食唔新鮮真係會食壞人😠 其實之前都食過一次喇沙粉, 雖然都唔好食 但未至於會覺得唔舒服😠

2018-09-14
2018-09-17 73 浏览
今日遲放工,所以女友過左黎揾我食飯,然後誤打誤撞入左叫little town既西餐廳。入面地方寬敞,磚牆以紅白為主,掛滿各式各樣裝飾品,非常鐘意餐廳掛上六個不同國家既鐘,包括悉尼,倫敦,法國。令我逐漸回想早前歐遊既種種經歷。我同女友各自叫一個set,再share食。我地加左$18嚟一個超值升級,多左個雜菜湯同蒜蓉多士。配料包括薯仔,磨菇,番茄都大大粒,味道濃郁。蒜蓉多士外皮香脆,入面軟熟。值得+$18升級。終於到主菜出場啦!女朋友叫左欖油蒜片鮮蝦扁意粉。一上菜蒜香味撲鼻而來,仲有三隻大蝦,哈哈哈非常鮮甜。意粉唔會煮得太稀爛,軟硬程度啱啱好。作為扒王之王既我當然要試一試佢哋嘅肉眼!塊扒足足有10安士,足足有我兩隻手掌咁大。肉味非常重,加埋薯角真係飽到上心口。另外叫多左一個墨西哥辣烤雞pizza,餅底脆口,材料除咗烤雞仲有紅椒黃椒青椒,辣度十足,非常惹味。最後叫咗杯焦糖朱古力享受今餐餘下嘅美好時光。以為焦糖加朱古力會好甜,但呢杯甜味中等,質感亦非常順滑。今餐可謂食到非常飽,埋單只係$440,但原來佢哋仲有個晚市二人套餐,$400都唔駛,北角難得有一間食物分量多但味道保持質素嘅西餐廳。

2018-08-19
2018-09-16 69 浏览
今天約了朋友聚會,地點是朋友選的,事前完全沒有概念是一間什麼樣的餐廳,所以一進餐廳看到那些裝潢設計覺得很特別。我們一早預約好座位,坐下不久也陸續有很多人也是預約好而過來的,看來這裡很受歡迎。因為不想麻煩,就決定點二人套餐好了。點菜後,餐湯就馬上來了,旁邊加上一片蒜蓉多士。小食我們選了七味粉炸雞脾菇,雞脾菇炸過後不會變乾,還保持著水份,配著中間的沙律酸酸甜甜,很好吃。主菜可以選兩道,第一個來的是安格斯西冷牛扒配薯條,一端上來份量真是嚇一跳,滿滿的薯條及配菜,牛扒也是厚厚的,而且烹調時間剛好,咬起來很嫩及充滿很香濃的牛肉味👍🏻另外一個我們選了燒香草法國春雞,份量當然也是一樣很大份,除了燒雞外也配著魷魚圈,這個要說醬汁很特別,像是磨菇醬卻有點甜味,配著燒雞十分搭配。最後當然是餐飲及甜點,我們都加$8選果汁,果汁很大的一杯👍🏻甜品同樣很出色,朋友選鮮果奶凍,而我就選柚子芝士蛋糕,芝士蛋糕很清新,原本已經很飽但吃上去也不會膩。整體來說,套餐十分豐富,兩個人食的話絕對足夠,而且食物也很用心,加上環境氣氛良好,怪不得這麼多人去。

因為不想麻煩,就決定點二人套餐好了。
點菜後,餐湯就馬上來了,旁邊加上一片蒜蓉多士。

2018-09-16 109 浏览
約了友人在他公司附近晚餐。原來北角都有很多食店的,見到這間店牆上掛滿很多懷舊火車及其他裝飾,就吸引我們入內。一入內,就聽到很多懷舊的英文歌曲,勾起很多中學時上英文課的情景。上英文課時,老師常會播英文歌給我們,邊聽邊學英文的,很懷念......內裡座位不算多,但很寬敞、舒適,再有懷舊歌襯托,令人很 relax 我們點了「精選二人晚餐B」,有前菜、小食、主菜、甜品及飲品,非常豐富!前菜各點一款,是日餐湯及廚師沙律。餐湯味道不錯,蒜蓉多士香軟,友人愛吃廚師沙律,尤其那特別的醬汁,好味、開胃 小食~七味粉炸雞髀菇!初初以為是薯角,七味粉不太辣,雞髀菇入味!招牌豬肋骨配薯角,沒想到有咁多 ribs!醬汁入味、豬肋骨惹味!10oz 安格斯西冷牛扒配薯條(燒汁),5成熟,肉質嫩滑,不點醬汁也很好味 餐飲檸檬茶,大大杯,很抵呀!茶味不太濃,又不太甜,好飲!很驚喜的甜品,時令鮮果奶凍!非常有心思,奶凍不太甜,好味!過了一個輕鬆的晚上,很滿足的一餐
約了友人在他公司附近晚餐。
就吸引我們入內。

內裡座位不算多,但很寬敞、舒適,
再有懷舊歌襯托,令人很 relax

是日餐湯及廚師沙律
前菜各點一款,是日餐湯及廚師沙律。
餐湯味道不錯,蒜蓉多士香軟,
友人愛吃廚師沙律,尤其那特別的醬汁,好味、開胃

七味粉炸雞髀菇
小食~七味粉炸雞髀菇!
初初以為是薯角,七味粉不太辣,雞髀菇入味!

招牌豬肋骨配薯角
招牌豬肋骨配薯角,沒想到有咁多 ribs!
醬汁入味、豬肋骨惹味!

10oz 安格斯西冷牛扒配薯條(燒汁)
10oz 安格斯西冷牛扒配薯條(燒汁),5成熟,
肉質嫩滑,不點醬汁也很好味

檸檬茶
餐飲檸檬茶,大大杯,很抵呀!
茶味不太濃,又不太甜,好飲!

時令鮮果奶凍

很驚喜的甜品,時令鮮果奶凍!
非常有心思,奶凍不太甜,好味!

過了一個輕鬆的晚上,很滿足的一餐
是日餐湯及廚師沙律
七味粉炸雞髀菇
10oz 安格斯西冷牛扒配薯條(燒汁)
檸檬茶
2018-09-16 72 浏览
今日和先生來到北角一間非常特色的小城鎮。覺得此餐廳特色的是餐廳以火車站式主題café,火車站式既牆身再加上車輪裝飾,令整間café都帶有歐陸式既vintage感覺,令人感覺耳目一新,夠特別。餐推介菜式有: 豬肋骨,燒法國春雞,安格斯牛扒等。我們要了精選2人晚餐B$398前菜要了廚師沙律及是日餐湯各一款。廚師沙律沙律有芒果肉,橙肉,車厘茄生菜。沙律因有芒果肉及橙肉,帶㸃酸甜,味道不錯。是日餐湯。餐湯味道濃厚。小食要了小城鎮炸雞翼,顔色帶金黃,非常香口。主菜可以每人揀一款,我和先生都要了:10安士安格斯西冷牛扒配薯條。七成熟黑椒汁。安格斯西冷牛扒牛肉味夠濃,帶㸃𡁻口。㸃上黑椒汁,我喜歡再㸃多少少茄醬,帶㸃酸酸的味道,非常惹味又好味。配菜有南瓜,薯條及西蘭花。其中南瓜輕輕炸過,又腍又香口,薯條大大條,份量很多。跟餐要了個檸檬水及+8蚊要了個蘋果汁。我喜歡檸檬水酸酦甜甜的味道。今晚以非常嫩滑香甜的是日甜品,時令鮮果奶凍及草莓鮮奶凍,𤔡今晚的晚餐加上完美二字。
今日和先生來到北角一間非常特色的小城鎮。

餐推介菜式有: 豬肋骨,燒法國春雞,安格斯牛扒等。

我們要了精選2人晚餐B$398
前菜要了廚師沙律及是日餐湯各一款。
廚師沙律
沙律有芒果肉,橙肉,車厘茄生菜。
沙律因有芒果肉及橙肉,帶㸃酸甜,味道不錯。

是日餐湯。
餐湯味道濃厚。
小食要了
小城鎮炸雞翼,顔色帶金黃,非常香口。

主菜可以每人揀一款,我和先生都要了:
10安士安格斯西冷牛扒配薯條。
七成熟黑椒汁。
配菜有南瓜,薯條及西蘭花。
其中南瓜輕輕炸過,又腍又香口,薯條大大條,份量很多。

今晚以非常嫩滑香甜的是日甜品
時令鮮果奶凍及草莓鮮奶凍,𤔡今晚的晚餐加上完美二字。