2024-12-05 172 浏览
#christine開飯日記出開荃灣做嘢,同同事們食lunch,佢哋就介紹呢一間半放題。低消$85就可以食到唔同款式嘅燒肉🫣而且呢每一款肉類呢都好高質。$85真係超級抵🌟小食類($15/1)安平炸蚵卷·懷念鹽酥雞·梅山酥炸薯小食呢佢就有三款,我自己都幾推介佢嘅鹽酥雞同埋炸薯嘅。真係好似喺台灣夜市買即叫即炸,而且佢好香脆👍👍🌟肉類澳洲M5和牛($48)我覺得必食佢嘅澳洲M5和牛,佢嘅牛肉味好香,而且每一件都好薄身,所以燒幾下已經好香脆🤭安平牛舌芯($48)佢嘅牛舌芯都好高質嘅,每一條都係切到長方形嘅形狀,食落好爽脆,而且有少少嘅油脂味道😍😍美國SRF極黑牛($38)我覺得美國SRF極黑牛,性價比都好高嘅。佢嘅油脂呢都拍得住m5和牛,雖然牛肉肉味冇咁香,但係油脂感都幾足㗎🌟海鮮🦪生蠔($32)佢嘅生蠔呢都好新鮮,每隻好多肥嘟嘟🤭🦐爽彈虎蝦($38)虎蝦都係必食嘅,去虎蝦每隻都大大隻。而且肉質好鮮甜,而且彈牙。食得出呢個虎蝦好新鮮。🐚烤帆立貝($38)帆立貝都係好新鮮嘅,而且呢每一粒粒嘅元貝都好大粒👍都真係幾抵食㗎#安平燒肉 #燒肉放題 #任食燒肉 # 燒肉吃到飽 #燒肉控 #荃灣 #荃灣美
#christine開飯日記

🌟小食類($15/1)
安平炸蚵卷·懷念鹽酥雞·梅山酥炸薯

🌟肉類
澳洲M5和牛($48)

安平牛舌芯($48)

美國SRF極黑牛($38)

🌟海鮮
🦪生蠔($32)
佢嘅生蠔呢都好新鮮,每隻好多肥嘟嘟🤭

🦐爽彈虎蝦($38)

🐚烤帆立貝($38)

#安平燒肉 #燒肉放題 #任食燒肉 # 燒肉吃到飽 #燒肉控 #荃灣 #荃灣美食

🍴安平燒肉 (荃灣)
2024-12-05 157 浏览
天氣凍左,即刻約朋友仔一齊食燒肉,佢地既午市套餐真係超抵,60分鐘燒肉半放題,最低消費都只係$85。餐牌上有20款選擇,仲有自助吧任飲任食呢到有7款唔同既牛肉,我最推薦美國SRF極黑牛同埋澳洲M5和牛,呢兩款既油花望落已經好吸引,食落肉質比較嫩滑,牛肉味濃郁海鮮方面我地叫左生蠔同帆立貝,燒完出黎仲係脹卜卜,蠔味好鮮甜原來係自助吧可以自製安平蝦拌飯,自己鍾意落乜都得,D櫻花蝦食落好香口,我食左3碗飯最後又點小得甜品,芋圓薑汁布丁杯,芋圓好帶咬口,再配上薑汁布丁,仲有馬卡龍雪糕,超滿足

• 嚴選牛舌芯
  • 澳洲M5和牛
今日食咗個「月光族急救吃到飽」套餐,顧名思義,就係月尾冇咩錢嘅時候,而又想食燒肉放題嘅餐🤭。雖然話就話係月光族,但係選擇都唔少。 呢個餐分為S1 & S2兩個套餐,S2就多少少肉既選擇(午市會員價$188,非會員價$208;晚市會員價$208,非會員價$228),牛亦靚D、肥肉少啲,係嫩肩板牛肉同牛仔骨。除咗肉之外,有多春魚叫,而奶油金菇都好香。等緊燒肉期間就食住熟食先,食左椒麻雞翼&魚酥涼伴豆腐😋。自助區就有櫻花蝦拌飯區,櫻花蝦、海苔等等配料都係自己想加幾多就幾多,真係開心🥳,我自己就鍾意爆多紫菜,整左碗紫菜蓋過白飯既拌飯🤪。自助蔬菜區🥬最好嘅係菠蘿🍍同埋生菜,燒菠蘿夠甜又好fresh,生菜攞黎夾肉肉食一流😚。飲品有台式手搖飲品,我飲左百香果綠茶、紅火冰茶😆,平時一杯都二三十蚊🤭,另外自助區仲有汽水、冷泡茶。最後每人可選一款Häagen-Dazs 雪糕🍦。

除咗肉之外,有多春魚叫,而奶油金菇都好香。

等緊燒肉期間就食住熟食先,食左椒麻雞翼&魚酥涼伴豆腐😋。

最後每人可選一款Häagen-Dazs 雪糕🍦。
2024-12-04 145 浏览
重要嘅嘢要講咗先‼️ 經OpenRice訂枱有9折,如果係即興都可以睇下有無恒生或者滙豐信用卡都可以有9折,不過就一定要實體卡‼️ 佢正價係$418,19:30前結帳係$358,21:00後入座係$388🥰今次我係一早book定,星期四19:30前離座只係需要$304.3就食到M5和牛餐‼️ 性價比都幾高🥰 首先要讚佢嗰牛舌芯,可以俾到101分🤣 好爽唔會韌,不過每人得兩條,之後再加就要$68/3條,其實唔貴,但係任食所以無加到😹第二樣有驚喜嘅居然係安平櫻花蝦飯,好似去牛角一定要食牛角飯咁🤣 可以自制安平飯,有櫻花蝦、香蔥、海苔同秘製的滷水汁,自由控制份量😜 都幾好食🤤 第三就係招牌黃金醬🤤 佢係放係枱面調味架,原本就咁試下覺得無乜特別,但配埋牛可以減低到牛嘅油膩感,都可以稱得上係絕配🤤 最後要介紹佢嘅甜品,芋圓薑汁布丁杯🤤 首先我係芋圓控,但任食嘅餐廳食到糖水舖嘅質素真係好開心🤤 仲有佢甜品雪糕係俾Häagen-Dazs比較難食到嘅柚子檸檬馬卡龍你🤤 近排只係喺舖頭食過😝整體嚟講,性價比好高,牛嘅質素好之餘,佢嘅其他嘢都好讚,可以叫埋佢杯檸檬紅茶試吓😝

• 嚴選牛舌芯
  • 芋圓薑汁布丁杯
呢間燒肉encore多次,食物款色巨多肉類質素好好👍🏻每碟都甘靚服務又好好,地方闊落佢地仲有午餐,可以中午🕛快閃一下仲會有吾同既期間限定,每次都有新鮮感Openrice訂位仲有優惠💰我地今次食左M5和牛set😍😍高質量牛肉💫嚴選牛舌芯,安格斯牛小排,澳洲M5和牛美國SRF極黑牛,SRF極黑一口牛仲有海鮮🦞~~烤帆立貝,屏東燒魚腹,爽彈虎蝦鹽蒜燒生蠔🦪,安平烤青口有我最愛既烤魚干💕💕💕仲有好多款台式小食,好似去左台北夜市甘滷水涼拌鴨舌,海苔炸蝦卷,安平炸蚵卷南部章魚卷,懷念鹽酥雞,澎湖花枝排仲有台式飲品🥤即叫即沖百香果綠茶🍵,阿里山檸檬紅,冬瓜茶最後仲會有haagen dazs 雪糕🍦❤️
呢間燒肉encore多次,食物款色巨多
肉類質素好好👍🏻每碟都甘靚
服務又好好,地方闊落
佢地仲有午餐,可以中午🕛快閃一下
仲會有吾同既期間限定,每次都有新鮮感
Openrice訂位仲有優惠💰

我地今次食左M5和牛set😍😍
高質量牛肉💫
嚴選牛舌芯,安格斯牛小排,澳洲M5和牛
美國SRF極黑牛,SRF極黑一口牛

仲有海鮮🦞~~
烤帆立貝,屏東燒魚腹,爽彈虎蝦
鹽蒜燒生蠔🦪,安平烤青口

有我最愛既烤魚干💕💕💕
仲有好多款台式小食,好似去左台北夜市甘
滷水涼拌鴨舌,海苔炸蝦卷,安平炸蚵卷
南部章魚卷,懷念鹽酥雞,澎湖花枝排

仲有台式飲品🥤即叫即沖
百香果綠茶🍵,阿里山檸檬紅,冬瓜茶
最後仲會有haagen dazs 雪糕🍦❤️
2024-11-26
2024-12-03 95 浏览
吃貨友人終於捉咗Be去食佢講咗好耐嘅安平燒肉😆😆揀咗🌟自選一人午餐🌟每位最低消費$85即可享用60分鐘午市燒肉半放題套餐😍😍套餐可自選三款鮮嫩肉品及其他美味食材之外~更可享用埋超過三十款自助區美食(及自助飲品區🥤🧃)添🫶🏻🫶🏻食幾多按自己budget/胃容量決定~性價比超高!!!.開爐之前記得去拎番個招牌🌟安平櫻花蝦飯~有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製嘅滷水汁可供配搭~配料份量可因個人口味自由控制~獨一無二拌飯GET🫰🏻配住燒肉一齊食美味加倍😋;另外點嘅台式小食$15@碟:有✨安平炸蚵卷、✨懷念鹽酥雞、✨梅山酥炸薯😚香口滋味😚;燒肉食材重點大推:口感勁正嘅✨安平牛舌芯 $48、肉質鮮嫩嘅✨澳洲M5 和牛、爽口鮮甜嘅✨烤帆立貝、牛味濃郁嘅✨三角牛肩肉、爽彈無比嘅✨虎蝦……等等等🤤🤤.甜品除咗每人有一杯🍨HaagenDazs雪糕之外~唔好忘記要食埋個🌟芋圓薑汁布丁杯~簡直係冬日甜品首選~Q彈芋圓配上可以驅除寒氣嘅薑汁布丁~正!!

✨️荃灣月光族飯堂之選✨️🌟月光族急救吃到飽 $208會員價🌟呢個餐有5款肉類俾你揀,仲有小吃、野飲及蔬菜任燒任食。首先係嫩肩板牛肉,真係幾大塊又夠嫩滑,牛脂比例適中,色澤光鮮,牛味都幾突出;馬告牛仔骨加埋台灣台灣馬告黑椒食,香口惹味;醬燒雞爽肉係我最推薦,雞爽肉嘅肉質又真係幾爽口同彈牙,而且咬口係岩岩好,大啖食落去非常香口惹味其他小吃我極推薦食椒麻雞翼,又大份又爆汁又夠晒熱,食完一隻又食一隻,有香濃嘅椒香味;另外燒烤豬肉乾都幾正,燒完個蜜汁仲keep到,而且熱嘅豬肉乾燒軟身左之後更加惹味整體嚟講唔使月光族先嚟試,肉類及小食真係幾好食,特別係肉類,唔講我以為食緊3百幾4百質素嘅肉,有機會一定會再嚟
✨️荃灣月光族飯堂之選✨️

🌟月光族急救吃到飽 $208會員價🌟

2024-12-02
2024-12-03 65 浏览
同朋友去左食安平燒肉,餐廳裝潢仲有台灣古早韻味依家只需要$85可以享用午市燒肉半放題套餐,每位最低消費$85,享用60分鐘午市燒肉半放題套餐!套餐自選三款鮮嫩肉品,更可享用超過三十款自助區美食😎每張枱都有5款醬料,包括: 特製醬油、檸檬汁、秘製蒜醋、辣椒醬及玫瑰岩鹽😗佢地另一個主打係安平櫻花蝦飯,內有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料分量可因個人口味自由控制,每人都能夠調配出獨一無二的拌飯😝甜品推介芋圓薑汁布丁杯冬日甜品首選,Q彈芋圓配上可以驅除寒氣的薑汁布丁😍另外我地叫左以下野食$15/份(安平炸蚵卷、梅山酥炸薯)蚵仔酥脆香口,炸薯外脆內軟😍$22/份(台灣小枕頭、香辣雞腎片)小枕頭好脆、雞腎嫩滑多汁😌$28/份(九層塔三杯雞、原住民鹽燒肉)三杯雞雞肉鮮嫩,幾白。燒肉口感香脆鮮美☺️$32/份(安平牛舌片、生蠔、安格斯牛板鍵、厚切上選牛腹肉)牛舌片入口即溶,生蠔鮮甜,牛板鐽肥味結實,牛腹肉好有口感😆$38/份(烤帆立貝、三角牛肩肉、美國SRF極黑牛)帆立貝鮮美多汁,牛肩肉嫩滑,極黑牛細膩鮮美🤩$48/份(安平牛舌芯)好有口感,好細膩嫩滑🥰飲品區有好多選擇,仲有特飲(百香果綠
同朋友去左食安平燒肉,餐廳裝潢仲有台灣古早韻味
依家只需要$85可以享用午市燒肉半放題套餐,
每位最低消費$85,享用60分鐘午市燒肉半放題套餐!
套餐自選三款鮮嫩肉品,更可享用超過三十款自助區美食😎

甜品推介芋圓薑汁布丁杯
冬日甜品首選,Q彈芋圓配上可以驅除寒氣的薑汁布丁😍

另外我地叫左以下野食
$15/份(安平炸蚵卷、梅山酥炸薯)
蚵仔酥脆香口,炸薯外脆內軟😍

$22/份(台灣小枕頭、香辣雞腎片)
小枕頭好脆、雞腎嫩滑多汁😌

$28/份(九層塔三杯雞、原住民鹽燒肉)
三杯雞雞肉鮮嫩,幾白。燒肉口感香脆鮮美☺️

牛舌片入口即溶,生蠔鮮甜,牛板鐽肥味結實,牛腹肉好有口感😆

$38/份(烤帆立貝、三角牛肩肉、美國SRF極黑牛)
帆立貝鮮美多汁,牛肩肉嫩滑,極黑牛細膩鮮美🤩

$48/份(安平牛舌芯)
好有口感,好細膩嫩滑🥰

飲品區有好多選擇,仲有特飲(百香果綠茶及阿里山
檸檬紅茶)

安平燒肉(荃灣分店)
2024-12-03 44 浏览
呢間餐廳嘅肉質真係唔錯,價錢又唔算貴,真係好滿意。我平時唔係成日嚟,但今個月發現佢哋有個月光族餐,真係好抵食。雖然選擇唔算多,但我鍾意嘅幾款都有,令我忍唔住想試。特別推介佢哋自製嘅櫻花滷肉飯,味道真係好好,飯粒吸咗醬汁嘅精華,食落好正。而且,我仲可以揀冷泡茶作飲品。最後,餐後嗰碗台灣芋圓甜品更加驚喜,香味四溢,口感滑滑地,令人回味無窮。總體來講,呢次用餐經驗非常愉快,無論食物質量定價錢,都令我覺得物超所值。下次一定會再嚟!

• 安平仙草芋圓
  • 嫩肩板牛肉
2024-12-03 51 浏览
每次天氣一凍,最想就係打邊爐同食燒肉,平時都係食日式燒肉或者韓式燒肉比較多,今次就專登去試由「牛大人火鍋吃到飽」主理的台式燒肉 #安平燒肉,質素有保證第一次食我地就揀月光族急救吃到飽餐,價錢由$188至$228,做安平會員更可以會員價低至$168至享用90分鐘吃到飽,多款肉類、蔬菜、夜市小食、飲品等,性價比超高食燒肉由點少得醬汁,大推招牌黃金醬,由新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,有一種好清新獨特的味道,另外旺角同將軍澳分店更設有十二味醬專區,超多款醬汁可供配搭,五味醬同椒麻口水醬更加係必試除咗燒肉,安平櫻花蝦飯亦係必試主食,有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可以自由配搭,小朋友大讚好味道,食完一大碗都仲話要添飯甜品除咗雪糕仲有芋圓薑汁布丁杯,Q彈芋圓配上可以驅除寒氣的薑汁布丁,一定係冬天暖心之選

2024-12-03 54 浏览
天氣凍就好想食燒肉,近近哋去咗荃灣鴻輝中心嘅安平燒肉店!環境簡約,卡位多,空間感十足,非常適合朋友聚會~ 我哋點咗 M5和牛餐🥩,平日正價$418,19:30前結帳優惠價$358,宵夜時段(21:00後入座)$388。呢個套餐真係抵食 總共有104款精選食材任你食! 牛肉系列澳洲M5和牛、安格斯牛小排、SRF極黑牛、三角牛肩肉同埋嚴選牛仔骨,全部油花分佈均勻,牛味濃郁!特別係蘭王蛋月見牛,濃厚牛味配埋蛋香,簡直一流! 仲有入座就送 嚴選牛舌芯,爽口彈牙😚海鮮系列 燒帆立貝、虎蝦同生蠔都鮮味十足,特別係鹽蒜生蠔,燒完好香,海味濃郁!餐廳有專屬嘅十二味醬汁專區,每款醬都充滿台式風味,用來搭配肉類或者拌飯都超正: 1️⃣ 招牌黃金醬(🔱必推)2️⃣ 蒜味鹽醬3️⃣ 極上醬油4️⃣ 沙茶醬 5️⃣台灣甜辣醬6️⃣薑味可樂醬 7️⃣ 香水檸檬汁8️⃣ 手切蒜片9️⃣ 安平辣椒醬🔟泰式海鮮醬 1️⃣1️⃣五味醬(🔱必推)1️⃣2️⃣ 椒麻口水醬(🔱必推)🦐安平櫻花蝦飯:店內更設有櫻花蝦拌飯專區,配料包括櫻花蝦、香蔥、海苔同秘製滷水汁,可以自由配搭,調配出專屬自己口味嘅獨一無二拌飯,鮮味十足,滿足感爆棚!🍮 壓軸甜品記得留肚食甜品!芋圓薑汁布丁杯

牛肉系列

海鮮系列

1️⃣ 招牌黃金醬(🔱必推)
2️⃣ 蒜味鹽醬
7️⃣ 香水檸檬汁
8️⃣ 手切蒜片
9️⃣ 安平辣椒醬
🔟泰式海鮮醬
1️⃣1️⃣五味醬(🔱必推)
1️⃣2️⃣ 椒麻口水醬(🔱必推)

🍮 壓軸甜品
記得留肚食甜品!芋圓薑汁布丁杯係冬日必試,芋圓煙韌彈牙,配上暖胃薑汁布丁,真係幸福滿滿!最後每位仲可以拎杯雪糕作結~

💬 總結
店內環境舒適,服務貼心,上菜快又會主動換烤網,絕對係一間值得再返去嘅高質燒肉放題店。快啲約埋朋友試下啦!

安平燒肉 (荃灣)
2024-11-30
2024-12-01 88 浏览
令我不斷encore既✨安平燒肉店 ✨新出左 午市自選燒肉半放題套餐想食得輕盈少少又有all you can eat 就非常適合🥰價錢親民 $85但卻有生蠔 虎蝦 帆立貝 牛舌 澳洲M5和牛等 超豐富配上有點蔬菜甜味的招牌黃金醬 味道清新 食多多都唔會覺得漏而我最中意既係🍤安平櫻花蝦飯櫻花蝦加上香蔥、海苔或秘製的滷水汁離遠都聞到好香 呢款拌飯我可以食晒一大碗食完當然要配番個甜品先完美首推🍮芋圓薑汁布丁杯芋圓Q彈 薑汁暖胃燒肉迷不容錯過
令我不斷encore既✨安平燒肉店 ✨
新出左 午市自選燒肉半放題套餐

價錢親民 $85
但卻有生蠔 虎蝦 帆立貝 牛舌 澳洲M5和牛等
超豐富
配上有點蔬菜甜味的招牌黃金醬
味道清新 食多多都唔會覺得漏

而我最中意既係🍤安平櫻花蝦飯
櫻花蝦加上香蔥、海苔或秘製的滷水汁
離遠都聞到好香

2024-11-27
  • 安平仙草芋圓
  • 牛舌心
2024-11-29 96 浏览
天氣一涼,就會想吃燒肉🍖這次來到位於荃灣大鴻輝17樓的「安平燒肉」~💝收費我們選了M5和牛餐,限時120分鐘。💰正價$418💰19:30前結帳$358💰21:00後入座$388。💝肉類和配料多款配料可供選擇,牛肉、海鮮和熟食等都不能錯過😋蔬菜等配料可於自助區自行選擇~當然少不了我最愛的菠蘿🍍個人比較推薦以下食物:▪️M5和牛:油脂分布均勻,肉味香濃~▫️威士忌醬烤鮑魚:肉質厚實,有彈性~▪️威士忌醬烤鳳梨內群柳:肉類經醃製,味道鮮甜,肉質腍滑~▫️起司地瓜燒:地瓜味濃郁~▪️絲瓜煮蜆:十分清甜~▫️安平櫻花蝦飯:有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料分量可因個人口味自由控制,每人都能夠調配出獨一無二的拌飯。💝飲品飲品選擇繁多,除了汽水、紙包飲料和冷泡茶外,還可以選擇百香果綠茶、阿里山檸檬紅茶、冬瓜茶和紅火冰茶~現時只要 Like & Follow 安平燒肉 Facebook專頁以及 Instagram,馬上送你「開心果奶蓋紅茶」一杯‼️💝甜品完美的一餐當然少不了甜品,除了有一人一個Häagen-Dazs雪糕外,還可以任吃安平仙草芋圓和薑汁芋圓豆腐布丁杯🙌🏻🙌🏻薑汁芋圓豆腐布丁杯絕對是冬日甜

天氣一涼,就會想吃燒肉🍖
這次來到位於荃灣大鴻輝17樓的「安平燒肉」~

💝收費
我們選了M5和牛餐,
限時120分鐘。

💰正價$418
💰19:30前結帳$358
💰21:00後入座$388。

💝肉類和配料
多款配料可供選擇,
牛肉、海鮮和熟食等都不能錯過😋

蔬菜等配料可於自助區自行選擇~
當然少不了我最愛的菠蘿🍍

個人比較推薦以下食物:
▪️M5和牛:油脂分布均勻,肉味香濃~
▫️威士忌醬烤鮑魚:肉質厚實,有彈性~
▪️威士忌醬烤鳳梨內群柳:肉類經醃製,味道鮮甜,肉質腍滑~
▫️起司地瓜燒:地瓜味濃郁~
▪️絲瓜煮蜆:十分清甜~

💝飲品
飲品選擇繁多,
除了汽水、紙包飲料和冷泡茶外,
還可以選擇百香果綠茶、阿里山檸檬紅茶、冬瓜茶和紅火冰茶~

💝甜品
完美的一餐當然少不了甜品
除了有一人一個Häagen-Dazs雪糕外,
還可以任吃安平仙草芋圓和薑汁芋圓豆腐布丁杯🙌🏻🙌🏻
薑汁芋圓豆腐布丁杯絕對是冬日甜品首選,
Q彈芋圓配上可以驅除寒氣的薑汁布丁🍮

🔱 另收加一服務費
一入場店員先安排座位,之後就講解醬料配搭的方法,黃金醬配搭肉類會比較好吃,秘製醬汁配搭海鮮也比較配合。外面還有自助區內裏有飲吧區,蔬菜區,給櫻花蝦拌飯專區🌸在櫻花蝦拌飯專區內調制獨一無二自己特色的,材料有秘製滷水汁、海苔、香蔥、櫻花蝦,還有白飯。份量調配因應自己喜好而調製,每一位都可以製作獨一無二的櫻花蝦拌飯。今次揀了S2的月光族燒肉套餐,款式非常之多,包括有肉類,小食,拌麵,及甜品。首先介紹一下肉類。🌸肉類方面,小編比較鍾意食嫩肩板牛肉、馬告牛仔骨勁鬆軟、醬燒雞爽肉超鮮嫩、超滑既九層塔三杯雞。🌸小食方面,滷水雞轉彎這個燒到脆卜卜,椒麻雞翼炸得好香脆而且大大隻,焦香墨魚香腸好Juice。🌸青瓜麻醬拌手工麵,這個麵必叫啊因為手工麵面質非常之煙靭好味,麻醬配搭得剛剛好,還有爽脆的青瓜絲。🌸青瓜涼拌,超級開胃,小編都食咗兩次呀🌸飲品方面,自助區有飲品雪櫃,這裏有很多不同的果茶及冷泡茶還有一些罐裝飲品,而在QR code內還有一些其他特色飲品,有新鮮百香果及生果肉的百香果綠茶,還有一杯必飲的特色飲品是紅火冰茶,這是紅色嘅火龍果的冷泡茶,非常解油膩。🌸甜品方面,有Häagen-Dazs雪糕杯,小

🌸青瓜涼拌,超級開胃,小編都食咗兩次呀

🌸甜品方面,有Häagen-Dazs雪糕杯,小編同朋友試了柚子檸檬馬卡龍雪糕杯,還吃了一款台灣式的甜品就是薑汁芋圓豆腐布丁杯,香濃薑汁味,有數粒煙靭的芋圓,豆腐布丁非常之滑捋捋,非常好味。

2024-11-21
  • 青瓜麻醬拌手工麵
  • 薑汁芋圓豆腐布丁杯
  • 櫻花蝦拌飯
𖤐ˊ˗在牛大人上一層,佔地全層,面積寬敞舒適,半面環窗,望城市景觀,中式裝潢,掛有「安平」紅燈籠🏮,木窗框的分隔,十分有一秒到台灣的氣氛!。゚・𖥸──────-ˋˏ 𝓜𝓮𝓷𝓾 ˎˊ-──────𖥸 。゚・꙳𐂂月光族急救吃到飽 $228(5:30入座)九十分鐘任飲任吃,包括五款肉類🥩、六款小食、兩款主食和甜品。個人推薦必吃:🔸肉類:油脂不高,吃多少也不覺得過油膩,用來包生菜🥬也不錯✎ ̼嫩肩板牛肉✎ ̼上選牛腹肉✎ ̼烤豬肉乾:新發現,原來可以那麼香口!✎ ̼椒麻雞翼:酥脆肉嫩✎ ̼墨魚🦑腸:口感紮實🔸蔬果:✎ ̼燒汁鴻喜菇:簡直是完美配搭😍✎ ̼菠蘿🍍:大塊厚肉多汁🔸主食:用招牌黃金醬來拌兩款麵飯都不錯✎ ̼櫻花蝦拌飯:油浸櫻花蝦很香口,拌紫菜飯很惹味✎ ̼青瓜麻醬伴手工麵:如果可以少點醬汁更好🔸甜品:✎ ̼安平仙草芋圓:粒粒芋圓軟糯又彈牙,涼粉大塊又滑溜溜,如果可以走紅豆🫘和花生🥜就更好!✎ ̼Häagen-Dazs雪糕:嗜甜就吃藍莓🫐味,想清新就就選檸檬🍋柚子🔸飲品:✎ ̼百香果綠茶🍵:清新,有點甜✎ ̼紅火冰茶:火龍果肉加紅茶是挺新奇的配搭‧̍̊˙· 𓆝.° 。˚𓆛˚。 °.𓆞 ·˙‧̍̊ ‧̍̊˙· 𓆝.° 。˚𓆛
𖤐ˊ˗在牛大人上一層,佔地全層,
面積寬敞舒適,
半面環窗,望城市景觀,
中式裝潢,掛有「安平」紅燈籠🏮,
木窗框的分隔,十分有一秒到台灣的氣氛!
꙳𐂂月光族急救吃到飽 $228(5:30入座)
九十分鐘任飲任吃,包括五款肉類🥩、六款小食、兩款主食和甜品
個人推薦必吃:
🔸肉類:
嫩肩板牛肉
油脂不高,吃多少也不覺得過油膩,
用來包生菜🥬也不錯
✎ ̼嫩肩板牛肉
✎ ̼上選牛腹肉
烤豬肉乾
✎ ̼烤豬肉乾:新發現,原來可以那麼香口!
椒麻雞翼
✎ ̼菠蘿🍍:大塊厚肉多汁
🔸主食:用招牌黃金醬來拌兩款麵飯都不錯
✎ ̼櫻花蝦拌飯:
櫻花蝦拌飯
油浸櫻花蝦很香口,拌紫菜飯很惹味
✎ ̼青瓜麻醬伴手工麵:
如果可以少點醬汁更好
安平仙草芋圓
🔸甜品

🔸飲品:
✎ ̼百香果綠茶🍵:清新,有點甜
✎ ̼紅火冰茶:火龍果肉加紅茶是挺新奇的配搭

‧̍̊˙· 𓆝.° 。˚𓆛˚。 °.𓆞 ·˙‧̍̊ ‧̍̊˙· 𓆝.° 。˚𓆛˚。 °.𓆞 ·˙‧̍̊
2024-11-16
烤豬肉乾