2016-07-23
東九龍有幾個大商場, 觀塘有apm, 鑽石山有荷里活廣場, 太子有新世紀, 九龍灣就有mega box, 中午去左九龍灣展貿睇戲後, 行路去左mega box, 路程約10-15分鐘。mega box內有多間食肆, 今次選擇了宜家家居餐廳, 點解會揀呢間 ?? 因為呢間價錢相宜, 月尾去食就最啱啦 !! (哈..哈....) 由於每次去到太多人 (除了早餐食早餐外...), 一到中午至晚上就好多人, 又要等位, 又要排隊買野食, 今次等左15分鐘先搵到位, 再去買埋食物已經用了差不多45分鐘 >.<等左咁耐, 當然要擦餐飽先~一個兒童餐, 再加散點 :炸雞翼 (少少炸到乾身)薯角 (唔係即炸, 少少淋, 但係我本身喜歡淋)炒雜菌 (炒得唔夠香, 普通)兒童餐配的三文魚白汁螺絲粉 (估唔到咁好味, 小朋友一定喜歡, 兒童餐還一個蘋果, 飲品)總括黎講, 差不多$100的價錢可以食到咁多野, 真心覺得抵呀 !! 只係人流太多, 要用好多時間等位就爭d !!
等左咁耐, 當然要擦餐飽先~
炸雞翼 (少少炸到乾身)
题外话/补充资料:
有心理準備要等位....