2020-05-16
疫情維持左幾個月,好多小店都生意慘淡,趁住依家開始好轉,當然要出下門口幫襯下佢地。今日難得去又新街買野,順便幫襯下孖寶。鋪位係又新街轉角位,好易搵呢排重有醫護優惠88折,值得嘉許👍🏻👍🏻Menu選擇唔多,最主要都係食海南雞,今次我就同朋友叫左個2人餐share食首先黎到既係南瓜紅蘿蔔湯,好清甜,最鐘意係有南瓜肉湯渣🥰之後上左個飯同d醬汁比我地,個油飯真係好出色,入味得黎又唔會太咸,d醬用黎點下面果半隻海南雞,我個人就鐘意中間鼓油同右邊薑蓉,左邊隻泰式醬就好似同海南雞唔太襯隻雞就當然出色啦,夠滑,d肉又嫩,最欣賞佢去晒骨,岩晒懶人食😂2人餐重可以叫多樣餸,我地揀左煎肉餅。本身都諗住主力食雞,點知份肉餅幾令人驚喜,食落似豬扒,入面又唔會乾,好juicy,直得推介油菜就基本質素,幾爽口,如果隔一隔個底d水就重好,碟底d水溝浠左d蠔油個鋪頭格局其實唔大間,再加埋依家唔比坐滿,真係就咁睇都擔心呢d小店捱唔住,大家唯一可以做就係努力幫襯👍🏻
鋪位係又新街轉角位,好易搵
呢排重有醫護優惠88折,值得嘉許👍🏻👍🏻
首先黎到既係南瓜紅蘿蔔湯,好清甜,最鐘意係有南瓜肉湯渣🥰