2024-05-23 56 浏览
放工後與朋友去旺角百寶利商業中心買嘢,準備上電梯前睇到天下糧倉牛肉放題街招,我們決定先去五樓的天下糧倉食火鍋再到樓上買嘢。入到餐廳只見店內寬敞,店內裝潢簡潔企理,牆邊有唔同的冷凍櫃,櫃裡既有各色各樣自助的魚牛豬肉丸,蟹柳,腐皮等食材和各式蔬菜。還有專門飲品櫃和雪糕櫃,真係琳瑯滿目,應有盡有,讓人目不暇接餐廳的餐單倒是簡單直接,打邊爐最重要係湯底,這裡提供了各色湯底讓食客選擇。我們選擇清甜的豬骨玉米湯底和各種不同部位的牛肉。牛肉是已拼盤形似上臺,拼盤裡有不同的小牌子介紹不同部位的牛肉。澳洲M7和牛的肉質極為嫩滑,富有口感,讓人感受到豐富的香氣和濃鬱的口感。澳洲金錢展含高量的膠質,帶筋,脂肪也少,口味香醇,充滿嚼勁。安格斯牛肩胛筋多,肉質結實,脂肪較平均,有肉味有咬口。封門柳每只牛只有一條,較為罕有。 肉味較重,油花較少肉質鬆軟,不易變韌,而且牛肉味極為濃鬱。牛板腱是附在肩胛部位的肉,因為這個部位經常運動,所以脂肪較少,有咬口、肉味濃鬱,嫩中帶爽口。牛肉拼盤裡,我覺得有特色的反而是鮮牛肉,肉質較腍,鮮嫩可口。歎完各色牛肉,再食埋雪糕,我們捧著肚子走出天下糧倉繼續我們在百寶利商業中心shop

歎完各色牛肉,再食埋雪糕,我們捧著肚子走出天下糧倉繼續我們在百寶利商業中心shopping之旅。
2024-05-22 58 浏览
今日520去食餐好既~和牛放題🫰嚟左旺角新裝修過既天下糧倉牛肉火鍋專門店湯底揀左兩款:潮汕牛骨湯~入面仲有粟米同白蘿蔔&芫茜皮蛋鍋~好多皮蛋貼芫茜個鍋係雙龍頭好霸氣~任食肉類包括:澳洲M7和牛~食落油脂好香Prime牛板腱~最瘦好有咬口安格斯牛肩胛~口感嫰滑重牛味一級肥牛~肥瘦相間~封門柳~有咬口唔會un澳洲和牛金錢展~爽口重牛味牛脷片~食落好腍鮮牛肉~嫰滑唔un補給庫:有各式各類既麵,連銀針粉都有除左醬油仲有麻油&醋,識食實係三溝加生蒜另外仲有響鈴&生根隔離雪櫃上層係唔同口味既餃子,下層有乳酸、雪芭、雪糕,好多款口味,總有一款啱你。我地試左香芋、伯爵茶雪糕~兩隻都好似珍珠奶茶或芋香奶茶味~雪芭試左豆腐&黑芝麻味~兩款都好食,豆腐豆味濃,黑芝麻勁香濃。再隔離有蔬菜、瓜、雜菌、各式丸類、午餐肉、芝士腸等,食幾多夾幾好,雪櫃好夠凍~飲品櫃:除左無糖茶、汽水、韓式飲品、涼茶外仲有龜苓膏~夠晒貼心果頭打完果頭比你下火🩷🩵木盤上既肉份量超大~所以我地都無再加,食下菜同丸,雪櫃已經好飽~環境舒適~店員好有禮貌~好啱三五知己一邊吹水一邊恰呀恰~係冷氣下打邊邊係人生一大樂事~
今日520去食餐好既~和牛放題🫰
嚟左旺角新裝修過既天下糧倉牛肉火鍋專門店

個鍋係雙龍頭好霸氣~

任食肉類包括:
澳洲M7和牛~食落油脂好香
Prime牛板腱~最瘦好有咬口
安格斯牛肩胛~口感嫰滑重牛味
一級肥牛~肥瘦相間~
封門柳~有咬口唔會un
澳洲和牛金錢展~爽口重牛味
牛脷片~食落好腍
鮮牛肉~嫰滑唔un

補給庫:
有各式各類既麵,連銀針粉都有
除左醬油仲有麻油&醋,識食實係三溝加生蒜
另外仲有響鈴&生根

我地試左香芋、伯爵茶雪糕~兩隻都好似珍珠奶茶或芋香奶茶味~

2024-05-20
  • 豆腐雪芭
  • 黑芝麻雪芭
2024-05-21 39 浏览
今個星期連續幾日落雨,我同朋友都係食肉獸嚟,當然要搵返間火鍋放題食個晚飯先,之前都有留意呢間火鍋專門店,咁啱約開朋友去旺角就book位食呢一間👍🏼一入店就比佢霓虹燈嘅牆身吸引,坐低後就可以叫咗個湯底先,湯底都好多選擇,今次就叫咗個潮汕牛骨湯。😋湯底好濃郁嘅牛味。佢最大賣點就係一坐低就會比一大盤肉你食,食完唔夠可以再叫,一嚟就有八款牛肉喺你面前,當中仲有澳洲和牛食,有牛脷片,鮮牛肉,安格斯牛肩胛,牛肉入口即化相當美味,份量十足。🤤食完牛肉想轉下口味仲可以叫埋豬梅片同埋羊肉。肉類選擇較多👍響鈴都好好食,夠脆夠爽👍自助吧入面仲有好多蔬菜丸類選擇,唔夠飽仲可以食埋公仔麵。😁飲品都好多選擇,有汽水又有茶有涼茶添。雪櫃仲有好多雪糕任食,好多唔同嘅口味。真係一次過滿足晒😋

自助吧入面仲有好多蔬菜丸類選擇,唔夠飽仲可以食埋公仔麵。😁

飲品都好多選擇,有汽水又有茶有涼茶添。
雪櫃仲有好多雪糕任食,好多唔同嘅口味。真係一次過滿足晒😋
2024-05-20
  • 潮汕牛骨湯
自家經營火鍋店,喺網上book位見到最早係4:00,所以就book咗4:00。當日去到,樓面先同我哋講因為廚師未返,起碼要等到4:30,問返佢咁點解俾我哋book四點,佢就話總之佢哋返工執好啲嘢先會俾我哋入座,咁我話你廚師返工時間係幾多點,佢竟然答我唔知🥲淨係問我改唔改4:30其實我唔係好明白,點解店主唔可以改一改網上book位係4:30先開始呢?浪費客人嘅時間,仲要一句道歉都冇。咁樣信譽真係麻麻哋囉,完全冇時間觀念。
浪費客人嘅時間,仲要一句道歉都冇。
咁樣信譽真係麻麻哋囉,完全冇時間觀念。
2024-05-12
2024-05-08 980 浏览
❤️💛🧡究極放題頭盤🥩今次放題真係瘋狂🤣淨係頭盤都好多肉肉!無論幾多個人嚟😆第一眼睇到咁多肉肉都會覺得好澎湃!❣️究極和牛放題❣️ $246/位頭盤嘅份量真係好多同埋好足夠,餐廳會先提供頭盤嘅肉肉!😂 除咗牛肉依度仲有豬肉同埋羊肉選擇!另外加錢仲可以無限食雞煲添!🤣❤️牛肉❤️頭盤嘅肉肉款式好多,有一級肥牛、封門柳、澳洲M7和牛、澳洲和牛金錢展、牛板腱、安格斯牛肩胛、牛脷片、鮮牛肉🐮澳洲和牛金錢展同埋鮮牛肉都好食,肉香又嫩!依兩款肉肉都可以encore㗎!🥩🧡潮汕牛骨湯🧡湯底揀咗個清清地嘅牛骨湯,咁就唔怕喧賓奪主啦!💛自助區💛自助區有唔同嘅蔬菜、肉類、海鮮、餃子等等😆所以頭盤再加喺自助區攞嘢其實都OK!川味麻辣餃子有驚喜,佢以盒裝包住,可以保持完整嘅餃子外型🥟熟透之後川味嘅麻麻辣辣好過癮,入邊仲有豬肉餡料添!🥟最後淥返個出前一丁🍜每一條麵條都吸收晒湯底嘅精華真係特別好食!🤭🤍雪糕🤍打完邊爐就要開啟第二個胃!🍨就係雪糕啦!依度雪糕嘅口味選擇真係好多,除咗平時會見到嘅芒果雪糕、朱古力雪糕之外,仲會有唔同口味嘅雪葩同埋雪糕,例如柚子乳酪、薄荷、綠茶、伯爵茶雪糕呀!🍨依間牛肉火鍋專門店,主打一個量足!😆
❤️💛🧡
究極放題頭盤🥩

究極和牛放題

❣️究極和牛放題❣️ $246/位
牛肉

❤️牛肉❤️

🧡潮汕牛骨湯🧡
湯底揀咗個清清地嘅牛骨湯,咁就唔怕喧賓奪主啦!

💛自助區💛

餃子

🤍雪糕🤍
雪糕

依間牛肉火鍋專門店,主打一個量足!😆上菜速度都好快!BTW記得save post,方便向店員查詢有關放題啦❣

📍天下糧倉牛肉火鍋專門店
📍旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖
2024-04-09
究極和牛放題
牛肉
餃子
雪糕
🫶🏻餐廳經常非常旺場。一坐底係紙仔選好想要既湯底,調好自己既醬汁、拎外面既配料同拎完飲品就有得食~🕕究極和牛放題肉類款式:(任點任食)澳洲M7和牛Prime牛板腱安格斯牛肩胛一級肥牛封門柳澳洲和牛金錢展牛脷片鮮牛肉♥️第一次侍應會拎一大盤牛肉上枱,款款都係靚部位,擺盤分好每款肉,有埋牌仔做記認好精緻,而且份量非常足夠。肉類色澤都帶鮮紅色好新鮮,食落每款都肉質嫩滑一d都唔會鞋口。而我最鍾意係超重牛味又juicy既澳洲M7和牛片。🥘湯底:肉骨茶幾特別既選擇。湯頭顏色較濃呈啡色,入面好多排骨粒煲至入味。外面仲有多款配料同迷你杯雪糕任食。

🕕究極和牛放題
肉類款式:(任點任食)
澳洲M7和牛
Prime牛板腱
安格斯牛肩胛
一級肥牛
封門柳
牛脷片
鮮牛肉

🥘湯底:肉骨茶
幾特別既選擇。湯頭顏色較濃呈啡色,入面好多排骨粒煲至入味。

外面仲有多款配料同迷你杯雪糕任食。
  • 火鍋配料
2024-05-01 74 浏览
天下糧倉牛肉火鍋專門店**********2小時火鍋放題坐低揀咗湯底先,之後會即刻上一盤牛拼盤拼盤有:澳洲M7和牛、澳洲和牛金錢𦟌、封門柳、安格斯牛肩胛、牛板腱、牛脷片、一級肥牛同鮮牛肉個人比較鍾意牛板腱,因為唔肥膩;金錢𦟌同牛脷片彈牙-湯底有多款選擇,今次揀咗肉骨茶肉骨茶係馬來西亞風味,藥材味較重通常湯底配料都係配角,但係唔好忽略湯底入面嘅豬肉,肉質腍身,但有嚼口,入哂味勁推👍🏻👍🏻-多款火鍋配料如蔬菜、丸類、午餐肉、青口、餃子,仲有急凍烏冬等等喺出面雪櫃自取-補給庫有不同主食,公仔麵、銀針粉,仲有辛辣麵-飲品有大量韓式飲品、無糖查、汽水、涼茶,仲有龜苓膏,打邊爐都唔使驚熱氣-甜品方面有牛乳雪糕同埋da dino gelato👍🏻
天下糧倉牛肉火鍋專門店
**********
2小時火鍋放題
坐低揀咗湯底先,之後會即刻上一盤牛拼盤
個人比較鍾意牛板腱,因為唔肥膩;金錢𦟌同牛脷片彈牙

湯底有多款選擇,今次揀咗肉骨茶
肉骨茶係馬來西亞風味,藥材味較重
勁推👍🏻👍🏻

補給庫有不同主食,公仔麵、銀針粉,仲有辛辣麵

甜品方面有牛乳雪糕同埋da dino gelato👍🏻
2024-04-08
2024-04-26 102 浏览
好友知道我勁鍾意食牛,決定帶我去探店,結果領我進人牛魔王的世界😂俾左個超級大驚喜我😍😍。究極和牛火鍋放題 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 驚喜1:湯底足足有11款選擇,較特別的是有肉骨茶湯底😍。但既然係牛粉絲,當然不「牛」到落尾誓不歸😂我們選了潮汕牛骨湯底🤩🤩。湯頭清而濃郁,還飄出陣陣清香,已經令我為食的觸角蠢蠢欲動。驚喜2: 牛肉大木盤店家十分有心思,首輪會以大木盤一次過呈上套餐中的八款牛肉,個木盤猶如牛肉寶石箱💎💍😂,在我眼中閃閃生輝😍😍😍,打卡真的超級一流‼️當中包括🔸澳洲M7和牛🔸澳洲和牛金錢展🔸安格斯牛肩胛🔸封門柳🔸牛脷片🔸牛板鍵🔸鮮牛肉🔸一級肥牛全部牛肉呈鮮嫩粉紅色,肉質非常漂亮。我最愛的是澳洲M7和牛和澳洲和牛金錢展,燙三至五秒,鮮嫩多汁,入口即化,滿滿幸福感❤️。安格斯牛肩胛油花分佈平均,牛味濃又有油脂的軟嫩口感,好食😋。牛板腱中間有一點嫩筋,脂肪少但肉結實,口感不錯。驚喜3: 火鍋配料櫃多款選擇且鮮味十足,令人停不了口🤩。形形色色的丸類及蔬菜充滿了一整櫃,較特別的有大腸頭、鵝腸、鴨胸,真的比較少見。大腸頭大件乾淨、鵝腸非常爽口,確實不錯。驚喜4: 補給站粉麵選擇有銀針粉可選,真是第一

究極和牛火鍋放題 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

驚喜1:湯底

🔸牛板鍵
🔸鮮牛肉
🔸一級肥牛
究極和牛火鍋放題

全部牛肉呈鮮嫩粉紅色,肉質非常漂亮。

驚喜3: 火鍋配料櫃

驚喜4: 補給站
粉麵選擇有銀針粉可選,真是第一見,幾特別。

驚喜5: 雪糕口味
多款雪糕口味可供選擇,較特別的有蜜瓜及伯爵茶,味道不錯😁。細細杯,食左好幾個。

歡樂的晚餐過後,我終於明白店家為何招牌標註着「牛肉火鍋專門店」,必然對自家牛肉勁有信心,難怪敢打正旗號。各位牛魔王,定必不能錯過。
  • 潮汕牛骨湯底
2024-04-24 149 浏览
今晚跟牛控朋友,一起大刷放題牛肉,是大滿足的一晚,飯後再雀局,人生樂事!環境還算不錯,略有裝飾佈置,木櫈很懷舊,感覺不錯。今晚點了究極和牛放題,每位$246,另加$13醬料費用,連加一$300有找,還算合理!喜歡的話,還可以加錢食雞煲,要是惠顧雞煲,可無限添加美味的靚雞 👍醬料提供了基本的配料,還有福麵 😍😍😍,久違的麵食 😍😍😍是夜的豐盛晚餐,巨型大盆的各式牛肉薄切,超級有料到 😍😍😍,款款的牛味都不錯,每款質感略有不同,牛控朋友吃得不亦樂乎,完全忘掉其他食材,專注食牛肉 😂😂😂點了豬骨粟米鍋,味道還可以,加了蕃茄、鮮冬菇冬瓜片,再煮煮出味 😋😋自取的配料及蔬菜,拿了生菜、娃娃菜、支竹、午餐肉、金菇、貢丸、蟹柳及雞中翼。雞中翼甚有驚喜,有醃過,嫩滑夠味 👍👍隨湯底一拼送上的一大盆牛肉,五花八門、琳琳種種的,夠霸氣 😂😂和牛是重點,澳洲M7和牛及和牛金錢展,肉質嫩滑有牛味,正!薄切一滾即食,心急人的福音😋😋😋甜品有大版牛乳雪糕,任取任食!取了香芋味,味道還真不錯,海鹽味都有興試試,但實在太飽了,只能留待下一回。

環境還算不錯,略有裝飾佈置,木櫈很懷舊,感覺不錯。

醬料提供了基本的配料,還有福麵 😍😍😍,久違的麵食 😍😍😍

和牛是重點,澳洲M7和牛及和牛金錢展,肉質嫩滑有牛味,正!

薄切一滾即食,心急人的福音😋😋😋

一上到去門口,見到個場空既,都打個突。唔緊要,抱住嘗試心態,見到出面大字寫住217$,都算經濟。無所謂,伏極有個譜。第一次食,每款肉都叫1碟試下。一送到泥,肉色澤一般,偏暗啞。一d肉就比好多,一d就比好少,比例完全失衡!比得少既好明顯係澳洲m7啦。 點解要咁做,大概都明咩事,ok,明白。 繼續食,除左炸支竹酸左,同餃子唔係自己包(灣仔碼頭),都無咩問題,叫做對得住217$加一呢個價。個服務員態度唔好,自己坐埋一邊,要大聲叫佢先落到單都算。一收到張單,心諗咩事,假日收多13$都算,收醬芥13??? 傻的嗎,小弟見識少,從來未試過係香港食任食要額外比醬芥錢!有錯請指正。走既時間再睇門口張宣傳,佢係有寫收假日同醬芥既,唔可以話佢錯,但佢寫到左一忽右一忽,立心如何自有公論!恭喜呢間野令我興起食第一個食評。令我明白世間險惡,(500幾個好評唔知堅定流)今時今日咁唔老實做生意,難怪個個北上消費?劣幣遭淘汰乃常理。

你地成日問我有邊間火鍋我係會食完又食!天下糧倉簡直係我嘅飯堂!打邊爐主攻牛肉嘅你,呢度一定滿足到你🥹🥹頭盤先上一盤非常適合打卡嘅各種牛肉,最回本一定係澳洲M7和牛!其他平時少食嘅部位例如黃牛金錢展、牛脷片呢度都可以一試!今次試咗佢哋嘅沙嗲同埋蕃茄羅宋湯底!沙嗲湯底好有驚喜🥹🥹🥹味道正宗之餘,淥牛肉一流🧏🏻‍♀️食到咁上下整個公仔麵,再錄幾塊M7和牛真係大滿足🫨!!!當然除咗唔同種類嘅牛肉之外,佢哋嘅豬梅片同埋涮羊肉都唔錯㗎🧏🏻‍♀️出面嘅配菜區仲有唔少丸類、菜、牛柏葉、蟹柳、雲吞等等仲有唔好錯過佢哋嘅雪糕😍味道已經有成十幾種比大家揀真係由頭食到尾都咁滿足!🤤🤤|究極和牛放題 21:30前入座 $24621:30後入座 $217📍 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖🌟人均消費:$201-400🌟菜式:#goodgirltummy火鍋🌟地區:#goodgirltummy旺角

|究極和牛放題
21:30前入座 $246
21:30後入座 $217

🌟人均消費:$201-400
🌟菜式:#goodgirltummy火鍋
🌟地區:#goodgirltummy旺角

2024-04-12 70 浏览
和小姐妹打卡旺角的火鍋自助,🐮還有牛舌提供,口感真的很獨特,🥰加上鴛鴦火鍋,真的是火鍋的頂配。強烈建議選清香的芫茜皮蛋鍋底!本人的最愛,萬物皆可碌,🥬芫茜獨特的清新香氣,在裡面涮過的菜品,真的很好吃呢。M7和牛和一級肥牛🥩是火鍋的必點菜品,也是我的最愛,肥牛油香的口感和味道都非常特別,而炸支竹炸得酥脆,誰吃誰愛,🥢咬一口就能感受到湯汁濃郁的香味,而牛百葉口感Q彈,蘸上靈魂醬汁,👍真的是美味至極。

呢間喺旺角百寶利商業中心,天下糧倉牛肉火鍋專門店性價比極高,親民嘅價錢做到任食唔同種類嘅牛😎餐廳提供八種牛肉比大家食到飽🪄當中有🐮🐮肥牛、牛板健、封門柳、安格斯牛肩胛、澳洲M7和牛、牛脷片、澳洲和牛金錢展以及鮮牛肉等,最愛係澳洲M7和牛+ 鮮牛肉😎🥰澳洲M7和牛油花綿密豐富,鮮牛肉肉質鮮嫩多汁,朋友就鍾意食牛板健,味道鮮甜、嫩中帶爽🪄湯底:汕頭牛骨湯湯底清甜,個人覺得好適合帶出牛肉嘅鮮香🪄自助吧提供超過20款火鍋配菜最令人驚喜係竟然有辛辣麵,平時放題好少見到🤣麵質果然係唔同啲,仲有各種蔬菜、豆腐、芝士魚豆腐,仲有牛柏葉等,我仲有食埋佢哋嘅稻庭烏冬,食得出質素都幾高爽口彈牙,輕鬆整一個牛肉烏冬😎🪄 雪糕非常多口味有伯爵茶,香芋,薄荷,海鹽,等,我自己就試咗香芋🤣$246 ,21:30後入座$217🚩旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖#addifoodie #addifoodie旺角#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #M7

🪄湯底:汕頭牛骨湯
湯底清甜,個人覺得好適合帶出牛肉嘅鮮香

🪄自助吧提供超過20款火鍋配菜

🪄 雪糕

$246 ,21:30後入座$217
#addifoodie #addifoodie旺角
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #M7和牛 #旺角限時任食 #任食邊爐 #性價比高邊爐
2024-03-06
2024-04-03 106 浏览
-今次介紹呢間簡直係牛魔王福音,兩個小時邊爐放題,俾你任食多種牛肉ssss,當然唔少得梗係無限飲品,同埋火鍋配料,咁我就整合幾款必食推介俾大家牛肉黎講,無論兩個人嚟定係一家人一齊嚟,都會想一碟精選牛肉拼盤俾大家,睇吓自己最鍾意邊款,就再encore,我自己有3款特別深刻。澳洲M7和牛,油花十足,入口即化。封門柳肉味鮮甜,我個人最鐘意。牛板腱就牛味重得黎,又夠淋身。要爽口嘅口感就梗係要和牛金錢展凍櫃嘅選擇都唔少,竟然有我打邊爐最鍾意食嘅芝士魚豆腐,唔係度度有㗎,見到即刻加20分。另外有大腸頭,洗得乾淨又唔會有怪味。仲有超級大粒嘅貢丸,同埋牛丸都係必食之選。補給庫嗰邊有粉麵提供,比較少見嘅係有銀針粉講埋個湯底啦,我就揀咗唔使加錢嘅粟米豬骨湯,另外要加錢嘅,都仲有濃味少少嘅麻辣或者比較特別嘅肉骨茶,大家就可以豐儉由人

2024-04-02 60 浏览
天下糧倉牛肉火鍋專門店 🌟整體: 抵玩牛肉火鍋 有唔同牛部位嘅肉☆║.............║☆和牛放題 $217‼️ 四川紅麻辣鍋/蕃茄羅宋湯✅ 有好多唔同嘅湯底 重慶翡翠綠麻辣鍋四川紅麻辣鍋蕃茄羅宋湯喇沙湯潮汕牛骨湯芫茜皮蛋鍋豬骨粟米湯秘製沙嗲鍋✅ 仲可以加錢叫雞煲✅ 不過鴛鴦湯底就perfect 一次過滿足兩個願望‼️ 牛肉類✅ 今日嘅主角 有澳洲M7和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、封門柳、澳洲和牛金錢展、牛脷片、鮮牛肉✅ 牛板腱脂肪較少,有咬口、肉味濃郁✅ 金錢展肉非常結實、且佈滿了牛筋 但又唔會咬唔開‼️ 飲品/ 火鍋配料✅ 成個飲品櫃都有唔同類型飲品 又唔少涼茶 等食完早餐下下火✅ 配料就係標準火鍋會見到嘅配料 ‼️ 雪糕✅ 有好多款口味 例如 海鹽 伯爵茶 📍 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖⏰ ☎️ 電話號碼 📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

天下糧倉牛肉火鍋專門店

秘製沙嗲鍋
✅ 仲可以加錢叫雞煲
✅ 不過鴛鴦湯底就perfect 一次過滿足兩個願望

‼️ 牛肉類

✅ 牛板腱脂肪較少,有咬口、肉味濃郁
✅ 金錢展肉非常結實、且佈滿了牛筋 但又唔會咬唔開

‼️ 飲品/ 火鍋配料

✅ 配料就係標準火鍋會見到嘅配料

‼️ 雪糕

✅ 有好多款口味 例如 海鹽 伯爵茶

☎️ 電話號碼

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵