2024-02-01 271 浏览
🔸寢宮🔸🔆🐭的朋友生日,打算請佢食餐飯,千揀萬揀,揀左依間係openrice上好多好評而又冇咩差評的bar。🔆由於我地係平日而且都比較早食,所以一入到個場只有一枱客。場地裝修都幾特別,有張大桌球台係中間,同有張千秋櫈比大家打卡。🔆黑松露薯條 $78薯條份量非常之多,而且都炸得好脆,仲係熱辣辣,係我覺得全晚最好食嘅食物。不過黑松露就係落左係啲沙律醬到個隻,黑松露味都唔係太夠。🔆瑪格麗特芝士薄餅 $108Pizza個樣就唔係太似Margherita,反而有啲似Frozen Pizza,唔係太夠熱。Basil唔係好新鮮,亦唔係好食得出Basil味,反而個茄汁味就好出,餅底亦就係厚餅底,都chewy。Overall OK la....🔆香烤美國頂級肉眼扒 $368價錢我覺得有啲進取,塊扒偏細啦,而且都係較為薄身。唔夠熱,食落仲幾韌,牛味亦無咩。朋友同我都非常失望。🔆Carnival $128Baileys沙冰咁,酒精味都係非常勁。但依個用Baileys做主調,個朱古力味有出,亦有奶香。OK。不過唔係太中意佢放塊Oreo入去,腍哂...🔆Diao Chan $148Menu個到話依杯飲品係由Vo
🔸寢宮🔸

香烤美國特級肉眼扒

🔆Carnival $128
Carnival

🔆Diao Chan $148
Menu個到話依杯飲品係由Vodka, Baileys, Milk Tea整出黎。但我地一入口,覺得個酒精味搶哂佢所有其他味,咩Baileys,咩milktea,完全飲唔出。
Diao  Chan

🔆環境昏暗,朋友話坐到好想訓教。價錢進取,但食唔到同價錢同食物質素成正比嘅食物。失望。

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩
📌地址:尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室
用餐时段
2023-12-27 292 浏览
大約8月個陣去食寢宮 有驚喜 個時覺得好好食,各樣食物味道都煮得唔差所以同朋友12月決定再去食,諗住食過好食唔會中伏點知12月再食個味道真係同8月個陣差好遠 唔單只完全稱唔上好食,可以用難食黎形容好失望..估唔到之前食過返轉頭再食都可以中大伏一模一樣ge 食物但個味道可以差咁遠 震驚到我真心唔好意思 我餐dinner 食到無哂胃口肉眼柴口到一個點 蜆肉意粉個蜆肉完全唔新鮮 腥到我有D想嘔 對上一次食個意粉明明好好食 食完一碟仲叫多一碟 但今次竟然食到我有點反胃..得返個火焰雞叫做正常 可能要當返呢間做一間酒吧 唔可以去食野了Sorry, 野食真係好難食忍唔住要comment
大約8月個陣去食寢宮 有驚喜
個時覺得好好食,各樣食物味道都煮得唔差
所以同朋友12月決定再去食,諗住食過好食唔會中伏
點知12月再食個味道真係同8月個陣差好遠
唔單只完全稱唔上好食,可以用難食黎形容
好失望..估唔到之前食過返轉頭再食都可以中大伏

一模一樣ge 食物但個味道可以差咁遠 震驚到我
真心唔好意思 我餐dinner 食到無哂胃口
肉眼柴口到一個點
蜆肉意粉個蜆肉完全唔新鮮 腥到我有D想嘔
得返個火焰雞叫做正常

可能要當返呢間做一間酒吧 唔可以去食野了
Sorry, 野食真係好難食忍唔住要comment

Happy Friday嚟講好多人都會選擇諾士佛台特別係樓上嘅酒吧好多都好有特色呢間「寢宮」就係其中一間行型格路線嘅酒吧一入去就見到大大張桌球枱、飛鏢機同Beer pong食物嘅選擇都頗多,主菜/ 飯麵/ 伴酒小食都不少.ᐟ味道都唔差,但係相對價錢就會偏貴༝༚ 香烤美國頂級肉眼扒 ( ᴴᴷᴰ 368 )食肉戰一貫的選擇是肉眼扒🥩 份量偏少不過牛扒烤得外層微焦帶脆口,牛味濃郁有驚喜༝༚ 飛魚籽帶子墨魚汁扁意粉 ( ᴴᴷᴰ 208 )扁意粉的味道則如預期意粉幾掛汁,啖啖都嚐到墨魚香༝༚ ᴹᴬᴺᴳᴼ ᴹᴬᴺᴵᴬ ( ᴴᴷᴰ 78 ). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Happy Friday嚟講好多人都會選擇諾士佛台
特別係樓上嘅酒吧好多都好有特色
呢間「寢宮」就係其中一間行型格路線嘅酒吧
一入去就見到大大張桌球枱、飛鏢機同Beer pong

食物嘅選擇都頗多,主菜/ 飯麵/ 伴酒小食都不少.ᐟ
味道都唔差,但係相對價錢就會偏貴

༝༚ 香烤美國頂級肉眼扒 ( ᴴᴷᴰ 368 )

食肉戰一貫的選擇是肉眼扒🥩 份量偏少
不過牛扒烤得外層微焦帶脆口,牛味濃郁有驚喜

༝༚ 飛魚籽帶子墨魚汁扁意粉 ( ᴴᴷᴰ 208 )

扁意粉的味道則如預期
意粉幾掛汁,啖啖都嚐到墨魚香

༝༚ ᴹᴬᴺᴳᴼ ᴹᴬᴺᴵᴬ ( ᴴᴷᴰ 78 )

2023-09-21
2023-09-30 351 浏览
📍 寢宮(尖沙咀)收咗工想同朋友去飲杯嘢,見呢間環境唔錯就嚟咗~環境都幾舒適有桌球同埋室內韆鞦,打卡都幾靚~▫️CARNIVAL睇menu有好多特色嘅Cocktail 我中意飲baileys就叫左呢杯 ~面頭有啲朱古力威化同oreo飲落酒味都出 但又幾好飲😆▫️BLUE SHEET飲落比較重荔枝味 好順口 岩曬平時唔太飲酒嘅朋友仔▫️火焰烤雞原隻烤雞 店員會倒酒燒一燒 跟住就幫你拎去斬埋~燒到雞皮香脆 啲雞肉都仲係滑身又多汁▫️芝士忌廉雞肉意粉雞肉大件唔係碎濕濕~份量都幾多 意粉食落好creamy 又掛汁▫️黑松露薯條配上黑松露醬同茄汁俾你點~黑松露味重 好食 薯條都脆卜卜
📍 寢宮(尖沙咀)
收咗工想同朋友去飲杯嘢,見呢間環境唔錯就嚟咗~
環境都幾舒適有桌球同埋室內韆鞦,打卡都幾靚~

▫️CARNIVAL

▫️芝士忌廉雞肉意粉

▫️黑松露薯條
配上黑松露醬同茄汁俾你點~黑松露味重 好食 薯條都脆卜卜
2023-09-29 245 浏览
係尖沙咀同frd happy hour , 擇左呢間好正cocktail既餐廳👍🏼👍🏼 係諾士佛台,氣氛超好👍🏼。🥢自家製雞翼$78味道上唔錯,外皮烘烤得香脆,內裡肉汁豐富,好滑嫩。。🥢雙重芝士薯條$88呢道菜將薯條同芝士結合一齊,味道相當濃郁。薯條炸得脆口,芝士醬香濃滑溜,令人一試難忘。。🥢香烤美國頂級肉眼扒$368牛扒嘅質素超掂!絕對唔會令你失望。肉眼扒烤得恰到好處,肉質鮮嫩,口感豐富。。🥢西施&楊貴妃cocktail $148per 1超特別既cocktail, 唔係用杯上,係一壺上,西施以Camino Tequila同新鮮百香果、檸檬汁同綠茶混合而成,飲落酸甜清新,爽口解渴。而楊貴妃則以Bacardi Rum、咖啡、焦糖糖漿同玫瑰糖漿調配而成,味道香醇甜美,風味獨特。超特別!打卡一流😛😛

🥢自家製雞翼$78
味道上唔錯,外皮烘烤得香脆,內裡肉汁豐富,好滑嫩。

🥢雙重芝士薯條$88

🥢香烤美國頂級肉眼扒$368

🥢西施&楊貴妃cocktail $148per 1
2023-09-28 159 浏览
🍹放工同個friend飲番杯輕鬆下☺️佢揀左去諾士佛台附近嘅餐廳🍴呢間餐廳裝修夠曬特式又多打卡位📷好喜歡呢🥰🐮香烤美國頂級肉眼扒 $368🌈呢份香烤美國頂級肉眼扒嘅肉質香濃嫩滑🔥煎烤味道好香👅牛肉味濃郁🥳餐廳仲會幫你切好一片一片添💯方便你一邊飲嘢傾偈,一邊食👍正呀🥳🍛經典卡邦尼意粉 $168🌈呢個卡邦尼意粉🤔️唔單止充滿住好香嘅蛋香味而且仲好掛麵添😋意粉嘅質地亦都唔會煮得過林❤️有咬口🥳加埋肉味香濃嘅煙腩片🐷豐盈又唔膩👍好味道🥳🍸Xi Shi 西絲 $118🌈呢度有4大美人為名嘅Mocktail🍹今次我哋就揀咗Xi Shi 西絲試吓❤️上枱見到佢好有特色😍用咗个好靚嘅壺裝住✅出邊仲放咗一隻好有中國特色嘅茶杯☕️Mocktail 味道裸裡面🈶️Passion Fruit,Lemon Juice,Green Tea🍵好易入口又好味🤤🍷Cucumber Blossom $98🌈呢杯係另一杯打卡一流又好味嘅Mocktail 📷賣相好chill💯好多好可愛嘅泡泡🫧啱曬同friend happy hour吹水飲呀😍入面🈶️Elder flower, Cucumber, Apple juice🍎唔錯唔錯🥳

🐮香烤美國頂級肉眼扒 $368

🍛經典卡邦尼意粉 $168

🍸Xi Shi 西絲 $118

🍷Cucumber Blossom $98

前幾日去尖沙咀諾士佛台食飯,間樓上restaurant and bar 好大,sofa 位好好坐有張桌球枱可以督波,及有唔同嘅game可以玩😍,而且有個韆鞦打卡位,同埋好多靚嘅裝飾,可以影靚相🥳我地叫咗3款食物,埋單每人$300內,可以玩成晚,都幾滿意呀。🔹️自家製雞翼🐥 $78有8飯單邊雞翼,外脆入面juicy🔹️badroom 海鮮炸物拼盤🍤 $128有蠔、蝦、帶子、餃子4款炸物,好香口呀。🔹️飛魚籽帶子墨魚汁扁意粉 $208兩粒帶子好厚身,煎得好靚,墨魚汁意粉好食呀。🔹️超級雜錦pizza🍕 $128

🔹️自家製雞翼🐥 $78
有8飯單邊雞翼,外脆入面juicy

🔹️badroom 海鮮炸物拼盤🍤 $128
有蠔、蝦、帶子、餃子4款炸物,好香口呀。

🔹️飛魚籽帶子墨魚汁扁意粉 $208
兩粒帶子好厚身,煎得好靚,墨魚汁意粉好食呀。

🔹️超級雜錦pizza🍕 $128

今日Duck哥🦆約咗個朋友吹水,佢推介諾士佛臺一間西餐廳“寢宮”🫢,話有美酒佳餚之餘,仲有Beer Pong🥛、桌球枱🎱及飛鏢靶🎯等娛樂設施,有得食又有得玩,我當然冇異議😆。餐廳裝修富情調🥰,以深藍色🔵方主色,地方寬敞,座位闊落,又多打卡位📸,又有一人鞦韆,感覺好chill😍。香辣白酒羅勒蜆肉扁意粉 $198蜆肉🦪新鮮肥美又無沙,用上白酒🍶、羅勒🌱及辣椒🌶一齊煮,味道非常香辣惹味😋,扁意粉🍝軟硬適中。每食一啖都充滿鮮辣味,味道滲入每個味蕾,越食越辣🌶,越辣越想食🤤。黑松露牛肝菌意大利飯 $208意大利飯🍛煮得非常好,做到外層軟滑,中間微硬,口感一流😋。黑松露🍄味道香濃,整體口感非常creamy🥰,忍唔住一口接一口,直至清盤為止,感覺非常滿足😍。蔥爆牛柳粒 $138牛柳粒🐂一口一粒,口感軟腍帶牛肉香味😋,用乾蔥爆香後,加埋雜菇🍄、原粒薯仔🥔及牛柳粒🐂再炒香,惹味又香口😋。總括而言,餐廳服務貼心❤️,食物高水準,環境氣氛一流。講真,一間能夠做到食物有質素嘅打卡餐廳真係唔多,真心推介。後記:大家可能覺得奇怪,明明去酒吧同朋友吹水🍻,但係竟然一杯酒都冇叫😔,原因係朋友今日唔飲得酒🥲,我又費

香辣白酒羅勒蜆肉扁意粉 $198

黑松露牛肝菌意大利飯 $208

蔥爆牛柳粒 $138

後記:大家可能覺得奇怪,明明去酒吧同朋友吹水🍻,但係竟然一杯酒都冇叫😔,原因係朋友今日唔飲得酒🥲,我又費事一個人飲😅,但係望見好多Signature 嘅Cocktail 好似四大美人(4️⃣種唔同嘅酒🍶),楊枝甘露(都係就酒嚟,用梅酒做底🥃)等,我真係好想試下,Duck哥🦆已約好朋友下次再嚟。
2023-09-20
  • 黑松露牛肝菌意大利飯
  • 蔥爆牛柳粒
  • 白酒辣椒蜆肉意粉
約左朋友去尖沙咀飲野,但又唔想太嘈,要嗌破喉嚨咁傾計,所以我地㨂左諾士佛台嘅樓上酒吧,環境相對靜好多,可以慢慢摸下酒杯底🍸呢間酒吧都幾大,一入門口就見到會轉色嘅鞦韆打卡位,裡面有beer pong。我地去嗰晚唔算太嘈,就咁食飯傾計都幾舒服❥ 四大美人—王昭君🍶酒吧主打一系列以四大美人命名嘅cocktail,非常打卡able 一壺酒都幾大枝,呢杯王昭君有好特別嘅孟買Sapphire Gin,岩哂四大美人嘅地位飲落有接骨木花同青蘋果味,酸酸地但好易入口,後勁仲會有少少鐵觀音嘅澀味,好有層次❥ 芝士忌廉雞肉意粉🍝意粉好Creamy ,芝士味香而唔濟,每條意粉都有細細粒芝士嘅口感,雞肉幾滑,有少少彈牙❥ 德國炸豬手🍖份量好大碟,我覺得夠3個人食豬手切開都好大嚿,可以享受啖啖肉嘅口感豬皮好脆,好似食緊厚身嘅薯片咁,豬皮同豬肉中間有膠質,豬肉略嫌乾身,口感較raw

❥ 四大美人—王昭君🍶

❥ 芝士忌廉雞肉意粉🍝

❥ 德國炸豬手🍖
份量好大碟,我覺得夠3個人食
豬手切開都好大嚿,可以享受啖啖肉嘅口感

• 王昭君
2023-09-27 33 浏览
一上到去已經覺得好靚好特別。酒吧空間大、玩意多,仲有張大大的桌球枱。裝潢瑰麗别緻,雲石座位、室內韆鞦,還有牆身的巨大壁畫!西班牙海鮮拼盤 $148西班牙海鮮拼盤海鮮拼盤原來係煙三文魚多士+魚子醬多士+沙甸魚多士再拼3粒海螺。大愛沙甸魚多士,沙甸魚食落咸香味鮮嫩又唔腥,底下係脆口既蒜蓉法包,真係好正。上菜後記得盡快享用,因為放耐咗個醬汁滲入包度令到到個多士冧左。另外海螺一d都唔韌,仲好鮮味,真心唔錯。香草雙重芝士馬格麗特pizza $108Pizza勁多芝士,真係好驚喜。莫札瑞拉芝士+番茄同香草,最愛拉絲效果,食落清新唔油膩。餅底應該唔係手工pizza,不過算薄身,都不過不失既。香烤美國頂級肉眼扒 $368原先覺得價錢有d貴,但質素又真係有返係度🤩。睇落好似好細份咁,但其實份量十足。點了5成熟,外皮煎得香口,裡面仍是鮮嫩的粉紅,食落無筋重牛味,十分高質。Blue ocean (mocktail) $78因為聽日仲要返工既關係,選擇左無酒精的cocktail。 blue ocean 呈海藍色,入口似寶礦力加梳打水,清爽冰涼,又幾唔錯喎。寢宮相比起樓下的酒吧比較寧静一點,而且餐點美味,變色燈

西班牙海鮮拼盤 $148

香草雙重芝士馬格麗特pizza $108

香烤美國頂級肉眼扒 $368

Blue ocean (mocktail) $78

寢宮相比起樓下的酒吧比較寧静一點,而且餐點美味,變色燈光頗為浪漫,更適合三五知己聊天,或情侶們約會。

2023-09-21
2023-09-26 32 浏览
踢走Monday Blue好方法就係去尖咀食餐好 chill下💃🏼依間bar位於諾士佛台餐廳非常多打卡位📸有吊椅 又有波枱 座位仲坐得好舒服😌最岩幾個朋友黎聚下👯‍♂️⭕️ 西班牙海鮮拼盤🔹煙三文魚🔹鯷魚🔹魚子醬🔹阿根廷黃金螺頭盤好吸引🤩賣相好打卡able每款有三舊 可以開心share😋頭三款配蒜蓉多士上 多士哄到脆卜卜 重蒜蓉味煙三文魚幾大塊 鯷魚同魚子醬都幾有鮮味黃金螺就大大粒 好有咬口👏🏻⭕️ 香辣白酒羅勒蜆肉意粉🍝第一啖食落已經辣味迫人 好鬼惹味🔥依個portion 蜆算幾多粒👍🏻加埋少少羅勒🌿調下味依個意粉真心唔錯🫶🏻⭕️ 夏威夷薄餅上枱仲熱辣辣 出緊煙😍菠蘿🍍大大粒加埋海量芝士🧀️焗到焦香😌餅邊勁脆口 推薦❗️⭕️ Red Sea🔹Cranberry Juice/ Ginger Ale/ Fresh Lime Juice好fresh好清新嘅一杯mocktail🍹少少甜 賣相好summer feel 滿滿少女💕好岩女仔飲!
踢走Monday Blue好方法

好fresh好清新嘅一杯mocktail🍹
少少甜 賣相好summer feel 滿滿少女💕
好岩女仔飲!
2023-09-20 34 浏览
今日黎到尖沙咀同朋友想搵個地方chill下就黎左呢個裝修有格調既酒吧餐牌有好多選擇炸物拼盤絕對是開胃的首選。炸餃子外皮酥脆,內裡的餡料鮮美多汁;炸蝦鮮嫩彈牙,搭配上特調醬汁更是美味;吉列蠔外酥內軟,海的味道在口中盡情展現;麥樂雞酥脆的外皮和香嫩的雞肉讓人欲罷不能葱爆牛柳粒這道菜的牛柳粒烹調得剛剛好,肉質鮮嫩,充滿肉汁。蔥的香味與牛肉的鮮美完美結合,每一口都讓人感到滿足黑松露牛肝菌意大利飯這道菜的主角是新鮮的牛肝菌和頂級的黑松露。牛肝菌的口感細膩,黑松露的香氣獨特,兩者與意大利飯的綿密口感完美融合,每一口都充滿了豐富的風味。Pina Colada這款雞尾酒的味道清新宜人,椰漿的甜味和鳳梨的酸味結合,清甜而不膩,是完美的結束。
今日黎到尖沙咀

葱爆牛柳粒

黑松露牛肝菌意大利飯

Pina Colada

2023-09-16 33 浏览
晚飯時間嚟到,都幾清靜,backhround muisc play住啲輕快柔和嘅英文歌~ - Badroom Special Cocktail - 💃🏻 四大美人 | 王昭君💃🏻 四大美人 | 西施超吸睛嘅中國美女酒壺壺,後面有四大美人嘅故事敘述,慢慢細細杯咁小酌小酌。 要讚既係已經係用冰搖凍咗, 所以壺內無需加入冰,咁飲嘅時候可以"原汁原味"🤭 - Starters • Mains - 🦐 龍蝦汁虎蝦意大利飯🐔 自家製雞翼🐷 醬燒美式BBQ豬肋骨食物即叫即做,製作需時,如果趕時間嘅話建議先問問當天廚房忙碌情況😌 雞翼係單骨嘅,見到好多枱都有叫,可能比較啱佐酒😂 後知後覺,見到openrice做緊優惠,好似叫主餐牌每兩個人就會送紅酒一支,見到有情侶過嚟撐枱腳🤪 - Entertainment - Pool Table 🎱Beer Pong 🏓Snap Cup🥛Dice 🎲 有得玩有得食, 我哋當日係晚餐時段嚟嘅,所以都未有好多人會玩game,咁我哋就可以自由玩pool table✌🏻

- Badroom Special Cocktail -

Beer Pong 🏓
Snap Cup🥛
Dice 🎲
2023-09-05
#蒸魚腩爸媽好介紹🩷🤩寢宮👑🌟@badroomhk📍尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室🔗Openrice:https://bit.ly/2GsnNFp💠✴️芝士忌廉雞肉意粉🍝🍗✴️大大件雞肉,件件雞肉都嫩口又入味😍意粉彈牙爽口滑溜creamy🌟👍🏻味道啱啱好,有驚喜💖我好鍾意食🤭💠德國炸豬手🇩🇪🐷炸豬手一上菜就聞到香噴噴又熱辣辣🤗豬手肉質軟腍,食幾多都唔油膩,味道適中👅😀💠✴️楊枝甘露🥭✴️由𝘽𝙖𝙘𝙖𝙧𝙙𝙞 𝙍𝙪𝙢, 𝙋𝙤𝙢𝙚𝙡𝙤 𝙞𝙣𝙛𝙪𝙨𝙚𝙙 𝙋𝙡𝙪𝙢 𝙒𝙞𝙣𝙚, 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙤𝙧𝙗𝙚𝙩, 𝙊𝙧𝙖𝙣𝙜𝙚 𝙅𝙪𝙞𝙘𝙚製成👍🏻好特別💖從來無諗過一個中式甜品可以加入冧酒梅酒,可以提升到另一個層次,呢款楊枝甘露其實有芒果粒、爆珠、柚子、橙汁,仲有金箔,飲落口好清新又解渴😋仲有淡淡香濃酒嘅味道😋有驚喜👍🏻👏🏻🍴餐廳位於諾士佛臺,餐廳環境十分舒適🤩😙有桌球🎱Beer Pong,仲有韆鞦打卡位,絕對適合一班朋友上黎食飯飲野傾計、輕鬆一晚嘅好地方👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻🤗😋@badroomhk#寢宮 #諾士佛臺 #foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommybl
#蒸魚腩爸媽好介紹

🩷🤩寢宮👑🌟@badroomhk
📍尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室

💠✴️芝士忌廉雞肉意粉🍝🍗✴️

💠德國炸豬手🇩🇪🐷

💠✴️楊枝甘露🥭✴️

@badroomhk

#寢宮 #諾士佛臺 #foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
2023-09-15 31 浏览
放工嚟到諾士佛臺呢間樓上酒吧《寢宮》,平日晚上不算太多人,反而適合我呢啲鍾意靜靜哋傾偈嘅人餐廳環境不但闊落,還有beer pong同桌球玩,啱晒好動嘅朋友仔🍸楊枝甘露 - 非一般楊枝甘露,以冧酒同梅酒做基底,再加上芒果肉、柚子肉、爆珠、橙汁和金箔,賣相和口感幾可亂真,飲落很清新,酒味不算太重🍸Blue Sheet - 用上幾款果酒、菠蘿汁和雪碧調製,飲落很清新,啖啖荔枝味🍴芝士忌廉雞肉意粉 - 芝士忌廉醬汁夠creamy,雞肉份量都唔少,意粉亦煮到好掛汁,推介!🍴超級雜錦薄餅 - 批底夠香脆,用上辣肉腸和其他餡料,份量豐富

用餐时段