2023-10-05 55 浏览
想試旺角呢間火鍋店好耐 , 今次終於黎左 , 平日都好多人 , 可見幾有人氣 , 驚冇位記得要訂定台 , 主打牛肉火鍋放題,任食多款時令牛肉,高質又抵食 , 想試埋雞煲仲可以叫奇味雞煲+$128,火鍋 x 雞煲真係入秋之選 , 首先揀湯底 , 湯底揀左潮汕牛骨湯 , 清清甜甜地可以食到牛肉既鮮味 揀完湯底店員就會送上一大盤牛肉拼盤,見到真係哇左一聲 !! 好大盤好震撼 , 仲竟然可以任食 , 真係超抵 , 享受既美食同時店員仲會好主動幫手加湯 , 值得一讚❤️澳洲M7和牛 , 肉質軟腍有入口即溶既感覺🧡Prime牛板腱 , 牛汁香濃 , 油脂分佈均勻💛安格斯牛肩胛 , 切得好薄更易食到牛味 💚一級肥牛 , 用料果然高質 , 肉質好鮮嫩🩵封門柳 , 牛味好重好香濃💙澳洲和牛金錢展 , 油脂好靚之餘食得出用料好高質💜牛脷片 , 薄薄地食落好爽口彈牙🩷鮮牛肉 , 夠哂滑嫩另外自助區野食款式都好多 , 配菜全部好新鮮 , refill 得好快 , 最特別係有龜苓膏 , 本身好想試 , 但食肉食到太飽已經食唔落不過都唔少得甜品 , 雪糕都超多口味 , 仲係好少見既大阪牛乳雪糕 , 又香好軟 , 超

❤️澳洲M7和牛 , 肉質軟腍有入口即溶既感覺
🧡Prime牛板腱 , 牛汁香濃 , 油脂分佈均勻
💛安格斯牛肩胛 , 切得好薄更易食到牛味
💚一級肥牛 , 用料果然高質 , 肉質好鮮嫩
🩵封門柳 , 牛味好重好香濃
💙澳洲和牛金錢展 , 油脂好靚之餘食得出用料好高質
💜牛脷片 , 薄薄地食落好爽口彈牙
🩷鮮牛肉 , 夠哂滑嫩

不過都唔少得甜品 , 雪糕都超多口味 , 仲係好少見既大阪牛乳雪糕 , 又香好軟 , 超好食

2023-10-04 55 浏览
究極和牛放題,217蚊位💰10多款養生湯底☺️任食牛肉有安格斯牛肩胛,封門柳,鮮牛肉,牛脷片,澳洲和牛金錢展,澳洲M7和牛🥩海鮮方面有青口,活海蝦🦐飲品方面有各種汽水,檸檬茶同任食多款不同牌子嘅雪糕🥤個人推介食物🙋🏻‍♂️奇味雞煲,128蚊煲奇味雞煲份量非常多,店員提示加熱到出煙先食,店員幫手炒吓雞肉,等雞肉吸收更多醬汁,薑,洋蔥,芫荽,辣椒多款配料令雞件煮得更入味,雞肉非常嫩滑,雞煲散發出濃郁香味☺️澳洲M7和牛🐂牛的肉質嫩口,油花均勻食落牛嘅味道夠濃郁🥰封門柳🐄細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍安格斯牛肩胛🐃油花分布平均,牛肩胛食起嚟更有層次多汁可口😍牛脷片 👅牛脷片好厚滑順軟嫩,濃厚嘅牛肉味,配上醬汁食更重口味😄青口🐚青口飽滿鮮嫩,大大隻好肥美,清甜湯底帶陣陣好鮮甜😍

究極和牛放題,217蚊位💰

10多款養生湯底☺️
海鮮方面有青口,活海蝦🦐
飲品方面有各種汽水,檸檬茶同任食多款不同牌子嘅雪糕🥤

個人推介食物🙋🏻‍♂️

奇味雞煲,128蚊煲

澳洲M7和牛🐂
牛的肉質嫩口,油花均勻食落牛嘅味道夠濃郁🥰

封門柳🐄
細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍

安格斯牛肩胛🐃
油花分布平均,牛肩胛食起嚟更有層次多汁可口😍

牛脷片 👅
牛脷片好厚滑順軟嫩,濃厚嘅牛肉味,配上醬汁食更重口味😄

青口🐚
青口飽滿鮮嫩,大大隻好肥美,清甜湯底帶陣陣好鮮甜😍

一諗唔到食乜好,打邊爐就係不二之選🤣大家又可以拎自己鍾意嘅食材,唔使爭,攞幾多都得!🥘芫茜皮番鍋今次想清清地選擇咗芫茜皮番鍋,芫茜皮蛋份量都足,而且清清地,更加食得出食材本身嘅味道~🐮牛肉唔使自己叫,點完鍋底之後就會上一大盤牛肉,每日款式都俾你試下先~牛肉款式包括澳洲M7和牛、prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、封門柳、澳洲和牛金錢展、牛脷片同鮮牛肉~ 每份牛肉上面都有個牌仔,所以唔使驚撈亂邊款打邊款~我個人最鍾意澳洲和牛金錢展,口感爽爽地幾特別✨另外如果有邊款唔食都可以事先同店員講聲,費事浪費食物~自助區包括醬料、面類、丸類、🥬蔬菜類、🦐海鮮類、🧃飲品和🍨雪糕等,包羅萬有✨其中蔬菜都好新鮮,品種選擇都多,包括生菜、娃娃菜、萵筍、🌽粟米、油麥菜、金菇、白🥕蘿蔔、🍅蕃茄、冬瓜、秀珍菇、鮮冬菇等;海鮮類就有蟹柳、青口同🦐虎蝦等而丸類就有海膽丸、芝士海鮮豆腐、芝心包、香菇貢丸、墨魚丸、牛丸等 ~當然唔少得仲有打邊爐必備嘅芝士腸、紅腸同響鈴!飲品方面,無糖茶、檸檬茶、可樂等都有二十款左右選擇~🍨雪糕口味亦都超過十款以上,亦都細細杯,方便可以試多啲味😍推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️

🥘芫茜皮番鍋

🐮牛肉

自助區
🍨雪糕口味亦都超過十款以上,亦都細細杯,方便可以試多啲味😍

推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:yes
2023-09-28 93 浏览
旺角呢間火鍋店主打牛肉火鍋放題,任食8款時令牛肉,最平$217起,都幾抵食!而叫奇味雞煲+$128,可以無限加雞!究極和牛放題9點半後入座$217,另加醬料費每位$13,有4款免費湯底。而我哋就揀咗鴛鴦鍋+16,一款係潮汕牛骨湯,另一款揀咗微員推薦嘅喇沙湯(+28)。喇沙湯徵辣,配牛肉都幾夾!牛骨湯清甜,淥菜啱晒!揀完湯底店員就會送上一大盤牛肉拼盤,有8款牛肉。上枱見到都幾震撼😂▫️澳洲M7和牛▫️Prime牛板腱▫️安格斯牛肩胛▫️一級肥牛▫️封門柳▫️澳洲和牛金錢展▫️牛脷片▫️鮮牛肉8款牛肉質素都唔錯,油脂唔多,口感有嚼勁但唔韌,肉味濃!除咗鮮牛肉,都係薄切,淥10秒內就食得!牛肉係無限任食,可以試吓邊款最啱口味再encore~~火鍋配料大路嘅都有,幾款丸、鵝腸、大腸頭、牛栢葉、虎蝦、青口、豬頸肉等等。飲品有汽水、茶類,最特別係有龜苓膏😂食完一大盤牛肉已經好飽!但都要留胃食雪糕🍦主要有兩個牌子嘅雪糕,有十幾款口味!揀咗荔枝味,少少甜幾清新!

▫️澳洲M7和牛

• 究極和牛放題
  • 潮汕牛骨湯底
  • 喇沙湯
2023-09-28 48 浏览
🥩🥩🥩朋友介紹之前話食過,見到一大盤牛肉放係枱面相當吸引,可以話係牛魔王必試食堂,當然都想去試下我地平日晚上時段9:30前離坐每位$272($246加$26醬油)再加一,可以簡返基本湯底見到都有雞煲食,結果加左$128一枱要左奇味雞煲奇味雞煲($128)雞煲黎到超級香,份量基本上兩個人都食唔哂,如果多人話encore 雞煲要再加錢,不過四個人都會好夠食雞份量好多好大件,唔會話俾頭頭尾尾你,好幾件都無咩骨可以啖啖肉,雞好嫩好入味,肉質唔會乾,味道似沙嗲醬,少少辣好香口再上一盤牛肉一共八款,其中最吸引係澳洲M7和牛同澳洲和牛金錢展,好有肉味,而牛脷片都唔錯,好爽好有咬口,鮮牛肉都好大件,雖然牛可以任加,其實都食唔哂外面有好多火鍋配料同飲品可以簡,最特別係鴨胸,大腸頭,鵝腸,虎蝦,青口,平時都好少餐廳會提供,飲品區更加放左龜苓膏,雪糕有超過十款口味
🥩🥩🥩

見到都有雞煲食,結果加左$128一枱要左奇味雞煲

奇味雞煲($128)

2023-09-26 36 浏览
前排去咗「天下糧倉牛肉火鍋專門店」食火鍋 真係回味無窮🔥😋佢哋嘅牛骨湯底真係超正🍲😍湯底清澈透亮 牛骨熬煮得入味 每啖湯底都可以感受到濃郁嘅牛肉香味🐮而且佢哋嘅飲品同配料選擇好多 真係滿足到爆🥤可以揀嘅飲品有好多款 應有盡有配料方面,新鮮蔬菜、丸類類同埋各式經典火鍋料都有 真係一個火鍋愛好者嘅天堂🥦而仲有一個特別要提提大家就係佢哋嘅奇味雞煲🐔呢個係需另外加錢嘅最令人興奮嘅係任食嘅肉類!😍🥩佢哋有澳洲M7和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、封門柳、澳洲和牛同埋牛脷片,真係太豪華啦!肉質鮮嫩,每一片都好滋味!滿足到牛肉愛好者嘅所有幻想!😋🤤「天下糧倉牛肉火鍋專門店」真係一個必試嘅地方!湯底好味,食材多樣,加埋奇味雞煲,真係無敵!一定要帶埋朋友嚟一齊享受火鍋盛宴🔥👭👫

前排去咗「天下糧倉牛肉火鍋專門店」食火鍋 真係回味無窮🔥😋

佢哋嘅牛骨湯底真係超正🍲

而且佢哋嘅飲品同配料選擇好多 真係滿足到爆🥤
可以揀嘅飲品有好多款 應有盡有

而仲有一個特別要提提大家
就係佢哋嘅奇味雞煲🐔呢個係需另外加錢嘅

之前朋友話旺角有間餐廳食雞煲加牛好抵食。咁岩經過旺角,就當然試下啦!餐廳就叫做天下糧倉,位於西洋菜南街近家樂坊個邊。位置都幾方便!我地就叫左奇味雞煲再加牛肉任食火鍋。雞煲非常惹味,最重要係有非常多既芫茜。雞就肉質嫩滑,又夠大件唔會食少少就食到骨。不過,大家留意笛奇味雞煲係要加錢。至於,餐廳主打既牛就真係不得了。大家係唔洗選擇食邊款牛,因為當你轉為打邊爐時,餐廳就會送一大盤牛,有鮮牛、牛脷片、M7和牛、金錢展、安格斯牛肩胛、牛板腱、封門柳、肥牛。基本上依盤牛都已經夠3個人食,唔洗再追加。各款牛都好新鮮。我最鍾意就係M7和牛同牛脷片,牛味都好出!除此之外,餐廳都有好多配菜選擇,例如菜、丸、腸、豬頸肉、蝦等。我就首推鵝腸,因為非常之爽口,好好食!

我地就叫左奇味雞煲再加牛肉任食火鍋雞煲非常惹味,最重要係有非常多既芫茜。雞就肉質嫩滑,又夠大件唔會食少少就食到骨。不過,大家留意笛奇味雞煲係要加錢。

介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 雞煲 在旺角 🇭🇰。天下糧倉牛肉火鍋專門店 Granary Beef Hotpot。百寶利商業中心5樓501-506號舖。究極和牛放題 兩小時任飲任食澳洲M7和牛。Prime牛板腱。安格斯牛肩胛。鮮牛肉。一級肥牛。封門柳。澳洲和牛金錢展。牛脷片。豬梅片。涮羊肉星期一至四 九點半前入座。HKD246星期五六日公眾假期及前夕 九點半前入座。HKD259星期一至四 九點半後入座。HKD217星期五六日公眾假期及前夕 九點半後入座。HKD230奇味雞煲。另加 HKD128🤫 飯腳仔唔知喺邊度睇到有人介紹..話旺角有間雞煲好好食仲可以攞雞煲嗰個鍋底嚟打邊爐..然後佢又帶咗我去打邊爐囉🥘🤫 呢間位處旺角市中心嘅天下糧倉價錢二百零蚊食兩粒鐘..Selling Point係一個價錢有八種牛肉嘅放題邊爐..淨係見到第一盆牛肉上枱就已經覺得值回票價..八種牛包括澳洲M7和牛..Prime牛板腱..安格斯牛肩胛..鮮牛肉..一級肥牛..封門柳澳洲和牛金錢展同埋牛脷片🤫 個人最欣賞嘅係牛板腱同埋鮮牛肉..牛板腱肉嫰然後鮮牛肉同我哋個奇味雞煲勁襯..感覺有啲似食緊沙嗲牛肉麵嗰啲沙嗲牛肉.
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 雞煲 在旺角 🇭🇰
。百寶利商業中心5樓501-506號舖

究極和牛放題 兩小時任飲任食
澳洲M7和牛。Prime牛板腱。安格斯牛肩胛。鮮牛肉。
一級肥牛。封門柳。澳洲和牛金錢展。牛脷片。豬梅片。涮羊肉

星期一至四 九點半前入座
星期五六日公眾假期及前夕 九點半後入座
。HKD230

奇味雞煲
。另加 HKD128

🤫 個人最欣賞嘅係牛板腱同埋鮮牛肉..牛板腱肉嫰然後鮮牛肉同我哋個奇味雞煲勁襯..感覺有啲似食緊沙嗲牛肉麵嗰啲沙嗲牛肉..呢個配搭必試
🤫 然後火鍋達人飯腳仔就覺得牛肩胛同M7和牛冇得輸..兩種嘅牛味同口感都非常之好..佢再特別點名要讚嘅係天下糧倉嘅牛肉片全部都係薄片..佢話咁樣一疊放落去個鍋度烚完一疊咁樣放入口食真係非常之過癮
🤫 介紹吓我哋加錢要嘅奇味雞煲先..呢個奇味雞煲可以揀辣或者唔辣..佢係嗰種少少似沙嗲醬又少少似沙茶醬但係又帶有好香嘅芫荽味同埋洋蔥味嘅雞煲..百幾蚊嘅呢個雞煲非常多雞..而且嚿嚿少骨多肉兼肉質彈牙..最緊要係你食得落嘅可以無限加雞🐔
🤫 其他配菜全部擺晒喺出邊雪櫃..雖然配菜款式就未必及得上連鎖式火鍋店咁多種類..但係貴精不貴多..蔬菜類都有十零種..娃娃菜蓮藕粟米白蘿蔔呢啲非常吸味嘅蔬菜真係雞煲嘅必備選擇..我娃娃菜都Encore咗三兜
🤫 然後丸類有六種左右都係啲大路嘢..即係墨丸牛丸貢丸芝士豆腐嗰啲呢..老實我完全冇考慮過要食丸..因為佢啲牛同埋雞實在太正..唔想俾啲丸浪費咗我嘅Quota🤭
🤫 其餘嘅配料..餐肉大腸五花腩鴨胸豬頸肉牛柏葉..呢啲肥仔嘢全部都有..而我同飯腳仔一致認為見到有鵝腸係最開心嘅..又係嗰啲放落佢哋個奇味煲入邊好襯好好味嗰種..然後最估唔到嘅係佢哋呢度會提供虎蝦..仲要隻隻都大大隻兼且新鮮爽口..二百零蚊有呢啲貨色真係幾性價比
🤫 嘢飲甜品種類屬於一般多啦..比較特別嘅係呢度涼茶類比起出邊嘅火鍋店多..鴻福堂嘅紫貝天葵菊花茶仲有一個有啲似王老吉嘅嘢飲..雪糕味道選擇有成十四種咁多..其中有一半係da dino呢個牌子嘅Gelato..我試咗個豆腐味相當唔錯
🤫 總括嚟講..天下糧倉牛肉火鍋專門店係行性價比路線嘅..即係唔會話係嗰啲好貴好精緻嘅火鍋店..但係你食落肚嘅貨色Compare你俾嘅價錢..相當容易就回到本兼且相信大部份人都可以有賺😌
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。

2023-09-18
  • 奇味雞煲
2023-09-22 52 浏览
🤪平日去百寶利商業中心可能都係買吓衫同埋化妝品,😛估唔到入邊原來仲有一間牛肉火鍋專門店,除咗牛肉火鍋之外佢哋仲有雞煲任食,不過如果想試佢哋嘅奇味雞煲就要額外加錢。.🐷$246 /head.🥰第一輪首先會上咗一碟超級大碟嘅牛肉拼盤,😛入面有齊晒唔同嘅牛肉部位。🐮最推薦大家可以食佢哋嘅封門柳、牛肩胛同埋牛舌。🥰全部牛肉味都非常香濃,就算係任食質素都唔低,絕對係食肉獸天堂。😙除咗任食嘅牛肉之外,另外出邊配料嘅選擇都有好多,🤪食完記得要攞埋佢哋嘅雪糕,味道唔會太甜都幾好食。.📍 天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖.

🐷$246 /head

📍 天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)

2023-09-14 43 浏览
❤️‍🔥事隔好耐冇打邊爐,邊爐癮又返返黎,而朋友就想食雞煲,直接搵左間和牛 + 雞煲放題,同時達成兩個願望 💕🔸 究極和牛放題 + 任食雞煲首先點上一個奇味雞煲 ( $ 128 ),味道唔係市面上常見既麻辣味,而係有濃濃既沙嗲味道,一大鍋滾燙後雞肉入味好食,雞肉肉質亦較嫩 😋 套餐可以無限量添加雞肉。食完一煲唔夠喉,叫餐廳幫手加多一份雞 🐔🐔食完雞煲就開始邊爐,叫餐廳一次過上哂咁多款肉,拼盤上枱一刻真係有啲嚇親,估唔到咁大份‼️ 餐廳每款肉都爽手地比左至少二十片以上,而每款肉都各有自己獨特既口感味道,其中推薦嫩滑、結實而彈牙既鮮牛肉及軟身而牛肉味較濃烈既安格斯牛肩胛,個人亦都喜歡薄薄一片既牛脷片,滾完索哂湯汁,食落有滋有味 ❤️‍🔥❤️‍🔥除左肉類,餐廳同時設有自取蔬果、飲品、雪糕及醬汁既區域,隨心揀選自己想要既野就得啦~ 🥰🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)📍旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖⏰ 星期一至日: 16:00-03:00💸 全單 $ 748 / 2人
❤️‍🔥

🔸 究極和牛放題 + 任食雞煲

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)

⏰ 星期一至日: 16:00-03:00

💸 全單 $ 748 / 2人

2023-09-11
  • 究極和牛放題
2023-09-01 66 浏览
早幾日又去咗食火鍋放題,今次去咗位於旺角嘅天下糧倉究極和牛火鍋放題,價錢幾抵食,二百幾蚊已經可以任食牛肉,而且肉類質素都唔錯!另外加$128可以有奇味雞煲做湯底,雞煲係唔辣嘅,但味道非常香,雞件大大件,肉質都唔錯,再加湯做火鍋湯底更加惹味!食完雞煲之後就上咗一大盤牛肉,呢個份量非常之多,差啲食唔晒🤣有M9和牛、牛舌三、牛肩胛、安格斯牛肉、鮮牛肉等等,個人最鍾意安格斯牛,有牛味之餘,肉質都唔錯,大大片口感非常好👍🏻日式放題當然唔少得飲品同埋雪糕,飲品選擇都幾多🥰.📍 天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖
日式放題當然唔少得飲品同埋雪糕,飲品選擇都幾多🥰
📍 天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)
天下糧倉牛肉火鍋專門店 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖同朋友經過旺角見到牛肉火鍋專門店幾得意咁 好似好多唔同部位牛食我地選左個怪味雞煲試下一坐低就送上一盤8款唔同部位既牛 望落去已經好吸引而飲品 雪糕 配料同其他食物(蔬菜, 瓜類, 丸類, 海鮮)係出去拎既職員都好細心夠時間會幫我地打開雞煲一打開陣陣雞煲就衝上黎 雞件好入味 而味道有D似沙嗲每件雞都大大件份量都唔少架 入口好嫩口未食哂雞已經忍唔住想試下牛啦封門柳, 安格斯牛肩胛同澳洲M7和牛真係好好食 入口好腍 好新鮮 仲要牛D紋好靚牛脷片同澳洲和牛金錢展比較細塊D呢度既牛真係有一定既質素下次一定要叫一大班食肉獸黎食呀2個人真係搞唔掂😆#hkfoodblog #hkfood #hkblog #香港餐廳 #隨心一拍#相機先食 #美食日記 #香港#景點#打卡熱點 #香港美食 #香港美食日記 #香港食評 #香港食好西 #吃貨日常 #香港美食推介 #香港小店 #香港推介 #美食推薦 #香港推薦 #foodlove #hkig #旺角美食 #旺角 #香港美食 #打邊爐 #和牛 #牛板腱 #封門柳 #安格斯牛
天下糧倉牛肉火鍋專門店

牛脷片同澳洲和牛金錢展比較細塊D

呢度既牛真係有一定既質素
下次一定要叫一大班食肉獸黎食呀
2個人真係搞唔掂😆

#hkfoodblog #hkfood #hkblog #香港餐廳 #隨心一拍#相機先食 #美食日記 #香港#景點#打卡熱點 #香港美食 #香港美食日記 #香港食評 #香港食好西 #吃貨日常 #香港美食推介 #香港小店 #香港推介 #美食推薦 #香港推薦 #foodlove #hkig #旺角美食 #旺角 #香港美食 #打邊爐 #和牛 #牛板腱 #封門柳 #安格斯牛肩胛天下糧倉牛肉火鍋專門店
2023-08-17 58 浏览
今晚同牛肉愛好者既朋友食晚飯,所以揀左旺角既牛肉火鍋專門店!湯底我地揀左豬骨粟米湯,豬骨份量多,湯底夠晒鮮甜,抵讚!呢度有八款牛肉,我地八款都有點,每一款都有佢地既特別之處,我個人就最鍾意封門柳!澳洲M7和牛好夠嫩,唔會老,好夠香!封門柳既牛味濃郁,入口牛味撲鼻,而且無咩肥油,真係超吸引!鮮牛肉好夠滑溜,吸晒湯底,好juicy!而且仲有一個自助補給吧,想食咩就食咩,任君選擇,蓮藕好脆,忍唔住食左四、五塊!響鈴十分之脆,唔會稔身!就連醬油都有好多配料,我就加左蒜蓉同辣椒,好惹味!最後食左杯香芋雪糕,好香牛奶味,好滑,作為今晚晚餐既結束,超級抵食!如果想任食奇味雞煲,原來係要另外加錢的!
湯底我地揀左豬骨粟米湯,豬骨份量多,湯底夠晒鮮甜,抵讚!
澳洲M7和牛好夠嫩,唔會老,好夠香!
封門柳既牛味濃郁,入口牛味撲鼻,而且無咩肥油,真係超吸引!
鮮牛肉好夠滑溜,吸晒湯底,好juicy!

如果想任食奇味雞煲,原來係要另外加錢的!
2023-08-17
2023-08-17 31 浏览
這間餐廳的雞煲絕對是加勁!不僅有多種類的牛肉可供選擇,更是食肉獸們必去的聖地。無論你喜歡牛排、牛腩還是牛筋,這裡都能滿足你的味蕾。令人驚喜的是,他們的供應速度超快,沒有的食材都能迅速補上,只要下單後不用等待太久就能享受到美食了。無論你是單獨品嚐還是和朋友一起共享,這裡都能滿足你的飢腸轆轆。別猶豫了,快來下單吧,讓你的味蕾大飽口福!無論是食物的品質、服務的水準還是用餐環境,它們都能夠讓你感到超值。對於這樣的價格,我非常推薦這家餐廳。你可以在這裡品嚐美味的食物,享受良好的服務,而不必擔心會對你的錢包造成太大的負擔。如果你正在尋找一家價格合宜又超值的餐廳,這絕對是我強烈推薦的選擇。
2023-08-15 36 浏览
去行旺角想食火鍋行下經過百寶利大廈 諗諗起好幾年前食過的天下糧倉 樓上店主打食牛肉火鍋 而且係任食兩小時就上咗去啦食 本身都有啲肚餓 想加埋錢$128升級食奇味雞煲 但係今次我哋得兩人 店員溫馨提示我哋會食唔晒 因為牛肉都份量十足好 留返下次多啲人食至一齊叫雞煲今次叫個鴛鴦湯底 芫荽皮蛋湯底同秘製沙嗲湯底呢度芫𡠺湯底好多芫荽 芫荽控必選濃濃既沙嗲湯底淥牛肉最好食二人一大盤牛肉澳洲M7和牛Prime牛板腱安格斯牛肩胛一級肥牛封門柳澳洲和牛金錢展牛脷片鮮牛肉份量十足 細食嘅 四人才能攪得掂唔夠,可以再take 任食嘅重有自助區可以取任飲任食蔬菜🥬 粉麵 醬料 雪糕等性價比高食足兩個鐘😋天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖#hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #天下糧倉牛肉火鍋專門店#旺角美食#任飲任食
去行旺角想食火鍋
澳洲和牛金錢展
牛脷片
鮮牛肉
份量十足 細食嘅 四人才能攪得掂
唔夠,可以再take 任食嘅
重有自助區可以取任飲任食
蔬菜🥬 粉麵 醬料 雪糕等
性價比高
食足兩個鐘😋

天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)
#天下糧倉牛肉火鍋專門店#旺角美食#任飲任食