自從屯馬線開通之後,宋王臺站便是很多本地遊客前來拍照的熱點。假期當日人山人海,九龍城彷彿變成了新的旅遊熱點,而區內食肆亦都因此興旺了。最近路過發現了這間私房菜,位於樓上鋪,佔地兩層,都有幾千尺,除了提供私房菜之外,亦有鵲局菜。大廳散枱之外,還有相房供應。土魷馬蹄蒸肉餅$76,馬蹄、冬菇和魷魚,令到這個肉餅,口感豐富,加上香甜的醬油味道,肉餅層次豐富。蒜香安格斯肥牛粒$168,牛柳粒軟腍可口,外脆內軟,蒜香的味道令到安格斯肥牛,美味可口,如果份量再多一些更好。椒鹽焗鮮魷$138,脆漿不會過厚,香脆可口,魷魚爽口彈牙,點些喼汁,味道更佳。鮮蘆筍炒百合$88,露筍先甜味味,配合木耳和百合,更覺清新健康。

2021-06-29 369 浏览
富寶會所私房菜(九龍城)今日同朋友想打麻雀又想食好嘢,於是乎就搵到呢間富寶會所私房菜,上層是打麻雀,下邊樓層是一個很廣闊的餐廳,另外仲設有獨立房間,空間感十足,工作人員人手充足。花雕醉鮑魚$42隻原隻鮑魚,唔係罐頭,有少少酒香,爽口彈牙,好有咬勁。芥茉安格斯肥牛$168安格斯牛柳粒炒香,青瓜、紅椒及黃椒切片,淋上芥茉汁,口感特別。砂鍋鮑魚雞粒炒飯$118鮑魚粒、雞粒、芥蘭切碎及蛋花,用砂鍋煮特別香口,有少少飯焦,推介!雜果生炒骨$76冰鎮生炒骨,有士多啤梨、芒果粒、紅椒、黃椒及洋蔥,外脆內軟,酸酸甜甜,開胃可口。溫馨提示要快食,因為冰鎮。整體而言唔錯嘅樓上私房菜,食物質素高,服務員殷勤親切,對於第一次食私房菜來講,係唔錯嘅體驗。
富寶會所私房菜(九龍城)

花雕醉鮑魚$42隻
原隻鮑魚,唔係罐頭,有少少酒香,爽口彈牙,好有咬勁。

芥茉安格斯肥牛$168

砂鍋鮑魚雞粒炒飯$118

雜果生炒骨$76

2021-06-27 367 浏览
出色廚藝及服務一流的..「富寶會所」私房菜之美味佳餚👍櫻桃冰鎮咕嚕肉、💯花雕醉乳鴿…😋秘製芒汁大蝦球、日式清酒花甲皇😍——————————假期有乜做打牌就最好三五好知己攻打四方城茶餘飯後樂結伴打牌行飯前飯後樂富寶消閒樂🥳—————————嚟到富寶有乜做食飯打牌認真好雀局消遣後晚飯地方寛闊又夠大自家品牌自家製食物出色又好味歲月改變味不變圪立城區十八年廚師經驗確出色員工禮貌又貼心客人享用更開心🥳—————————🍒🍓🍑🍍🫑🌶️🧅🟧櫻桃冰鎮咕嚕肉:櫻桃冰鎮咕嚕肉有菜有水果有肉冰鎮咬落卜卜脆拔絲口感認真脆櫻桃士多啤梨桃香桃美味樱桃甜青椒洋蔥紅辣椒配搭配到不得了食過冰鎮咕嚕肉回味無窮好知足🥳——————————🍶🍶🥂🍸🍾🟥花雕醉乳鴿🦆酒不醉人人自醉花雕醉鴿確陶醉陳年香濃酒夠香配醉乳鴿真係正乳鴿肉質夠鮮嫩食多兩啖停不了又係讚師傅時刻廚藝工架不得了👍——————————🦞🦐🥭🥭🦐🟨秘製芒汁大蝦球🦐:秘製芒汁大蝦球咬落又夠哂爽口新鮮肉質又彈牙秘製芒汁頂呱呱配埋蝦片一齊食滋味惹味確好食👍——————————🍶🦪🐚🍄🌿🌱☘️🍀🟫日式清酒花甲皇:日式清酒花甲皇清甜美味煮嘅湯花菇芹菜做配搭啖啖靚湯認真夾花甲大隻又

出色廚藝及服務一流的..
「富寶會所」私房菜之美味佳餚
👍櫻桃冰鎮咕嚕肉、💯花雕醉乳鴿…
😋秘製芒汁大蝦球、日式清酒花甲皇😍
假期有乜做

「寶」貴時光玩樂天
開心簡單又一天🥳
———————————-

2021-06-24 671 浏览
今日同一班朋友Gathering點可以唔食好呢?住係九龍城既朋友今次推介新翻開張既隱世中餐👀,唔知餐廳既食物質素係又幾有mysterious呢?Let’s go!!小編由門口望已經覺得相當神秘🤠,完全唔會認為自己準備去食中餐咁,另加上獨立包廂用餐,私隱度聊談一流💬!✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈 冰鎮醉鮑魚 $42/pc鮑魚🐚.眾所周知係比較高檔次食物,要將其用另類方法烹調實屬難事,廚師將其從傳統烹調方法一改為冰鎮方式處理已是一大挑戰👍,以冷制加上酒精釀造絕對非同凡響,鮑魚鮮味十足,彈牙非常,加上恰到好處的酒精分佈,每一口都是舌尖享受,還有冰鎮效果❄,絕對是炎夏消暑聖品!✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈 冰鎮咕嚕肉 $118菜式既賣相令小編有一個視覺享受,色彩繽紛既配菜加上橘子橙的咕嚕肉令人食慾大增😋,而主廚一反常態把咕嚕肉煮熟配以冰粒上菜,這絕對不減味蕾享受,創意度滿分👏,在炎熱夏天下點選這道菜是有與眾不同的風味!✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈椒鹽鮮魷 $138粵菜中常見炸物,亦係香港人愛吃既香口食品之一🍤。餐廳非常著重健康,其鮮魷炸完過後並沒有太多油漬,多吃完全沒有油膩感,爽脆非常,
🎈 冰鎮醉鮑魚 $42/pc
🎈 冰鎮咕嚕肉 $118
🎈椒鹽鮮魷 $138
粵菜中常見炸物,亦係香港人愛吃既香口食品之一🍤。餐廳非常著重健康,其鮮魷炸完過後並沒有太多油漬,多吃完全沒有油膩感,爽脆非常,配上啤酒或白酒更能突顯魷魚的鮮味🍻,小編吃到不能自拔!
🎈炸子雞 $260
雞肉滑嫩,怕肥既朋友絕不怕多吃😳,油膩感唔重,炸子雞皮脆肉滑多汁💦,配上准鹽更能刺激味蕾!
總結:
九龍城區嚟講性價比亦算合理,餐廳既菜式創意分高,做出粵菜應有風味👍。今次朋友們都有好介紹,係九龍城中食店林立,希望私房菜為呢區可以帶點不同😛!餐廳位置上唔算難搵,係九龍城中間既街道亦係私樓當中🏢。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
我們會繼續為大家介紹美食,你亦可介紹餐廳畀我地試下架,記得係下面留言話畀我地聽唷📲~
下次見👋~
冰鎮醉鮑魚
炸子雞
冰鎮咕嚕肉
2021-06-23 281 浏览
4個海鮮$5040,全部海鮮價,貴唔貴就因人而異啦。7隻瀨尿蝦$16804隻蟹(聲稱7斤)$17603斤花螺$1080茄汁蝦(聲稱2斤)$520我就真心覺得勁貴😊食完之後無啦啦sd wts問我食物質素點?我咪直接答佢貴到xx囉,佢就叫我去街市格價,話我食米唔知米貴。咁我問格完價又點?咪又一定會話自己買個日係貴啲🤣之後不停叫我去格價,我咪去囉,點知格完價出面真係平好多,我咪同返佢講囉,又真係比我講中,佢話佢買個日一定係貴啲。可能我真係冇見識,小毛見大毛,反正去唔去自己決定la大家😊
4個海鮮$5040,全部海鮮價,貴唔貴就因人而異啦。

7隻瀨尿蝦$1680
4隻蟹(聲稱7斤)$1760
3斤花螺$1080
茄汁蝦(聲稱2斤)$520

我就真心覺得勁貴😊

食完之後無啦啦sd wts問我食物質素點?

可能我真係冇見識,小毛見大毛,
反正去唔去自己決定la大家😊
2021-06-21