2019-01-28 99 浏览
同朋友gathering第一時間諗到嘅真係孖啡cafe,野食okay 又可以傾好耐計,同埋玩下card game😛今晚我地叫左個套餐,有沙律、小食、主食、飲品(任添)每人$152(加一後)食哂所有野仲可以揀一個主食refill😍今次啲主食都幾好味,特別係意大利飯,好夠味👍🏽 所以我地都揀左呢個嚟refill😛😛😛不過今次啲雞翼有少少失色,有啲啲未熟透同埋未夠入味🙈 但侍應都好好咁換番啲熟嘅俾我地👍🏽真係一個同朋友相聚嘅就腳好地方啊!

今晚我地叫左個套餐,有沙律、小食、主食、飲品(任添)

每人$152(加一後)

食哂所有野仲可以揀一個主食refill😍

今次啲主食都幾好味,特別係意大利飯,好夠味👍🏽
所以我地都揀左呢個嚟refill😛😛😛

真係一個同朋友相聚嘅就腳好地方啊!
2019-01-27 88 浏览
當年在旺角的聚腳點其一便是孖啡Double Cafe了。說起這個名字,應該也勾起不少人的學生回憶吧? 這天約了中學好友用膳,也想不到什麼地點,便到闊別多年的孖啡吧! 我們兩人主要也是來念念舊,聊聊天,先點了個從前常吃的小食併盤。併盤很豐富也比想像的多,雞翼、薯角、炸魚條、春卷、咖喱角、魚蛋,很有大食會的感覺。 已經不再年輕,所以吃的也變簡單。來了個煙三文魚意大利烘包,賣相也不錯吧?一份小沙律、薯條,加上意大利烘包,也是一餐相對輕盈的晚飯。 有點想喝湯的關係,也另外點上了個龍蝦湯。 雖然未有如以前般邊吃邊玩遊戲,光聊聊往事也是令我們度過很高興的一晚。最高興的是,孖啡多年也是在這屹立不倒,像是保存了大家的回憶呢!

2019-01-24 90 浏览
約咗朋友tea 1 tea 就上OpenRice 搵餐廳見到呢間有三百幾個好評,應該都唔會差得去邊啦,仲要喺推介餐廳.3點左右上到去見得1張有人,心諗難道過咗食飯時間所以先冇人⋯坐底之後朋友話聞到一陣酸「縮」味~~同朋友叫咗2杯嘢飲再加多個意粉,個意粉真喺難食到我懷疑人生,又酸,啲汁好似一兜水咁!!!!!🤢杯咖啡冇咖啡味,唔喺咖啡愛好者開的嗎?朋友果杯就不想再提⋯⋯⋯⋯
約咗朋友tea 1 tea
杯咖啡冇咖啡味,唔喺咖啡愛好者開的嗎?
朋友果杯就不想再提⋯⋯⋯⋯
今晚去了孖啡吃晚飯🤘😹中學的時候跟朋友來過在這裡一起玩board game 超級青春今日回訪餐廳感覺還是一樣😂🙈兩個人蠻餓的點了兩個主餐和一份小食出餐神速!只是等了三個字✨🤘先來雞翅✨✨✨✨✨欸,不錯欸🎃太餓了顧不了儀態趁熱吃雞翅皮脆肉嫩💋💋💋炸的剛剛好不會太老又沒有紅血有淡淡的炸蒜在上面增添味道來了一份龍蝦湯外觀不錯喝了一口稠稠的質感不錯怕咸的可能會覺得味有點太濃🙃例牌點了沙拉🥗菜算是新鮮的混著ranch 也不錯👍偶爾吃到了脆脆的煙肉粒還有芝士感覺良好😂😂只是醬少一點會更好🤘這份意大利麵就蠻一般麵質倒也不錯🎃☝️可是蜆吃到了沙子點了花茶喝✨💁‍♀️有點像藥水味🙈我覺得不行可是男朋友又覺得可以看個人口味囉菜式不多😗希望可以更新菜單小結✨Cafe 來講環境算乾淨👍起碼地上不是黏黏的蠻多小吃,覺得如果一伙人來聚會點小吃也不錯
今晚去了孖啡吃晚飯🤘😹

看個人口味囉

菜式不多😗希望可以更新菜單

小結✨
Cafe 來講環境算乾淨👍起碼地上不是黏黏的
蠻多小吃,覺得如果一伙人來聚會點小吃也不錯
2019-01-23
蒜香雞翼
龍蝦湯
凱薩沙拉
2019-01-23 65 浏览
There are large variety of food to choose! I was delighted that we can pick all day breakfast in the evening. Although it was a bit expensive, the portion is worthing it! It looked attractive and the taste is amazing! The fried egg is very smooth and creamyWe also ordered the lobster angle hair. It was full of garlic favour which match with the lobster and mussel. The portion is sufficient as an adult’s dinner meal!We added soups and dessert! Both of them didn’t disappoint us! The soup was thick

All  day  breakfast

Lobster  angel  hair

We added soups and dessert! Both of them didn’t disappoint us! The soup was thick with heavy taste of lobster and the blueberry cheesecake was delicious which strong favour of blueberry~
Lobster  soup
Blueberry  cheesecake

All  day  breakfast
Lobster  angel  hair
2019-01-21 92 浏览
其實我好少去樓上cafe,今日好友話有間係旺角既樓上cafe唔錯,帶我去試下傾下計,估唔到又真係氣氛幾唔錯,夠hea夠relax呢間cafe雖然比較逼,但大多係卡位設計,所以都有私人度架!餐牌有好多選擇,尤其係飲品,真係多到眼花撩亂!我地就叫左一個set dinner同單點一個主菜卡邦尼煙肉意大利粉$98卡邦尼算係我最鍾意食既意粉款式之一了,呢間既卡邦尼做得都唔錯,夠creamy同奶味重,好食!龍蝦湯$18跟set dinner可以用18蚊加龍蝦湯,估唔到超級大碗,味道都唔錯,飲到龍蝦既鮮味BBQ烤豬仔骨配薯條$148這個豬仔骨看起來賣相一般,不過食落有驚喜!豬仔骨表面佈滿濃郁的番茄醬,同醃過BBQ醬既豬仔骨非常夾。豬仔骨既肉好入味,唔會dry,正不過我最驚喜係d薯條,好脆好好食玫瑰果冰茶$44跟餐可以揀一杯38蚊既飲品,呢杯44蚊既冰茶就只需要補6蚊就ok啦。味道都唔錯,玫瑰味配上紅茶,好清新!

餐牌有好多選擇,尤其係飲品,真係多到眼花撩亂!

我地就叫左一個set dinner同單點一個主菜

卡邦尼煙肉意大利粉$98

龍蝦湯$18

BBQ烤豬仔骨配薯條$148
不過我最驚喜係d薯條,好脆好好食

玫瑰果冰茶$44

我地4個人 本身叫咗2個set dinner + 1個小食拼盤share 食嘢食都幾好,唯一有樣嘢唔好就係我地去到埋單 佢地先話要每人一個餐... 其實如果係落單個陣通知我地我地會唔同落法。我唔肯定menu有無寫.. 不過如果係咁其實都應該係客人落單個陣提一提會比較好 唔係埋單食到飽哂臨時加單我地都唔知加咩好... **到最後我地係有加多個小食拼盤ge..吞拿魚焗意粉幾好味,, 意粉煮得啱啱好海鮮意粉都好。個sauce幾好小食拼盤都唔錯。不過個洋蔥圈其實好似無咩洋蔥。。。得堆粉咁。。。。甜品流! 朱古力心太軟超級流心!!!!

吞拿魚焗意粉幾好味,, 意粉煮得啱啱好

海鮮意粉都好。個sauce幾好

甜品流! 朱古力心太軟超級流心!!!!

2019-01-18
  • 龍蝦汁海鮮天使麵
  • 心太軟配雪糕
  • 芝士焗吞拿魚天使麵
2019-01-20 122 浏览
同朋友一行五人去到孖啡,安排嘅位置都唔錯,可以坐好耐傾計,仲有唔同嘅card game玩我地嗌咗個套餐係每人$138,包咗四個主食,小食拼盤同埋瑞士雞翼,仲有兩瓶飲品,飲哂可以再免費添。野食嘅質素唔錯,碟碟都好大份,我地五個人食都次次食唔哂要打包!小食方面,有薯條、咖哩角、肉丸仲有餃子!樣樣都好有水準野飲有幾樣可以揀,每次添飲都可以要新嘅,味道都幾清新!職員嘅服務態度好好,好積極幫手!總之係一班人聚會嘅好去處!

野飲有幾樣可以揀,每次添飲都可以要新嘅,味道都幾清新!
職員嘅服務態度好好,好積極幫手!總之係一班人聚會嘅好去處!

瑞士雞翼
瑞士雞翼
2019-01-20 110 浏览
孖啡係可以飲的唔係打的,樓上舖比較有私隱人流也不太多,故如需要開小型會議我都會選擇樓上食肆。🍴All day breakfast 全日早餐 $88沒什麼就是牛角飽、腸仔、薯餅及卷得似玫瑰花的煙三文魚,相信做法所有地方都類同。🍴煙三文魚意大利烘飽 $74烘飽即烘焙熱辣辣,薯條都是即炸故好好食!👍孖啡到這杯就是店名命名的飲品,味道香濃重奶味還可以。梳打不用另加價跟餐。環境舒服,吹水一流午餐平均 $70 左右四位惠顧平均價每位 $95時間無限開會吹牛一流!👍

🍴All day breakfast 全日早餐 $88
全日早餐

🍴煙三文魚意大利烘飽 $74
烘飽即烘焙熱辣辣,薯條都是即炸故好好食!👍

孖啡到這杯就是店名命名的飲品,味道香濃重奶味還可以。
孖啡

梳打不用另加價跟餐。

環境舒服,吹水一流

午餐
平均 $70 左右

四位惠顧平均價每位 $95
時間無限開會吹牛一流!👍
2019-01-07
孖啡
2019-01-16 77 浏览
打開餐牌第一樣吸引我既係「塔羅特飲」,將塔羅牌上出現既化為飲品😍。可惜今日病病地,試唔到,下次一定要試下。晚餐有10款選擇,我地分別點了芝士焗吞拿魚意粉($94)及卡邦尼煙肉意大利粉($98),同朋友仲每人加左$18配龍蝦湯龍蝦湯先上,味道偏濃,都有濃濃既龍蝦味道,如果可以配一片牛油多士或小發包更好飲品點了咸柑橘蜜,潤一潤先,呢排流感肆虐,個喉嚨都乾乾地。芝士焗吞拿魚意粉本身係配天使面,但個人比較喜歡意粉既質地及粗度,所以要求轉了意粉,份量剛好。卡邦尼煙肉意大利粉濃濃的卡邦尼醬汁掛在每一條意粉上,及充滿洋蔥香味。提一提,最好先訂位,晚上7點半黎到餐廳都9成滿了

飲品點了咸柑橘蜜,潤一潤先,呢排流感肆虐,個喉嚨都乾乾地。
芝士焗吞拿魚意粉

卡邦尼煙肉意大利粉

濃濃的卡邦尼醬汁掛在每一條意粉上,及充滿洋蔥香味。
提一提,最好先訂位,晚上7點半黎到餐廳都9成滿了
卡邦尼煙肉意粉
焗芝士吞拿魚意粉
2019-01-16
2019-01-16 52 浏览
間餐廳都幾易找下 ,好似登打士個 d 近地鐵幾左 fd 上去慶生 ,早兩日訂位,仲有小食送 ,我地仲順便交換埋禮物 。不過 坐個位小小窄 ,大d 會舒服 d ,空間感會好 d野食同小食 都 ok
間餐廳都幾易找下 ,好似登打士個 d 近地鐵

不過 坐個位小小窄 ,大d 會舒服 d ,空間感會好 d

野食同小食 都 ok
2019-01-15 2748 浏览
每次約班姐妹食飯,一定要穩間坐得耐既,重要唔怕大聲講野既餐廳Cafe一定係首選,大家住係東南西北區,旺角就最方便就腳因為之前食過衣間《孖啡》,夠熱鬧,食物同飲品都ok!凱薩沙拉$88Dinner set 包一杯$38飲品。$38以上要就要補差價沙律係生菜,份量都幾多!而且配菜煙肉粒同面包粒都好多!沙律醬已經預先幫我地撈好,每條菜都好均勻地占滿每條菜。沙律面重有芝士片All day breakfast $128一大份芝士加炒蛋,超滑,應該係加左奶煙生文魚,擺盤係玫瑰花形德國腸,三角薯角餅加牛角包重有茄汁豆食物味道都ok,而且價錢都唔算太貴跟餐加$18龍蝦湯好香龍蝦湯味,加左忌廉汁湯好濃味,但無龍蝦肉,不過味道都ok跟餐加$35食左個甜品心太軟加雪糕,心太軟外層好鬆軟而且朱古力都做到勁流心效果,再配埋雪糕,一凍一熱,口感超好特濃朱古力 原價$45,套餐送$38飲品,超過左就補反差額朱古力超濃味,上面勁多cream!蜜桃梳打原價$42蜜桃咩好香,又唔會禁甜,有少少椰果肉,有小小咬口都ok

Cafe一定係首選,大家住係東南西北區,旺角就最方便就腳

因為之前食過衣間《孖啡》,夠熱鬧,食物同飲品都ok!

凱薩沙拉$88

沙律面重有芝士片

All day breakfast $128
一大份芝士加炒蛋,超滑,應該係加左奶
煙生文魚,擺盤係玫瑰花形
德國腸,三角薯角餅加牛角包重有茄汁豆
食物味道都ok,而且價錢都唔算太貴

跟餐加$18龍蝦湯
好香龍蝦湯味,加左忌廉汁
湯好濃味,但無龍蝦肉,不過味道都ok

跟餐加$35食左個甜品

特濃朱古力 原價$45,套餐送$38飲品,
超過左就補反差額
朱古力超濃味,上面勁多cream!

蜜桃梳打原價$42
蜜桃咩好香,又唔會禁甜,有少少椰果肉,有小小咬口都ok
2019-01-12 4609 浏览
講到旺角樓上cafe真係好多,呢間都算就腳又好坐晚既樓上cafe,而且食物質素幾好。裝潢以黑色為主,窗口有剪影裝飾。餐廳有提供boardgame,仲有電視睇,hea又的,傾計玩下又得。其中套餐比較吸引,有主菜同飲品,還可加錢有湯、蛋糕、甜品等等。龍蝦汁海鮮天使麵,上菜時已傳來香味,顏色也吸引,有青口、蝦、魷魚......蝦肉好爽口彈牙,也比一般餐廳的較大隻,好味魷魚亦同樣彈牙。天使麵掛滿醬汁,順滑口感好,幼細的麵條煮得剛好,不會糊且條條分明,龍蝦汁味道濃郁也添加鮮味,整碟意粉都做得好好。黑松露野菌意大利飯,又係香噴噴的味道,呢款更濃更香,因為有黑松露,加上意大利飯夠熱,令松露味更能發揮,散發香味。好creamy的醬汁煮成的意大利飯,入口軟綿,較適合港人口味,野菌份量都幾多,同飯的質感好夾,個飯食完都幾飽,所以別少看份量。我的士多啤梨乳酪味道清新,酸中帶甜的生果香同乳酪味,厚滑泡沫綿綿,飲完唔膩。蜂蜜綠茶味道令人回味,好耐無飲的台式飲品,最近都係珍奶的世代,難得清爽又溫和的味道。芝士蛋糕 $28,花心思用朱古力醬裝飾,好開心。芝士蛋糕質感鬆軟得來幾實在,滑溜濃郁的芝士蛋糕,唔算輕盈,但亦

龍蝦汁海鮮天使麵

蝦肉好爽口彈牙,也比一般餐廳的較大隻,好味
魷魚亦同樣彈牙。

黑松露野菌意大利飯

士多啤梨乳酪
蜂蜜綠茶

芝士蛋糕

芝士蛋糕 $28,花心思用朱古力醬裝飾,好開心。
芝士蛋糕質感鬆軟得來幾實在,滑溜濃郁的芝士蛋糕,唔算輕盈,但亦不膩,純粹的芝士蛋糕味,平實感覺,但又令人回味。
2019-01-10
龍蝦汁海鮮天使麵
黑松露野菌意大利飯
士多啤梨乳酪
蜂蜜綠茶
芝士蛋糕
2019-01-11 71 浏览
同奶奶行完街就上左黎食下野休息下,呢到之前已同媽咪黎過,仲一邊食野一邊係到玩飛行棋添😄😄格左一段時間無黎原來已經換左menu了,太好了又有新野可試了👍🏻👍🏻👍🏻新menu多左幾款意粉同埋全日早餐、烘包係入面、飯既款式都有點不同!!花茶(玫瑰花🌹洋甘菊)跟餐補錢轉飲 味道甘甘地又唔甜幾好飲,仲有多種好處,女人必須多飲!+18龍蝦🦞湯 軟殻蟹黑松露意大利粉$138軟殻蟹炸得好鬆脆,大大隻咬落去十分有口感,黑松露份量亦十足,整盤意粉都好好味!!蒜香雞翼$52雞翼炸到皮脆肉嫩,蒜味十足,好快俾我地食晒!最後食埋甜品 藍莓芝士蛋糕🍰 飽晒😛😛👍🏻

+18龍蝦🦞湯

軟殻蟹黑松露意大利粉$138

蒜香雞翼$52
雞翼炸到皮脆肉嫩,蒜味十足,好快俾我地食晒!

最後食埋甜品 藍莓芝士蛋糕🍰 飽晒😛😛👍🏻
2019-01-10
2019-01-09 87 浏览
中午來到double cafe食lunch店舖的裝潢很別出心裁 牆上貼滿了浪漫的卡通貼紙平時去的cafe一般都好嘈吵呢間反而好寧靜 令我可以好好享受一頓午餐寧靜的餐廳令人感覺很舒服而且座位闊 坐得很舒適 坐久一點也不怕菜單方面 午市的套餐選擇不少而且仲包38蚊以內的飲品點了軟殼蟹黑松露意粉一上檯就見到軟殼蟹大大隻很吸引配上黑松露意粉很配合意粉的份量適中 男仔都食得飽最後飲品點了牛奶咖啡咖啡味香濃 不錯不錯下次可相約多幾位朋友來慢慢嘆下
中午來到double cafe食lunch
店舖的裝潢很別出心裁 牆上貼滿了浪漫的卡通貼紙