2022-01-23 276 浏览
第一次和老公來到尖沙咀美麗華商場的宏Hiroshi,點了京都宇治抹茶軟雪糕芭菲和疏乎厘加香草雪糕,兩款甜品不太甜而且味道也清新,抹茶控一定要來到這裏試試,抹茶味道濃烈,一吃就愛上了,疏乎厘pancake端上來是熱氣騰騰加上糖漿牛油和忌廉簡直一絕,真的再想order again 😂。這裏環境優美,座位寬躺,在疫情期間沒法去日本,過來是這間日系甜品店也可以使自己感受到身在日本旅行的感覺。
2022-01-15 323 浏览
N年前佢係佐敦開店,一直都覺得佢地嘅抹茶蛋糕非常出色。今次經過朋友得知原來佢喺美麗華開咗餐廳,今日就同阿女來試試。環境十分整潔及舒適👍🏼,每一位侍應都非常殷勤有禮。最出色還是鎮店之寶—— 「抹茶蛋糕🍰」😋 依然保持當日嘅水準😋😋 我地仲試左佢地嘅熟食,叫左個「日式茄汁意粉」送麵豉湯、一杯煎茶,侍應見我同阿女只叫一個麵,特意問我需要加面底嗎?好在加左,如果唔係一定唔夠食。依家我哋兩母女食一個麵加抹茶卷(1大+1細)就剛剛好啦識食一定係咁食😆
識食一定係咁食😆
日式茄汁意粉、抹茶蛋捲
日式茄汁意粉、抹茶蛋捲
  • 抹茶蛋糕
2022-01-12 270 浏览
呢間日式甜品店起香港都開咗好耐之前食過佢個抹茶曲奇🍪覺得超好食 因為抹茶味香濃 少少苦又唔甜 食到可以自己一個一日食晒半包所以一直印象好今次買生日蛋糕就再試吓佢▶️抹茶雪芳蛋糕 一磅$198 兩磅$396賣相似模似樣 打卡💯外面薄薄一層cream 入面已經係雪芳蛋糕蛋糕都幾高身 望落去好綠🍵可以自選生日牌款式味道方面 以為佢抹茶味會好出 點知有啲失望 佢抹茶味唔夠香濃 完全冇苦澀味 只有甜味 所以食落有啲假🤥然後蛋糕質地都麻麻哋 唔夠軟綿綿 食落比較空氣 同埋感覺比較濕潤加上因為佢完全冇其他材料 搞到蛋糕冇乜質感同層次 食落單調…個人覺得唔係好值 亦比我相像中唔好食唔似正常日式甜品店嘅水準不過好在係慶祝生日 朋友都開心:)只係如果係抹茶控應該會失望總叫試咗
呢間日式甜品店起香港都開咗好耐

味道方面 以為佢抹茶味會好出 點知有啲失望
佢抹茶味唔夠香濃 完全冇苦澀味 只有甜味 所以食落有啲假🤥
個人覺得唔係好值 亦比我相像中唔好食
唔似正常日式甜品店嘅水準
不過好在係慶祝生日 朋友都開心:)
只係如果係抹茶控應該會失望
總叫試咗
外卖自取
2022-01-07 198 浏览
食物非常新鮮👍🏻環境好乾淨舒服,服務態度非常好👍🏻👍🏻鰻魚飯必食,麵豉湯非常好飲,好少有日式食物好有水準。恍如置身去咗日本感覺,商場鄰近巴士站地鐵站非常方便。
2022-01-07
2022-01-06 147 浏览
Good quality as ever. They relocated to this new location which is beautifully decorated and spacious. Staff are friendly and refilled our tea regularly. We tried a banana waffle with ice cream and a chicken curry rice , both are very nice and reasonably priced. We got free chocolate cake as a treat which is really thoughtful
2022-01-03 194 浏览
之前幫襯過佐敦分店,食開抹茶甜品出名,原來宜家搬嚟美麗華。新裝修明顯光線充足,環境乾淨企理。喺附近買完衫行上嚟原來有幾間餐廳,平時好少上四樓,見到除咗蛋糕仲多咗啲啤酒同汽水賣。平日餐廳人流唔多,所以可以慢慢坐,叫咗支手工啤酒同唐揚雞,坐咗兩個幾鐘侍應都冇黑面,讚👍啤酒啲泡偏幼,味道清爽帶有花香,少少啤酒花味,都算係入門級口味($55/支)唐揚雞出乎意料好好食啲炸漿唔厚脆口juicy調味啱啱好,啱晒我,一籃都唔係幾夠食😆送啤酒一流

唐揚雞

唐揚雞出乎意料好好食

唐揚雞
2021-12-29 165 浏览
今日到美麗華staycation,經過一間日本餐廳,見到位置闊落,入嚟一試。驚喜的是食物水準唔錯,尤其是伴菜有驚喜。蒟蒻、蘿蔔、再加芝士一齊蒸,味道甜甜地,這個伴菜好少見。主要食咗蛋包飯、海鮮意粉都味道不錯。
2021-12-28 148 浏览
以此價錢套餐值得品嘗,足夠一人份量。今晚天氣很冷吃壽喜燒套餐熱鍋燒著厚薄適中的牛肉很温暖也很有牛味。另外,亦叫了蛋包飯好味配了不肥亦很脆口的炸猪扒很滿足的一餐。
2021-12-27 154 浏览
美麗華商場新開左宏Hiroshi, 聖誕假期經過見唔使等位就入去一試! 餐廳環境以木係傢俬為主, 枱與枱之間有適當距離, 俾客人一個好舒服嘅感覺! Set menu已包前菜甜品, 比散叫更實惠。Set A - 牛肉壽喜燒套餐牛肉鮮嫩, 配料有大蔥、豆腐、菜同菇菌,調味恰到好處。甜品選了抹茶卷蛋, 餐廳採用日本京都宇治抹茶粉,抹茶味濃郁, 忌廉口感軟滑creamy。炸豬扒蛋包飯另外喺大餐牌點咗蛋白飯。豬扒炸粉薄, 外脆內Juicy, 一啲都唔油膩。嫩滑雞蛋同茄汁飯配埋醬汁食一流! 最驚喜係a la carte menu的主菜會附送一口餅一乙件! 一小口嘅芝士蛋糕令整頓晚飯更完滿🥰

Set menu已包前菜甜品, 比散叫更實惠。

Set A - 牛肉壽喜燒套餐
炸豬扒蛋包飯
2021-12-27
2021-12-27 176 浏览
今日同朋友來到尖沙咀附近行街,見差唔多食飯時間就入左呢間主打日式甜品嘅“宏“,不過我地食佢嘅套餐就已經好飽好滿足。朋友叫左個蝦天婦羅海藻烏冬餐,天婦羅外脆內裏都鮮脆。佢話數量又滿足天下間的大食男士,無可挑剔。服務態度五星級的水準,因為當發現套餐冇味增湯,服務員即刻送左一碗俾佢,朋友既弱小心靈即刻溫暖番好窩心好驚喜。另外我叫左日式海鮮意粉+日式餃子,餃子的味道都係超一流的水準,脆而不膩,讚!意粉可以再淡少少就好,不過帶子同蝦都算大隻。總體來講幾好食。另外我哋仲有額外送嘅一口甜品,柚子蛋糕同朱古力慕絲。價格相宜,完美的一餐,有機會會再次光臨。

2021-12-27
2021-12-27 107 浏览
環境舒適,店內裝潢及擺設令人感覺置身於日本午餐點了日式漢堡扒蛋包令人有驚喜,漢堡扒夠厚,漢堡扒及蛋夠滑,飯略偏濕,份量略小卷蛋夠濕潤,推薦芝麻味夠香。香蕉waffle值得推介,waffle外脆內軟,有杏仁薄片點綴。
環境舒適,店內裝潢及擺設令人感覺置身於日本

2021-12-24 76 浏览
下午茶Tea去到5:45pm, 時間幾好。熱食咖喱烏冬味道尙可,加左小食日式餃子,呢個好食。甜品窩夫非常好食,叫左焦糖香蕉窩夫配雪糕。唔會太甜,焦糖味濃。餐飲可以簡煎茶或者咖啡,咖啡幾香。
下午茶Tea去到5:45pm, 時間幾好。
熱食咖喱烏冬味道尙可,加左小食日式餃子,呢個好食。

甜品窩夫非常好食,叫左焦糖香蕉窩夫配雪糕。
唔會太甜,焦糖味濃。

餐飲可以簡煎茶或者咖啡,咖啡幾香。
2021-12-24
2021-12-23 121 浏览
第一次係度食晚餐,環境唔錯,坐得舒服。叫左兩個set dinner. 一個係炸豬扒蛋包飯,一個係壽喜燒。炸豬扒夠脆,壽喜燒牛肉ok, 所以兩個set整體上都唔錯。甜品方面,芝麻卷都好好食,但最吸引係個抹茶芭菲,抹茶味夠重,有層次感,值得推介!
第一次係度食晚餐,環境唔錯,坐得舒服。

2021-12-20 166 浏览
我之前去the one 都會去食宏的海鮮意粉,見佢係美麗華新開再去食,个意粉晤夠熱差少少,帶子蝦就有啲凍,不過味道我係鐘意既,希望你地可以出菜出黎都要熱啲,晤係好好味既意粉,都會減分.但我都會再黎食既~麵豉湯有少少酸。不過佢地既蛋卷係好味,最鍾意香草味。整體黎講晤錯,環境好咗,大左,舒服過係the one ,希望你地可以做得更好,會keep住黎的 所以都會介紹比自己朋友一起分享,。 keep it up ,keep it up
不過佢地既蛋卷係好味,最鍾意香草味。

所以都會介紹比自己朋友一起分享,。
keep it up ,keep it up
2021-12-20
2021-12-16 138 浏览
環境優美,座位寬躺,顏色悅目,餐具精美,乾淨企理,食物水準高,員工服務良好,價錢合理。鰻魚飯同海鮮意粉十分美味,食埋甜品更加正,梳乎厘同卷蛋一定要試!老闆和藹可親。會再黎!
2021-12-16
午餐