今晚特別為鍾意食日本野嘅老公安排左呢餐晚飯,我地都好滿意!呢間餐廳有日本三大brand嘅正宗日本料理,又有$298無限時任飲同$398星級清酒放題,餐廳氣氛超好~廣島蠔香檳鍋係東京Kukai空海拉麵店名物,呢種鍋喺香港我都未食過。鍋底混入半支香檳,好香甜酒味。慢火令酒味維持耐啲,慢慢享受肥美嘅廣島蠔、新鮮大蝦同新鮮蔬菜菇類,講真視覺、嗅覺、味覺都非常享受~仲有呢度嘅燒牛肉露荀卷都好好食,露荀係粗身但嫩口嘅,串燒入口又香,牛肉軟,露荀爽脆。我地仲食左日本福井縣必買手信嘅Runny Cheese作為今日嘅生日蛋糕😆,用法國芝士做架~d蛋糕食落口感綿密,質感柔軟,又有芝士香,焗朱古力芝士蛋糕仲好香可可味,餅底有橙皮所以有少少橙皮口感同香氣;綠茶芝士蛋糕外形好吸引,淡淡綠茶香~好味~舖位喺旺角呢個商場比較隱蔽,好在望上天橋當眼處有指示,唔係都好易錯過搵唔到。
今晚特別為鍾意食日本野嘅老公安排左呢餐晚飯,我地都好滿意!

正宗日本蠔
香檳鍋
特製醬料👍🏻

燒牛肉露荀卷

綠茶芝士蛋糕、焗朱古力芝士蛋糕
綠茶芝士蛋糕外形好吸引,淡淡綠茶香~好味~

正宗日本蠔
香檳鍋
特製醬料👍🏻
燒牛肉露荀卷
綠茶芝士蛋糕、焗朱古力芝士蛋糕
2023-07-28 32 浏览
好耐無食shabu shabu!呢到日式設計,好喜歡天花板日本傘🤩門口蛋糕櫃好吸引😍.🍲激辛湯(豚肉) 二人份$618🍜白Groove $38🍵粒粒黒糖蕨餅宇治抹茶Latte $68🍇chu-hai(巨峰) $68🧀羽二重芝士奶油夾心餅 $62🍰宇冶抹茶芝士磚 $68.來呢到重點就係火鍋!豚肉鍋分量十足嘩一聲,滿豚肉、菜和蔥!豚肉肥瘦適中,多款菜:椰菜、金菇、冬菇,紅蘿蔔、白蘿蔔、芽菜 ,揀左少辣岩岩好,湯底鮮甜,仲加左個沾麵烚,口感彈牙唔錯👍🏻特別介紹火鍋醬汁好好食😋 壽喜燒汁點肉perfect match,柚子醋點菜一流,Jo就再加少啲蘋果蓉和胡麻醬甜甜地、蘿蔔蓉和七味粉辣辣地,調到岩自己口味超正😋.食火鍋緊係啤一啤,酎ハイ揀左巨峰口味十分清甜,老公的宇治抹茶Latte好有驚喜,香濃細滑黑糖口味👍🏻.再多兩份甜品,大愛夾心餅,開心果味道出 mousse口感細滑,入面有麻薯煙煙韌韌好好味🤤Cheesecake 宇治抹茶口味加上紅豆一定正,口感綿綿細滑日式味道💕.原來呢到有清酒放題😍下次要試下!

🍲激辛湯(豚肉) 二人份$618
🍜白Groove $38
🍵粒粒黒糖蕨餅宇治抹茶Latte $68
🍇chu-hai(巨峰) $68
🧀羽二重芝士奶油夾心餅 $62
🍰宇冶抹茶芝士磚 $68

原來呢到有清酒放題😍下次要試下!
💜旺角·天心💜去到旺角奶路臣街17號the Forest 1/F餐廳樓底夠高空間感十足😏😏天花板掛滿色彩繽紛嘅日系油紙傘打卡專用 情侶或者同好朋友聚餐一流😜佢哋主打日本料理 食物種類繁多😙有齊拉麵/串揚炸物/鍋物/海鮮/牛/雞等店舖而家做緊日本清酒放題有超過50款酒任你選擇 ✨打氣清酒吧香港非常少見‼️果酒/梅酒/燒酌/啤酒等無限時任飲$298 價錢升級清酒無限飲都係$398鍾意食日本料理飲酒嘅朋友就唔好錯過啦今次試咗個廣島蠔香檳鍋🍲另外仲有鹽味牛肉鍋/激辛湯豚肉鍋/鮟鱇魚乾鍋可以揀㗎 實有款啱心水嘅😂雖然比較貴但係真材實料質素好好👍🏻店員用咗半支香檳去調教湯底 非常濃郁個湯煲緊嘅時候 聞到甜酒味香噴噴🥰🥰🌈廣島蠔香檳火鍋🍲(二人份)$718醬料盤有燒汁/紅薑/蘋果蓉/柚子汁/香蔥/胡麻油 自己鍾意點調都得😉😎一鍋大大煲多多料 兩人份量8隻廣島蠔睇得出好新鮮 食落幼滑夠濃厚加埋2隻幾彈牙爽口嘅蝦🍤包埋一份蔬菜拼盤🥬紅白蘿蔔/金菇/雞髀菇/娃娃菜/冬菇/粉絲等等超多配料✌🏻🌈吉列和風牛肉卷🫔 $218少貴但味道唔錯嘅👅脆卜卜外皮入面成卷牛肉 啖啖肉又juicy🥰🤩另外仲叫埋佢哋Runny
💜旺角·天心💜

蘋果果香帶甜 檸檬🍋吊起清新感覺
中間仲有鮮果肉+開心果碎碎 豐富滿足😌
2023-07-21
  • 廣島蠔香檳鍋
旺角隱世日式餐廳 串揚+拉麵+火鍋+芝士蛋糕+日本酒放題位於The Forest1樓 C.P.U.對面有條小天橋 一打開門便會見到 樓底很高天花板佈七彩滿油紙傘的漂亮裝潢餐廳正在推廣日本酒放題 自助Chu-Hi & Cocktail bar 17:00-23:00無限時任飲$298【鮟鱇魚肝湯拉麵$168】很喜歡!不用膽心湯底會腥 是很有質感的濃厚鮮味鮟鱇魚肝湯 除了拉麵同時配上了米飯 將白飯倒入鱇魚肝湯撈均食都好好味!另外附上一小碟的鮟鱇魚肝 + 魚子【廣島蠔沾麵配白Groove拉麵$148】麵質似烏冬 沾麵汁似是用上了海量蠔非常濃稠 拉麵及米飯上都各配了一隻肥美廣島蠔【Runny Cheese Earl Grey Mascarpone Cheesecake$68】【Runny Cheese Baked Rare Chocolate Cheesecake$65】主打法國芝士製成的濃厚芝士磚 入口細滑綿密// 伯爵茶味茶香十足 而朱古力味有回甘甜度剛剛好【京都西出旭松園宇治焙茶Latte$62】鮮奶及焙茶味道好夾 本人比較偏好3分甜 惟固定了甜度 味道稍甜
旺角隱世日式餐廳 串揚+拉麵+火鍋+芝士蛋糕+日本酒放題
位於The Forest1樓 C.P.U.對面有條小天橋
一打開門便會見到 樓底很高天花板佈七彩滿油紙傘的漂亮裝潢

【鮟鱇魚肝湯拉麵$168】

【廣島蠔沾麵配白Groove拉麵$148】

【京都西出旭松園宇治焙茶Latte$62】
2023-07-27 27 浏览
༺ 天心༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 天心𖠚ᐝ 北海道帆立貝炸串($68)𖠚ᐝ 鮟鱇魚肝湯拉麵($168)𖠚ᐝ 廣島蠔沾麵配白Groove拉麵($148)𖠚ᐝ 伯爵茶芝士磚($68)𖠚ᐝ 鮮橙朱古力芝士磚($68)⚑ 旺角奶路臣街17號The Forest1樓114號舖 ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.7/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ 北海道帆立貝炸串($68)炸串炸皮唔厚,帆立貝都新鮮!配埋三文魚籽口感提升!但性價比有啲低🥹評分:7.2/10➳ 鮟鱇魚肝湯拉麵($168)湯底味道濃郁重魚肝味,都幾惹味😆麵質係曲麵,幾彈牙掛湯🍜仲會配一碗飯,溝湯變湯飯都好食!仲配埋鮟鱇魚肝三文魚籽,無論配麵/飯/單吃都唔錯!評分:7.8/10➳ 廣島蠔沾麵配白Groove拉麵($148)呢款係沾麵😋沾麵汁好濃稠,比較厚身較鹹,蠔味都幾重😙麵質比較粗,會更加煙銀~ 一共有兩隻生蠔🦪拉麵同飯各有一隻,同樣好飽滿好大粒🥰評分:7.7/10➳ 伯爵茶芝士磚($68)➳ 鮮橙朱古力芝士磚($68)兩款蛋糕都係日本runny chee
༺ 天心༻
➳ 天心
𖠚ᐝ 北海道帆立貝炸串($68)
𖠚ᐝ 鮟鱇魚肝湯拉麵($168)
𖠚ᐝ 廣島蠔沾麵配白Groove拉麵($148)
𖠚ᐝ 伯爵茶芝士磚($68)
𖠚ᐝ 鮮橙朱古力芝士磚($68)

➳ 北海道帆立貝炸串($68)
評分:7.2/10

➳ 鮟鱇魚肝湯拉麵($168)
評分:7.8/10

➳ 廣島蠔沾麵配白Groove拉麵($148)
評分:7.7/10

➳ 伯爵茶芝士磚($68)
➳ 鮮橙朱古力芝士磚($68)
兩款蛋糕都係日本runny cheese 直送~ 伯爵茶芝士磚好清香,質地好軟滑!鮮橙朱古力芝士磚質地比較實,朱古力味都好濃😙夾雜住橙粒唔錯,仲唔知點解有啲酒味🤣
評分:7.8/10

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳集合日本三個唔同品牌有拉麵,火鍋和日本有名氣的甜品Runny Cheese🥳除咗主餐牌,仲有$298/$398任飲清酒!
2023-07-25 14 浏览
呢晚同朋友行旺角,搵左呢間日本菜食😄叫左個日式火鍋食😁首先比左個醬料盤自製個醬汁,我要左呢到嘅秘製醬汁加蔥同辣蘿蔔蓉😌朋友就拎左芝麻醬~😚廣島蠔香檳鍋 二人前$718 個鍋上枱就會係面前倒個香檳,好香香檳味😆廣島蠔好肥美,有8隻大大隻! 食落口感係creamy 嘅蠔😋😋而且仲有兩隻大蝦🥰個鍋仲包一大盤雜菜雜菇,超健康😆日本生雞蛋 $15 另外仲叫左個生雞蛋點火鍋食,點生蛋口感超滑,推薦😄😄呢到仲有running cheese 嘅cheese cake 叫左個香橙朱古力cheese cake 同士多啤梨忌廉餅,perfect end😄
呢晚同朋友行旺角,搵左呢間日本菜食😄
叫左個日式火鍋食😁

朋友就拎左芝麻醬~😚

廣島蠔香檳鍋 二人前$718
個鍋上枱就會係面前倒個香檳,好香香檳味😆
廣島蠔好肥美,有8隻大大隻!
食落口感係creamy 嘅蠔😋😋
而且仲有兩隻大蝦🥰
個鍋仲包一大盤雜菜雜菇,超健康😆

日本生雞蛋 $15
另外仲叫左個生雞蛋點火鍋食,點生蛋口感超滑,推薦😄😄

2023-07-23 26 浏览
📍天心之前食過天心既廣島蠔香檳鍋,今次決定試吓佢哋嘅鮟鱇魚肝拉麵,仲有念念不忘嘅runny cheese蛋糕,佢地而家仲有$298同$398 任飲清酒,梅酒等等,同埋香港好少見既打氣清酒bar,1700-2300無限時任飲🍶👅 鮟鱇魚肝湯拉麵加蠔 $216鮟鱇魚肝湯底好濃郁,另外仲有鮟鱇魚肝,拉麵比一般更加有咬口,出面好少食到,仲有個飯跟埋,撈埋湯食勁滿足🤤👅 廣島蠔沾麵 $148沾麵都有驚喜,呢個配搭呢個價錢性價比都算高,如果鍾意更濃既湯底,一定要試呢個,超掛湯,好鮮味!👅 開心果芝士奶油夾心餅 $58有兩塊牛油餅夾住芝士奶油同埋開心果層,有牛油既順滑口感,亦有開心果粒,好似牛油質地但又唔滯,好好食🥰👅焗朱古力芝士蛋糕 $65蛋糕嘅口感好實在,芝士同朱古力味配合得到,唔會互相搶咗大家嘅味道👅 焙茶latte $62👅 抹茶latte $68
📍天心

👅 鮟鱇魚肝湯拉麵加蠔 $216

👅 廣島蠔沾麵 $148

👅 開心果芝士奶油夾心餅 $58

👅焗朱古力芝士蛋糕 $65

👅 焙茶latte $62
👅 抹茶latte $68
2023-07-22 43 浏览
餐廳係申子居酒屋嘅姊妹店,集合日本三個品牌,午市提供拉麵、晚市主打火鍋,仲有芝士蛋糕供應~ 入面環境唔大,最吸引眼球嘅係個打氣清酒bar,因為香港好少見!依家仲做緊$298同$398任飲清酒放題,酒鬼朋友仔可以try try🙈廣島蠔香檳鍋二人份量起,湯底係豬骨湯,上枱後店員會倒入香檳,用慢火煮!湯底飲落好甜,散發著淡淡嘅酒味,記得要試呀!海鮮拼盤有兩隻大蝦同八隻廣島蠔,前者爽口彈牙,後者超級鮮嫩,大大隻,啖啖肉,好滋味😋另外有什錦蔬菜拼盤,菇類、野菜、蒟蒻、蘿蔔、粉絲等,吸飽湯底嘅精華,令人十分滿足,唔好以為份量好少,其實都夠飽~ 最後要埋runny cheese嘅甜點,有宇治抹茶同伯爵茶芝士磚,個人喜歡後者,前者甘苦,後者有淡淡嘅茶香氣,都幾唔錯💕

2023-07-21 184 浏览
餐廳樓底高, 充滿空間感, 天花掛滿日本洋傘, 枱與枱之間嘅距離幾舒適。𓊈鮟鱇魚肝湯拉麵 $𝟷𝟼𝟾 ✧ Add on 帆立貝$𝟹𝟾𓊉自從食過一次鮟鱇魚肝就一直念念不忘, 鮟鱇魚肝湯底味道濃郁鮮甜, 側邊配有鮟鱇魚肝漬, 可以就咁食或者自己慢慢加入湯底令味道更香濃。拉麵質感好煙韌彈牙, 每條都好掛湯。帆立貝輕輕煎熟外層, 呈半生熟狀, 口感偏軟身。食完拉麵仲可以將白飯倒入剩餘嘅湯內撈均咁食, 味道好豐富, 即使食到好飽都建議食埋個飯, 因為真係好好食!𓊈廣島蠔沾麵配白Groove拉麵 $𝟷𝟺𝟾𓊉拉麵上有一隻廣島蠔, 飯裡面有另一隻, 2隻都好豐滿, 口感嫩滑。拉麵較闊身, 望落好似烏冬, 食落好有質感, 煙韌彈牙。沾麵汁非常濃稠, 裡面有唔少蠔碎, 味道較鹹。最後用個沾麵汁撈埋個飯食, 真係大滿足!𓊈宇冶抹茶芝士磚 $𝟼𝟾𓊉宇冶抹茶芝士磚嘅芝士味非常突出, 口感順滑, 不過味道偏甜。𓊈芝士奶油夾心餅 ✧ 紫薯 $𝟻𝟾𓊉紫薯芝士奶油夾心餅幾重紫薯味, 連埋夾心餅一齊食味道清甜。𓊈京都西出旭松園宇治抹茶Latte $𝟼𝟸𓊉抹茶味好濃郁, 鮮奶香滑, 配埋一齊好好飲! 呢個真係非常推介!𓊈可樂

𓊈廣島蠔沾麵配白Groove拉麵 $𝟷𝟺𝟾𓊉

𓊈宇冶抹茶芝士磚 $𝟼𝟾𓊉

𓊈芝士奶油夾心餅 ✧ 紫薯 $𝟻𝟾𓊉
紫薯芝士奶油夾心餅幾重紫薯味, 連埋夾心餅一齊食味道清甜。

𓊈京都西出旭松園宇治抹茶Latte $𝟼𝟸𓊉

𓊈可樂 $𝟹𝟻𓊉
正常發揮。

𓇊 整體食物同飲品都好好, 環境好舒適, 值得再訪!
2023-07-21 87 浏览
想打邊爐食得精緻點,又想坐得舒適點推介The Forest 的天心,有日本大師坐陣食物質素一流,服務態度一枝棒廣島蠔香檳鍋$718香檳鍋價錢雖然唔平,但真材實料,用足半支香檳去調校個湯底焙茶latte $65焙茶latte 個烘焙味超香,配咗3.6牛乳好香好滑蘋果檸檬芝士蛋糕$65天心cross over runny cheese,甜品不遜於火鍋口感偏厚身少少,有點似牛油蛋糕,但好重芝士味紫薯芝士奶油夾心餅$58夾心餅比芝士蛋糕軟身,比較似蛋糕質感紫薯顏目奪目,味道清香淡淡的

想打邊爐食得精緻點,又想坐得舒適點
推介The Forest 的天心,有日本大師坐陣
食物質素一流,服務態度一枝棒

廣島蠔香檳鍋$718
香檳鍋價錢雖然唔平,但真材實料,用足半支香檳去調校個湯底

焙茶latte $65
焙茶latte 個烘焙味超香,配咗3.6牛乳好香好滑

蘋果檸檬芝士蛋糕$65
口感偏厚身少少,有點似牛油蛋糕,但好重芝士味

紫薯芝士奶油夾心餅$58
夾心餅比芝士蛋糕軟身,比較似蛋糕質感
紫薯顏目奪目,味道清香淡淡的

2023-07-20 25 浏览
和朋友逛旺角逛累了朋友想吃火鍋🍲經過一番搜尋後發現很多人推介這間餐廳便去一試餐廳位於旺角The Forest一樓位置較隱蔽有一種遠離繁囂的感覺餐廳用了大量日式雨傘做裝飾非常吸睛同適合打卡火鍋🍲口味非常獨特有四款不同選擇包括鮟鱇魚肝鍋、激辛鍋、廣島蠔香檳鍋🦪及鹽味牛肉鍋當晚我們點了一個激辛湯豚肉鍋($618)湯底非常濃郁清甜豚肉非常肥美開頭還怕會非常油膩結果食落豬肉味🐖非常香濃而且肉質嫩滑一點再加上吸收了湯的精華一點也不覺得油膩另外鍋底更有大量高麗菜、紅蘿蔔🥕、蘿蔔、金菇和香菇等非常健康而且全部都非常清甜除此之外餐廳更推出了無限時日本酒放題分別有$298/$398兩種我們就點了$298那款已經有大量清酒🍶和果酒可以品嘗非常盡興最後我們還點了甜品來結束這個美好的晚餐甜品是人氣Runny Cheese由日本🇯🇵直送士多啤梨🍓芝士奶油夾心餅($58)芝士奶油非常香滑而且一點不會過甜鮮橙朱古力🍫芝士磚($68)質感非常濃厚朱古力味濃郁帶點甘香同芝士味🧀非常合拍整頓晚餐體驗真的非常愉快能與朋友飲飽食醉下次要再與朋友來大吃大喝😋
和朋友逛旺角逛累了朋友想吃火鍋🍲
經過一番搜尋後
發現很多人推介這間餐廳便去一試
餐廳位於旺角The Forest一樓位置較隱蔽
有一種遠離繁囂的感覺

餐廳用了大量日式雨傘做裝飾
非常吸睛同適合打卡
火鍋🍲口味非常獨特有四款不同選擇
包括鮟鱇魚肝鍋、激辛鍋、廣島蠔香檳鍋🦪及鹽味牛肉鍋

當晚我們點了一個激辛湯豚肉鍋($618)
湯底非常濃郁清甜
豚肉非常肥美
開頭還怕會非常油膩
結果食落豬肉味🐖非常香濃
而且肉質嫩滑一點
再加上吸收了湯的精華一點也不覺得油膩
另外鍋底更有大量高麗菜、紅蘿蔔🥕、蘿蔔、金菇和香菇等
非常健康而且全部都非常清甜

除此之外餐廳更推出了無限時日本酒放題
分別有$298/$398兩種
我們就點了$298那款
已經有大量清酒🍶和果酒可以品嘗
非常盡興

最後我們還點了甜品來結束這個美好的晚餐
甜品是人氣Runny Cheese由日本🇯🇵直送
士多啤梨🍓芝士奶油夾心餅($58)
芝士奶油非常香滑
而且一點不會過甜
鮮橙朱古力🍫芝士磚($68)
質感非常濃厚
朱古力味濃郁帶點甘香
同芝士味🧀非常合拍

整頓晚餐體驗真的非常愉快
能與朋友飲飽食醉
下次要再與朋友來大吃大喝😋
-天心 🍜之前食過幾次申子居酒屋都覺得好唔錯聽聞天心係申子姊妹店 就即刻去朝聖一下午市係主打用日式火鍋湯底去做拉麵湯頭淨係呢個賣點已經吸引到我先去試試食Lunch! 🍜鮟鱇魚肝湯拉麵 ($168)+ 另加 帆立貝 ($38)想講呢個鮟鱇魚肝湯底質感非常濃厚如果中意食鮟鱇魚肝既人可以試試看套餐另配上玻璃碗裝有鮟鱇魚肝 + 魚子可以用作拉麵調味 / 配飯食 加重鮟鱇魚肝鮮味因為套餐仲有包埋珍珠米飯可以食完拉麵倒入湯底做埋泡飯 夠晒飽!🍢牛肉蘆筍卷 ($58)1串有3件 薄燒牛肉卷住蘆筍 燒得香口惹味 🍚和牛炒飯 ($238)炒飯幾有驚喜 炒至乾身且粒粒分明整個炒飯都充滿和牛油香 而和牛粒都入口即化~🍦Pistachio Butter Cheese Sandwich ($58)一共有5款口味揀:開心果 / 葡萄 / 士多啤梨 / 朱古力 / 紫薯開心果味唔錯 甜膩平均 因為用上butter cheese既關係內裏口感非常順滑又香濃 外皮微脆
天心 🍜

之前食過幾次申子居酒屋都覺得好唔錯
聽聞天心係申子姊妹店 就即刻去朝聖一下
午市係主打用日式火鍋湯底去做拉麵湯頭
淨係呢個賣點已經吸引到我先去試試食Lunch!

🍜鮟鱇魚肝湯拉麵 ($168)
+ 另加 帆立貝 ($38)
想講呢個鮟鱇魚肝湯底質感非常濃厚
如果中意食鮟鱇魚肝既人可以試試看
套餐另配上玻璃碗裝有鮟鱇魚肝 + 魚子

可以用作拉麵調味 / 配飯食 加重鮟鱇魚肝鮮味
因為套餐仲有包埋珍珠米飯
可以食完拉麵倒入湯底做埋泡飯 夠晒飽!

🍢牛肉蘆筍卷 ($58)
1串有3件 薄燒牛肉卷住蘆筍 燒得香口惹味

🍚和牛炒飯 ($238)
炒飯幾有驚喜 炒至乾身且粒粒分明
整個炒飯都充滿和牛油香 而和牛粒都入口即化~

開心果味唔錯 甜膩平均
因為用上butter cheese既關係
內裏口感非常順滑又香濃 外皮微脆
2023-07-08
午餐
2023-07-16 29 浏览
餐廳集合咗日本三個唔同品牌有得食火鍋 拉麵同日本人氣甜品 好耐冇食日式火鍋就叫咗一款嚟食睇menu有$298 同$398嘅任飲清酒🍶仲有平時好少見到嘅打氣清酒bar 幾特別😆揀好咗要邊款火鍋後 店員就會先俾醬料盤有香蔥 柚子汁 胡麻醬 燒汁 蘋果蓉 紅薑✨廣島蠔香檳鍋(💰$718) ✨胚芽拉麵(💰$38)店員會倒半枝香檳落湯到🍾️增加湯底嘅層次感😆煲緊時就聞到幾香甜酒味 食落同啲食材都幾夾鍋物係二人份量 有八隻廣島蠔 幾飽滿肥美🦪仲有兩隻蝦 幾新鮮 食落幾彈牙🦐仲有蔬菜拼盤有冬菇 本菇 雞髀菇 白蘿蔔 紅蘿蔔 金菇 蒟蒻娃娃菜 火箭菜同粉絲 佢哋索晒湯嘅精華 正🤤驚唔夠食就加多個胚芽拉麵 食落幾煙韌🍜✨蘋果檸檬芝士蛋糕(💰$65)✨朱古力芝士奶油夾心餅(💰$58)日本人氣店 Runny Cheese 直送到香港叫咗兩款嚟試 蘋果檸檬芝士蛋糕口感較扎實芝士蛋糕食落有水果嘅微酸味 而檸檬味較濃🍋仲有啲蘋果肉🍎同開心果碎 增添口感同味道另一個甜品係有兩塊餅夾住朱古力味嘅芝士奶油仲有啲朱古力粒粒 同人share嚟食就好啲 冇咁膩

餐廳集合咗日本三個唔同品牌
有得食火鍋 拉麵同日本人氣甜品
好耐冇食日式火鍋就叫咗一款嚟食

睇menu有$298 同$398嘅任飲清酒🍶

仲有平時好少見到嘅打氣清酒bar 幾特別😆

揀好咗要邊款火鍋後 店員就會先俾醬料盤
有香蔥 柚子汁 胡麻醬 燒汁 蘋果蓉 紅薑

✨廣島蠔香檳鍋(💰$718)
✨胚芽拉麵(💰$38)
店員會倒半枝香檳落湯到🍾️增加湯底嘅層次感😆
煲緊時就聞到幾香甜酒味 食落同啲食材都幾夾

鍋物係二人份量 有八隻廣島蠔 幾飽滿肥美🦪
仲有兩隻蝦 幾新鮮 食落幾彈牙🦐仲有蔬菜拼盤
有冬菇 本菇 雞髀菇 白蘿蔔 紅蘿蔔 金菇 蒟蒻
娃娃菜 火箭菜同粉絲 佢哋索晒湯嘅精華 正🤤
驚唔夠食就加多個胚芽拉麵 食落幾煙韌🍜

✨蘋果檸檬芝士蛋糕(💰$65)
✨朱古力芝士奶油夾心餅(💰$58)
日本人氣店 Runny Cheese 直送到香港

叫咗兩款嚟試 蘋果檸檬芝士蛋糕口感較扎實
芝士蛋糕食落有水果嘅微酸味 而檸檬味較濃🍋
仲有啲蘋果肉🍎同開心果碎 增添口感同味道

另一個甜品係有兩塊餅夾住朱古力味嘅芝士奶油
仲有啲朱古力粒粒 同人share嚟食就好啲 冇咁膩

2023-07-16 37 浏览
要試曬佢哋真係要嚟幾次,今次下午嚟食拉麵。今次廣島蠔沾麵同埋激辛湯拉麵。廣島蠔沾麵用咗白Groove麵。白色Groove麵好滑身,中間有一個「V形」凹位用作掛湯,令到每一口拉麵都沾上啖啖蠔湯。湯底用上6至7隻廣島蠔打成,相當杰身。激辛湯拉麵適合生酮飲食人士,大廚選用了蒟蒻麵,拉麵灑上來自大分縣的韭菜,湯底分成小辣、中辣、大辣、特辣的不同辣度,不過相對偏辣。食完麵將七星米飯加入湯一齊食,好似食鍋物雜炊咁,蠔麵飯面仲有一隻蠔添。食完正餐就試埋個甜品,來自福井縣的Runny Cheese,出名用上自家製的法式芝士結合西式及日式糕點,伯爵茶芝士磚非常好食,蛋糕面仲有塊柚子提味。士多啤梨芝士奶油夾餅會輕身啲,細細個剛剛好。

午餐
用香檳來打邊爐 (⊙_⊙) 再用來煮廣島蠔,刺激新味蕾!⃝ 飯後甜品有𝗥𝘂𝗻𝗻𝘆 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 ❤︎︎ 還可以加$298 / $398 任飲清酒,特別在是打氣清酒,香港少有!環境餐牌 廣島蠔香檳鍋 $𝟽𝟷𝟾(𝟸人) 店員在你面前倒香檳!因煮酒精會有很多泡泡,恰巧有個心型(加點幻想⊙ω⊙)廣島蠔香檳鍋包海鮮拼盤及蔬菜拼盤,海鮮拼盤有𝟖隻廣島蠔及𝟐隻大蝦,蔬菜拼盤有大白菜、水菜、椰菜、花菇、金菇、雞脾菇、蒟蒻、蘿蔔等等。廣島蠔超級飽滿鮮甜,還帶𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,配上香檳帶甜的湯底,很清甜~這個湯底也很適合用來煮蔬菜拼盤,蔬菜滲了香檳甜,更能品清楚湯底。 芝士雜炊 $𝟺𝟾 另外加了個芝士雜炊,其實有點像𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨,店員會來舀走多餘的湯,下飯煮,最後加入海量芝士,甜甜鹹鹹的,每一口都拉絲!推薦 ❤︎︎ 羽二重芝士奶油夾心餅(朱古力) $𝟼𝟸及宇冶抹茶芝士磚 $𝟼𝟾 吃飽還可以點𝐑𝐮𝐧𝐧𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 出的甜品,我挑了羽二重芝士奶油夾心餅及宇冶抹茶芝士磚,夾心餅內裏有三層,有芝士奶油、麻糬及朱古力餅,冰凍加軟糯口感,像吃雪糕。另一款芝士磚十分綿密,芝味濃郁,𝟐款我都喜歡!

打氣清酒

餐牌

廣島蠔香檳鍋 $𝟽𝟷𝟾(𝟸人)

芝士雜炊 $𝟺𝟾

Runny  Cheese