(非会员)
無聊地番舊雜誌,發現一間西貢的小鋪,於是決定和三、五知已前往一嘗。由於第一次前往,店內員工便熱衷地介紹小店的推介。因此,我們便點了煎鵝肝、茸蓉飽跟蘑菇湯、燒羊鞍、芒果大蝦炒飯,最後再來一人一個芝士餅,真係十分滿足,而食物質數更可與酒店相比,而最驚喜是價錢真係非常抵食,每人都係$270。此外,大廚更出來細問食物的水準,慕求每個客人都可以享用最有數質,價錢相宜的食物。與大廚閒談間,他更表示店內的白切雞亦是一個不錯既選擇,更保証用本地元朗農場雞,所以下次再到安東尼一定要試佢既白切雞。
由於第一次前往,店內員工便熱衷地介紹小店的推介。
2005-05-08 10 浏览
雖然這間私房菜沒有華麗裝修,尚算整潔,但論食的確到家!特別係芒果蝦伴炒飯和車厘汁伴鵝肝。個個芒果汁有d芒肉,不會太膩,反而很開胃。聽聞大廚是酒店級人馬,他待客很親切。個次我十個人食,每位價錢約$250 ,食物美味,幾抵食。
雖然這間私房菜沒有華麗裝修,尚算整潔,但論食的確到家!
特別係芒果蝦伴炒飯和車厘汁伴鵝肝。
個個芒果汁有d芒肉,不會太膩,反而很開胃。
聽聞大廚是酒店級人馬,他待客很親切。
個次我十個人食,每位價錢約$250 ,食物美味,幾抵食。
2005-05-04 11 浏览
鵝肝味道唔錯,車厘子汁酸酸甜甜幾開胃,好中意食。10星級推介芒果蝦炒飯, 芒果汁真係有新鮮芒果肉,估唔到會禁正。磨菇湯真係好得,cream 得泥又好有磨菇味。燒羊扒一d都唔蘇,好有肉味,有燒番薯食,好甜。樣樣食物都好新鮮,又夠分量,大廚Anthony 好nice,係推介食物時會因番我地既人數而定食物既份量,食得飽之如又唔會過飽,岩岩好。仲幫我地節省金錢,食得好多款野,但又唔貴。環境真係差少少,但食物有酒店級水準。真係幾抵
鵝肝味道唔錯,車厘子汁酸酸甜甜幾開胃,好中意食。

磨菇湯真係好得,cream 得泥又好有磨菇味。

燒羊扒一d都唔蘇,好有肉味,有燒番薯食,好甜。

環境真係差少少,但食物有酒店級水準。

真係幾抵
2005-04-17 50 浏览
此店地舖以車仔麵為主打,茶餐廳格局,但樓上卻是私房菜,主要食西式海鮮,由Ritz Carlton的前師傅主理,有一定水準。菜式可由客人與師傅事前議定。1. 凱撒沙津: Dressing份量適中,不會過多。味道OK啦。2. 焗扇貝配薯蓉: 扇貝算嫩滑,不"諧"。薯蓉不是全部是"蓉"的那種,可食到些薯粒,而且不太油,不錯。3. 芒果龍蝦加炒飯底: 用新鮮本地龍蝦,肉質爽。但最好味的反而是個杰杰地身的mango sauce,當中有很多大大件新鮮芒果肉,用來送炒飯一流。而炒飯本身亦做得不錯,軟硬適中,不油膩。4. 澳洲羊仔骨和牛扒: 羊很嫩滑,肉本身的味道很出,一流。牛扒都不錯,但咸了少許。5. Homemade Tiramisu: 沒有用魚膠粉,很軟滑,惟酒味不夠(就個人而言)。以上所有食物,除了甜品是一個人一份外,其餘均以大盤上,讓客人share來食。師傅很熱情,多次親自上菜和介紹食物。此店食物整體上是有水準而且超值,但如果環境不是似中菜館,食物的presentation可做些工夫的話,感覺上(dining experience)相信會更好。

2005-01-16 26 浏览
推介新鮮即叫即整$30 鮮磨菇湯及Cheese Cake,另外主菜都很好,而且幾抵食。而且你仲可以拎送入去俾佢煮,幾得意。