2010-10-03
今日(3-10-2010 Sun)起床後,同男友去食早餐後,佢就返工,去邊o度食好呢?佢提議呢間,啊,好啦.我揀o左$22.00o既西式早餐,有煎豬肉漢堡,火腿煎蛋同牛油多士,飲熱奶茶.男友要$25.00o既香茅雞翼湯河,加$2.00要凍檸茶.兩杯飲品先到,我o既奶茶茶味好夠,夠到只加1.5茶匙o既糖都仍覺得苦苦地.之後早餐o黎到,睇到我o個份都幾熱氣,多士燶o左啲,我冇諗話連火腿都煎一下. 豬肉漢堡有兩件,呢啲買返o黎o野,冇問題啦;蛋煎到o岩o岩好,冇燶位,正;多士o既牛油塗得夠,又係唔錯.男友o既香茅雞翼湯河呢,有三件炸過o既雞中翼,又係好熱氣,男友食第一,兩隻雞翼話唔夠味,只係雞皮有啲香茅味.唉!食咁o架喇,o衣o家點知o係皮o度拮幾吓o黎醃?而河粉OK喎,幾滑.但佢食到第三隻雞翼時,話酸酸地,唔知係咪壞o左,叫我試.我試呀,似係白醋o既味道,佢就照食喇.